Dodaj do ulubionych

lodówkowe dylematy

22.07.14, 12:27
Muszę zakupić lodówkę. Zakup ma być z serii ekonomicznych. Lodówka będzie biała, wolnostojacą, z zamrażalnikiem na dole. Dużą wagę przywiązuję do estetyki i funkcjonalności wnętrza. Najbardziej wizualnie podobał mi się electrolux, ale nie ma opcji No Frost. A że jestem lodówkowym laikiem, to się chciałam zapytać - ma to duże znaczenie w praktyce? Bo jeśli No Frost rzeczywiście ułatwia korzystanie z lodówki, to wybór ten odpada. Na drugim miejscu sa samsung i indesit. Samsung jest duużo ładniejszy, a indesit o 30% tańszy. Co mi doradzicie? Czym kierowałyście się przy wyborze swojej? może jakieś marki sa godne polecenia albo wręcz przeciwnie? Dodam tylko, ze mieszkamy we dwoje, więc pojemność lodówki nie musi byc powalajaca w naszym przypadku.
Obserwuj wątek
    • jamesonwhiskey Re: lodówkowe dylematy 22.07.14, 12:35
      chciałam zapytać - ma to duże znaczenie w praktyce? B

ma zajebiscie duze znaczenie, nie ma lodowego syfu wszedzie
    • klamkas Re: lodówkowe dylematy 22.07.14, 12:35
      Jeśli chodzi o jakość "wnętrza" to mogę polecić Electrolux i Liebhher - niedawno kupowałam lodówkę i te dwie były najlepsze pod tym względem (porządne plastiki, ładne wykończenie szklanych półek, fajnie rozplanowane w środku, wszystkie półki ruchome, dodatkowe przegródki (też ruchome). Ostatecznie kupiłam Samsunga, bo tamtych dwóch upatrzonych nie dało się kupić od ręki, a moja lodówka już wydawała ostatnie tchnienie... Ale żal mi, że to nie jest jedna z tych dwóch wymienionych na początku (modelu nie polecę, bo już nie pamiętam ;p).
    • mruwa9 Re: lodówkowe dylematy 22.07.14, 12:37
      no frost znacza, ze nie bedziesz musiala odmrazac zamrazalnika. Genialna sprawa.
      Co jest tanie, to jest drogie- Indesit to sprzet z nizszej polki, duze ryzyko nienaprawialnej awarii, ktora sprawi ze za kilka lat staniesz ponownie przed dylematem "co kupic".
      Ja bym duza wage przykladala do energozernosci i neizawodnosci sprzetu wink
      Jesli lodowka ma byc wolnostojaca, zwroc uwage, czy stojac boku, obudowa zaslania tylna plyte z rurkami. Szanujace sie firmy maja wysunieta do tylu, dluzsza obudowe, ktora te czarna plyte zaslania, dajac mozliwosc calkowitego dosuniecia lodowki do sciany. Nie tylko ladniej to wyglada, ale chroni przed wpadaniem byle smiecia i badziewia za lodowke. Mala rzecz, a ulatwia zycie.
    • yotsukaido Re: lodówkowe dylematy 22.07.14, 12:57
      A czy No Frost i Low Frost się czymś różnią od siebie?
      • yotsukaido Re: lodówkowe dylematy 22.07.14, 15:29
        Google pomogło i już wiem. Najlepsza opcja to Full Frost Free czy jakoś tak. I teraz znów mam dylemat, bo ten Elektrolux ma system Low frost - ale chyba na niego się skuszę, bo najbardziej odpowiada mi wnętrze oraz wygląd estetyczny. Są tu jacyś posiadacze tej opcji?? Jak to się sprawdza? Chociaż jeszcze rozmyślam nad Samsungiem...
        Czemu muszę być jedną z tych osób, co to zanim o czyś zdecydują, zwłaszcza w kwestiach zakupowych, to cały internet muszą przeczytać, obejrzeć dwa razy, rozważać i namyślać się aż czacha dymismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka