Dodaj do ulubionych

Czarownica

27.05.14, 18:30
O film oczywiście chodzi, z Jolie w tytułowej roli. Od jakiego wieku dzieci mogą? Widział już ktoś?
Obserwuj wątek
    • bbkk Re: Czarownica 27.05.14, 18:42
      A to jest film dla dzieci?
      • julka-4 Re: Czarownica 27.05.14, 18:59
        8+ ze strony Cinema City.
    • ichi51e Re: Czarownica 27.05.14, 19:04
      Dajcie zyc - najbardziej koszmarne wspomnienie z mojego dziecinstwa to jak ten plomien sunie po schodach (w tle chyba Czajkowski?) serce mi stawalo ze strachu...
      • shumi-mi-las Re: Czarownica 27.05.14, 19:11
        Serio? Moja pięciolatka mnie maltretuje o pójście na ten film. A sama mam ogromną chęć!
        Kocham Angiesmile
    • klubgogo Re: Czarownica 27.05.14, 19:47
      No właśnie ja mam ogromną ochotę i oglądając zwiastun miałam wrażenie, że to film dla dorosłych... a już co najmniej dla dużych dzieci. Córka jak obejrzała zwiastun ze mną, też zaczęła mnie molestować, żeby iść do kina, ma niespełna 6 lat.
      • koza_w_rajtuzach Re: Czarownica 28.05.14, 06:22
        A ja na pewno pójdę z dziećmi. Syn ma 5 lat a córka 8.
        Już dawno to ustaliłam.
        Wszystko zależy od Twojej córki, czy jest strachliwa, czy też nie. Moje dzieci oglądały straszniejsze filmy od Czarownicy, więc i to nie powinno ich psychiki zszargać wink.
    • rhaenyra Re: Czarownica 27.05.14, 20:04
      ja sie nie moge doczekac big_grin
      • anika772 Re: Czarownica 27.05.14, 21:48
        Mam wielką ochotę obejrzeć, ale córki moje, zobaczywszy Angelinę z tymi rogami, oprotestowały pomysł. Boją się!
    • rhaenyra Re: Czarownica 03.06.14, 18:09
      bylyscie?
      fajna?
      byly same dzieci czy dorosli tez ?tongue_out
      kiedy bedzie na dvd?
      • arwena_11 Re: Czarownica 03.06.14, 18:33
        Byłam
        rewelacja, jak nie przepadam za Joli to tu trzeba przyznać, że zagrała fantastycznie. Ale jest strasznie chuda, te kości policzkowe wystające, okropne.
        Film fajny, nie będę opowiadać, ale wyrzućcie z pamięci klasyczną bajkę o śpiącej królewnie. Bardzo nam się podobały teksty. W wielu momentach się śmiała cała sala.
        Dwoje dzieci wyszło z sali, bo są dwa momenty gdzie można się przestraszyć. Dzieci takie podstawówkowe były, młodszych nie przuważyłam
        • ola Re: Czarownica 03.06.14, 19:32
          Ja się wybieram z 7/latką. Jest fanką Władcy Pierścieni to i Czarownicę chyba zniesie?
          • anika772 Re: Czarownica 03.06.14, 20:39
            Byłam, widziałam, ale bez dzieci.
            Moja sześciolatka by się wystraszyła, na pewno.
            • aurinko5 Re: Czarownica 03.06.14, 20:56
              Film super. I nie można pójść z nastawieniem , że to będzie sfilmowana bajka....Klasyczną śpiącą królewnę należy odstawić na półkę. Angelina rewelacyjna, każdy jej gest, ton głosu ( nie uznaje dubbingu) dopracowany szczegółowo. Wystające kości policzkowe ? To jest element charakteryzacji. Niektóre dzieci faktycznie mogą się w pewnych momentach zacząć się bać . Ale to już rodzić musi ocenić ile jego dziecko jest w stanie znieść wink
              I piosenka once upon a time w wykonaniu Lany del Rey... Fajnie, że zachowali oryginalną piosenkę tylko w mrocznej aranżacji .
              • white_swan Re: Czarownica 03.06.14, 20:59
                www.youtube.com/watch?v=_pgmFAOgm5E
                Jeden z najbardziej wyczekiwanych przeze mnie filmów wink Rewelacja , ale nie dla małych dzieci smile
        • rhaenyra Re: Czarownica 03.06.14, 21:07
          klasycznych basnie nie znosze bo sa bez sensu tongue_out
          wiec z wyrzuceniem z pamieci nie mam problemow smile
    • karolciab125 Re: Czarownica 03.06.14, 21:49
      Była moja 9-latka z dwiema 12-latkami. Wyszły zachwycone big_grin
    • koza_w_rajtuzach Re: Czarownica 04.06.14, 06:59
      Byłam z dzieciakami (5 i 8 lat). Wyszły zachwycone z kina. Film ekstrasmile.
    • lampka_witoszowska Re: Czarownica 04.06.14, 08:46
      moja 7latka zachwycona, cały wieczór paradowała z krwistoczerwoną szminką na ustach smile

film może byc trudny dla dorosłych, którzy kochają ocenianie innych w skali: albo białe, albo czarne. Piękne odwrócenie pojęć dobra i zła, to też niektórym może zaszkodzić.
      • czarna_kita Re: Czarownica 04.06.14, 08:57
        Moje dzieciaki filmem się nie zainteresowały wcale. Oglądając zwiastun- zero emocji.
        Za to ja pójdę na pewno nawet jak miałabym iść sama, mąż stwierdził ze to nie dla niego smile
      • rhaenyra Re: Czarownica 04.06.14, 09:12
        >Piękne odwrócenie pojęć dobra i zła, to też niektórym mo
        > że zaszkodzić.

eee?
        • arwena_11 Re: Czarownica 04.06.14, 09:41
          tu jest raczej nie odwrócenie pojęć dobra i zła, ale pokazanie, że nikt nie jest tylko dobry czy tylko zły.
          No i że nikt nie jest zły "od urodzenia", ale że coś w jego życiu sprawiło, że stał się zły.
          • rhaenyra Re: Czarownica 04.06.14, 09:43
            no domyslam siesmile
            tylko jak to moze komus zaszkodzic?
            • lampka_witoszowska Re: Czarownica 04.06.14, 09:48
              ano, może, odbiór zbyt trudnego obrazu. Np. dla kogoś, kto zamiast zadać proste pytanie stęka na forum tongue_out

Odwrócenie dobra i zła: pokazanie jako dobra tego, co dotąd było uznawane za złe. I odwrotnie. To w miarę proste smile
              • fogito Re: Czarownica 04.06.14, 10:12
                Syn 10 lat byl zadowolony. Ja bylam rozczarowana i znudzona. Po raz kolejny przekonalam sie, ze Joli jest kiepska aktorka. Owszem ladnie sie prezentuje, ale nic poza tym. Bylismy na 4DX, bo chcielismy wersje po angielsku, a w danym momencie byla tylko taka opcja. I to bylo okropne uczucie ten bujający sie fotel.
                Film nadaje sie dla dzieci, bo wiekszosc doroslych może byc rozczarowana mierna gra aktorska.
                • azjaodkuchni Re: Czarownica 04.06.14, 12:46
                  Byłam dziś na tym filmie. Nie nazwałabym Angeliny kiepską aktorką wręcz przeciwnie bardzo mi się jej kreacja podobała, ale film nie jest dla przedszkolaków. Zastanawiałabym się nad zabraniem 8 latka ( 8 latki) . W Singapurskim kinie połowę sali zajęły gimnazjalistki 13 + .
          • malwa51 Re: Czarownica 06.06.14, 14:47
            > No i że nikt nie jest zły "od urodzenia", ale że coś w jego życiu sprawiło, że
            > stał się zły.

A psychopaci? tongue_out
            • rhaenyra Re: Czarownica 06.06.14, 15:41
              tongue_out
    • rhaenyra Re: Czarownica 06.06.14, 12:58
      jestem zachwycona smile
    • rhaenyra Re: Czarownica 08.06.14, 17:13
      ja pierdziele
      kulturadobra.pl/czarownica/
    • klubgogo Re: Czarownica 08.06.14, 18:13
      Byłam, córka 5,5 lat zachwycona, oglądała zahipnotyzowana, ja zresztą też. Film piękny, z rozmachem i na nic szukać w nim klasycznej baśni.
    • ola Re: Czarownica 08.06.14, 19:47
      Byłam dziś z 7-latką. Bardzo nam się podobało. Żałujemy, że zostawiłyśmy 4-latkę w domu. Nie było się czego bać. Był piękny świat i wzruszająca historia.
      • myelegans Re: Czarownica 08.06.14, 23:30
        Bylam w patek z 9-latkiem w wersji 3D. Cinematografia cudna, mhzyka, efekty. Ja sie balam bardziej niz moje dzuecko, ale ja z natury strachliwa jestem i czesto siedze z podkulonymi nogami i rekami przy oczach 😳

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka