Dodaj do ulubionych

Polećcie dobry telefon dotykowy.

11.09.14, 18:58
Dziecię mi zmasakrowało telefon, do końca umowy mam jeszcze rok i telefon MUSZĘ mieć.
Wymagania? Dobry aparat, porządna bateria, funkcje budzika, nagrywania, oraz duzy ekran do netu, poza tym dobrze żeby mimo sporego ekranu był poręczny jakoś.
Cena? Jak najniższa,ale jakby coś naprawdę fajnego było to nie gra roli.
Obserwuj wątek
    • amy.28 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 19:14
      Jest milion portali na ten temat, Nie możesz poszukać w necie? Albo idź sobie do jakiegoś salonu i porównaj - jak dla mnie tylko iphone ma sens ale trzeba lubić to programowanie, design itd. Smarrtfony są za złotówkę więc kwestia tylko sprawdzenia jaki system ci odpowiada.
      • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 19:17
        > Smarrtfony są za złotówkę więc kwestia tylko s
        > prawdzenia jaki system ci odpowiada.
        Ktorej części wypowiedzi, ze do końca umowy jest jeszcze rok, nie zrozumiałaś?
      • 18lipcowa3 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 19:53
        ojejeje a gdzie mozna za 1 zł dostac nowy tel ?
    • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 19:17
      Wymagania? Dobry aparat, porządna bateria, funkcje budzika, nagrywania, oraz duzy ekran

To się wyklucza
      • 18lipcowa3 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 19:52
        no dobra to wazniejszy ekran niz bateria
      • minerallna Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 23:17
        Wcale nie. Taki Goclever ma w zestawie 2 baterie, jedna małą a drugą taka że jak oprócz dzwonienia, budzika czy sms nic nie robisz to trzyma min 2 tygodnie
        • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 12.09.14, 17:12
          > Wcale nie. Taki Goclever

mówimy o telefonach big_grin
    • 18lipcowa3 z tego co wygoglowałam : 11.09.14, 19:51
      samsung galaxy 3
      LG g2 mini
      htc desire hd
      samsung galaxy note
      samsung galaxy 2
      htc one x
      • magiczna_marta Re: z tego co wygoglowałam : 11.09.14, 20:10
        Note 2- geniusz
      • kk345 Re: z tego co wygoglowałam : 11.09.14, 20:12
        Największy z tego jest Note, ale dla mnie niewygodna wielkość, za duzy. No i duzy przekrój cenowy tu wymieniasz, ja bym z tej listy wzięła Galaxy S3 albo HTC One X. A sprawdź Samsunga galaxy S4 albo S4mini- ale one trzymają cenę...
      • run_away83 Re: z tego co wygoglowałam : 11.09.14, 20:14
        Od półtora roku mam Note II. Laptopa właczyłam od tamtej pory może z pięć razy, wszystko robię na smartfonie.
        • magiczna_marta Re: z tego co wygoglowałam : 11.09.14, 20:16
          To tak jak ja, uwielbiam go po prostu.
          Korzystasz z rysika?
          • run_away83 Re: z tego co wygoglowałam : 11.09.14, 20:50
            Z rysika korzystam jak tylko mam dwie wolne ręce. Pisze w ten sposob szybciej niż na normalnej komputerowej klawiaturze. Ale jak wisi na mnie dziecięcie, to zadowalam się obsluga smartfona przy pomocy palucha i też jest ok.
          • yenna_m Re: z tego co wygoglowałam : 11.09.14, 21:35
            note 3
            z rysika korzystam bardzo często, szczególnie, gdy muszę robić notatki (mi wygodniej w telefonie robić notatkę niż w notesie/na kartce, bo telefonu pilnuję a notes/ kartkę na bank zgubię)
          • 18lipcowa3 Re: z tego co wygoglowałam : 11.09.14, 22:46
            magiczna_marta napisała:

> To tak jak ja, uwielbiam go po prostu.
            > Korzystasz z rysika?

qrka cudny
            ale drogi jak nie wiem tak żeby bez abonamentu kupic
            • magiczna_marta Re: z tego co wygoglowałam : 12.09.14, 01:52
              Warto.
              Mam go od grudnia zeszlego roku chyba, nie zawiesil sie ani razu, pierdylion jeden apek mam poinstalowane, 2 tyle gier dla dzieci.
              Upadl kilka razy, co prawda w domu, wiec nie spektakularnie ekranem na beton ale kolezanka miala iphona i spadl jej z lozka na podloge i ekran poszedl uncertain
      • barbibarbi Re: z tego co wygoglowałam : 11.09.14, 20:28
        samsung galaxy grand neo 5 cali
        • skarolina Re: z tego co wygoglowałam : 12.09.14, 13:13
          Mam grand neo, bardzo sobie chwalę, ale wpadł mi dziś w oko LG G Pro Lite i muszę przyznać, że bardzo dobre wrażenie na mnie zrobił, a jestem maniaczka. Z tym, że u mnie nie tyle "najdroższy i najlepszy" co najważniejszy jest stosunek ceny do jakości.
          • skarolina Re: z tego co wygoglowałam : 12.09.14, 13:14
            A jeśli chodzi o kwestię baterii - w bonusie do telefonu dostałam kiano power bank, który rozwiązuje doraźne problemy z baterią.
      • zielonakrufka88 iphone 12.09.14, 09:45
        którakolwiek wersja od 4s w góre
    • clio_1 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:04
      Jedynie i wyłącznie ajfon. Od 5 wzwyż. Problemem moze byc cena...
      • edelstein Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:08
        O ajfonie ostatnie co mozna powiedziec to to,ze ma duzy wyswietlacz.I poki co na rynku jest tylko 5tongue_out samsung 5 byl drozszy niz ajfon
        • aka10 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:51
          edelstein napisała:

> O ajfonie ostatnie co mozna powiedziec to to,ze ma duzy wyswietlacz.I poki co n
          > a rynku jest tylko 5tongue_out samsung 5 byl drozszy niz ajfon

Edel, Iphone 6 plus jest juz calkiem pokazny. Najdrozsza wersja kosztuje ponad 900 euro...
          • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:54
            Ale ten telefon jest na rynku od wczoraj,więc na razie nie wiadomo, jak sie sprawujebig_grin Trudno go więc komuś polecić...
            A clio sugeruje, ze tylko modele powyżej S5 są fajne-wróżka,czy jak?
          • edelstein Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:04
            Nie ma jak polecac iphona,ktory dopiero od 19wrzesnia bedzie w sprzedazybig_grin
            • clio_1 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:21
              A co złego jest w poleceniu 5 albo 5S?
              • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:24
                Nie wiem? A dlaczego polecasz
                "Jedynie i wyłącznie ajfon. Od 5 wzwyż. "?
                • clio_1 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:31
                  Bo branie ajfona starszego niż 5 nie ma sensu - np nie wszystkie aplikacje są obsługiwane, 5 ma większy wyświetlacz niż 4, jest leciutki, intuicyjny (jak każdy ajfon).
                  • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:38
                    Czy mam ci zdefiniować znaczenie slowa "powyżej"?
                    • clio_1 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:57
                      No słucham: powyżej 5 jest 5s. On istnieje, nie wchodzi na rynek w przyszłości, mozna go kupic. Powinnam była napisać co najmniej 5, mea culpa.
        • clio_1 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:24
          Serio? Od kilku miesięcy mam w domu 5S...
          • edelstein Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 22:34
            I dlatego piszesz o pokaznej 6 ktorej jeszcze nie ma?i tak nie przebijesz laski,ktora q watku o komorkach w szkole napisala,ze 6 juz mialabig_grin
            • clio_1 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 22:45
              Ale o co ci kaman? Po 5 jest jeszcze 5s (i uwaga, jest tez 5c), logiczne ze nie moge polecić czegoś czego jeszcze nie ma na rynku. A sorry, na ematce trzeba się wyrażać bardzo precyzyjne, bo nie daj buk ktos nie zrozumie.
              • edelstein Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 12.09.14, 09:15
                Dla mnie powyzej 5 jest 6.
      • ichi51e Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:09
        te nowe maja niezla cene - oczywisci wuj wie za ile beda u nas -
        Co do baterii to ja mam do ip zewnetrzna i dobrze o dziala
    • best_bej Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:15
      Sony Xperia M2. Mam od miesiaca i jestem zadowlona. Duzy wyswietlacz. Z tym że nie mam porównania z innymi smarfonami bo do tej pory uzywalam starych nokii
      • aka10 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:20
        Za 12 dni wychodzi Sony Xperia Z3, jesli mozesz czekac. Jesli nie, kup Z2. Ja mam Z1 kupiona rok temu, 2-ka ma troche lepszy procesor.
        • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:25
          Dziewczyna ma forda, więc sugerujesz jej sprawdzenie merca z nowej serii? Bo takie mniej więcej jest porównanie M2 i Z2, o Z3 nie wspominajac...
          Przy okazji- nie próbuj czasem wierzyć w zapewnienia producenta o wodoszczelności Zetek- widziałam już kilka zalanych, z anulowaną gwarancją, Sony się zwyczajnie wypina na klientów w takich sytuacjach.
          • aka10 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:45
            kk345 napisała:

> Dziewczyna ma forda, więc sugerujesz jej sprawdzenie merca z nowej serii? Bo ta
            > kie mniej więcej jest porównanie M2 i Z2, o Z3 nie wspominajac...
            > Przy okazji- nie próbuj czasem wierzyć w zapewnienia producenta o wodoszczelnoś
            > ci Zetek- widziałam już kilka zalanych, z anulowaną gwarancją, Sony się zwyczaj
            > nie wypina na klientów w takich sytuacjach.

Lipcowa napisala tak: "Cena? Jak najniższa,ale jakby coś naprawdę fajnego było to nie gra roli. "
            O M2 nie moge nic powiedziec, bo nie mialam i pojecia o tym telefonie nie mam. Chciala, zeby cos polecic, to to zrobilam. Ja na razie nie widzialam zadnej zalanej Z. Moja plukalam z piasku w rzece oraz wylalam na nia przez przypadek kieliszek czerwonego wina. Cale szczescie wytrzymala.
            • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:51
              Porownujesz zupełnie inną klasę i pólkę telefonów, to i przeskok cenowy zasadniczy.
              A zalane Zetki (albo z pękniętym wyświetlaczem, to też problem tego telefonu) to niestety dość częste zjawisko- więc raczej dziwi mnie podejście firmy: zła fama szybko się roznosi więc takie potraktowanie zamożnych klientów msci się na firmie koncertowo. BTW- jeden z właścicieli takiego wlasnie "zalańca" wymienił go ostatnio na LG G3 i jest zachwycony- mówi, ze szkoda mu czasu straconego na Sonybig_grin Na pewno opowiada to swoim znajomym, a wieść o bublu idzie w światbig_grin
              • aka10 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:54
                kk345, nie ma modelu telefonu, ktory by byl w 100% idealny. Nigdy nie jest tez tak, ze kompletnie 100% serii jest bez wad. Z tego powodu troche dziwne jest dla mnie nazywanie Xperii 1 czy 2 (lub moze od razu jeszcze 3) bublem. Niektore Z na pewno "dalo sie" zalac. W porownaniu do wszystkich LG G3, ktore nie maja certyfikatu IP. Samsungi natomiast mialy tendencje do wybuchania, co bylo dosyc glosne. I to tez jeden na iles tam egzemplarzy.
                • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 22:29
                  Dlatego nie oceniam jakości samego sprzętu, tylko reakcję producenta na problem- Samsung wadliwe egzemplarze wymienial lub naprawiał, Sony nie. Serwis też świadczy o klasie firmy- Sony stracilo moje zaufanie.
                  • aka10 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 22:58
                    kk345 napisała:

> Dlatego nie oceniam jakości samego sprzętu, tylko reakcję producenta na problem
                    > - Samsung wadliwe egzemplarze wymienial lub naprawiał, Sony nie. Serwis też świ
                    > adczy o klasie firmy- Sony stracilo moje zaufanie.

Piszesz o Sony-m globalnie, czy o Sony-m w Polsce?
        • edelstein Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:08
          Zu sprzedawca mi odradzal.W Porownaniu z samsungiem 3 to wymieka.Poza tym ma jedna podstawowa wade,wbudowana na stale baterie.
    • myelegans Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:24
      Samsung Galaxy
      • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 20:26
        Któryś konkretny? Bo seria ma kilkadziesiąt modelibig_grin
        pl.wikipedia.org/wiki/Samsung_Galaxy
    • goodnightmoon Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:19
      Ja bym kupowała tylko iPhone, ale nie wiem, czy warto mnie słuchać, bo jestem badzo nieobiektywnie w nich zakochana smile
    • yenna_m Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 21:33
      mam note 3 i kocham go bardzo smile
    • mruwa9 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 22:23
      Galaxy Note, mam II, trojka bym nie pogardzila..
      HTC One M8.
    • minerallna Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 23:12
      Xiaomi, Mi4 lub Mi3, zresztą poczytaj i dopasuj do siebie.
    • annelle Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 23:40
      nokia lumia 920
      • annelle Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 11.09.14, 23:43
        dodam że od tych podanych powyżej różni się tym, że ma windows phone który nie zacina się tak jak android, ma dobrą baterię, świetny aparat, 4,5 cali wyświetlacz. Same plusy, pierwszy telefon z którego jestem zadowolona, a było ich wiele (htcki i szajsungi głównie)
        • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 12.09.14, 17:17
          I miną lata,zanim w Windowsie bedzie dostępna choć polowa aplikacji, jakie oferuje Android.
          • annelle Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 12.09.14, 17:38
            a korzystasz z wszystkich aplikacji na androidzie?
            Podaj mi z jakich aplikacji korzystasz a gwarantuje Ci się że będzie taka sama albo inna o takiej samej funkcji i wcale nie gorsza.
            • kk345 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 12.09.14, 18:59
              Widzisz- sęk w tym, ze wszyscy tu polecają swoje telefony, jakich uzywają, a ja mam przeglad wszystkich modelismile Więc mam porownanie i swoje typy, dlaczego ten a nie inny- i nie są to prywatne poglądy na jedną konkretną markę lub modelsmile Windows musi gonić Androida bo nokia przespała kilka lat.. Poza tym Android to system otwarty, a Windows nie. jedyne, co w Lumii fajne, to bezpłatne mapy.
            • skarolina Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 12.09.14, 20:20
              annelle napisała:

> a korzystasz z wszystkich aplikacji na androidzie?
              > Podaj mi z jakich aplikacji korzystasz a gwarantuje Ci się że będzie taka sama
              > albo inna o takiej samej funkcji i wcale nie gorsza.

No niestety, nie masz racji.
              Ostatnio stwierdziłam, że nie można być ograniczonym ciągle do jednego systemu, że trzeba poszerzać horyzonty, zatem postanowiłam zamienić Androida na WP. Kupiłam sobie Nokię 625 i muszę przyznać, że sprzętowo był to bardzo porządny telefon, płynnie chodził, fajny, duży wyświetlacz, niezły aparat. Tyle, że po spędzeniu ponad 12 h na wyszukiwaniu aplikacji porównywalnych do tych, które miałam na Androidzie, poddałam się i telefon wylądował na olx, a ja za odzyskane pieniądze kupiłam znów smartfona z androidem. Niestety, albo tego, co używałam w ogóle nie było, albo było to samo z nazwy, a funkcjonowało dużo gorzej niż w moim starym Androidzie w wersji 2.3.
              A naprawdę chciałam coś zmienić.
    • roksanka_3 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 12.09.14, 10:35
      tylko HTC. jesli cie stac to jakis najnowszy model, nie wiem moze ONE. ja mialam desire i srednio zadowolona jestem
    • e_r_i_n Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 12.09.14, 18:45
      Mam prywatnego s4 i służbowego s3 i oba mogę jedynie pochwalić.
      • konsta-is-me Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 13.09.14, 16:17
        Wytlumaczcie mi dlaczego polecacie IPhona, na ktorym nie zainstalujecie polowy niezbednych aplikacji?
        Po co ?
        Na androidzie jest wybor milionow darmowych, rowniez polskich (czasem niezbednych )
        W Stanach pomysl, ze telefon oprocz funkcji dzwonienia ma miec aparat, i pare innych rzeczy, a juz o maj god -internet, (nielimitowany) za kilka zl wywoluje niedowierzanie (you must be rich!) wsrod moich znajomych.
        Stad wielki szal na IPhona, za tym snobizm w Polsce, podobny do Starbucksa.
        Wiec, jesli nie potrzebujecie aplikacji, to po diabla miec smartfona?

• aurinko5 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 13.09.14, 20:26
          konsta-is-me napisała:

> Wytlumaczcie mi dlaczego polecacie IPhona, na ktorym nie zainstalujecie polowy
          > niezbednych aplikacji?

Wytłumaczcie skąd przekonanie, że większość aplikacji w iphonach jest płatna i, że jest niekompatybilny z innymi telefonami czy komputerami niż apple.
          Dlaczego najwięcej do powiedzenia nt tych telefonów mają osoby, które tego telefonu nie posiadają ?
          • hugo43 Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 13.09.14, 21:01
            Ja uwielbiałam note.do korzystania z netu był idealny.aktualnie mam mniejszy telefon,Xperia sp chyba i jest tani i poprawny.mąż ma HTC one i moim zdaniem jest świetny i ma już przyjemne ceny
          • mruwa9 Re: Polećcie dobry telefon dotyko 13.09.14, 21:19
            a nie jest platna?
            Akurat mam doswiadczenie i z iphonem i ze smartfonami z androidem. Nigdy wiecej iphona.Ani zadnego innego urzadzenia spod znaku ogryzka.
            Oprocz ograniczonego wyboru aplikacji darmowych (nawet glupie angry birds sa tylko w wersji demo za darmo), wkurza koniecznosc korzystania z upierdliwego iTunes, czy przesylania plikow przez bluetooth (np. muzycznych). Trzeba przypinac kabel i komunikowac telefon z komputerem przez iTunes.W Androidzie przesylasz pliki jak chcesz, przez bluetooth, skypa, po kablu otwierasz jako zewnetrzny dysk. Prosto i bezproblemowo.
          • konsta-is-me Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 13.09.14, 21:20
            Bo wybor w Applestore JEST mniejszy niz na Androida,
            co do kompatybilnosci z innymi urzadzeniami sie nie wypowiadalam.
            • wioskowy_glupek Re: Polećcie dobry telefon dotykowy. 13.09.14, 22:35
              Note 3 wart swojej ceny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka