Dodaj do ulubionych

wczasy opcja HB

28.06.14, 17:39
wieki całe nie byłam i nie wiem czy może coś się zmieniło. czy w takiej opcji nie trzeba nosić tych bransoletek na ręku? i czy coś się zmienia jeśli w hotelu nie ma innej możliwości lub jak jest możliwość AI?
Obserwuj wątek
    • e_r_i_n Re: wczasy opcja HB 28.06.14, 17:48
      My nie musieliśmy nosić (hotel miał tylko HB).
    • oladidi Re: wczasy opcja HB 28.06.14, 23:12
      All inclusive zazwyczaj dostaje opaski.... nie zdarzylo sie inaczej do tej pory jak wyjezdzalismy... opcja HB nie dostaje.... ale roznie moze bycsmile
    • jematkajakichmalo Re: wczasy opcja HB 28.06.14, 23:21
      To zalezy chyba od tego czy w danym hotelu jest tylko jedna czy obie opcje.
      Jak sa obie to opaski zazwyczaj sa roznych kolorow.
      Ostatnio bylam w hotelu, gdzie bylo tylko HB ale opaski i tak byly, wtedy nie bedzie krecic sie po hotelu nikt z zewnatrz.

Ja osobsiscie jeszcze nigdy nie bylam w hotelu gdzie nie stosowali opasek.

A ja rozumiem, ze to jakis wstyd jak Cie ktos potem w tym w miescie zobaczy... albo ze nierowno sie opalisz? wink
      • riki_i Re: wczasy opcja HB 28.06.14, 23:38
        Opaski przy HB są zwykle tylko wtedy, gdy w hotelu jest opcja all inclusive. Wtedy jest inny kolor opaski dla AI, inny dla HB, a jeszcze inny o ile trafi się ktoś, kto wykupił same śniadania.

Jeśli hotel nie ma all inclusive, to opasek prawie się nie spotyka. Goście z HB podają tylko przy wejściu do sali restauracyjnej numer swojego pokoju, ewentualnie nosi się ze sobą klucz od pokoju lub paszport do tego klucza (taką małą karteczkę na sztywnym papierze hotelowym z datami pobytu) i pokazuje kelnerowi.

Ps. Opaskę można sobie kazać założyć luźno albo chytrze na noc zdejmować (są sposoby).
    • pederastwa Re: wczasy opcja HB 29.06.14, 09:34
      Nigdy nie nosiłam opaski przy HB. Niekiedy przy wejściu do jadalni trzeba było podać numer pokoju.
      Raz byłam w hotelu w którym była wyłacznie opcja all i też nie było konieczności noszenia opasek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka