ichi51e 08.08.14, 00:31 Gdzie kupujecie ubrania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piepe Re: Rozmiar 44 08.08.14, 00:54 C&A glownie, troche H&Mm jesli mają coś z normalnego materiału, czyli rzadko (aczkolwiek mode i fasony mają genialne). W C& A mozna sie ubrac przez cały rok w zachowawczej modzie, ale trzeba pilnować nowości- 44 i 46 schodzi najszybciej. Maja najlepsze t-shirty dla ludzi niskich i najlepsze pod słoncem rurki dzinsowe za 40 zł, byłabym skłonna zapłacić i 200 zł - na gumce, w wielu rozmiarach, w 3 długościach, w 3 kolorach. Kupowałam nawet na zapas, ale widze, ze uzupełniają i nie zamierzają zastopować produkcji Odpowiedz Link Zgłoś
fikus_na Re: Rozmiar 44 08.08.14, 01:27 C&A, H&M, M&S, Kappahl, Cubus, Camaieu, Carry, Tesco, New Yorker... tam gdzie jest coś ładnego Problem z rozmiarówką odnotowałam jedynie w Reserved (z tych, do których wchodzę) - tam xl jakieś takie małe Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Rozmiar 44 08.08.14, 07:15 Ale z Carry dajesz radę wszystko? Ja tam w koszulowe bluzki notorycznie nie mieszczę biustu, nawet w XL. Z tym, że ostatni raz próbowałam ze dwa lata temu, muszę znowu spróbować (co prawda po ciąży spadł mi rozmiar, ale akurat biust zmalał mi najmniej). Odpowiedz Link Zgłoś
fikus_na Re: Rozmiar 44 08.08.14, 10:30 Nie noszę bluzek koszulowych, więc nie odpowiem. Przyznam, że tam najczęściej podchodzą mi wiatrówki, czasem jakaś spódnica. Ostatnio kupiłam t-shirt (ale to zawsze mierzę, bo nieraz w tym samym sklepie jeden leży dobrze, a inny fatalnie). Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Rozmiar 44 08.08.14, 11:33 Camaieu to taki Orsay nigdy nie widzialam tak rozmiaru wiekszego niz 40 a to i tka przykrótkie ( rekawy i nogawki ) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Rozmiar 44 08.08.14, 11:46 mozambique napisała: > Camaieu to taki Orsay > nigdy nie widzialam tak rozmiaru wiekszego niz 40 a to i tka przykrótkie ( reka > wy i nogawki ) W Orsay jest nędza, ale Camaieu ma taką rozmiarówkę. Spokojnie - można przebierać i bluzki i spodnie, t-shirty... wszystko... Dziwne, że nie widziałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Rozmiar 44 09.08.14, 16:37 W Camaieu rozmiaru 44 nie widziałam, w Orsayu tak. Zazwyczaj na przecenach zostają rozmiary 34-36 oraz 42-44. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Rozmiar 44 09.08.14, 21:04 Nie pamiętam, czy to jest 44 czy XL, w każdym razie nawet wczoraj miałam na sobie t-shirt z tego sklepu, a właśnie 44 noszę. Z resztą to nie jedyna moja rzecz od nich, bo ładne kolory mają Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Rozmiar 44 08.08.14, 01:58 och jakaś Ty zabawna. Pomyśl lepiej gdzie zanabyć kartony na paczki. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Rozmiar 44 08.08.14, 09:04 peggy_su napisała: > och jakaś Ty zabawna. Pomyśl lepiej gdzie zanabyć kartony na paczki. i na głowę Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Rozmiar 44 08.08.14, 07:31 A te rurki w innych rozmiarach tez sa? To sa takie jakby tregginsy czy raczej dżinsy? Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 piepe 08.08.14, 08:44 piepe napisał(a): > daj linka do tych rurek ja raz tam kupiłam tregginsy, właśnie takie tańsze i nie nadawały się do noszenia Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Link do rurek z C&A 08.08.14, 11:19 niebieskie www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/dzinsy/wszyskie-modele-dzinsow/jeggingsy-123099-1.html?sort=price+asc z niebieskich są dwa kolory, jasniejsze i ciemniejsze czarne www.c-and-a.com/pl/pl/shop/kobiety/dzinsy/dzinsy-od-39-90pln/jeggingsy-120297-1.html One nie są jakieś super hiper, ale chodzi o to, ze pasują na grubsze laski, zwłaszcza w nogach no i mają rózne długości. Dzins jest miękki i bardzo rozciągliwy. Warto kupic na zapas kilka sztuk, jesli pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Link do rurek z C&A 08.08.14, 11:23 piepe napisał(a): dzięki serdeczne nie muszą być super hiper. ale te co ja kupiłam były po prostu źle uszyte i spadały z tyłka. nie dało się ich nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Link do rurek z C&A 08.08.14, 11:25 Te zalinkowane tez troche spadają z tyłka. Taki chyba urok tego typu spodni. Ja nosze do tego dłuzsze bluzki/tshirty wiec mi to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Link do rurek z C&A 08.08.14, 11:48 piepe napisał(a): > Te zalinkowane tez troche spadają z tyłka. Taki chyba urok tego typu spodni. Ja > nosze do tego dłuzsze bluzki/tshirty wiec mi to nie przeszkadza. w tamtych nie dało się zgiąć bo całe zjeżdżały Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Link do rurek z C&A 09.08.14, 16:39 Zgadza się, podobne tanie, rurkowate legginso-jeansy były kiedyś w kappahl. W nogach dopasowane, na górze wór. Nie kupiłam, bo nosić się tego nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
deelandra Re: Rozmiar 44 08.08.14, 07:25 Bardzo różnie. W HM w tym roku kolekcja jest tragicznie brzydka, w CA ujdzie w tłoku, ale też szału nie ma. Szokująco ładną sukienkę dopadłam w Top Secret fajną kurtkę zdobyłam w New Yorkerze. Istne polowanie. A najlepsze ciuchy jakie mam to zdobyczne w ciucholandach (takich co lepszych, z wyceną, gdzie bluzka kosztuje 20-30 zł, co jak na lumpa jest dość sporo moim zdaniem, ale ci angole i holendrzy jakieś lepsze ubrania szyją w dużych rozmiarach, u nas mimo wszystko to przeważnie worki, w których jak się mieszczę w biuście to reszta na mnie wisi, a jak na reszcie nawet fajnie leży to za nic w świecie nie upakuję cycków do bluzki czy sukienki). Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Rozmiar 44 08.08.14, 08:33 Marks&Spencer (tak na przyklad)Albo pare innych wyspiarskich sieciowek. Tam mozna przynajmniej kupic ciuchy w korzystnych cenach i bez poczucia, ze w tej rozmiarowce nie mozna sie ladnie ubrac. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Rozmiar 44 08.08.14, 08:33 W szmateksie, duży wybór, dobra jakość Serio serio. Plus w C&A mi się zdarzało, w Camaieu pojedyncze trafienia, w reserved, ale jakość mi nie odpowiadała. Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Rozmiar 44 08.08.14, 08:42 szmateksy, potem długo nic, potem C&A Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Rozmiar 44 08.08.14, 09:03 TkMaxx-mają genialne sukienki. Masz sukienke,wygladasz jak mln usd, wszystko w temacie. Spodnie kappal, cubus itp., ale az tak wielu nie mam. W sumie mam niewiele ciuchów, mogłabym mieć więcej. W carry też są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Rozmiar 44 08.08.14, 10:05 Byłam tam wczoraj pierwszy raz. Takie szmaty że strach i kosmiczne ceny za nie. Chyba sprowadzają na wagę. Jakoś nie umiem się zachwycić tym sklepem. Troszkę wygląda tam jak w lepszej jakości lumpeksie. Odpowiedz Link Zgłoś
fikus_na Re: Rozmiar 44 08.08.14, 10:41 Fakt, drogo jak na outlet, ale miewają ładne rzeczy, trzeba grzebać - ostatnio np. piękny włoski sweter kupiłam i cudowne błękitne kozaki z takiej mięciutkiej skórki. W zwykłym sklepie byłyby jeszcze droższe. I o domu też ładne, ale 50 zł za dwie kuchenne ściereczki to nie jest outletowa cena... Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Rozmiar 44 08.08.14, 11:13 Tez tak miałam na początku. Generalnie jest wiele szmat, no coz poradzisz. Ale za to niektore rzeczy powalaja. Za stowe sobie kupiłam kozaczki goretex hoegla (tak to sie pisze?) ktore normalnie ponad 200eur kosztuja, sukienki esprit po 6 dych, spodenki na fitnes za 10zł, normalnie w necie chodza po 50usd. Uwielbiam ten sklep, maja książki w oryginale za grosze, zabawki fajne -całe swieta tam obkupiłam.Teraz nie chodzę bo oszczędzam, a tam jakoś nie umiem. Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Rozmiar 44 08.08.14, 11:16 jeszcze widziałam mietowa skorzana porponetke fossil za 4 dychy,ale postanowiłam przyoszczedzic i nie kupiłam-do teraz zal mi dupe sciska jak sobie przypomne ps wiem, ze mowi sie portmonetka i wdupietomam! Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Rozmiar 44 08.08.14, 10:27 Oprócz wymienianych już, większe nawet rozmiary spokojnie można znaleźć w Tesco i Auchan. W markowych sklepach spokojnie można znaleźć 44, 46 a nawet 48. Natomiast na małym targowisku w mojej wsi można nieźle ubrać nawet hipopotama Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Rozmiar 44 08.08.14, 10:31 Noszę teraz tak między 44 a 48, zalezy co Hm, ca, reserved, kik, takko, mohito, bazary, tesco, małe butiki, generalnie bez większego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
fikus_na Re: Rozmiar 44 08.08.14, 10:34 O, z tych tańszych to teraz jeszcze Pepco i Real mi się przypomniały. Fakt, że to pojedyncze sztuki, ale nie ze względu na rozmiarówkę W zeszłym roku też coś w Lidlu kupiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: Rozmiar 44 08.08.14, 10:37 Tak, w Lidlu też bez problemu, reala nie mam, z pepco nic na mnie nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Rozmiar 44 09.08.14, 18:29 tyle, ze nawet jesli nosi sie rozmiar 44, milo jest miec poczucie, ze mozna sie odziac w miare ladnie, a nie w byle jakie lumpy-wory z lidla, nawet, jesli lidl pozytywnie zaskakuje w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
fikus_na Re: Rozmiar 44 08.08.14, 10:38 I bon prix... W ogóle mam odczucie, że nie ma problemu z ubraniami w tym rozmiarze. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_n Re: Rozmiar 44 08.08.14, 11:47 Prawie wszędzie W młodzieżówkach raczej nie, choć też zdarzają się wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Rozmiar 44 09.08.14, 16:21 Te rurki z C&A ,o których ktoś na początku pisał -kupiłam ze 2 tygodnie temu. Są w porządku,no i cena ok! Kupiłam rozm.48,ale myślę,że następne mogłabym kupić rozm.46. Bluzki tam kupuję co jakiś czas,jestem zadowolona. Czasem jakaś góra w F&F. Lubię ciucholandy,ale trzeba dobrze szukać i czasem się jakieś cudo trafi Odpowiedz Link Zgłoś
lady.godivia Re: Rozmiar 44 09.08.14, 20:50 sukienki w summertime w firmowym sklepie na wyprzedazy - ceny sie zaczynaja od 50 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 Re: Rozmiar 44 09.08.14, 20:53 W kazdym sklepie typu sieciówka są rozmiary 44. To trzeba specjalne sklepy? Odpowiedz Link Zgłoś