Dodaj do ulubionych

Czy sa tu osoby z zespołem aspergera?

16.09.14, 12:47
Obawiam się, ze jestem dotknięta tym syndromem, idę niedługo do psychologa, by to potwierdzić. Niech zrobi test, może wykluczy. Nie mam typowych objawów, na pewno nie są książkowe, ale nie mam dobrych relacji z ludźmi. Jedni mowią, ze jestem złośliwa, inni, że bezkontaktowa, jeszcze inni, że śmieszna. Ogólnie, czego bym nie powiedziała nigdy nie wychodzi poważnie. Ludzie tez stronią ode mnie, nie robię dobrego pierwszego wrażenia. W dzieciństwie uchodziłam za nieśmiałą.. Uważam, ze nie była to nieśmiałość. Wyniki w nauce bardzo dobre, mąż i dziecko na stanie. Nie byłam w stanie utrzymać sie w żadnej pracy, w tej chwili jestem bezrobotna, 2 razy zwolniona po okresie próbnym.. Zawsze wszyscy podkreślają, ze jestem bardzo kulturalna i że robię błedy, te same, że powtarzam, ze niewyuczalna.. . No, rózne są zastrzeżenia.
Od ludzi stronie, w ogole nie lubię, sytuacji, gdzie jest luźna atmosfera, nie odnotuję sie w żartach, chyba, ze jestem ich autorką. Zadnych umiejętności personalnych. Bardzo szybko sie krępuję. Nie utrzymuję też kontaktów z rodziną, bo są dla mnie niezręczne. Mam zła opinie wsrod ogolu, ale tak naprawdę niewidomo dlaczego. Zadnych bliższych znajomych, zero przyjaciół. Przywykłam, ale nadal nie wiem co jest we mnie nie tak.
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: Czy sa tu osoby z zespołem aspergera? 16.09.14, 13:04
      TUTAJ wiem, że są.
      • marychna31 jeszcze tylko dodam 16.09.14, 13:05
        że żeby potwierdzić lub wykluczyć diagnozę potrzebny jest lekarz -psychiatra. Psycholog nie ma takich uprawnień.
        • konsta-is-me Re: jeszcze tylko dodam 16.09.14, 14:28
          Znam dorosla osoba z ZA, bardzo malo prawdopodobne zeby nikt nie zauwazyl tego juz w twoim dziecinstwie, wiec mysle ze nie masz ZA, szczegolnie jesli brak objawow typowych.
          Same problemy spoleczne nie wskazuja na zespol Aspergera.
          Zrob sobie wstepnie test, jak sie uprzesz , to poszukaj na forum "Inny swiat", ale wez pod uwage ze moze szukasz problemu , gdzie go nie ma.W kazdym razie idz do wyspecjalizowanej poradni, nie pierwszej lepszej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka