bei Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 11:36 Moj świetnie robi zakupy, nawet, jak nie ma listy to produkty dobiera kompatybilnie, można z nich wyczarować wiele dań. Ma jednak malą wadę, ze kupuje wszystko w duzych ilościach, co w porywach moze okazać się i zaletą Ja za to nagminnie zapominam listy i muszę improwizować, ze niby swietnie pamiętam co mam kupic. W domu przyznaję się, ze znowu czegoś zapomniałam i bez nie obejdę się. Wielkim ułatwieniem jest aplikacja do telefonu " lista zakupów". Odpowiedz Link Zgłoś
zuwka Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 11:46 mój robi zakupy bezbłędnie. Nawet podpaski i tampony kupuje mu dokładnie takie, o jakie go proszę Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka przebijam 08.05.14, 12:19 mój śp dziadek miał kozackie pomysły zakupowe i kiedy babcia spytała go zueplnie nieppatrznie, czy załatwiłby u znajomych na wsi gęś na wielkanoc, to ochoczo przytaknął moj ojciec wspomina do dzis tę wielką sobotę sprzed lat, gdy otworzyły sie drzwi i wszedł dziadek, prowadząc za sobą osiem czy dziewięć gęsi... Odpowiedz Link Zgłoś
ciezka_cholera Re: przebijam 17.05.14, 00:19 Bo gesi to stworzenia stadne, nienawykle do zycia w pojedynke. Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 12:24 Przypomniało mi się jak leżałam w szpitalu i potrzebowałam tamponów. Mąż mówi nie ma sprawy, zaraz przywiozę. Poszedł chłop do apteki a tam za ladą chłop i jeszcze w aptece jakiś klient chłop. Mój mówi, że nie ma pojęcia jakie, że leżę w szpitalu - tak więc cała trójka facetów dobierała mi tampony. Odpowiedz Link Zgłoś
niecierpek_25 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 12:37 Moja mam poprosiła kiedyś tatę o zakup podpasek. Dla siebie i dla mnie. Tata kupił mamie podpaski, a mnie wkładki. Powiedział, że myślał, że dla dziewczynki to takie małe podpaseczki... Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 12:13 włoska też dobra, o co ci chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska.biedronkaa Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 12:33 Zostawiłam mężowi listę zakupów, gdzie m.in było: - kostka toaletowa iwostin Kupił kostkę toaletową domestos, bo iwostin nie znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 12:55 Przynajmniej wyszorować się mogłas porządnie Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 17.05.14, 08:05 popłakałam się, ale odkazić się można wręcz rewelacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni No to raczej już ty zawaliłaś ;) 08.05.14, 13:27 trzeba było napisać po ludzku mydło iwostin. Kostka toaletowa jest do WC. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: No to raczej już ty zawaliłaś ;) 08.05.14, 21:48 > trzeba było napisać po ludzku mydło iwostin. Kostka toaletowa jest do WC. Też w pierwszej chwili nie zaczaiłam czemu się faceta czepiła Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 09.05.14, 01:58 Ja kupilabym to samo co maz, bo pierwszy raz slysze, by na mydlo mowilo sie kostka toaletowa, a nazwa iwocostam mi nic nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Posłać chłopa po zakupy.. 15.05.14, 13:15 Zdziwiłam się, że Iwostin produkuje teraz kostki do WC. Kupiłabym to samo, co Twój mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
lorelailee Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 13:07 jak chlop nic w kuchni nie robi to pewnie sie nie zna i nie potrafi tez zakupow robic- przyznam szczerze ze dawno sie z takim ciezkim przypadkiem nie spotkalam. Moj tam samodzielny jest i nie potrzebuje zeby go nianczyc Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 13:17 lorelailee napisała: > jak chlop nic w kuchni nie robi to pewnie sie nie zna i nie potrafi tez zakupow > robic- przyznam szczerze ze dawno sie z takim ciezkim przypadkiem nie spotkala > m. Moj tam samodzielny jest i nie potrzebuje zeby go nianczyc Ja-asne! Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 13:28 No w końcu musiał to ktoś napisać Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 13:33 Wystarczyło, że sławekobły się tak naprodukował Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 13:45 rosapulchra-0 napisała: > Wystarczyło, że sławekobły się tak naprodukował Nie no powiedz że ty udajesz nie moze być żeby teraz do ciebie to dopiero dotarło ?? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni :D :D :D 08.05.14, 13:53 Mallard, do głowy by mi nie przyszło porównywać go z Tobą czy Baltyckim np Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 08.05.14, 14:02 Kolego jeżeli chciałeś się którejś podlizać to jak widać ci się udało ale nie bój powiedz tylko coś co im się nie spodoba ;P Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 08.05.14, 14:03 Mallard pisze na tym forum od ładnych kilku lat. Nie podlizuje się, jest po prostu normalny. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 08.05.14, 14:36 slawekopty napisał: > Kolego jeżeli chciałeś się którejś podlizać to jak widać ci się udało ale ni > e bój powiedz tylko coś co im się nie spodoba ;P > > Ależ się pogrążasz Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 08.05.14, 15:40 slawekopty napisał: > Kolego jeżeli chciałeś się którejś podlizać Chciałem z przymrużeniem oka odciąć się od gimnazjalnych przepychanek Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 08.05.14, 16:22 mallard napisał: > slawekopty napisał: > > > Kolego jeżeli chciałeś się którejś podlizać > > Chciałem z przymrużeniem oka odciąć się od gimnazjalnych przepychanek > Zauważyłem że tutaj inaczej się nie da obojetnie na jakim poziomie się odezwiesz to jest podobnie ten przynajmniej rozumieją ;P Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 08.05.14, 18:34 Nie bądź bezczelny. I nie usiłuj dopasować wypowiedzi Mallarda to tego, co ci pasuje. On, tak jak pisałam, jest tu od kilku lat i nigdy jakoś nie popadał w konflikty, w przeciwieństwie do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 08.05.14, 18:58 misterni napisała: > Nie bądź bezczelny. > I nie usiłuj dopasować wypowiedzi Mallarda to tego, co ci pasuje. > On, tak jak pisałam, jest tu od kilku lat i nigdy jakoś nie popadał w konflikty > , w przeciwieństwie do ciebie. Szkoda twoich starań. Morgen dobrze napisała - ignorować, ignorować i jeszcze raz ignorować, choć wiem, jakie to trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 08.05.14, 22:30 rosapulchra-0 napisała: ignorować, ignorować i jeszcze r > az ignorować, choć wiem, jakie to trudne. Trenuj rosa trenuj Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 08.05.14, 22:34 misterni napisała: > Nie bądź bezczelny. Staram się ale jak się ma na "wydziale kultury" taką sztukę, to trudno ją zachować > I nie usiłuj dopasować wypowiedzi Mallarda to tego, co ci pasuje. > On, tak jak pisałam, jest tu od kilku lat i nigdy jakoś nie popadał w konflikty > , w przeciwieństwie do ciebie. widać zachowawczy jest Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 08.05.14, 23:56 slawekopty napisał: Staram się ale jak się ma na "wydziale kultury" taką sztukę, to trudno ją zachować To się nie katuj i nie zaglądaj tam, gdzie już na tyle sposobów powiedziano ci, że cię nie chcą. widać zachowawczy jest Nie, po prostu normalny jest. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 09.05.14, 00:16 misterni napisała: > slawekopty napisał: > > Staram się ale jak się ma na "wydziale kultury" taką sztukę, to trudno ją > zachować > > To się nie katuj i nie zaglądaj tam, gdzie już na tyle sposobów powiedziano ci, > że cię nie chcą. Nie interesuje mnie czego sobie chcesz a czego nie, tutaj jest ogólnie dostepne forum i to źle świadczy o twoim poziomie jeżeli nie potrafisz tego zaakceptować, nie podobają ci się czyjeś wypowiedzi, lub nie potrafisz ich zrozumieć to się nie odzywaj masz taka fajną funkcję ;P lub możliwość założenia prywatnego folwarku, tam będziesz dyktować warunki > > widać zachowawczy jest > > Nie, po prostu normalny jest. > to sobie z nim ciuciaj Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 09.05.14, 00:24 slawekopty napisał: Nie interesuje mnie czego sobie chcesz a czego nie, tutaj jest ogólnie dostepne forum i to źle świadczy o twoim poziomie jeżeli nie potrafisz tego zaakceptować, nie podobają ci się czyjeś wypowiedzi, lub nie potrafisz ich zrozumieć to się nie odzywaj masz taka fajną funkcję ;P Bla, bla, bla Nudny jesteś do urzygania. Ale rób co chcesz, to nie ja jestem tępiona na tym forum, a tak się składa, że ty lub możliwość założenia prywatnego folwarku, tam będziesz dyktować warunki Wyobraź sobie, że już założyłam, niejeden I nie muszę tam niczego dyktować, bo towarzystwo kulturalne to sobie z nim ciuciaj A co, zazdrościsz? Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 09.05.14, 00:34 misterni napisała: > Bla, bla, bla > Nudny jesteś do urzygania. Ale rób co chcesz, to nie ja jestem tępiona na tym f > orum, a tak się składa, że ty dziękuję za pozwolenie ogarnij się bo urzygana kobieta nie dość ze brzydko pachnie to jeszcze wygladem samym zniesmacza > > [i]lub możliwość założenia prywatnego folwarku, tam będziesz dyktować warunki[/ > i] > > Wyobraź sobie, że już założyłam, niejeden > I nie muszę tam niczego dyktować, bo towarzystwo kulturalne to zmiataj tam ;P dlaczego się katujesz tutaj ?? > > to sobie z nim ciuciaj > > A co, zazdrościsz? a co? chcesz zejść poniżej gimnazjum ?? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 09.05.14, 00:52 Nie będę komentować już twoich głupawych wypowiedzi. Szkoda prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 10.05.14, 02:04 Ale czego nie zrozumiales - po prostu wypie...j stąd Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 10.05.14, 10:27 Jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 10.05.14, 12:13 rosapulchra-0 napisała: > Jestem za! To teraz załóż nowy wątek i najlepiej z ankietą Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 10.05.14, 14:59 Poczekam na ciebie P.S. Czy ty nie widzisz, że jesteś tu niemile widziany? Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 10.05.14, 16:02 rosapulchra-0 napisała: > P.S. Czy ty nie widzisz, że jesteś tu niemile widziany? Nie, kazdy taki epizod utwierdza mnie w przekonaniu że jestem tu wręcz zapraszany Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 10.05.14, 12:07 totorotot napisała: > Ale czego nie zrozumiales - po prostu wypie...j stąd > Czy mogłabyś nie wyrażać się na forum publicznym słownictwem którego używasz na co dzień ?? Nawet jeżeli wydaje ci się że w domu lub wśród twoich znajomych jest to normalne, to jednak napisanie tego daje świadectwo na jakim poziomie chamstwa funkcjonujesz na co dzień. Za radę nie musisz dziękować Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 10.05.14, 14:41 wy pier da laj ko cia kupo Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 10.05.14, 16:00 totorotot napisała: > wy pier da laj ko cia kupo > O widzę że zaczynasz się rozkręcać spokojnie dawaj na całego, to chyba jedno z łagodniejszych określeń które posiadasz w swoim codziennym słowniku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 10.05.14, 17:20 totorotot napisała: wy pier da laj ko cia kupo No proszę Cię, nie obrażaj takiego zacnego zwierza jak kot, porównując jego odchody z tym czymś o nawie sławekopty Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 11.05.14, 00:48 > No proszę Cię, nie obrażaj takiego zacnego zwierza jak kot, porównując jego odc > hody z tym czymś o nawie sławekopty Nic na to nie poradzę, że takie jest moje skojarzenie na widok uczestnictwa tego osobnika w danym wątku - uczucie podobne do tego, gdy odkrywam, że mi coś w kuchni wanieje, patrzę - a tu kupal koło lodówki. Tak samo: czytam paskudny post, patrzę na nick: o, Slawekopty. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 11.05.14, 02:18 totorotot napisała: > Nic na to nie poradzę, że takie jest moje skojarzenie na widok uczestnictwa teg > o osobnika w danym wątku - uczucie podobne do tego, gdy odkrywam, że mi coś w k > uchni wanieje, patrzę - a tu kupal koło lodówki. Tak samo: czytam paskudny post > , patrzę na nick: o, Slawekopty. > > 100/100 Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 11.05.14, 03:17 totorotot napisała: > > No proszę Cię, nie obrażaj takiego zacnego zwierza jak kot, porównując je > go odc > > hody z tym czymś o nawie sławekopty > > Nic na to nie poradzę, że takie jest moje skojarzenie na widok uczestnictwa teg > o osobnika w danym wątku - uczucie podobne do tego, gdy odkrywam, że mi coś w k > uchni wanieje, patrzę - a tu kupal koło lodówki. Tak samo: czytam paskudny post > , patrzę na nick: o, Slawekopty. > Muszę powiedzieć ze jesteś urocza ale pamiętaj ze od napisania na płocie że "slawekopty jezd gupi" slawkowi to nie zaszkodzi, za to tobie wystawi odpowiednie świadectwo na razie pokonałyście z misterni i rosa barierę gimnazjum sam się zastanawiam czy możesz się zniżyć jeszcze bardziej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 11.05.14, 03:11 misterni napisała: > totorotot napisała: > > wy pier da laj ko cia kupo > > No proszę Cię, nie obrażaj takiego zacnego zwierza jak kot, porównując jego odc > hody z tym czymś o nawie sławekopty > Bariera gimnazjum pokonana !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 11.05.14, 03:28 slawekopty napisał: > Bariera gimnazjum pokonana !!! > No, to prawda. Została pokonana. PRZEZ CIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 11.05.14, 03:49 rosapulchra-0 napisała: > slawekopty napisał: > > > Bariera gimnazjum pokonana !!! > > > No, to prawda. Została pokonana. PRZEZ CIEBIE. > Rosa!! miałas trenować Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Faceci przepraszają za Sławka! ;) n/t 10.05.14, 14:58 Biedny sławuś.. przyczepił się do słówka pt. chamskiego, a sam chamstwem epatuje do upękum Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 14:16 Maz jest lepszy w zakupach ode mnie, ale kiedys syn (10 lat) wyslany po mleko, kupil chleb...a ja mu na to "Ok, to teraz ty robisz kakao siostrze!" Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 14:49 Moj z zakupami sobie doskonale radzi, bo to on je zazwyczaj robi (i gotuje, wiec sam wie, co mu potrzebne). Za to ostatnio sie zorientowalam przez przypadek, ze od chyba dwoch tygodni uzywal calgonu do zmiekczania wody w pralce (w Belgii woda jest supertwarda i pralki bez tego bardzo sie psuja) zamiast tabletek do zmywarki. Co mi dalo do myslenia - naczynia wygladaly tak, jak zwykle wiec moze te durne tabletki wcale nie sa niezbedna... Odpowiedz Link Zgłoś
jolaniebieska Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 20:38 Mój ogarnia zakupy, ale ile razy ma kupić podpaski, tyle razy jest z tym wielki problem i kupuje nie takie jak trzeba. To wrócił z wkładkami, to przesadził z wielkością. I jeszcze mówi, że go to peszy Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 21:58 Mój zakupy robi bez problemu, zresztą sam robi listę jak akurat ja pracuję i na niego wypada, ba gotuje, sprząta, kupuje mi tampony i kosmetyki, nawet farbę do włosów potrafi wybrać Nie znaczy, ze sam to robi, po prostu kto danego dnia akurat pracuje, ten ma fajrant. Natomiast czynności na wyłączność -on myje okna (nie daje mi się dotknąć, bo on to zrobi lepiej, a ja się wcale nie wyrywam ), odkurza, sprząta kuwety -ja przeważnie gotuję (bo lubię), pakuję zmywarkę ( bo ja to zrobię lepiej), sprzątam kocie rzygi (nie ja wybierałam, ale wyszło mi na plus, bo kociska zdecydowanie rzadziej rzygają niż sra** ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia63osieki Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 22:22 Jak sie trafiło na takiego niekumatego faceta to trzeba kupic wielki bukiet dla tesciowej i serdecznie jej podziekować ,że takiego niedorozwoja wyhodowała.....Współczuje tym z Was,które taki egzemplarz nieopatrznie nabyły....... Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 22:26 Hmmm, nie bardzo rozumiem, czemu się pode mnie podpięłaś????? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 22:37 Pewnie nie zna zasad drzewka. I jaka mądrala do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 22:33 Mistrzem zakupowym byl i jest moj tato. Potrafil np. kupic 10 baranich lbow, 15 nog wieprzowych czy 10 kg maki (maki mial kupic 1 kilo). Poslany po smietanke (prawdziwa) kupuje mix maslany, bo jest tani i podobnie sie nazywa, podobnie przy masle, mleku czy sokach. Mama ze wzgledow zdrowotnych nie moze dzwigac, daleko chodzic czy dlugo stac, ale czesto woli sama robic zakupy, zeby miec to, co rzeczywiscie chce i potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 22:49 Masz rację - twój ojciec jest mistrzem! Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 23:11 Te baranie łby to zapasowe? Odpowiedz Link Zgłoś
yuka12 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 08.05.14, 23:58 Nie wiem. Byla okazja, to kupil. A co potem moja mama ma z nich zrobic, to juz nie pomyslal ... . Odpowiedz Link Zgłoś
xxxtabxxx Re: Posłać chłopa po zakupy.. 09.05.14, 23:21 Ciotka wysłała wujka do sklepu po śmietankę 36% do ciasta, wrócił z 2 opakowaniami 18% i jeszcze miał focha, bo jemu się wszystko zgadzało i nie rozumiał o co pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Posłać chłopa po zakupy.. 10.05.14, 14:42 hahaha cos w stylu kup parówki a jak będą jajka to weź 10 ;D Odpowiedz Link Zgłoś
jacek226315 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 10.05.14, 08:13 rosapulchra-0 napisała: > Poprosiłam męża by kupił kapustę pekińską. Przywiózł do domu kapustę i owszem, > ale włoską.. > Wasi panowie też mają takie wpadki czasem? i mial racje wloska kapusta i smaczniejsza i zdrowsza Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.paski Re: Posłać chłopa po zakupy.. 10.05.14, 11:20 Nie wiem, czy niektóre z Was nie wezmą tego za legendę miejską, ale historia w rodzinie mojego męża jest prawdziwa. Jego kuzynki robiły listę zakupów na imprezę i wysłały ojca do sklepu. W domu często pijało się u nich napój "Zbyszko: Trzy cytryny". Zgadniecie, że zamiast napoju wujek kupił trzy sztuki rzeczonych cytrusów? Odpowiedz Link Zgłoś
ramanta Re: Posłać chłopa po zakupy.. 16.05.14, 18:27 Nic to. Panie ekspedientki też są fajne. Ja, chcąc kupić napój, w sklepie poprosiłam "I proszę jeszcze o Trzy cytryny", usłyszałam: "Niestety, nie ma cytryn". No dobra, ale to był taki lapsus. Szybko sobie wyjaśniłyśmy o co chodzi i uśmiałyśmy się nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
klawiatura_zablokowana Re: Posłać chłopa po zakupy.. 10.05.14, 14:54 Mój kiedyś przy kasie wykrzyknął "Aaaa co to takiego?" Obejrzałyśmy się z kasjerką, a on kalarepę trzymał. Chyba nigdy nie widział jej saute, to znaczy z pędami. Cała kolejka wraz z obsługą miała radochę z jego zdziwienia Odpowiedz Link Zgłoś
blanus2202 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 10.05.14, 15:10 A u nas w rodzinie krazy anegdotka jak mój tata x lat temu poszedł po zakupy i miał kupić m. in pomidory. Mama karteczke chlopu napisala na której bylo 0,5 kg pomidorów,ale przy wykrywaniu to zero ucielo . Jakież bylo zdziwienie mojej mamy jak mój ojciec wszedl ze SKRZYNECZKA pomidorów i okrzykiem "trzeba w sklepie oddać x złotych , bo mi za brakło" Na szczęście byl to mały sklepik na wsi więc nie bylo problemu z oddaniem Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Posłać chłopa po zakupy.. 10.05.14, 17:23 To podobnie jak moja córka - zamiast 4 szt pomidorów, kupiła 4 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwik_7125 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 10.05.14, 23:22 Czy szanowne Panie wskażą mi lepszą knajpę lub hotel, gdzie szefem kuchni jest kobieta? Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-acap Re: Posłać chłopa po zakupy.. 10.05.14, 23:30 Bo to nie jest gotowanie a zarządzanie personelem. Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 11.05.14, 22:49 Jeden mój były, poproszony o kupno ryby do smażenia, przyniósł mi... płaty łososia do sałatki, wędzonego, taki megacienki. Na moj pytanie jak ja to mam opanierować, stwierdził ,,no jak to jak, normalnie''. Drugi agent był lepszy. Pod moją nieobecność kazałam mu utworzyć placki ziemniaczane na obiad, poszedł, kupił co miał do nich kupić, czyli SAME ziemniaki, starł je na papkę, posolił i dzwoni do mnie ,,kochanie, coś te placki mi nie wychodzą , rozpadają się na patelni''. Co ciekawe, inne rzeczy umiał ugotować a nawet dobre ciasta piec Mojego tatę raz z receptą posłałam : ,,wykup mi antybiotyk dla małego, a probiotyku nie kupuj bo mam''. Przyszedł z probiotykiem, ,,bo przecież antybiotyku kupować nie kazałaś''. Piątek na wieczor ,dziecko chore myślę - pięknie, dobrze że poleciałam do apteki i mi dosprzedali ten antybiol . Odpowiedz Link Zgłoś
jot6 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 12.05.14, 11:01 jak tak czytam, to przypomniała mi się anegdota z czasów słusznie minionych - chłopak w sklepie: poproszę pół kilo najgorszej kiełbasy. Sprzedawczyni: Dziecko, chyba mama kazała ci kupić najlepszą? A na to młodociany a sprytny klient: Nie, najgorszą, to już więcej mnie nie będzie wysyłała na zakupy! Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Posłać chłopa po zakupy.. 12.05.14, 11:14 Proszsz www.e-hotelarz.pl/mht/artykul/3236/najmlodsza-kobieta-8211-szef-kuchni.html na dole strony: www.poradnikrestauratora.com.pl/archiwum/luty-02-2010,Temat-miesiaca--Szefowe-kuchni---mistrzynie-zycia,Rok-2010,30,146.html A tu caaaała lista: www.ranker.com/list/famous-female-chefs/reference Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 15.05.14, 12:21 Rowniez tak robie i mam spokoj z zakupami.Zona wysle mnie po cebule to kupie pora,po tabletki do zmywarki,kupuje do prania. Tak trzymac panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
x-ray7 Re: Posłać chłopa po zakupy.. 16.05.14, 17:48 Trzeba faceta było przegzaminować zanim zaczęłaś z nim kręcić więc teraz nie płacz. A tak nota bene po co ci facet od kupowania kapusty? Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Posłać chłopa po zakupy.. 17.05.14, 00:53 Nie, bo nie mam pana, ale jeśli jedynym jego przewinieniem byłoby mylenie pekinskiej z niepekinską, to OK. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Dziwna moda na chwalenie się pierdołowatością męża 18.05.14, 17:54 Obserwuję to od dłuższego czasu. Moja żona pierwsza zwróciła na to uwagę, pewnie dlatego, że ma więcej koleżanek... Otóż kobiety (młode i stare) w rozmowach miedzy sobą prześcigają się w opowiadaniu różnych anegdotek mających wykazać, jakimi ich mężowie/partnerzy są nieporadnymi, infantylnymi pierdołami, którzy kroku nie potrafią samodzielnie zrobić. Jakie świadectwo wystawiają sobie te kobiety, że związały się (a często zrobiły dzieci!) z takimi fajtłapami?! Czym tu się chwalić?! Nie rozumiem tego, ale w końcu jestem chłop (he, he). Najgorsze, że moja żona też tego nie rozumie! Jeśli opowiada o mnie komuś, to w samych superlatywach (i vice versa zresztą, bo mąż jest wizytówką żony, a żona męża). Dlaczego przedstawiacie swoich mężczyzn jako debili? Bo nie uwierzę, że 90% facetów jest debilami. Mam kolegów i chyba wszyscy odróżniają marchewkę od pietruszki, na litość! Wyjaśnijcie mi to proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Dziwna moda na chwalenie się pierdołowatością 18.05.14, 18:02 Leczysz kompleksy, czy ke? Mój post był w formie żartobliwej i większość ematek wypowiedziało się dokładnie w tym samym tonie. Czytanie ze zrozumieniem naprawdę nie jest trudne. Serio, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
slawekopty Re: Dziwna moda na chwalenie się pierdołowatością 18.05.14, 21:40 ppo napisał: >Wyjaśnijcie mi to proszę. czytelnia.pwn.pl/o_zlosliwej_dyskredytacji/pobudki.php Odpowiedz Link Zgłoś
yvona73pol Re: Dziwna moda na chwalenie się pierdołowatością 20.05.14, 13:52 No wlasnie ja uwazam mojego meza za mega rozgarnietego faceta, ktorego byle lista zakupow nie zmoze Nie mowiac o innych sprawach. Dlatego zdumialo mnie - choc rowniez doprowadzilo do rozpaczy (ale to dlatego, ze to byl problem powazny i bolesny) - kiedy wyslany po kapuste na zapalenie piersi (mojej) przyszedl z... glowka salaty A ja w goraczce lezalam i sie trzeslam. Na szczescie mama byla w domu i szybko skoczyla. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Dziwna moda na chwalenie się pierdołowatością 21.05.14, 16:44 Słyszałam takie historie, ale nigdy nie były wredne ani jadowite - ot, żona opowiada jak mąż wyszedł na spacer z samą smyczą, bo zapomniał psa - ale na zasadzie "ludzka rzecz, człowiek bywa roztargniony" a nie na zasadzie "gdyby nie ja, ten kretyn nie trafiłby rano do wychodka". Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Dziwna moda na chwalenie się pierdołowatością 21.05.14, 17:12 A co im pozostało? Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Dziwna moda na chwalenie się pierdołowatością 24.05.14, 22:51 Bo nie uwierzę, że 90% facetów > jest debilami. Mam kolegów i chyba wszyscy odróżniają marchewkę od pietruszki, > na litość! Wyjaśnijcie mi to proszę. Też nie ogarniam, jakimi debilami są panowie, którzy nie umieją odróżnić kapusty od sałaty. Nie ogarniam. Nie znam żadnego takiego mężczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Dziwna moda na chwalenie się pierdołowatością 24.05.14, 23:51 Mój eks należy do mensy, pisze prace naukowe, robi jakieś skomplikowane analizy i ogólnie jest super inteligentnym facetem. Ale jest jednocześnie całkowicie oderwany od rzeczywistości, mylą się mu tak oczywiste rzeczy, żebyś nie uwierzyła. . Gdy byliśmy jeszcze razem, mnóstwo osób pytało mnie, skąd wytrzasnęłam takiego kosmitę Odpowiedz Link Zgłoś
mala-wiedzma Re: Posłać chłopa po zakupy.. 23.05.14, 09:21 przed wyjściem do pracy wczoraj poprosiłam mojego tatę żeby kupił seler i pietruszkę, bo będę robiła galaretkę z kurczaka wg jego życzenia. kupił. natkę pietruszki i koperek ) Odpowiedz Link Zgłoś
krypola Re: Posłać chłopa po zakupy.. 25.05.14, 21:50 Ja prosiłam o koperek, dostałam natkę pietruszki z komentarzem "przecież to też jest zielone" ;D Odpowiedz Link Zgłoś
9agatka Re: Posłać chłopa po zakupy.. 26.05.14, 11:24 Mój mężczyzna też zaliczył kilka podobnych wpadek. Na początku się złościłam, pytałam jak można tego czy tego nie wiedzieć. Teraz się z tego śmieję. Podejrzewam, że gdyby to on mnie wysłał np. do sklepu budowlanego, też nie poradziłabym sobie ze znalezieniem wszystkiego, co potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś