krejzimama 25.06.14, 18:06 Oglądam obrady Sejmu. Zastanawiam się czy partie opozycyjne mają w swoich szeregach tylko durni, kretynów, imbecyli i debili. Co jeden włążacy na mównicę to większy palant. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarah_black38 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:08 A co , zadają niewygodne pytania ? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:13 Sami to wybralismy. Wiem ze to zaden wyznacznik ale jak ma buc jak co drugi tam mature ledwo ma... Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:16 E, to polityka. Premier siedzi, bo musi ich wysłuchać, oni się produkują. Kolejny raz okazało się, że premier potrafi zaskoczyć - najlepiej to widoczne było u Millera. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:17 Wpadlam do domu po pracy, wlaczylam obrady a tu Kempa. Wytrzymalam 3 minuty i wylaczylam. Nie dalam rady. Jestem zalamana. Jak pomysle, ze za moment rzadzic beda Kempa, Fotyga, Hofman i podobni uposledzeni to mi sie slabo robi. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:28 a teraz rządzą normalni? Jakoś nie zauważyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:28 Nie będą. Koalicja jest chyba w komplecie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:32 Obawiam sie, ze PO sie posypie. Nawet jak nie bedzie przedterminowych wyborow. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:28 Co jeden, to eugeniusz. Przed chwilą któryś powiedział, ze skoro rząd podsłuchuje, to czemu mu pzreszkadza, ze ejst podsłuchiwany. Taką "elitę" wybraliśmy. Najpiękniej się wysypał Miller Bo mu posłowie wyjechali za granicę, hehe. Mają po swoje pięć minut, to korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:31 Czysty populizm albo głupota. Wipler w roli męża moralności jest jakimś kuriozum Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:34 Kuriozum to bedzie jak zostanie ministrem sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:41 Najpierw musiałby się dostać ponownie do sejmu. A zdaje się, że czeka na sprawę. Za chwilę może zniknąć z polityki całkiem i oby. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:18 No i okazało się, że opozycja nie potrafi się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:24 w kłamstwach, matactwach i obietnicach bez pokrycia. Zdecydowanie nie ma sobie równych Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:28 Za cenę uwalenia Tuska, uwaliłabyś państwo, rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:30 Tusk zrobił to sam. Tylko czekać na efekty Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:33 Uratował. Także dla Ciebie. Kiedyś to może pojmiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:36 Trzeźwy był czy znów się po pijaku awanturował. Odpowiedz Link Zgłoś
ivana6 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 18:48 Krejzi: kończ Waść, bo to, żeś "dureń, kretyn, imbecyl i debil'' to my wiemy. Jematki nie takie gupie som. Taki z ciebie krejzi i mama jak ze mnie Mumtaz Mahal. Tylko pewien mieszkaniec Krakowa z nickiem uprzedził, co? Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:30 Wrogowie rządu to w tej chwili wrogowie Państwa Polskiego stojący po stronie kryminalistów i Ruskich. Każdy kto nie popiera rządu Tuska stawia sięw jednym rzędzie z najgorszymi zdrajacmi Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:38 Ja bym powiedziała odwrotnie. Popierający ryżego, to zdrajcy. Bronią krętaczy, aferzystów itp., którzy gdyby tylko mogli to sprzedali by Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: Obrady Sejmu 25.06.14, 22:44 Czemu Ryżego, bez inwektyw się nie da? Poza tym, kto by tę Polskę chciał kupić kolejna z manią i teorią spiskową z tyłu głowy Odpowiedz Link Zgłoś
nickbezznaczenia Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 06:05 Głupszej propagandy nie mogłeś/aś uskutecznić? Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 08:26 krejzimama napisał: > Wrogowie rządu to w tej chwili wrogowie Państwa Polskiego stojący po stronie kr > yminalistów i Ruskich. Każdy kto nie popiera rządu Tuska stawia sięw jednym rzę > dzie z najgorszymi zdrajacmi Polski. No, no. A jeszcze w zeszłym roku każdy, kto powiedział, że Putin nie zasługuje na zaufanie godził w Polską rację stanu. A w 2008 r., gdy Rosja postanowiła sobie zająć Gruzję, oczywiście żeby chronić swych obywateli, to był ubaw po pachy. Jak to nam się optyka zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni No i jest wotum zaufania 26.06.14, 01:48 Bardzo dobrze. Oczywiście ten mąciwoda Kaczyński już zapowiedział wniosek o wotum nieufności, ale mam nadzieję, że to nie przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 08:23 krejzimama napisał: > Oglądam obrady Sejmu. > Zastanawiam się czy partie opozycyjne mają w swoich szeregach tylko durni, kret > ynów, imbecyli i debili. > Co jeden włążacy na mównicę to większy palant. Co za szczęście, że koalicja ma w swoich szeregach osoby, które tak pięknie mówią o cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 08:34 a tego, że posłowie PiSu - Hofman, Kamiński i paru innych nie przyszło i przyłożyło rękę do tego, aby znienawidzony rząd Tuska się utrzymał, to nie widzisz? Oni nie chcą przejąć władzy. Gdyby chcieli, to dogadaliby się z Palikotem. Też pokazali swoją kulturę, wychodząc, gdy Palikot wszedł na mównicę. To jest też brak kultury, poszanowania demokracji, poszanowania wyborców. Ważniejsze prywatne anse prezesa Kaczyńskiego niż rzekome dobro Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 08:58 Pewnie, że widzę i mam im za złe. Akurat to, że nie przyszli, bo traktuję to w kategoriach lekceważenia imponderabiliów. Zresztą, akurat po tych dwóch odwagi, solidności itp. nie oczekuję, nie mam o nich dobrego zdania. Ich nieobecność traktuję wyłącznie jako kolejny dowód na to, bo koalicja i tak ma większość, więc wynik głosowania był zasadniczo przesadzony. Swoją drogą ciekawe - tak Cię oburza nie mająca żadnego znaczenia nieobecność paru posłów, a treść rozmowy Belka-Sienkiewicz jakoś nie. A, zapomniałam, że im chodziło o dobro wspólne. Co prawda Sienkiewicz wyraźnie powiedział, że trzeba "to" przeprowadzić najpóźniej 8 miesięcy przed wyborami, ale pewnie tak tylko mu się powiedziało. Co do dogadania się z Palikotem - jak sobie wyobrażasz współrządzenie PiS-u i TR-u? Partii o tak odmiennych poglądach prawie na wszystko? Kaczor i Palikot - byłoby to combo tysiąclecia, które się dogadało tylko i wyłącznie dla sięgnięcia po władzę. Po władzę, której w żaden sposób nie mogliby sensownie wykorzystać. Jest to kompletnie bez sensu. Poza tym, zarówno SLD, jak i Palikot, gdy tylko PiS przedstawił propozycję powołania "rządu technicznego", na wyścigi zaczęły się odżegnywać od współpracy z PiS-em. Tego z kolei Ty nie widzisz. Wyborcza chętnie cytowała deklaracje Palikota i Millera, możesz sobie znaleźć. Tak w ogóle to osobiście nie jestem zwolenniczką żadnych "rządów technicznych". Jeśli już, to rozwiązanie parlamentu i wcześniejsze wybory - niech rządzi ten, kto uzyska mandat w wyborach i będzie w stanie rządzić sam, albo stworzyć koalicję. Co do tego wyjścia PiS-u gdy Palikot wszedł na mównicę - nie lubię takich demonstracji i w różnych sytuacjach, nawet jeśli inni wychodzą - ja zostaję, o ile uważam to za stosowne . Nie lubię, ale szczerze mówiąc, mieści się to, jak dla mnie, w kategoriach normalnej walki politycznej. Tak samo jak oddawanie orderów przyznawanych przez Prezydenta, którego się ocenia źle lub skrajnie źle. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 09:22 O taśmach już rozmawialiśmy. Z PiSu w głosowaniu nie brało udziału 10 posłów. > Co do dogadania się z Palikotem - jak sobie wyobrażasz współrządzenie PiS-u i T > R-u? Partii o tak odmiennych poglądach prawie na wszystko? Kaczor i Palikot - b > yłoby to combo tysiąclecia, które się dogadało tylko i wyłącznie dla sięgnięcia > po władzę. Moja droga, polityka polega niestety na tym, by dogadywać się z różnymi opcjami aby osiągnąć swoje cele. Jeśliby zależało PiS na przejęciu teraz władzy dogadałby się z Palikotem i SLD. Ale im nie zależy. To raz. A dwa racz nie żartować. Pamiętam jak Kaczyński najpierw wyzywał Samoobronę i Leppera od chamów i warchołów, by później się z nimi zbratać, to samo z LPR. Poza tym, zarówno SLD, jak i Palikot, gdy tylko > PiS przedstawił propozycję powołania "rządu technicznego", na wyścigi zaczęły > się odżegnywać od współpracy z PiS-em. Owszem widzę. Ale oczekiwanie, że najpierw kogoś się poniży, jak to robi Kaczyński wobec Palikota (o czym świadczą jego wypowiedzi o marginalnym znaczeniu tej partii na scenie politycznej itd,.), a później ten ktoś ma nas poprzeć, jest śmiesznym zagraniem. I najlepszym dowodem na to, że wcale nie o porozumienie tu chodzi. PiS chce rządzić samodzielnie, ew. przy wsparciu SP i Gowina (który aby utrzymać się przy władzy musi się do kogoś przykleić), a na to nie ma szans. Żadnych. Miller i SLD nigdy nie wejdą w koalicję z PiSem, za dużo ich dzieli od strony politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 11:03 ale jak wyszły afery to poddał rząd do dymisji. Tusk nie ma tyle honoru, będzie się trzymał władzy do ostatniego tchu. Marta Mama Daniela ( 16-11-2000 ) i Gabi ( 05-07-2002 ) DZIECI ROCZNIK 2000 Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 11:10 Taśmy Begerowej wyszły w we wrześniu 2006 roku, sprawa z aferami w rolnictwie w lipcu 2007, a rząd do dymisji Kaczyński podał w listopadzie 2007, bo nie miał większości koalicyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 13:28 nie pamiętam dokładnie, ale mówił o tym Giertych- na słynnym posiedzeniu sejmu w 2007- gdzie punktował PiS, że PiS poddał się wyborom, bo miał problemy z uznaniem bilansu partii przed komisją?- nie wiem dokładnie, nie moge odsłuchac teraz tego fragmentu, ale Giertych mówił coś na zasadzie no ale przecież wszyscy tutaj wiemy, dlaczego tak naprawdę dopusciliscie do wcześniejszych wyborów- wasze sprawozdanie nie zostało przyjete i to jedyna droga aby wyjść z tego obronną ręką czy jakoś tak choć teorii o tym czemu Kaczyński podjął taką decyzje jest kilka- ale na pewno nie chodziło o honorową postawę Odpowiedz Link Zgłoś
wies-baden Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 09:34 Oczywiście żartujesz; > jak sobie wyobrażasz rządzenie Pis-u z Palikotem<. Skoro mógł rządzić z Lepperem i rozważać Renię Begerową na sekretarza stanu ( taśmy podsłuchowe) to rekord nie został jeszcze pobity. Palikot nie jest z mojej bajki, ale to jednak inny poziom niż gumofilce z PGR-ów z mentalnością najgorszych szumowin, kryminaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 10:06 Renia zapowiedziała własnie powrót do polityki Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 10:58 wies-baden napisała: > Oczywiście żartujesz; > jak sobie wyobrażasz rządzenie Pis-u z Palikotem& > #60;. > Skoro mógł rządzić z Lepperem i rozważać Renię Begerową na sekretarza stanu ( t > aśmy podsłuchowe) to rekord nie został jeszcze pobity. Palikot nie jest z mojej > bajki, ale to jednak inny poziom niż gumofilce z PGR-ów z mentalnością najgor > szych szumowin, kryminaliści. Owszem, rekord nie został pobity. Palikota też oceniam wyżej niż Samoobronę. Fakt, że PiS z Samoobroną współrządził uważam za skandaliczny. Co nie zmienia faktu, że przy takich różnicach, jakie dzielą PiS i TR, wspólne rządzenie nie ma absolutnie sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mondovi Re: Obrady Sejmu 26.06.14, 11:07 W życiu na PO nie głosowałam i nie zagłosuję, ale w tym konkretnym przypadku jestem bardzo zadowolona, że rząd dostał wotum zaufania. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Z innej beczki 26.06.14, 17:35 Krejzi, widziałaś? Pochodne kofeiny, Kościół zamkniety i jego wrogowie Dobre. Odpowiedz Link Zgłoś