rhaenyra 16.08.14, 19:57 ze wam grzałka w pralce dziala ? czy to mozliwe ze pralka normalnie dziala i w zaden sposob nie sygnalizuje ze grzalke szlag trafil? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: skad wiecie 16.08.14, 20:07 przyłóż rękę do drzwiczek - powinny być dobrze ciepłe Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: skad wiecie 16.08.14, 20:25 W mojej pralce nie zdałoby to egaminu, mam w drzwiczkach dwie niezależne szyby, z dużym odstepem- ta zewnętrzna w ogóle się nie nagrzewa Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: skad wiecie 16.08.14, 20:28 Przy 90 stopniach pralka dobrze nagrzewa lazienke Odpowiedz Link Zgłoś
majarzeszow Re: skad wiecie 16.08.14, 20:39 nie wszyscy mają pralkę w łazience u mnie tez wystarczy przyłożyc reke do drzwiczek, są ciepłe. Ale plucze na stówę w zimnej czy chlodniejszej, bo pranie wyjeżdza chlodne. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: skad wiecie 16.08.14, 20:32 Mi popsuta grzałka wywalała korki po 10 minutach prania. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: skad wiecie 16.08.14, 20:34 U mnie pranie ciepłe wyjeżdża. Ale nie wiem, czy mam pralkę z grzałką czy z wodociągu ciągnie ciepłą. Odpowiedz Link Zgłoś
55albomniej Re: skad wiecie 17.08.14, 10:17 naprawdę nie wiesz czy masz pralkę podłączoną do ciepłej czy zimnej wody? Odpowiedz Link Zgłoś
aquella Re: skad wiecie 17.08.14, 11:04 ja wiem bo mam odpływ nieprofesjonalnie do wanny zrobiony, jak woda brudna wypływająca nie paruje ( przy 90st.) znaczy, że grzałka nie działa jak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: skad wiecie 17.08.14, 11:11 Ustaw pralkę na 90 stopni i jak już trochę popierze dotknij szybkę w drzwiczkach, jak nadal będziesz mieć wątpliwości, to wyczekaj moment jak będzie wylewać wodę i sprawdź czy ciepła wylatuje. Odpowiedz Link Zgłoś
daga_j Re: skad wiecie 18.08.14, 12:55 Wszystkie o drzwiach piszecie a przecież jest mnóstwo pralek od góry ładowanych i na dodatek odpływ gdzieś ucieka "w ścianę" do rury, a nie wąż na wannie Ja w mojej pralce bym się zorientowała ogólnie po obudowie, trochę cieplejsza jest po praniu, i pranie lekko ciepłe, ale w sumie nie jestem na 100% pewna, bo w 90st.C rzadko piorę. Czy przy 60 st. taka ciepła? nie zwracałam uwagi. Teraz moda na pranie w coraz niższych temperaturach i faktycznie piorę dużo rzeczy na 30stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
kerri31 Re: skad wiecie 17.08.14, 20:37 W trakcie prania odkręcam tył pralki, wkładam ręce do elektroniki, po czym dotykam grzałki i jak mnie poparzy to znaczy, że działa. A tak serio, po stopniu doprania prania można się zorientować. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: skad wiecie 18.08.14, 11:03 w starej pralce siadla mi grzalka, pranie bylo dziwne, niedoprane i wiecznie lodowate. drzwiczki byly zimne. zadnych ubocznych efektow pradowych nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: skad wiecie 18.08.14, 11:25 Mi tam od razu na Displayu wyswietlalo, ze grzalka poszla sie ... Odpowiedz Link Zgłoś
sitniczek Re: skad wiecie 18.08.14, 11:26 Ciepła pralka, zaparowane, ciepłe drzwiczki. Może to nie grzałka padła, tylko kabelek spadł? Kiedyś tak miałam. Odpowiedz Link Zgłoś