Dodaj do ulubionych

Czy Wy także

24.06.14, 11:55
czytając fora takie jak np. "Zdrowie" dochodzicie do wniosku, ze jesteście na wszystko chore a do tego zaniedbaliście się strasznie gdyż w ostatnim czasie nie miałyście badań typu TK, Rezonans, wszystkie możliwe markery nowotworowe itp? Nie neguję, nie krytykuję służbę zdrowia mamy taką, że jeśli ktoś ma złe wyniki badań to warto POZA LEKARZEM zasięgnąć porady u innych, którzy to samo przechodzili. Chciałam się tylko podzielić informacją, ze czytanie tego sprawia, ze staję się hipochondryczką. Jestem dwa miesiące po pobycie w szpitalu gdzie wykonano mi masę badań a kilkuminutowe czytanie forum sprawia, ze już na "wszystko znów choruję". Jutro idę do znajomych na grilla więc pewnie wyzdrowieję i będę zdrowa do następnej wizyty u doktora google.
Obserwuj wątek
    • martishia7 Re: Czy Wy także 24.06.14, 12:03
      To podobno częsta przypadłość studentów medycyny na początku drogi - chorują na wszystko po kolei, działami. Generalnie nie mam hipochondrii i chodzenie po lekarzach raczej nie jest moim ulubionym zajęciem. Tym niemniej jedna z ematek (nie pamiętam nicka, przepraszam) zmotywowała mnie, żeby przedsięwziąć kroki prowadzące do endokrynologa na podstawie testu zimnopośladkowego smile
      • vilez Re: Czy Wy także 24.06.14, 13:29
        O, co to za test? Jak masz zimne półdupki to niedoczynność?
        • martishia7 Re: Czy Wy także 24.06.14, 13:42
          Chyba niedoczynność, w każdym razie któraś ze stron anomalii. Rzeczywiście tak mam, nawet jest to powodem do żartów dla współlokatora łóżka - generalnie jestem ciepła, nie marzną mi zazwyczaj ręce czy stopy, a tyłek potrafi być jak jak sopel smile
    • mondovi Re: Czy Wy także 24.06.14, 12:10
      Czytam zawodowo m. in. podręczniki medyczne. Na początku miałam wszystko - od borderline po stopę cukrzycową. Potem zobojętniałam smile
    • niktmadry Re: Czy Wy także 24.06.14, 12:14
      Dzięki - znaczy jest szansa, że poradzę sobie bez psychoterapii smile
    • dziennik-niecodziennik Re: Czy Wy także 24.06.14, 12:33
      ja tak nie mam smile
    • rosapulchra-0 Re: Czy Wy także 24.06.14, 12:39
      Nie smile
      Wystarczą mi moje własne schorzenia. Dziś wróciłam z wizyty u gp w workiem leków. Bo się okazało, że znowu mnie anemia dopadła i mam wysoki niedobór wit. D3. Oprócz calej reszty, którą regularnie leczę.
    • neffi79 Re: Czy Wy także 24.06.14, 12:47
      reaguję podobnie tyle, że może z mniejszym nasileniem niż kiedyś, pare lat temu miałam niezłe jazdy z tego powodu, teraz staram sie unikać i musze uważać, bo mam wyjątkowe zdolnosci do wkręcania się
    • vilez Re: Czy Wy także 24.06.14, 13:30
      Nie, nie mam tak.
      • verdana Re: Czy Wy także 24.06.14, 13:41
        "Pamiętam, jak pewnego dnia poszedłem do British Museum, aby poczytać o metodzie leczenia pewnej dolegliwości, która w stopniu śladowym u mnie wystąpiła - bodajże katar sienny. Zdjąłem książkę z półki i przeczytałem wszystko, co na ten temat znalazłem. Potem, z czystego roztargnienia, zacząłem bezmyślnie przewracać kartki i leniwie przyswajać sobie wiedzę o różnych chorobach, bardzo ogólną. Wyleciało mi z głowy, w jaką dolegliwość zagłębiłem się na początku - na pewno w jakąś straszliwą, śmiercionośną zarazę - lecz zanim dotarłem do połowy listy „objawów ostrzegawczych”, nie miałem najmniejszych wątpliwości, że mnie dopadła.
        Dłuższą chwilę siedziałem zmartwiały z przerażenia; potem, zobojętniały z rozpaczy, zacząłem znów wertować książkę. Doszedłem do tyfusu - przeczytałem objawy - odkryłem, że mam tyfus, i to od wielu miesięcy - pomyślałem sobie, ciekawe, co jeszcze mam. Przewróciłem stronicę na taniec św. Wita: zgodnie z oczekiwaniami stwierdziłem, że i pląsawica mi nie przepuściła. Postanowiłem zapoznać się ze swoim przypadkiem dogłębnie. I tak, rozpoczynając alfabetycznie, przestudiowałem chorobę Addisona, stwierdziłem, że na nią zapadam, a faza ostra czeka mnie za jakieś dwa tygodnie. Z ulgą się dowiedziałem, że choroba Brighta występuje u mnie w formie złagodzonej i, jeśliby na tym się skończyło, mogę liczyć na wiele lat życia. Cholerę miałem z poważnymi powikłaniami, a z dyfterytem chyba się urodziłem. Sumiennie przebrnąłem przez wszystkie litery alfabetu i jedyną chorobą, której mogłem się nie obawiać, było zapalenie kaletki maziowej rzepki (cierpią na to sprzątaczki, które dużo klęczą)."
        Jerom K. Jerom "Trzech Panów w łodce nie licząc psa"
        • echtom Re: Czy Wy także 24.06.14, 13:48
          smile
    • echtom Re: Czy Wy także 24.06.14, 13:49
      Nie czytam, więc jestem okazem zdrowia tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka