Dodaj do ulubionych

Wspomnienie młodości

27.08.14, 23:55
Z jakimi melodiami/przedmiotami najbardziej kojarzy się Wam dzieciństwo/młodość?

Melodii jest wiele, ale ja wybieram T.LOVE, którego wtedy bardzo lubiłam słuchać smile

Gdybyście mogły jeszcze raz przeżyć 5 lat swojej młodości (dzieciństwa) to do którego okresu chciałybyście wrócić?

LO i pierwszy rok studiów. LO to czas pierwszych poważniejszych miłości, szalonych zabaw, imprez, koncertów, okres, kiedy poznałam masę fajnych ludzi.
Studia to niewątpliwie czas, kiedy bawiłam się najbardziej intensywnie - byłam starsza, mogłam więcej - rzadko zdarzały się samotne weekendy, ale gdzieś ta tęsknota za LO jest najmocniejsza.

Czego najbardziej żałujecie?

Jednej przyjaźni, która przyczyniła się do tego, że rozeszły się moje drogi z kilkoma fajnymi osobami. Moja przyjaciółka była wielką intrygantką, ale dowiedziałam się o tym po czasie.
Żałuję też tego, że byłam bardzo nieśmiała w szkole podstawowej i dopiero w LO otworzyłam się naprawdę.
Żałuję też tego, że olałam naukę niemieckiego i mimo tego, że znałam go kiedyś bardzo dobrze dziś jest na poziomie raczkującym.
Obserwuj wątek
    • gulcia77 Re: Wspomnienie młodości 28.08.14, 01:02
      www.youtube.com/watch?v=1w7OgIMMRc4
      Do dziś to mój dzwonek w telefonie big_grin
      Ja to bym chętnie jeszcze raz przeżyła sierpień '92, czas odkrywania siebie, wyrastania z nieśmiałości, odwagi. Eeee, strasznie to patetycznie brzmi big_grin
      Ale to było najpiękniejsze lato mojego życia big_grin
      Przyjaźnimy się do dziś. Najbardziej żałuję, że nie poszłam wtedy na całość big_grin
      • agnieszka77_11 Re: Wspomnienie młodości 28.08.14, 09:25
        Mi do tej pory łezka do oczu podchodzi, gdy słyszę Gunsów

przytulańce Aerosmith czy Bon Joviego.

Piękne czasy. Wspaniali ludzie. Eh, wróciłoby się jeszcze do tych chwil choć na moment.

• gazeta_mi_placi Re: Wspomnienie młodości 28.08.14, 09:08
      Z "Bogurodzicą".
      • agnieszka77_11 Re: Wspomnienie młodości 28.08.14, 09:25
        gazeta_mi_placi napisała:

> Z "Bogurodzicą".

Gazeta, już taka stara jesteś? wink
    • default Re: Wspomnienie młodości 28.08.14, 10:01
      Mnie najbardziej z Perfectem, to zdecydowanie muzyka mojej młodości, a kulminacją był niezapomniany "Perfect Day", czyli wielki koncert na Stadionie 10-lecia we wrześniu 1987 r. , szeroko komentowany w prasie światowej jako demonstracja młodzieży polskiej przeciwko władzy komunistycznej. "Nie bój się tego Jaruzelskiego", "Chcemy bić ZOMO" - darliśmy się wraz z zespołem na całe gardło - i to jest jedno z najsilniejszych wspomnień muzyczno-patriotycznych mojej młodości. I chętnie przeżyłabym ten koncert ponownie.
      Poza tym - teatr. W I i II klasie LO byłam w amatorskim zespole tetralnym, wystawialiśmy przedstawienia w domach kultury itp. placówkach, graliśmy Czechowa, Różewicza, Iredyńskiego. Te spotkania, próby, premiery, przedstawienia - to były naprawdę wspaniałe chwile, kapitalni ludzie, cudowne przeżycia, emocje. Wspominam to z ogromnym rozrzewnieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka