ekaczmarczyk 04.08.14, 22:53 Emamy, potrzebuje pomocy. Dlaczego pod jeden z numerow, moge dzwonic ale za cholere nie dochodza na ten numer smsy....😞...moze ktoras wie co moglam i jak zablokowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leepka Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:07 A czy z tego numeru smsy dochodza do ciebie? Ja przez kilka dobrych miesiecy nie moglam kontaktowac sie z kilkoma osobami przez sms wlasnie (dzwonic moglam) poniewaz nasi operatorzy zerwali/nie podpisali umowy na przekaz smsow. Musisz sie dowiedziec u swojego operatora. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:23 Z tamtego numeru dochodza... Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:17 Miałam kiedyś podobny problem. Zadzwoniłam do biura obsługi i okazało się że tam coś było zablokowane - do godziny było ok. Teraz mam ten problem z mmsami - tu niestety w punkcie stwierdzono że wszystko jest ok, zarówno z ich strony jak z telefonem. Tylko kurde dalej nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:40 Sprawdz konfiguracje mms i sms. A najlepiej zadzwoń do biura obsługi to Ci to zrobia od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:44 Tylko jak to sprawdzic ? Ta konfiguracje ? Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kita Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 12:54 Przede wszystkim musisz znać nazwę i model swojego telefonu. Potem wchodzisz na stronkę int Twojego operatora i klikasz tam konfiguracje. I wyskoczy krok po kroku co musisz zrobić. Do tego sprawdź czy masz włączone transmisje danych w "sieć komórkowa". Odpowiedz Link Zgłoś
bbkk chipsi 05.08.14, 12:40 A masz skonfigurowane wysyłanie mmsów? I włączoną sieć jak wysyłasz? Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: chipsi 05.08.14, 12:51 Tak, mam wszystko. Dla pewności w punkcie facetka sama to sprawdziła, przywróciła ustawienia fabryczne i ustawiała coś na nowo. Dotychczas działało. Muszę sprawdzić z kartą w innym aparacie i będę potem dopiero dalej narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: do posiadaczek smartfonow...prosba... 05.08.14, 21:15 Mialam identyczny problem w IPhonie 5, po tygodniach kombinacji okazalo sie, ze jedyny sposob to wpisać kontakt na nowo, ale wczesniej trzeba bylo skasować smsy od tej osoby, generalnie calkiem ja usunąć. I zadziałało - po wpisaniu kontaktu od nowa, smsy sie zaczęły wysyłać! Czemu, nie wiemy Odpowiedz Link Zgłoś