joxanna1
07.07.14, 14:34
Planujemy kupić kanapy i fotel. Wybraliśmy modele - i teraz kwestia czym je obić.
Ja mam tylko doświadczenia z materiałem z IKEI - i uważam je za okropne. Bardzo łatwo się brudzą. Nie jestem w stanie upilnować rąk, stóp, buzi dzieci, flamastrów, czy nawet gazet. Nie jestem w stanie ich odeprać. Niby super patent - ściągasz i pierzesz, ale nie ma to dobrego odplamiacza.
Chciałabym więc coś, czego dzieci nie pokonają. Obicie, którego nie da się łatwo zabrudzić. I łatwe do czyszczenia (np przez przetarcie ścierką). Wymyśliłam, żeby były takie w dotyku jakby pokryte woskiem - dość sztywne i łatwe w utrzymaniu.
Czy są takie tkaniny? Gdzie ich szukać?
Pasowałaby też skóra - ale jest piekielnie droga. I zimna, ale to mieszkanie będzie dość ciepłe, więc zimno nam nie groźne.
Jest coś takiego jako ekoskóra - rozumiem, że to jakieś tworzywo. Co o nim wiecie? Jak długo przetrwa? Czy są jakieś np. super-ekoskóry naprawdę wysokiej jakości? czy nie ma obaw, że człowiek spocony przyklei się nieprzyjemnie do takiej kanapy?
Czy możecie mi coś doradzić? Napisać jakie Wy macie doświadczenia? Albo gdzie szukać informacji?