Dodaj do ulubionych

kiecka ? na slub

12.06.14, 12:36
Poratujecie?
Mam bardzo szerokie ramiona, masywną sylwetkę na górze, duży biust, brak wcięcia w talii, szczupłe biodra i nogi.
Nienawidzę oficjalnych okazji, bo źle wyglądam w sztywnych "gościowych ubraniach".
Obejrzałam ciuchy w sklepach, ale nic mi się nie podoba na mnie.

Jak taki kształt przyoblec na letnie wesele?
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: kiecka ? na slub 12.06.14, 12:49
      haha, opisalas moja sylwetke wink

na mnie zle wygladaja stroje jednoczesciowe - czyli bardzo trudno dobrac mi sukienke, ktora fajnie wyglada. nie szukam juz wink
      stosuje stroje "osobne", staram sie, zeby dol w jakis sposob rownowazyl ciezka gore - ciezsze buty albo spodnie z prosta (lub lekko rozszerzana) nogawka.
      skoro masz spory biust, to go wyeksponuj smile
      na mnie dobrze leza dopasowane gory, z dekoltem tez.
      do tego fajne spodnie (ja lubie) lub jakas spodnica.
      trudno mi dobrac marynarke, ale w lecie to moze nie byc problem wink

nic konkretnego nie doradze, bo sama mam bardzo malo ciuchow "wyjsciowych" i zawsze kombinuje.
      na slub siostry, 10 lat temu, udalo mi sie kupic fajna sukienke pseudo-wieczorowa (dopasowana, do kolana, z materialu ze struktura), ale teraz jest troche za duza.
      od tamtego czasu cos wymyslam za kazdym razem, ale latwo nie jest, dyzurnych ciuchow nie mam (a chialabym).
    • mx3_sp Re: kiecka ? na slub 12.06.14, 12:51
      jabłko jesteś?

https://ocdn.eu/images/pulscms/YjU7MDMsMCwyZDAsMSwx/f7037e4ed3ef4725506884478739116c.jpg
    • jak_matrioszka Re: kiecka ? na slub 12.06.14, 12:55
      Metoda przeciwwagi powinnas miec sukienke na ramiaczkach (bez rekawow), rozszerzana w biodrach - czyli cos a la lata 50-te. Taki kroj nietrudno teraz kupic, pojdz do sklepow i poprzymierzaj, bo samym patrzeniem na zdjecia sie tak dobrze nie kombinuje.
      • helka.pentelka Re: kiecka ? na slub 12.06.14, 15:45
        No odkryte ramiona odpadają, mam masywne ramiona, szerokie szelki od biustonosza, cuś na cienkich paseczkach nie przejdzie.
        Figurę mam mniej ciężką niż Niezgoda, mniejszy brzuch, wyżej wink piersi i chudsze nogi. Bardziej taki rożek niż jabłko.
        Sukienkę chyba odpuszczę za radą Kury, bo faktycznie żle leżą.
        Ale co w zamian to nie wiem, bo chciałam spodni uniknąć, a właśnie w portkach z długą, prostą nogawką i porządnych szpilkach wyglądam najlepiej
        • aneta-skarpeta inspiracje 12.06.14, 15:57
          ja bym przyjrzała się tym propozycjom
          moim zdaniem nie powinnas wciskac się w sztywne sukienki, tylko w miękkie tkaniny, aby nadać sylwetce lekkości
          https://bi.gazeta.pl/im/9/5439/z5439509Q.jpg
          https://i1.celebixy.pl/cc7503f8400ca0400b0188cc343e42aac0876739/a004fc8ab6efaf5a0d01a6f2c656fa03081bafd4-jpg
          https://blog.deezee.pl/wp-content/uploads/2013/07/c0f76e16ecba11e289a922000aeb0c69_7.jpg
          • ola Re: inspiracje 12.06.14, 15:59
            Kapitalne te kiecki Figury. Sama bym takie chciała.
            • mood_indigo Re: inspiracje 12.06.14, 16:07
              Kiecki fajne, tylko te buty w paseczki o 2 rozmiary za duze, matkobosko!
              • aneta-skarpeta Re: inspiracje 12.06.14, 16:35
                i jak w tym chodzić?
        • jak_matrioszka Re: kiecka ? na slub 12.06.14, 19:50
          Ja nie mialam na mysli cienkich paseczkow, wystarczy ze nie bedzie to odstajacy rekawek, zadnych bufek czy innych cudow, ale zwykle ramiaczka sa w stanie zaslonic szelki od biustonosza.
          Zamiast sukienki moze byc bluzka + spodnica, na jedno wychodzi a moze latwiej dobrac.
    • agni71 Re: kiecka ? na slub 12.06.14, 17:12
      Mam w sumie podobną figurę, więc napiszę, w czym ja wygladam w miarę. Na pewno dekolt, u mnie w szpic najlepszy, sukienka z krótkimi rękawkami lub do łokci, w takich bez rękawów właśnie dośc masywnie się wygląda. Góra w miare blisko ciała, a od pasa sukienka rozszerzana, sztywniejsza, nie lejąca czy opinająca - tak, żeby biodra wydawały się szersze w stosunku do talii. Długość sukienki w zależności o urody nóg, od połowy uda do tuż pod kolanem.
    • kalia-kalia Re: kiecka ? na slub 12.06.14, 21:48
      Ja bym postawił na luźną górę i opięty/nieopięty, ale krótki dół.
      Pewnie nie potrzebujesz takiej rady, ale co mi tam wink. Kiedy mnie dopada gorączka przedweselna, to ze wszystkich sił staram się uświadomić sobie, że nikogo nie będzie obchodzić i nikt nie zapamięta, w co byłam ubrana. Dobrej zabawy smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka