Dodaj do ulubionych

Twarz czy tyłek?

13.05.14, 08:30
Ponoć przychodzi taki wiek, w którym kobieta musi wybrać figura czy twarz? Co byście wybrały:okrąglejszą figurę i mniej zmarszczek na twarzy czy szczupłą sylwetkę przy bardziej doświadczonej twarzy - zakładając oczywiście, że nie ma opcji łączenia. Oraz jak teraz macie? U mnie figura jak i twarz chyba przeciętna.
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:32
      No to wspolczuje. uncertain

Bzdura to jest. Najgorsze sa zaniedbania zmeczenie brak pielegnacji i ekstrema 10 kg w ta 10 w tamta...
      • mx3_sp Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:34
        ???. No wiesz nie każdą kobietę stać na zabiegi w klinikach, a te domowe mogą nie wystarczać.
      • ortruda Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:49
        Nie jest to bzdura, bo wszystko zależy od budowy ciała i twarzy.
        Ja jestem drobnej budowy i mam jeszcze drobniejszą twarz. I mogę wybrać między figurą drobnej nastolatki, ale zapadniętymi policzkami lub figurą drobnej kobiety i pełniejszą twarzą. Idealnie dla mojej twarzy byłoby utrzymanie tej wagi, którą mam teraz (7 miesiąc ciąży), ale figurę miałabym wtedy fatalną (chociaż może nadal w normie BMI).
        Dlatego wiele szczupłych znanych kobiet wypełnia sobie policzki i majstruje z twarzą niekoniecznie w kontekście zmarszczek.
        • mx3_sp ok, w ten deseń 13.05.14, 08:52
          jesteście przy kości, ładna gładka twarz i czy się odchudzacie, tracąc naturalne wypełnienie twarzy czy świadomie zostawiacie swoje nadkg by twarz nadal była gładka?
    • lady-z-gaga Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:35
      Ja już wybrałam smile starzeję się zachowując dobrą figurę i nikt nigdy mnie nie przekona, że gruba kobieta wygląda młodziej. Owszem, ma gładszą twarz, ale twarz bez zmarszczek to nie dokładnie to samo, co młody wygląd.
      • barbibarbi Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 20:44
        Zgadzam się, pełniejsza twarz nie oznacza automatycznego cofnięcia się czasu. Wiek i tak będzie widać na twarzy - wyraz oczu, owal, jak jest pełniejsza buzia to owal niestety siada, mimo że może i zmarszczki się spłycą. Reasumując nie opłaca się absolutnie tyć, bo można stracić figurę i nic nie zyskać! Lepiej zadbać o biel zębów, błyszczące włosy, twarzową fryzurę i odpowiedni makijaż.
      • drinkit Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 20:44
        nikt nigdy mnie nie p
        > rzekona, że gruba kobieta wygląda młodziej. Owszem, ma gładszą twarz, ale twarz
        > bez zmarszczek to nie dokładnie to samo, co młody wygląd.

zgadzam się
    • fomica Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:39
      Ja wybieram figurę smile Nigdy nie miałam nadwagi i liczę na to że z wiekiem uda mi się zachować sprawność i kondycję. Poza tym wychodzę z założenia że o ile zmarszczki na twarzy to siła wyższa, nie ma mocnych żeby sie nie pojawiły, o tyle na sylwetkę mam osobisty wpływ i zamierzam go uzyć.
    • gryzelda71 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:41
      Nie bardzo wiem o co pytasz. Jest np kobieta zawsze w 38 i nagle po 40 musi przytyc zeby zmarszczki sie wypełniły tłuszczem?
      • mx3_sp Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:48
        pytam o to bo kiedyś usłyszałam, że w poważniejszym wieku (menopauza mniemam) kobiecie przemiana materii się spowalnia i wówczas staje przed wyborem diety ćwiczenia - szczuplejsza, ale jednocześnie spala się katanka na piersiach i twarzy, albo przybieranie na wadze i właśnie jako takie wypełnianie tłuszczem bruzd na twarzy, Wybór twarz czy doopa.
        • gryzelda71 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:50
          Nie ma życzeniowego wypełniania bruzd na twarzy tłuszczem.
          • mx3_sp Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:53
            jasne, nie ma też korekcji biustu i plastyk brzucha.
            • gryzelda71 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:56
              Ale ty piszesz o tyciu jako metodzie na gładka twarz a nie interwencji chirurga.
              Przytycie nie zagwarantuje gładkiej twarzy.
        • oqoq74 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:56
          Haha. Myślałam, że w tym wieku już każda kobieta wie, że miejscowo to można sobie botoks czy co kto tam lubi wstrzyknąć, a nie schudnąć czy przytyćsmile
    • oqoq74 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:47
      Ale nie tylko figura i twarz mają znaczenie, moim zdaniem. Także styl ubierania, uczesanie, styl bycia, sposób poruszania.
      Można mieć super figurę, ale ubierać się tak, że z daleka człowiek ma wrażenie, że idzie starsza pani.
      • mx3_sp Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:48
        ale tego nie brałam pod uwagę oczywiście i na twarz jest sposób, ale zakładając, że nie mamy takiego wyboru.
        • oqoq74 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:59
          Dla mnie, a mam już 4 z przodu, liczy się całość.
      • lady-z-gaga Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:51
        > Można mieć super figurę, ale ubierać się tak, że z daleka człowiek ma wrażenie,
        > że idzie starsza pani.

Dokładnie tak. I mozna miec twarz bez jednej zmarszczki i tez wyglądac staro.
        • oqoq74 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:57
          Oczywiściesmile
    • tryggia Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:57
      No ale nie ma innej opcji - tylko suchar z twarzą jak pieczone jabłko albo opcja dmuchanego balonika?
      Patrzę na moje szczupłe mamę, babcię, ciotki i nie widzę, zeby były strasznie pomarszczone.

• mx3_sp Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:01
        a no widzisz, ja patrząc na swoją babcie chudziutką widzę siatkę. Mama znowuż , fakt młodsza, z lekką nadwagą, ale twarz gładka.
        • oqoq74 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:07
          Ale nie ma prostej korelacji albo twarz, albo tyłek.
        • gryzelda71 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:15
          Skup się na młodsza nie na grubsza.
    • asia_i_p Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 08:58
      Gdybym miała możliwość wybierać, to tyłek - lubię interesująco pomarszczone twarze i uważam, że okrągła twarz nawet bez zmarszczek nie odmładza. Zostaje jeszcze kwestia wybarwienia skóry, owalu twarzy.
      Ale nie wiem, czy do końca ma się wybór.
      • mx3_sp przykładzik: 13.05.14, 09:04
        może mało trafny, ale coś takiego:
        https://s.afterparty.pl/i/katarzyna-zielinska-schudla-13-kilo-NEWS_MAIN-38898.jpg
        • lady-z-gaga Re: przykładzik: 13.05.14, 09:07
          na menopauzę mi to nie wyglądawink
        • oqoq74 Re: przykładzik: 13.05.14, 09:12
          Jej, przecież to młoda kobieta to raz, dwa korzysta z różnych kosmetycznych cudów.
          Gdzie tu porównanie do kobiet w okresie menopauzy.
          • mx3_sp Re: przykładzik: 13.05.14, 09:18
            dlatego napisałam, że mało trafne, ale o różnicy w twarzy z kg i bez.
            • oqoq74 Re: przykładzik: 13.05.14, 09:23
              No ale to logiczne, że jak chudniesz to twarz też się zmienia. Ale wcale nie oznacza, że w tym wieku od razu masz zmarszczki. Są osoby, które po schudnięciu będą miały zmarszczki. Ale są też takie, którym twarz nieco schudnie, ale zmarszczek nie będą mieć.
              A tutaj masz jeszcze wspomaganie się różnymi zabiegami.
              Myślałam, że rozmawiamy o kobiecie starszej.

• chipsi Re: przykładzik: 13.05.14, 13:19
                A ja rozumiem. Nie chodzi tylko o zmarszczki, ale na przykładzie rzuconego zdjęcia widać o w czym rzecz. Wiele kobiet (oczywiście ze nie wszystkie) ma ładniejszą twarz gdy nabierze ciała. Sama jestem tym typem - jak byłam szczupła miałam pysk jak koń tongue_out Teraz jestem starsza i grubsza ale za to ryjek mi się rasowy zrobił. Troszkę bym schudła ale tak bym jeszcze nie przypominała kasztanka wink
        • gazeta_mi_placi Re: przykładzik: 13.05.14, 09:14
          Ona ma 34 lata, a taką figurę z taką twarzą od dwóch lat, więc już gdy miała 32 lata.
    • vilez Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:11
      Zdecydowanie figura. Moze dlatego, ze nie zauwazylam, zeby szczuplej figurze towarzyszyla pomarszczona twarz (z racji szczuplosci). To mit moim zdaniem.
    • lady-z-gaga Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:17
      Konkretnie, to nie do konca wiadomo, o co Ci chodzi smile
      Jeżeli masz na mysli wiek 30 plus albo 40 - to owszem, nadmierna chudość dodaje lat, a pełniejsze policzki wyglądaja lepiej (oczywiście, jesli to jest nadal BMI w normie przynajmniej, a nie zdecydowana nadwaga)
      Natomiast po 50tce sprawy wyglądają tak, że starzenie to głownie opadanie twarzy i na to rady nie ma. Nawet okrąglejsze babki mają głębokie bruzdy nosowe i początki tzw chomiczków, a niektore - te grubsze- jeszcze i tzw opadające podgardle smile cudów nie ma, jest tylko chirurgia plastyczna smile
    • 18lipcowa3 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:25
      jasne że twarz, figure mozna zmienic
      • lady-z-gaga Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:32
        jak zwykle nie zrozumiałaś pytania big_grin
    • kota_marcowa Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:26
      Figura i botoks big_grin
    • saszanasza Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:28
      wybrałabym twarz. moim zdaniem to wygląd twarzy odejmuje lub dodaje lat.
      • lady-z-gaga Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:40
        na zdjęciu do dowodu na pewno smile
    • antyideal Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:34
      Nie sadze, zeby byla koniecznosc dokonywania takiego wyboru, choc wybierajac
      stawialabym na figure - drobna figura z niewielkim biustem odejmuje lat.
      Na razie, 40+ bedac, i jedno i drugie bardzo zadowalajace, choc twarz moglaby
      wygladac rano troche lepiej... sad
      • lady-z-gaga Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:43
        twarz moglaby
        > wygladac rano troche lepiej... sad

Jeszcze za tym zatęsknisz smile za 10-15 lat będzie na odwrót - rano ok, po południu gorzej, wieczorem, zwłaszcza po większym wysiłku - tragicznie smile
      • gryzelda71 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 10:01
        drobna figura z niewielkim biustem odejmuje lat.

Stąd powiedzenie z tyłu liceum, z przodu muzeumwink
        Mam taką sąsiadkę, szczupłą właśnie, ale twarz dodaje jej lat.
        I chyba jednak twarz decyduje, czy oceniamy osobę na starszą czy młodszą, nie kilka kilo więcej, wszak figury sa różne w każdej grupie wiekowej, żadna nie jest zarezerwowana dla konkretnego wieku.
        • antyideal Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 10:12
          Rzadko w wieku dojrzalszym ma sie dobra figure majac iles kg na plusie.
          O ile mloda okraglejsza dziewczyna moze wygladac calkiem w porzadku
          to w pozniejszym wieku tluszczyk i sposob jego rozkladania sie na ciele
          robi sie malo estetyczny. A twarz, nawet bardziej gladka niz u szczuplej osoby,
          traci swiezosc i tez raczej nikogo nie oszuka. Wiec korzysci z okraglosci watpliwe wink
          • gryzelda71 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 10:16
            Ja wiem,ze na forum 5 kg więcej to dramat.
            I nagle w starszym wieku dodatkowe kg nie osadzają się w przypadkowych miejscach, tylko tam gdzie dana osoba tłuszcz gromadzi. Z jabłka po 40 nie zrobi sie gruszka.
            W sumie nie znam osób co w starszym wieku specjalnie tyją z nadzieją na młodszy wyglad twarz, a to sugeruje autorka watku.
            • antyideal Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 10:21
              Ale w pozniejszym wieku skóra jest mniej jedrna, elastyczna, w zwiazku z czym tluszczyk zaczyna smetnie zwisac i nie jest tak słitasny jak u mlodszych..
              • gryzelda71 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 12:33
                Po twarzy jednak zdecydowanie oceniam wiek, nie po figurze, tak jak ładna nie powiem na pania o super figurze i brzydkiej twarzy.
            • mx3_sp niczego nie sugeruję 13.05.14, 10:53
              a raczej to czy w takim wieku świadomie się odchudzać zrzucając nie tylko kg z uda ale również z policzków.
    • mayaalex Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:42
      figura. twarz mozna troche wspomoc wypelniaczami i botoksem i wtedy calosc i tak bedzie fajna.
      ciotki mojego meza sa po prostu grube - i rzeczywiscie, po 60 mala calkiem gladkie twarze, ale chyba nie o to chodzi wink
    • neffi79 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 09:47
      figura i intensywna pielęgnacja twarzy wraz z delikatną ingerencją, co praktykuję zresztą juz od jakiegoś czasu.
    • bambzgrozja Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 10:04
      Szczęśliwie mam szczupła figurę przy pyzatej buzi (taki księżyc w pełni).
      Kiedyś z tego powodu była straszne zakompleksiona. Obecnie jestem zadowolona; żadnych zmarszczek, a okrągła twarz cały czas jeszcze wygląda wręcz dziecinnie.
    • dziennik-niecodziennik Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 10:56
      wolę okrąglęjsza pupe i gładszą twarz.
    • bei Kręgosłup 13.05.14, 12:38
      Niosę kilogram cukru ze sklepu i czuję wagę w torbie. Nie wrzucę na siebie kilka czy kilkanaście kilogram więcej, bo muszę to nosić cały czas, gładka buzia nie odciąży stawów.
      Tak sobie mogę teoretyzować, a co będzie to będzie smile
    • swiezynka77 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 12:48
      staram się wybrać złoty środek a wkrótce sięgnę po wypełniacze... u mnie niestety widać po twarzy bardzo jak schudnę. 2kg mniej, figura wtedy super a na twarzy cienie i zapadnięte policzki. staram się utrzymywać bmi 22-23, wiem że na tym forum to już otyłość ale dla mnie działa.
    • rosapulchra-0 Re: Twarz czy tyłek? 13.05.14, 13:04
      Jest mi dobrze jak jest. I z figurą i z twarzą. Z nowymi włosami również wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka