Dodaj do ulubionych

włokniak - dermatolog

13.08.14, 14:53
na lewym ramieniu jakis czas temu zrobiło mi sie "cos", niby krosteczka ale gdy jest coeplo, słonecznie, parno robi sie taka bulwa pod skorna, bordowa, srednicy groszku lekko wypukła, gdy jest chłodno, pochmurno blednie i zanika, poszłam do dermatolog powiedziała ze to włokniak, nicgroznego, dała jakies masci i tym smarowac, myc jakims mydełkiem, zelem dla niemowlat - jakim kolwiek, poszłam nast raz poprosic o skier na USG bo mnie to przy zaczerwieniu swedziało, ale po co nic groznego, w przyszłym tyg ide do nowej dermatolog żadac juz to USG i ew jakie badania mozna zrobic??? bo moze da sie to jakos usunac?
Obserwuj wątek
    • pieskuba Re: włokniak - dermatolog 13.08.14, 14:56
      A jaką maść dostałaś? Bo ja też pokazałam dermatologowi włókniaka i nie zaproponowano żadnego leczenia, a chciałabym się paskudztwa pozbyć.
      • buzka25 Re: włokniak - dermatolog 13.08.14, 15:01
        kurcze juz nie pamietam,to było z jakies 2 lata temu, ale nie pomogło , dalej to mam,
        • male.szczescia Re: włokniak - dermatolog 13.08.14, 15:03
          ludzie, tego się niczym nie smaruje, to jest NOWOTWÓR, to się usuwa smile
    • male.szczescia Re: włokniak - dermatolog 13.08.14, 15:01
      włókniaki to nowotwory niezłośliwe, można je usunąć chirurgicznie (skalpel) w znieczuleniu miejscowym, lub laserowo, choć nie wiem czy ta druga metoda gwarantuje brak "odrostu"

włókniak
      • buzka25 małe.szczescia 13.08.14, 15:08
        tos mnie pocieszyła, fakt nie wgłebiałam sie w temat ale teraz w te upały co były wygladało to okropnie sad
    • derena33 Re: włokniak - dermatolog 13.08.14, 15:40
      wlokniaki sie wymraza i ten zabieg jest refundowany przez NFZ.
      • vivaluna Re: włokniak - dermatolog 13.08.14, 15:51
        Racja. Ja sobie wymroziłam sama preparatem na kurzajki ale nikomu nie polecam bo to głupota była…Włókniak zniknął, została plackowata blizna.
    • yotsukaido Re: włokniak - dermatolog 13.08.14, 16:15
      Też miałam włókniaka. Chirurg-onkolog stwierdziła, że jest kompletnie nieszkodliwy, ale że wytnie go, jeśli zdecyduje się na usuniecie 2 pieprzyków, które mogą być podejrzane. Wycięty materiał przebadano (nie ma takiej możliwości przy laserowym usuwaniu).
      • niutaki Re: włokniak - dermatolog 13.08.14, 16:27
        wlokniaki usunal mi dermatolog pradem, polecam - szybko i bezbolesniesmile
        • buzka25 Re: włokniak - dermatolog 13.08.14, 18:15
          Zostaje po tym usunieciu jakas blizna???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka