Dodaj do ulubionych

Nocny Marek:)

22.07.14, 02:43
Przez te upały w Oslo i nocną pracę syna to mi się kompletnie wszystko poprzestawiało.
Zawsze byłam nocna ale teraz ekstremalnietongue_outPP
Dziś było 32 stopnie wieczorem , taka żarówa od kilku tygodni z przerwami.
Ja rano mknę do sklepu a potem zasłaniam okna i śpię.
Gotuję rankami lub wieczorami.
Teraz jest tylko 22 stopnie...
Opuszczam net i idę oglądać ( dodam że po raz pierwszy ):

www.youtube.com/watch?v=ilW32IKJoM0

Obserwuj wątek
    • 3-mamuska Re: Nocny Marek:) 22.07.14, 02:52
      Ja tez siedzę godzinę temu wróciłam z siłownismile

Tez wole w dzien z domu nie wychodzić mam uczulenie na slonce.
    • bi_scotti Re: Nocny Marek:) 22.07.14, 03:09
      jan.kran napisała:

> www.youtube.com/watch?v=ilW32IKJoM0
      >

smile
      Stellaaaaaa!
      A ja i tak z jego wszystkich wielkich rol najbardziej jakos mam dotkniete serce przez taniec na plazy z Faye Dunaway w "Don Juan de Marco" www.youtube.com/watch?v=dF9h_4ugWm0 ... Enjoy MB w sexy t-shit - rok 1951 musial byc pieknym rokiem wink

• myelegans Re: Nocny Marek:) 23.07.14, 04:05
        Gdybym miala wybrac moment historii, w ktorej chcialabym zyc bylby to przelom lat 50-60 w Stanach. Czasy mlodosci moich tesciow. Uwielbiam "Streetcar....
    • sonniva Jan! 22.07.14, 06:51
      wink marek powinno być małą literą - mam nadzieję, ze się nie obrazisz wink
      Ja też nienawidzę upałów i dopiero wieczorami i nocami wraca mi chęć do życia!
      • jan.kran Re: Jan! 22.07.14, 14:21
        Forum broni, forum radzi, forum nigdy cię nie zdradzi !!!
        I znowu sie czegoś nowego dowiedziałam smile
        Mianowicie nocny marek nie pochodzi od imienia Marek jak sądziłam dotąd tylko ciocia Wiki mnie poinformowala że:

### „marek” w tym wyrażeniu pochodzi od „mary”, dawnej nazwy duszy pokutującej, a nie od imienia Marek; stąd pisownia małą literą]

Obejrzałam Tramwaj , nie ma co komentować , mistrzostwo świata.
        Mam oprócz filmu drugie DVD , dokumentacja o Kazanie , Brando i o historii filmu , bardzo lubie takie dodatki do filmów.
        W Oslo 30 z groszami więc zapadnę w sjestę a na noc przygowalam sobie film który kupiłam dwa lata temu w Paryżu i do tej pory nie obejrzałam:

www.youtube.com/watch?v=s8LC9Oy9k7Q

• bi_scotti Re: Jan! 22.07.14, 14:24
          jan.kran napisała:

>
          > Mam oprócz filmu drugie DVD , dokumentacja o Kazanie

A masz opinie o Kazanie, nie rezyserze a czlowieku? Jak masz, nie czuj sie zobowiazana upubliczniac - tak pytam, bo to interesujacy temat no i z tzw. "naszych czasow" wink
          • jan.kran Re: Jan! 22.07.14, 14:29
            Mam.

Oprocz tego że był wielkim reżyserem to wydał swoich kolegów w epoce polowania na czarownice w latach pięcdzesiątych , to były okropne czasy dla branży filmowej...

www.youtube.com/watch?v=SAETBwj0H5Q
            Ja uważam ze był genialny ale jko czlowiek a nie szanuję.
            • bi_scotti Re: Jan! 22.07.14, 15:14
              Tak to z tymi artystami, eh wink Zachwyca, uniosa ponad szara rzeczytwisosc a potem sie czlowiek przekonuje, ze sami nie umieja sie z niej wyplatac - niektorym to zgrzyta przy odbiorze masterpieces. I to na wszystkich kontynentach. Cytujac Ai Wei Wei "Everything is Art. Everything is Politics".
    • jan.kran Re: Nocny Marek:) 23.07.14, 01:46
      Syn właśnie niedawo wyszedł do pracy , temperatura znośna, ja się rozejrze co słychać w kraju i na świecie a potem zapuszczę Monthy Pytonsmile

Jakieś klimaty z literatury iberoamerykańskiej mi się przypominają , w dzień sjesta a życie towarzyskie zaczyna się wieczorem na patio.
      Nawet mam mate i kilka tykw , syn używa , ale ja nie przepadam za tym napojemsmile
    • aandzia43 Re: Nocny Marek:) 23.07.14, 02:11
      Takie upały to chyba nie co roku was dotykają? smile Jakoś mi się do tej pory Oslo z tropikiem nie kojarzyło wink "Tramwaj" z Vivien i Marlonem jest najlepszy.
      • jan.kran Re: Nocny Marek:) 23.07.14, 02:17
        Ostatnie trzy lata lało prawie non - stop latem w Oslo , zaczęłam już mchem porastaćtongue_outPP
        Takie upały pamiętam na początku tego wieku ale teraz to jest Afryka i trwa od kilku tygodni z przerwami.
        Najgorzej ma być w czwartek , od niedzieli podobno chłodniej.
        W Szwecji i Danii temperatury niższe, akurat nas tak trafiło.
        Tramwaj i gorące klimaty noworleańskie dobrze mi się wpasowały w norweską temperaturętongue_outPP
    • hamerykanka Re: Nocny Marek:) 23.07.14, 02:13
      U nas dzien w dzien 38C do 40.

Jak dobrze miec klime smile
      • jan.kran Re: Nocny Marek:) 23.07.14, 02:21
        Ja nawet nie chce miec wemtylatora bo zatoki i inne przezziebienia jak w banku.
        Klima nie dla mnie.
        Jutro sobie kupię wachlarz u Tajki na rogutongue_outPP
        Dziś na obiad mieliśmy caprese , nie mam pojęcia co można jeść w taki upał.
        Syn idzie wieczorem na grila ze swoją grupą aikido , dostanie kiełbaski sojowe i sałatkę ziemniaczaną.
        Ja mam myśli w kierunku sorbet malinowy , i dużo wodysmile

• bi_scotti Re: Nocny Marek:) 23.07.14, 02:56
          Skoro masz takie upaly to moze jeszcze ta perelka: www.youtube.com/watch?v=rDk0JtQHc0A
          ... bo sie kojarzy ... wink
    • jan.kran Re: Nocny Marek:) 23.07.14, 06:56
      Syn wrócił z pracy , wstałam żeby mu potowarzyszyć , on leci na siłkę a ja niebawem się
      położę smile

Cat on a Hot Tin Roof widziałam , genialny! !!! Ale w kolekcji mojej nie mam jeszcze.
      Za to mam trochę filmów które muszę obejrzeć znowu a niektore po raz pierwszy jak The wild one.
      W Oslo można kupić czasem pięć lub dziesięć filmów wybranych ze specjalnej półki i wtedy cena za jeden to niewielkie pieniądze.
      Bardzo często to klasyka więc sobie uzbierałamsmile
      Kiedy bylam w Paryżu spotkałam tę samą ofertę i przywiozłam sobie sporo świetnych filmów.
      A najlepszy zaakup to na marche auv puces na ktory mnei zaciągneli znajomi , nabyłam piękną edycję kalsycznych Bondow , Sean i Roger za kilkanaście euro.
      • jan.kran Re: Nocny Marek:) 30.07.14, 01:19
        Ja niedawno wróciłam z pracy , syn wychodzi do pracysmile
        Od ostatniego wpisu obejrzałam :

www.youtube.com/watch?v=yCENBce_dls
        Marlon wymiatasmile
        A teraz oglądam :

www.youtube.com/watch?v=CF1rtd8_pxA
        Podobno po tym filmie Al Pacino zrobił sobie dwa lata przerwy tak sie zmęczył...

• bi_scotti Re: Nocny Marek:) 30.07.14, 03:46
          Kontynuujac tematyke filmowa goracych nocy wink
          www.imdb.com/title/tt0061811/
          • jan.kran Re: Nocny Marek:) 30.07.14, 06:28
            Też nie widzialam...
            A wiesz Bi że sobie uświadomiłam sobie iż wybieram ostatnio gorące filmytongue_outPP
            [i][Dog day afternoon /i] nie dosyć że upalny z powodu tematyki to dzieje sie w sierpniu w NYsmile
            Stary Zygmunt się kłaniatongue_outPP
            Następny w kolejce do oglądania ma w tytule Las Vegas:

www.youtube.com/watch?v=_d0hEzXrWT4

• jan.kran Re: Nocny Marek:) 02.08.14, 17:07
              Upały w Oslo mniejsze ale duchota większa..
              Wczoraj w nocy zapuściłam film ktoóry zaraz obejrzę do końca:

www.youtube.com/watch?v=PP3g0WzGdQY
              Córka mi podarowala pod choinke ponad rok temu ale jakoś sie nie mogłam zebrać aby obejrzeć . A jak zapuściłam to obejrzalam dwa razy smile
              Mam swoje ulubione sceny ip ostacie , ciekawe które Wam się najbardziej podobają.

• rosapulchra-0 Re: Nocny Marek:) 02.08.14, 17:32
      No i jak wrażenia filmowe?
      • jan.kran Re: Nocny Marek:) 02.08.14, 17:38
        Jak chodzi o Love to obsada ok H.G w każdym filmie plus minus jednakowy ale lubięsmile)

www.youtube.com/watch?v=f_FRGKa_SvY
        • bi_scotti Re: Nocny Marek:) 02.08.14, 20:26
          A moze zupelnie nieupalnie siegniesz po film z aktorem, ktorego wielbie wink a tez mu sie zdarzylo zagrac w "Love actually": en.wikipedia.org/wiki/The_Girl_in_the_Caf%C3%A9 . To jest bardzo gorzko-slodki filmik TV, ktory jakos zapadl mi w pamiec, zwlaszcza, ze to taka "super" filmowa para: Bill Nighty i Kelly Macdonald (BTW, wlasciwie wylacznie dla niej obejrzalam calosc "Boardwalk Empire" smile ).
          • jan.kran Re: Nocny Marek:) 02.08.14, 21:24
            Wpiszę do notatnikasmile Tylko ja musze mieć DVD z podpisami , czasem ogląddam po angielsku z podpisami po angielsku , czasem po angielsku po niemeicku.
            A mam też kilka filmów które muszę oglądać z podpisami po norwesku bo nie ma ineej opcji ...
            • jan.kran Re: Nocny Marek:) 02.08.14, 21:34
              Teraz wyszukałam sobie na nocne oglądnie film który mogę oglądac bez podpisówsmile

www.youtube.com/watch?vshockYEc7ZpHcdQ
              Ukochany film mojej córki a ja jakoś do tej pory się nie zebrałam żeby bo obejrzec.

Główną rolę gra Peter Lorre , bardzo zacny aktor.
              • jan.kran Re: Nocny Marek:) 10.08.14, 01:26
                Stn wychodzi za godzine roznosić gazety jak co tydzień a ja zrobiłam dwa obiady i idę sobie wrzucic Shining. Widzialam kilka razy ale coś ostatnio za mną chodzi...
                Tylko nie wiem czy to dobry pomysł oglądać sama w nocy.
                Pierwszy raz oglądałam w dzień ale zasłoniłam rolety i byłam sama , normalnie myślałam że umrę z wrażeniatongue_outPP
          • aandzia43 Re: Nocny Marek:) 03.08.14, 21:44
            Uroczy film smile
        • rosapulchra-0 Re: Nocny Marek:) 10.08.14, 01:55
          Wczoraj wróciłam z pracy wieczorem. Byłam tak złechana, że marzyłam tylko o szybkim prysznicu i położeniu się do łóżka. I jak się skończyło? Usiadłam przy kompie, włączyłam TV i trafiłam na jakąś komedię, po komedii obejrzałam jeszcze jeden film, potem jeszcze jeden i jeszcze jeden.. I tym sposobem poszłam spać o świcie uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka