Dodaj do ulubionych

PIERWSZY RAZ PO RAZ DRUGI.\RATUNKU!!!!

23.08.04, 20:01
hej. jestem juz dwa miesiace po porodzie. Mielam nacinane krocze, a poniewaz
jestem nadwrazliwa na bol, boje sie panicznie ponownego wspolzycia. Nie moge
sie zdecydowac, choc juz bym chciala miecgo za sobasad CZy blizna po nacieciu
ma prawo bolec, w ogole jak to jest, gdy krocze zostanie natarte w okolicach
szwow. Pomozcie, bo mi meza szkodasad(((((
Obserwuj wątek
    • ja_goda Re: PIERWSZY RAZ PO RAZ DRUGI.\RATUNKU!!!! 23.08.04, 21:11
      Strach ma wielkie oczy, nie ma sie czego bać! Blizna po nacieciu moze troche
      bolec, jak kazda blizna, zwlaszcza na zmiane pogody smile)). Pozdrawiam.
      • justinka_s Re: PIERWSZY RAZ PO RAZ DRUGI.\RATUNKU!!!! 24.08.04, 02:20
        nie ma sie co bać o ile sie dobrze zaopatrzysz, m.in w żel nawilżający do
        kupienia w aptece i po problemie
        a czy boli...takie dziwne to na początku uczucie ale chyba raczej podyktowane
        podświadomościa
    • vaana Re: PIERWSZY RAZ PO RAZ DRUGI.\RATUNKU!!!! 24.08.04, 10:20
      Nie kochaj sie z litosci tylko z milosci, wiecej z tego przyjemnosci i mniej
      bolu. Innymi slowy, jesli nie czujesz, ze chcesz to jeszcze zaczekaj, jesli maz
      ma dla Ciebie tyle samo wspolczucia, co Ty dla niego, to zapewne zrozumie,
      przeciez to byla bolesna rana.
      • gagunia Re: PIERWSZY RAZ PO RAZ DRUGI.\RATUNKU!!!! 24.08.04, 15:46
        popieram slowa vaany
        my sie kochalismy ok 3 mies po porodzie, kiedy czulam, ze wszystko jest w
        porzadku i nie odczuwalam absolutnie zadnych dolegliwosci krocza (tkliwosci,
        nadwrazliwosci na dotyk).

nie bolalo, nawet nie byl potzrebny zel nawilzajacy. moj maz nie nalegal, byl
        wyjatkowo delikatny i gotowy przestac w kazdej chwili. niemniej dopiero po
        kilku razach zdolalam sie wyluzowac na tyle, zeby zaczac odczuwac przyjemnosc.
        do 100% formy wrocilam po ok 8 miesiacach. a teraz (prawie 14 mies po) nawet mi
        przez mysl nie przechodzi, ze kiedykolwiek mialam tam jakas rane.
        Kacper
    • katrinko Re: PIERWSZY RAZ PO RAZ DRUGI.\RATUNKU!!!! 25.08.04, 12:34
      Zaczęliśmy się kochać 2 miesiące po porodzie,(miałam paskudne pęknięcie aż do
      odbytu) i mimo że wszystko było już wygojone, stosunki były bardzo bolesne sad
      Mój ginekolog też twierdził że to raczej kwestia psychiki i strachu przed
      bólem, ale zapisał mi żel przeciwbólowy z lidokainą, używany m.in. do zabiegów
      urologicznych. Smaruję nim te miejsca (na zewnątrz), które najbardziej mnie
      bolały, i rzeczywiście pomaga (chociaż nie całkowicie). Pozostaje jeszcze ból w
      głębi pochwy, no ale nie mogę się tym cała smarować uncertain Dochodziło też do
      krwawień, tu gin. stwierdził że to ścieranie się ziarniny na bliźnie, szybko
      minęły. I tak próbujemy sobie pomalutku drugi miesiąc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka