Dodaj do ulubionych

dentysta z wąską specjalizacją ;)

26.07.14, 09:35
Od pewnego czasu chodzę do gabinetu, gdzie jest kilku dentystów i każdy zajmuję jedną, wąską dziedziną stomatologii.
Jeden robi wyłącznie kanałówki, drugi- wypełnienia, trzeci implanty itd.

Nie ma opcji, żeby ten od kanałówek np usunął ząb, a ten od implantów zaplombował. Przechodzi się z rąk do rąk wink

Spotkałyście się z takim systemem kiedyś?

Dodam, że w tej swojej wąskiej dziedznie każdy z nich jest mistrzem, czego doświadczam od pewnego czasu...
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 09:39
      Trzeba zacząć od tego, że dentyści to nie lekarze.
      To tak jakby pana Miecia,który wymienia kości pamięci w pececie i wydmuchuje z nich kurz nazwać informatykiem.
      • kozica111 Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 09:44
        Wiesz złe porównanie ze względu na bark odniesienia do proporcji zarobków.
      • memphis90 Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 17:27
        w dyplomie mają lekarz....
      • marysia460 Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 28.07.14, 11:24
        Jak to nie lekarz ?
        Stomatolog konczy kierunek lekarsko-stomatologiczny, nie ma takiego kierunku jak tylko stomatologia .
        Po studiach i zdaniu wgzaminu LDP dostaje tytul lekarza stomatologa.
        Niektorzy stomatolodzy na tym poprzestaja a inni, Ci co napisali najlepiej LDP dostaja sie na specjalizacje, endodoncje - kanalowki, chrurgia szczekowa itd, itd
        Miejsc na specjalizacje jest bardzo malo, specjalizacje trwaja od 3 do 6 lat

Wiec nie wiem dlaczego umniejszasz zawod stomatologa i twierdzisz, ze nie jest lekarzem ?
        W dodatku porownanie bez sensu: serwisant - informatyk

• raszefka Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 28.07.14, 17:24
          marysia460 napisała:

> nie ma takiego kierunku ja
          > k tylko stomatologia .

Aham, podobnie jak nie istnieje już

>tytul lekarza stomatologa.
          >

• marysia460 Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 29.07.14, 22:03
            Stomatolodzy ktorzy w tym czasie lecza , o ktorych mowa w tym watku , na pewno maja tytul lekarza stomatologa.
            Poza tym eksperyment skrocenia studiow nie wyszedl rzadzacym i wroci znow tak jak bylo - lekarsko-stomatologiczny 5 lat i rok stazu, lekarski 6 lat.
            • raszefka Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 30.07.14, 11:16
              Drobnostka taka - był tytuł lekarza stomatologa, nie było LDEPu, jest lekarz dentysta, jest LDEP.

I choćby nie wiem, jak dobrze brzmiał stomatolog na moim dyplomie, to wg prawa jestem dentystą. I jako taka figuruję w centralnym rejestrze. Lekarzy zresztą, co zaprzecza insytuacjom krejzi wink
    • niutaki Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 09:46
      Nie spotkalam sie, ale ja mam absolutnie genialnego stomatologa i nikomu poza nim paszczy nie pokazewink Mieszkam w bardzo malym miescie i byc moze dlatego nie ma tu takich gabinetow, jak opisujesz.
    • fin-dus Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 09:48
      Miałam robiony implant u wg mnie jednego z najlepszych specjalistów w Polsce. W dziedzinie implantów jest genialny, natomiast ząb wyrywał mi ktoś inny, kto inny zajmował się dziąsłami i jeszcze kto inny plombowaniem. Ów specjalista od implantów każdą decyzję pozaimplantową konsultował ze współpracownikami.
      • marychna31 fin-dus 26.07.14, 10:05
        Może w szczecinie-Mierzynie?
    • afro.ninja Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 09:51
      Ale ty mieszkasz w wiekszym miescie, jak dentysta prowadzi praktyke w mniejszym, to musi robic prawie wszystko, choc na pewno nie wszystko perfekcyjnie mu wychodzi. Moim zdaniem kazdy w swojej robocie robi cos lepiej, a cos gorzej. Ja tam lubie dentystki z mniejszych miast, moim zdaniem sa bardzo dokladne. Choc trafilam na bardzo fajna dentystke w Warszawie, ale pracowala w tak drogim gabinecie, ze juz do niej nie wrocilam.
      Co do Warszawy, moim zdaniem tam jest wiecej gabinetow dentystycznych niz aptek i bankow, a ceny masakrycznie wysokie. I oplaca im sie ten biznes, bo nikt nie zamyka gabinetow, a wymiana plomby podvchodzi i pod 300 zlotych.
      • aqua48 Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 15:27
        Moja dentystka też nie usuwa zębów, ani nie robi implantów..to znaczy, że jest wąsko specjalizowana?
    • memphis90 Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 17:30
      Implanty rzeczywiście trzeba umieć zrobić, trzeba się wyszkolić, skończyć kursy. Może ten jeden ma, a reszta nie. Rwanie- nie każdy może z kolei, nabawienie się "łokcia golfisty" praktycznie wyklucza dentystę z możliwości rwania zębów, chyba, ze własne zdrowie ma w głębokim poważaniu. Kanałowe - nieprzyjemne i dla robiącego, i dla "robionego", może ten trzeci wszedł w spółkę, bo koledzy potrzebowali kogoś do mniej przyjemnych robótek. Rzecz jasna całość traktujcie z lekkim przymrużeniem oka.
      • mia_siochi Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 17:35
        Szefem jest ten od implantów i chirurgii.
        Z usług zadowolona jestem bardzo, ale nieustannie bawi mnie to przechodzenie z rąk do rąk. Kanałówkę zrobił jeden lekarz, wypełnienie inny wink

Implanty to insza inszość, tu też wolę specjalistę.
        • memphis90 Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 27.07.14, 09:05
          > Szefem jest ten od implantów i chirurgii.
          Ha!
      • raszefka Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 27.07.14, 15:56
        memphis90 napisała:

> Rwanie- nie każdy może z kolei,
        Niom, zwlaszcza w mniejszych miejscowościach to niszowa dziedzina. Bo mus, żeby to był duży chłop, z ręką jak bochen chleba big_grin

. Kanałowe - nieprzyjemne i dla
        > robiącego, i dla "robionego",

No weź, przestań big_grin
    • alinalen Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 21:30
      u mnie też tak jest- Kr- mnie to nie dziwi. Jak ktoś jest od wszystkiego to jest... choć bywają wyjątki. Mi taka forma odpowiada bo za dużo stomatologów eksperymentowało z moimi zębami. teraz wiem że każdą czynność wykonuje specjalista w swojej dziedzinie.
      • paliwodaj Re: dentysta z wąską specjalizacją ;) 26.07.14, 22:24
        nie jest to nic nadzwyczajnego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka