Dodaj do ulubionych

Sumienie doktora Chazana

11.07.14, 13:29
Za tygodnikiem Wprost , dedykuje wyznawcom wiadomej religii ;

" Wody odeszły i trzeba było rodzić. Nie można było siłami natury, bo głowa dziecka nie przeszłaby przez otwór rodny. Poza tym próba mogłaby się skończyć pęknięciem tej głowy. Bo głowa Jana jest bardzo duża. Pełno w niej wody. Kiedy to piszę, dziecko ma pięć dni. Leży w szpitalnym inkubatorze. Serce bije znakomicie. Inne narządy wewnętrzne też działają bez zarzutu. Jan nie płacze. Ale nie wiadomo, czy śpi, bo jednego oka nie ma. A to, które jest, nie ma powieki. No i jeszcze jakoś tak jakby wisiało, jakby zostało wypchnięte z oczodołu. Dowiaduję się, że to przez ciśnienie w głowie. Wiem jeszcze, że brakuje części kości czaszki i że opony mózgowe są na wierzchu. I że gdyby nie morfina, cierpienia byłyby niewyobrażalne. Czeka w szpitalu na śmierć. Ma otwartą ranę głowy i twarzy. Ile będzie czekać? Dzień, dwa, miesiąc? Aż wda się zakażenie? Aż te szczątki mózgu wygniją? W takiej sytuacji można tylko uśmierzać ból i dawać środki uspokajające. Antybiotyki tu nic nie pomogą. "
Obserwuj wątek
    • lafiorka2 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 13:47
      ile można wałkować ten sam temat?
      chyba wszystko zostało już powiedziane/napisane?
      • pieskuba Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 13:51
        Można długo. Aż wszystko, co chce się powiedzieć, zostanie powiedziane, aż wszystkie emocje się wyczerpią. Dopóki jest ktoś, kto potrzebuje o tym mówić, powinno się mówić. To, że Tobie to obojętne nie znaczy, że wszystkim.
        Tyle bólu zupełnie bez sensu.
        • lafiorka2 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:08
          pieskuba napisała:

> Można długo. Aż wszystko, co chce się powiedzieć, zostanie powiedziane, aż wszy
          > stkie emocje się wyczerpią. Dopóki jest ktoś, kto potrzebuje o tym mówić, powin
          > no się mówić. To, że Tobie to obojętne nie znaczy, że wszystkim.
          > Tyle bólu zupełnie bez sensu.

obojętne? no tak ematka wie lepiej.big_grin
          weź sie ogarnij dziecko i przestań pitolić od rzeczy.
          Zastanawia mnie tylko ile możecie jeszcze wałkować temat?
          Pomożesz dziecku?pomożesz tym matce?
          • pieskuba Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:12
            Laiforko

To był wniosek, być może błędny. Jeśli tak, to przepraszam. Uważam, że powinno się mówić, poddawać ocenie, przedstawiać różne punkty widzenia, gruntowanie całą sprawę przemyśleć. Temu dziecku to nie pomoże, ale może innemu dziecku i innej matce już tak. Poza tym - to jest forum DYSKUSYJNE nie Forum Doskonalenia Milczenia.
          • araceli Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:15
            lafiorka2 napisała:
            > Pomożesz dziecku?pomożesz tym matce?

Im już nie ale może kolejnym. Tak jak powiedział doktor Dębski - wiedzmy o czym rozmawiamy. Przypomnę, że zdjęć zdeformowanych płodów, które chciał pokazać media nie odważyły się pokazać bo 'były zbyt drastyczne'. Prolifeowcom drastyczność w ich sprawie nie przeszkadza. Ludzie powinni wiedzieć jak to wygląda nie tylko w przypadku aborcji ale właśnie - co jest po urodzeniu.
            • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:21
              araceli napisała:

> Im już nie ale może kolejnym. Tak jak powiedział doktor Dębski - wiedzmy o czym
              > rozmawiamy. Przypomnę, że zdjęć zdeformowanych płodów, które chciał pokazać me
              > dia nie odważyły się pokazać bo 'były zbyt drastyczne'.

No popatrz łże media mają sumienie smile) nie to co ta hołota z pro life na płatach w miejscach publicznych wieszająca zdjęcia abortowanego płodu .
            • lafiorka2 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:33
              że można pomóc innym to też wiem,ale nie ciągłym zakładaniem wątków na ematce i ciągłym,ciągłym i ciągłym szukaniem a to winy tego a tamtego,a to,że Chazan to katol itp.
              Zrobił źle,ohydnie i wszyscy już to wiedzą.Niech wypie...lą go na zbity pysk i zakażą mu wykonywania zawodu.
              Zastanawia mnie po prostu wieczne zakładanie wątków na praktycznie ten sam temat.
              Ile można jadu wylewać i pomyj na faceta,który i tak pójdzie w zaparte twierdząc,że "zrobił dobrze"

Podrzuć marzenia swoim wrogom, moze zgina przy ich realizacji.
              • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:52
                lafiorka2 napisała:

> że można pomóc innym to też wiem,ale nie ciągłym zakładaniem wątków na ematce i
                > ciągłym,ciągłym i ciągłym szukaniem a to winy tego a tamtego,a to,że Chazan to
                > katol itp.
                > Zrobił źle,ohydnie i wszyscy już to wiedzą.Niech wypie...lą go na zbity pysk i
                > zakażą mu wykonywania zawodu.
                > Zastanawia mnie po prostu wieczne zakładanie wątków na praktycznie ten sam tema
                > t.
                > Ile można jadu wylewać i pomyj na faceta,który i tak pójdzie w zaparte twierdzą
                > c,że "zrobił dobrze"

Az bydle może na oczy przejrzy , poza tym dedykowałem wątek wyznawczyniom talibanu katolickiego
          • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:17
            lafiorka2 napisała:

> Zastanawia mnie tylko ile możecie jeszcze wałkować temat?

Do czasu wywalenie\a na zbity ryj drani pokroju chazana z tak eksponowanych stanowisk

> Pomożesz dziecku?pomożesz tym matce?

Może kolejna matka nie zapałce nad wrakiem dziecka jakie kazał jej urodzić bydlak naładowany sekciarskim dogmatem
            • lafiorka2 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:34
              kolter-nr napisał:

>
              > Może kolejna matka nie zapałce nad wrakiem dziecka jakie kazał jej urodzić bydl
              > ak naładowany sekciarskim dogmatem
              >
              >

ok...a czy matka nie została odesłana też z innych szpitali?czy inne szpitale nie odmówiły jej aborcji?
              • bri Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:40
                Jeden szpital również odmówił i też należy na nim psy wieszać. Niewykluczone, że więcej osób powinno przy tej okazji ponieść karę. Ale Chazana to w niczym nie usprawiedliwia, prawda?
                • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:54
                  bri napisała:

> Jeden szpital również odmówił i też należy na nim psy wieszać. Niewykluczone, że więcej osób powinno przy tej okazji ponieść karę. Ale Chazana to w niczym nie
                  > usprawiedliwia, prawda?

Szpital odmówił ,ale nie zrobił wszystkiego tak żeby do aborcji nie doszło ??
                  • bri Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:22
                    Nie wiem.
                    • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:37
                      bri napisała:

> Nie wiem.

Mowa o innym szpitalu nie u tego sadysty chazana
              • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:53
                lafiorka2 napisała:

> kolter-nr napisał:

> > Może kolejna matka nie zapałce nad wrakiem dziecka jakie kazał jej urodzić bydlak naładowany sekciarskim dogmatem
                > >
                > >
                >
                > ok...a czy matka nie została odesłana też z innych szpitali?czy inne szpitale n
                > ie odmówiły jej aborcji?

Szpital nie ma sumienia , chazan też i dlatego jego ludzie w strachu też by nie dokonali . Co do innych nie przypominam sobie żeby jej odmówili
        • zlotarybka_1 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:46
          Można długo. Aż wszystko, co chce się powiedzieć, zostanie powiedziane, aż wszy
          > stkie emocje się wyczerpią. Dopóki jest ktoś, kto potrzebuje o tym mówić, powin
          > no się mówić.

Niby racja - na forach walkujemy emocje, wydarzenia i zachowania innych, piszemy jesli mamy potrzebe. Ta sprawa jest wyjatkowo trudna - bedac tylko biernym obserwatorem trudno sie nie zaangazowac psychicznie. Nie dziwi mnie ilosc watkow.

Ale - mam tu maly dysonans - z jednej strony trzeba sprawe naglasniac aby wyeliminowac wszelkie bledy tu popelnione w przyszlosci. Z drugiej jest rodzina, ktora przezyla koszmar i wokol ktorej narobilo sie sporo jazgotu. Czy nie nalezaloby juz zamilknac dla dobra tych biednych ludzi?
          • pieskuba Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:00
            Możesz mieć rację, Rybko. Z drugiej strony, ten problem może dotyczyć tak wielu innych ludzi, że warto znaleźć rozwiązanie. A powszechna dyskusja temu sprzyja.
            • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:06
              pieskuba napisała:

> Możesz mieć rację, Rybko. Z drugiej strony, ten problem może dotyczyć tak wielu
              > innych ludzi, że warto znaleźć rozwiązanie. A powszechna dyskusja temu sprzyja

Dla rybki najlepiej to schować pod dywan
              • zlotarybka_1 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:13
                nie zamiesc pod dywan a zamilknac dla dobra rodziny.
                Wydawalo mi sie ze dosyc jasno to ujelam.
                • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:16
                  zlotarybka_1 napisała:

> nie zamiesc pod dywan a zamilknac dla dobra rodziny.
                  > Wydawalo mi sie ze dosyc jasno to ujelam.

Pretekst raczej na poziomie piaskownicy, raczej wątpię czy rodzina dziś siedzi na forum i czyta jak ich sadysta chazan wydymał . Po prostu dyskretnie chcesz już uciec od tematu
                  • zlotarybka_1 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:32
                    kolter-nr napisał:

Po prostu dyskretnie chcesz j
                    > uż uciec od tematu

Lubie jak ktos mi uswiadamia czego chce nawet jesli twierdze, ze chce czegos innego.

Zycze milego dnia - w temacie i tak sie nie dogadamy.
                    • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:40
                      zlotarybka_1 napisała:

> kolter-nr napisał:
                      >
                      > Po prostu dyskretnie chcesz j
                      > > uż uciec od tematu
                      >
                      > Lubie jak ktos mi uswiadamia czego chce nawet jesli twierdze, ze chce czegos innego.

No nie moja wina ze w tak infantylny sposób chcesz zamykać usta

> Zycze milego dnia - w temacie i tak sie nie dogadamy.

Czy będzie miły jeszcze nie wiem ,ale na pewno jeszcze sie nie kończy
                  • lafiorka2 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:42
                    napisał:

> zlotarybka_1 napisała:
                    >
                    > > nie zamiesc pod dywan a zamilknac dla dobra rodziny.
                    > > Wydawalo mi sie ze dosyc jasno to ujelam.
                    >
                    > Pretekst raczej na poziomie piaskownicy, raczej wątpię czy rodzina dziś siedzi
                    > na forum i czyta jak ich sadysta chazan wydymał . Po prostu dyskretnie chcesz j
                    > uż uciec od tematu
                    >
                    >

kolter-nr odnosze wrazenie,że chodzi ci o jazgot w wątku.
                    Zgadzam się z rybką.Może i na TYM! forum nie siedzą,może i nie teraz,ale w przyszłości kto wie.I nie wiesz też czy kobieta nie żałuje całej tej chorej sytuacji?
                    Nie wiemy wielu rzeczy,ale wydaje mi się,że dla ciebie liczy sie nienawiść i wieszanie psów na Chazanie bez opamiętania.
                    Iloma jeszcze epitetami mamy go nazwać,żebyś nie wciskała nam ,że go nie potępiamy?!
                    • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:46
                      lafiorka2 napisała:

> kolter-nr odnosze wrazenie,że chodzi ci o jazgot w wątku.

Mam prawo jazgotać na widok podłości tej kreatury chazana.

> Zgadzam się z rybką.Może i na TYM! forum nie siedzą,może i nie teraz,ale w przyszłości kto wie.I nie wiesz też czy kobieta nie żałuje całej tej chorej sytuacj i?

No aj przyjdzie tu i znajdzie ukojenie dając upust na tym forum swojej traumie ??

> Nie wiemy wielu rzeczy,ale wydaje mi się,że dla ciebie liczy sie nienawiść i wieszanie psów na Chazanie bez opamiętania.

Nienawiść do ludzi jest domena przede wszystkim religiantów , mnie nie mieszaj myląc nienawiść z piętnowaniem draństwa .

> Iloma jeszcze epitetami mamy go nazwać,żebyś nie wciskała nam ,że go nie potępiamy?!

On nie ma prawa nazywać się człowiekiem ,
                      • lafiorka2 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:53
                        nie ma sensu z tobą dyskutować.
                        • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:55
                          lafiorka2 napisała:

> nie ma sensu z tobą dyskutować.

Jak rozumiem z braku racjonalnych argumentów
            • minor.revisions Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 16:42
              Ale to nei jest powszechna dyskusja. Powszechna by byla, gdyby zwolennicy Chazana mogi dyskutować ze zwolennikami Dębskiego. A tymczasem jak się zajrzy na takiego Gościa Niedzielnego czy inne Do Rzeczy, to jakby się czytało o zupełnie innej sprawie, Chazan to aniol, a w komentarzach serduszka i argumenty typu "czyli jak brzydkie, to można zabić?"
              • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 20:10
                minor.revisions napisała:

> Ale to nei jest powszechna dyskusja. Powszechna by byla, gdyby zwolennicy Chaza
                > na mogi dyskutować ze zwolennikami Dębskiego. A tymczasem jak się zajrzy na tak
                > iego Gościa Niedzielnego czy inne Do Rzeczy, to jakby się czytało o zupełnie in
                > nej sprawie, Chazan to aniol, a w komentarzach serduszka i argumenty typu "czyl
                > i jak brzydkie, to można zabić?"

Jak widać wyznawcy zjadania wafelka , nie lubią kiedy dyskusja w który ej oni nie mają nic na usprawiedliwienie swojego chorego systemu wartości .
          • lafiorka2 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:38
            zlotarybka_1 napisała:

>
            > Ale - mam tu maly dysonans - z jednej strony trzeba sprawe naglasniac aby wyeli
            > minowac wszelkie bledy tu popelnione w przyszlosci. Z drugiej jest rodzina, kto
            > ra przezyla koszmar i wokol ktorej narobilo sie sporo jazgotu. Czy nie nalezalo
            > by juz zamilknac dla dobra tych biednych ludzi?

OOOO! o to mi własnie min chodzi.
            • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:41
              lafiorka2 napisała:

> zlotarybka_1 napisała:
              >
              > >
              > > Ale - mam tu maly dysonans - z jednej strony trzeba sprawe naglasniac aby
              > wyeli
              > > minowac wszelkie bledy tu popelnione w przyszlosci. Z drugiej jest rodzin
              > a, kto
              > > ra przezyla koszmar i wokol ktorej narobilo sie sporo jazgotu. Czy nie na
              > lezalo
              > > by juz zamilknac dla dobra tych biednych ludzi?

>
              >
              > OOOO! o to mi własnie min chodzi.

Nie myli się wam forum internetowe z krzykliwymi okładkami tabloidów ??
      • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:00
        lafiorka2 napisała:

> ile można wałkować ten sam temat?
        > chyba wszystko zostało już powiedziane/napisane?
        >

No to poco tu jesteś ??
        • lafiorka2 Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:08
          kolter-nr napisał:

> >
          >
          > No to poco tu jesteś ??
          >
          po jajco!
          • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:18
            lafiorka2 napisała:

> kolter-nr napisał:
            >
            >
            > > >
            > >
            > > No to poco tu jesteś ??
            > >
            > po jajco!

Fajnie i co pasują ci jz ??
      • demonii.larua Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:35
        Trzeba wałkować dotąd, dokąd lekarze będą łamać prawo.
    • majenkir Re: 11.07.14, 13:55
      Straszne sad. Mam nadzieje, ze Chazanowi bedzie sie to snic po nocach.
      • kolter-nr Re: 11.07.14, 14:01
        majenkir napisała:

> Straszne sad. Mam nadzieje, ze Chazanowi bedzie sie to snic po nocach.

Niestety taka przypadłość męczy tylko porządnych ludzi, drań bez sumienia nie ma problemów z snem .
    • panirogalik Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 14:33
      Straszne. Przeżywam tą historię bardzo.
    • marychna31 Chazan sumieniem milionów Polek 11.07.14, 15:17
      To jest fantastyczne. Według swojej własnej ideologii i terminologii jest mordercą setek, może tysięcy niewinnych dzieci. Nie mordował ich bo spotkało go nieszczęście- ktoś go zgwałcił, ktoś zgwałcił jego dziecko, dziecko, którego był rodzicem było strasznie zdeformowane... on te dzieci mordował dla pieniędzy. Przez lata mordował dla kasy i wciąż żyje z tych pieniędzy- w swoim pięknym domu, pławiąc się w luksusach. A za jakiś czas przejdzie na emeryturę uzbieraną na mordowaniu dzieci.
      I on, własnie on, teraz dla innych chce być wzorcem moralności - ba - on chce za innych decydować, jako ten lepszy, bardziej moralny, mądrzejszy, ten który wie, jakich wyborów należy dokonywać. Przypomnijmy, że wyborów dokonywać chce ale konsekwencji tych wyborów już ponosić nie chce - nie obchodzi go los "uratowanych" przez niego dzieci, nie chce płacić nałożonej na niego kary, nie chce się pożegnać z intratnym i prestiżowym stanowiskiem w szpitalu.
      • kolter-nr Re: Chazan sumieniem milionów Polek 11.07.14, 15:36
        On drań bez sumienia , sumieniem ??
    • mondovi Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:28
      Popełniasz podstawowy błąd. Chazan nie ma sumienia. Jest napompowany tylko i wyłącznie pychą.
      • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:38
        mondovi napisała:

> Popełniasz podstawowy błąd. Chazan nie ma sumienia. Jest napompowany tylko i wyłącznie pychą.

On ma sumienie ,ale nie używane, zakurzone gdzies tam w kącie jego duszy leży
        • mondovi Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:41
          Chazan składa się z pychy i ego, żadnych wolnych kątów nie ma.
          • kolter-nr Re: Sumienie doktora Chazana 11.07.14, 15:42
            mondovi napisała:

> Chazan składa się z pychy i ego, żadnych wolnych kątów nie ma.

Nie będę sie spierał nad tym czy ten sadysta ma jakieś pozytywne uczucia ,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka