Dodaj do ulubionych

Obrady Sejmu

25.06.14, 18:06
Oglądam obrady Sejmu.
Zastanawiam się czy partie opozycyjne mają w swoich szeregach tylko durni, kretynów, imbecyli i debili.
Co jeden włążacy na mównicę to większy palant.
Obserwuj wątek
    • sarah_black38 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:08
      A co , zadają niewygodne pytania big_grin ?
    • ichi51e Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:13
      Sami to wybralismy.
      Wiem ze to zaden wyznacznik ale jak ma buc jak co drugi tam mature ledwo ma...
    • oqoq74 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:16
      E, to polityka.
      Premier siedzi, bo musi ich wysłuchać, oni się produkują.
      Kolejny raz okazało się, że premier potrafi zaskoczyć - najlepiej to widoczne było u Millera.
    • gaskama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:17
      Wpadlam do domu po pracy, wlaczylam obrady a tu Kempa. Wytrzymalam 3 minuty i wylaczylam. Nie dalam rady. Jestem zalamana. Jak pomysle, ze za moment rzadzic beda Kempa, Fotyga, Hofman i podobni uposledzeni to mi sie slabo robi.
      • arwena_11 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:28
        a teraz rządzą normalni? Jakoś nie zauważyłam.
      • vilez Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:28
        Nie będą. Koalicja jest chyba w komplecie.
        • gaskama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:32
          Obawiam sie, ze PO sie posypie. Nawet jak nie bedzie przedterminowych wyborow.
    • vilez Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:28
      Co jeden, to eugeniusz. Przed chwilą któryś powiedział, ze skoro rząd podsłuchuje, to czemu mu pzreszkadza, ze ejst podsłuchiwany. Taką "elitę" wybraliśmy.

Najpiękniej się wysypał Miller big_grin Bo mu posłowie wyjechali za granicę, hehe.

Mają po swoje pięć minut, to korzystają.
      • oqoq74 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:31
        Czysty populizm albo głupota.

Wipler w roli męża moralności jest jakimś kuriozumsmile
        • gaskama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:34
          Kuriozum to bedzie jak zostanie ministrem sprawiedliwosci.
          • oqoq74 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:41
            Najpierw musiałby się dostać ponownie do sejmu. A zdaje się, że czeka na sprawę. Za chwilę może zniknąć z polityki całkiem i oby.
            • vilez Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:12
              Też tak sądzę.
              • oqoq74 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:18
                No i okazało się, że opozycja nie potrafi się dogadać.
                • vilez Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:22
                  Tusk na dziś nie ma sobie równych.
                  • arwena_11 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:24
                    w kłamstwach, matactwach i obietnicach bez pokrycia. Zdecydowanie nie ma sobie równych
                    • vilez Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:28
                      Za cenę uwalenia Tuska, uwaliłabyś państwo, rozumiem.
                      • arwena_11 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:30
                        Tusk zrobił to sam. Tylko czekać na efekty
                        • vilez Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:33
                          Uratował. Także dla Ciebie. Kiedyś to może pojmiesz.
                    • oqoq74 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:35
                      Tia...
        • krejzimama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:36
          Trzeźwy był czy znów się po pijaku awanturował.
          • ivana6 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:48
            Krejzi: kończ Waść, bo to, żeś "dureń, kretyn, imbecyl i debil'' to my wiemy. Jematki nie takie gupie som.
            Taki z ciebie krejzi i mama jak ze mnie Mumtaz Mahal.
            Tylko pewien mieszkaniec Krakowa z nickiem uprzedził, co?
            • krejzimama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:51
              Jematki nie, ale ty tak.
    • krejzimama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:30
      Wrogowie rządu to w tej chwili wrogowie Państwa Polskiego stojący po stronie kryminalistów i Ruskich. Każdy kto nie popiera rządu Tuska stawia sięw jednym rzędzie z najgorszymi zdrajacmi Polski.
      • arwena_11 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:38
        Ja bym powiedziała odwrotnie. Popierający ryżego, to zdrajcy. Bronią krętaczy, aferzystów itp., którzy gdyby tylko mogli to sprzedali by Polskę.
        • stacie_o Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:44
          Czemu Ryżego, bez inwektyw się nie da?
          Poza tym, kto by tę Polskę chciał kupić uncertain
          kolejna z manią i teorią spiskową z tyłu głowy
          • arwena_11 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 10:59
            a gdzie tu inwektywa?
      • nickbezznaczenia Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 06:05
        Głupszej propagandy nie mogłeś/aś uskutecznić?
      • karola1008 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 08:26
        krejzimama napisał:

> Wrogowie rządu to w tej chwili wrogowie Państwa Polskiego stojący po stronie kr
        > yminalistów i Ruskich. Każdy kto nie popiera rządu Tuska stawia sięw jednym rzę
        > dzie z najgorszymi zdrajacmi Polski.
        No, no. A jeszcze w zeszłym roku każdy, kto powiedział, że Putin nie zasługuje na zaufanie godził w Polską rację stanu. A w 2008 r., gdy Rosja postanowiła sobie zająć Gruzję, oczywiście żeby chronić swych obywateli, to był ubaw po pachy. Jak to nam się optyka zmienia.
    • misterni No i jest wotum zaufania 26.06.14, 01:48
      Bardzo dobrze. Oczywiście ten mąciwoda Kaczyński już zapowiedział wniosek o wotum nieufności, ale mam nadzieję, że to nie przejdzie.
      • wegatka Re: No i jest wotum zaufania 26.06.14, 04:32
        Ja również
    • karola1008 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 08:23
      krejzimama napisał:

> Oglądam obrady Sejmu.
      > Zastanawiam się czy partie opozycyjne mają w swoich szeregach tylko durni, kret
      > ynów, imbecyli i debili.
      > Co jeden włążacy na mównicę to większy palant.
      Co za szczęście, że koalicja ma w swoich szeregach osoby, które tak pięknie mówią o cywilizacji.
      • oqoq74 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 08:34
        smile a tego, że posłowie PiSu - Hofman, Kamiński i paru innych nie przyszło i przyłożyło rękę do tego, aby znienawidzony rząd Tuska się utrzymał, to nie widzisz?
        Oni nie chcą przejąć władzy. Gdyby chcieli, to dogadaliby się z Palikotem. Też pokazali swoją kulturę, wychodząc, gdy Palikot wszedł na mównicę. To jest też brak kultury, poszanowania demokracji, poszanowania wyborców. Ważniejsze prywatne anse prezesa Kaczyńskiego niż rzekome dobro Polski.
        • karola1008 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 08:58
          Pewnie, że widzę i mam im za złe. Akurat to, że nie przyszli, bo traktuję to w kategoriach lekceważenia imponderabiliów. Zresztą, akurat po tych dwóch odwagi, solidności itp. nie oczekuję, nie mam o nich dobrego zdania. Ich nieobecność traktuję wyłącznie jako kolejny dowód na to, bo koalicja i tak ma większość, więc wynik głosowania był zasadniczo przesadzony. Swoją drogą ciekawe - tak Cię oburza nie mająca żadnego znaczenia nieobecność paru posłów, a treść rozmowy Belka-Sienkiewicz jakoś nie. A, zapomniałam, że im chodziło o dobro wspólne. Co prawda Sienkiewicz wyraźnie powiedział, że trzeba "to" przeprowadzić najpóźniej 8 miesięcy przed wyborami, ale pewnie tak tylko mu się powiedziało.
          Co do dogadania się z Palikotem - jak sobie wyobrażasz współrządzenie PiS-u i TR-u? Partii o tak odmiennych poglądach prawie na wszystko? Kaczor i Palikot - byłoby to combo tysiąclecia, które się dogadało tylko i wyłącznie dla sięgnięcia po władzę. Po władzę, której w żaden sposób nie mogliby sensownie wykorzystać. Jest to kompletnie bez sensu. Poza tym, zarówno SLD, jak i Palikot, gdy tylko PiS przedstawił propozycję powołania "rządu technicznego", na wyścigi zaczęły się odżegnywać od współpracy z PiS-em. Tego z kolei Ty nie widzisz. Wyborcza chętnie cytowała deklaracje Palikota i Millera, możesz sobie znaleźć. Tak w ogóle to osobiście nie jestem zwolenniczką żadnych "rządów technicznych". Jeśli już, to rozwiązanie parlamentu i wcześniejsze wybory - niech rządzi ten, kto uzyska mandat w wyborach i będzie w stanie rządzić sam, albo stworzyć koalicję.
          Co do tego wyjścia PiS-u gdy Palikot wszedł na mównicę - nie lubię takich demonstracji i w różnych sytuacjach, nawet jeśli inni wychodzą - ja zostaję, o ile uważam to za stosowne big_grin. Nie lubię, ale szczerze mówiąc, mieści się to, jak dla mnie, w kategoriach normalnej walki politycznej. Tak samo jak oddawanie orderów przyznawanych przez Prezydenta, którego się ocenia źle lub skrajnie źle.
          • oqoq74 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 09:22
            O taśmach już rozmawialiśmy.

Z PiSu w głosowaniu nie brało udziału 10 posłów.

> Co do dogadania się z Palikotem - jak sobie wyobrażasz współrządzenie PiS-u i T
            > R-u? Partii o tak odmiennych poglądach prawie na wszystko? Kaczor i Palikot - b
            > yłoby to combo tysiąclecia, które się dogadało tylko i wyłącznie dla sięgnięcia
            > po władzę.
            Moja droga, polityka polega niestety na tym, by dogadywać się z różnymi opcjami aby osiągnąć swoje cele. Jeśliby zależało PiS na przejęciu teraz władzy dogadałby się z Palikotem i SLD. Ale im nie zależy. To raz.
            A dwasmile racz nie żartować. Pamiętam jak Kaczyński najpierw wyzywał Samoobronę i Leppera od chamów i warchołów, by później się z nimi zbratać, to samo z LPR.

Poza tym, zarówno SLD, jak i Palikot, gdy tylko
            > PiS przedstawił propozycję powołania "rządu technicznego", na wyścigi zaczęły
            > się odżegnywać od współpracy z PiS-em.
            Owszem widzę. Ale oczekiwanie, że najpierw kogoś się poniży, jak to robi Kaczyński wobec Palikota (o czym świadczą jego wypowiedzi o marginalnym znaczeniu tej partii na scenie politycznej itd,.), a później ten ktoś ma nas poprzeć, jest śmiesznym zagraniem. I najlepszym dowodem na to, że wcale nie o porozumienie tu chodzi.
            PiS chce rządzić samodzielnie, ew. przy wsparciu SP i Gowina (który aby utrzymać się przy władzy musi się do kogoś przykleić), a na to nie ma szans. Żadnych.

Miller i SLD nigdy nie wejdą w koalicję z PiSem, za dużo ich dzieli od strony politycznej.

• arwena_11 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 11:03
              ale jak wyszły afery to poddał rząd do dymisji. Tusk nie ma tyle honoru, będzie się trzymał władzy do ostatniego tchu.

Marta
              Mama Daniela ( 16-11-2000 ) i Gabi ( 05-07-2002 )
              DZIECI ROCZNIK 2000
              • oqoq74 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 11:10
                Taśmy Begerowej wyszły w we wrześniu 2006 roku, sprawa z aferami w rolnictwie w lipcu 2007, a rząd do dymisji Kaczyński podał w listopadzie 2007, bo nie miał większości koalicyjnej.
                • arwena_11 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 11:33
                  ile afer było już z PO?
                  • oqoq74 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 13:08
                    smile brawo, jak w przedszkolu.
                • aneta-skarpeta Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 13:28
                  nie pamiętam dokładnie, ale mówił o tym Giertych- na słynnym posiedzeniu sejmu w 2007- gdzie punktował PiS, że PiS poddał się wyborom, bo miał problemy z uznaniem bilansu partii przed komisją?- nie wiem dokładnie, nie moge odsłuchac teraz tego fragmentu, ale Giertych mówił coś na zasadzie

no ale przecież wszyscy tutaj wiemy, dlaczego tak naprawdę dopusciliscie do wcześniejszych wyborów- wasze sprawozdanie nie zostało przyjete i to jedyna droga aby wyjść z tego obronną ręką

czy jakoś tak

choć teorii o tym czemu Kaczyński podjął taką decyzje jest kilka- ale na pewno nie chodziło o honorową postawę
          • wies-baden Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 09:34
            Oczywiście żartujesz; > jak sobie wyobrażasz rządzenie Pis-u z Palikotem<.
            Skoro mógł rządzić z Lepperem i rozważać Renię Begerową na sekretarza stanu ( taśmy podsłuchowe) to rekord nie został jeszcze pobity. Palikot nie jest z mojej bajki, ale to jednak inny poziom niż gumofilce z PGR-ów z mentalnością najgorszych szumowin, kryminaliści.
            • vilez Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 10:06
              Renia zapowiedziała własnie powrót do polityki wink
            • karola1008 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 10:58
              wies-baden napisała:

> Oczywiście żartujesz; > jak sobie wyobrażasz rządzenie Pis-u z Palikotem&
              > #60;.
              > Skoro mógł rządzić z Lepperem i rozważać Renię Begerową na sekretarza stanu ( t
              > aśmy podsłuchowe) to rekord nie został jeszcze pobity. Palikot nie jest z mojej
              > bajki, ale to jednak inny poziom niż gumofilce z PGR-ów z mentalnością najgor
              > szych szumowin, kryminaliści.
              Owszem, rekord nie został pobity. Palikota też oceniam wyżej niż Samoobronę. Fakt, że PiS z Samoobroną współrządził uważam za skandaliczny. Co nie zmienia faktu, że przy takich różnicach, jakie dzielą PiS i TR, wspólne rządzenie nie ma absolutnie sensu.
    • mondovi Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 11:07
      W życiu na PO nie głosowałam i nie zagłosuję, ale w tym konkretnym przypadku jestem bardzo zadowolona, że rząd dostał wotum zaufania.
    • vilez Z innej beczki 26.06.14, 17:35
      Krejzi, widziałaś?
      Pochodne kofeiny, Kościół zamkniety i jego wrogowie
      Dobre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka