Dodaj do ulubionych

do posiadaczek smartfonow...prosba...

04.08.14, 22:53
Emamy, potrzebuje pomocy. Dlaczego pod jeden z numerow, moge dzwonic ale za cholere nie dochodza na ten numer smsy....😞...moze ktoras wie co moglam i jak zablokowac?
Obserwuj wątek
    • ekaczmarczyk Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 07:56
      I hop...
    • leepka Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:07
      A czy z tego numeru smsy dochodza do ciebie?

Ja przez kilka dobrych miesiecy nie moglam kontaktowac sie z kilkoma osobami przez sms wlasnie (dzwonic moglam) poniewaz nasi operatorzy zerwali/nie podpisali umowy na przekaz smsow. Musisz sie dowiedziec u swojego operatora.
      Pozdrawiam
      • ekaczmarczyk Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:23
        Z tamtego numeru dochodza...
    • chipsi Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:17
      Miałam kiedyś podobny problem. Zadzwoniłam do biura obsługi i okazało się że tam coś było zablokowane - do godziny było ok. Teraz mam ten problem z mmsami - tu niestety w punkcie stwierdzono że wszystko jest ok, zarówno z ich strony jak z telefonem. Tylko kurde dalej nie działa uncertain
      • czarna_kita Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:40
        Sprawdz konfiguracje mms i sms. A najlepiej zadzwoń do biura obsługi to Ci to zrobia od ręki.
        • ekaczmarczyk Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:44
          Tylko jak to sprawdzic ? Ta konfiguracje ?
          • czarna_kita Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:54
            Przede wszystkim musisz znać nazwę i model swojego telefonu. Potem wchodzisz na stronkę int Twojego operatora i klikasz tam konfiguracje. I wyskoczy krok po kroku co musisz zrobić. Do tego sprawdź czy masz włączone transmisje danych w "sieć komórkowa".
            • ekaczmarczyk Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 13:17
              Dziekuje
      • bbkk chipsi 05.08.14, 12:40
        A masz skonfigurowane wysyłanie mmsów? I włączoną sieć jak wysyłasz?
        • chipsi Re: chipsi 05.08.14, 12:51
          Tak, mam wszystko. Dla pewności w punkcie facetka sama to sprawdziła, przywróciła ustawienia fabryczne i ustawiała coś na nowo. Dotychczas działało. Muszę sprawdzić z kartą w innym aparacie i będę potem dopiero dalej narzekać smile
    • ida_listopadowa Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 21:15
      Mialam identyczny problem w IPhonie 5, po tygodniach kombinacji okazalo sie, ze jedyny sposob to wpisać kontakt na nowo, ale wczesniej trzeba bylo skasować smsy od tej osoby, generalnie calkiem ja usunąć. I zadziałało - po wpisaniu kontaktu od nowa, smsy sie zaczęły wysyłać! Czemu, nie wiemysad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka