Dodaj do ulubionych

jakie auto do 70 tys.

03.10.14, 01:54
Ponieważ moje wstępne koncepcje zostały ocenione jako do bani (każda przez kogo innego, na szczęście smile to uprzejmie proszę o sugestie.

Założenia:
- mam do wydania 70 tysięcy, maksymalnie 80, chętnie 60
- roczny przebieg 25 tys., powiedzmy połowa w trasie do pracy, 1/4 po mieście, 1/4 wyjazdy rodzinne
- drugim autem jest hatchback, wolałabym większe
- niekoniecznie kombi, ale bagażnik na tyle duży, żeby zmieścił się wózek
- a w środku 5 osób w tym 2 foteliki
- jeśli samochód używany, to raczej kupiony w Polsce i serwisowany w ASO,

mam kilka mniej lub bardziej pewnych źródeł, m.in. wymienione przez kogoś auta salonowe (miałam kiedyś używane auto z jednego z w/w pewniaków, aktualnie chyba 5. rok jeździ nim znajoma)
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: jakie auto do 70 tys. 03.10.14, 09:13
      Jesli maja byc dwa fotele i ktos pomiedzy, to najlepiej kupic vana o osobnymi fotelami a nie kanapa.
      • a.n.i.a.78 Re: jakie auto do 70 tys. 03.10.14, 09:22
        jako użytkownik takiego samochodu (6 os.) stwierdzam, ze osobne fotele spox, natomiast dodatkowe fotele z tyłu odbijają sie na wielkości bagażnika. wózek wchodzi przy wielkich bólach.
        duży bagażnik ma toyota avensis liftback.
    • 18lipcowa3 Re: jakie auto do 70 tys. 03.10.14, 09:37
      Polecam Ci honde accord kombi.
      Ja teraz mam- bardzo ekonomiczna, spora, nieawaryjna, ładna.
      Za 80 tysi to kupisz naprawdę świeżą.
      • marina2 Re: jakie auto do 70 tys. 03.10.14, 23:27
        podobnie jak lipcowa honda accord kombi
        lub nowy lub z niewielkim przebiegiem renault scenic-grand jest droższy ,ma większy bagażnik i 2 zapasowe chowane siedzenia albo zwykły krótszy.duży bagażnik i sporo miejsca na nogi w 2 rzędzie-osoba dorosła jedzie komfortowo.auto db zamortyzowane .wskazane w wyposażeniu czujniki parkowania .
        • marina2 Re: jakie auto do 70 tys. 03.10.14, 23:28
          a i jeszcze nowy renault : db warunki ubezpieczenia w allianze i niektore grupy zawodowe mają do 16 /chyba/procent upusty
          • solange123 Re: jakie auto do 70 tys. 03.10.14, 23:35
            Wg mnie w Hondzie accord nie ma szans na przewiezienie na tylnym siedzeniu wygodnie 2 fotelikow i dodatkowej osoby. Żadne auto typu accord, mondeo, C5 ne zmiesci takiej zgrai na tylnym siedzeniu. Tylko tzw. vanowate.

Wobec taiego kryterium polecam zafirę - sąsiedzi mają wpięte 3 foteliki z tyłu smile
            • hanwar Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 09:32
              my mamy c-maxa grand -tegoroczny- jest ok
              • hanwar Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 09:33
                tylko 100 tys., ale używane tańsze na pewno będą. Dodatkowo, jak przedmówca, sąsiedzi mają opla zafirę-wydaje się ok
                • anusia_magda Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 11:24
                  zafira jest mniejsza od mondeo kombi, jest na podwoziu opla astry smile
      • dziennik-niecodziennik Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 11:30
        albo hondę crv.
        generalnie polecam hondy, swoja kocham bardzo smile
    • zielonakrufka88 Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 09:48
      Majac taki budzet to kupisz juz nowe auto z salonu. No chociazby Kia Sportage. Nie ma porównania międzu uzywką a nowym autem i tyle. No chyba że marka Kia to obaciach, co na ematce całkiem mozliwe.
    • neffi79 Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 09:48
      pisałam w tamtym wątku, w tej cenie kupisz BMW X5 (ew. X3) lub E60, E90 albo nowsze - F10 (kwota powyżej 70tys), są to auta niezawodne i wygodne, częsci łatwodostępne
    • fasol-inka Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 10:02
      Mondeo od wersji mkIV, hatchback albo kombi (nie sedan, bo kiepski dostęp do bagażnika)
      Bardzo komfortowe auto, przestronne w środku, bagażnik super (wózek bez problemu wraz z innymi bagażami)
      Ja od niemal dwóch lat jestem nieutulona w żalu, że zamieniliśmy na passata
      Następny będzie na pewno mondeo z powrotem
      • anusia_magda Re: Fasol-inka 04.10.14, 11:26
        fasol-inka napisała:

> Ja od niemal dwóch lat jestem nieutulona w żalu, że zamieniliśmy na passata
        > Następny będzie na pewno mondeo z powrotem

Fasolinka, ja mam to samo, właśnie zmienliśmy mondeo na toyotę rav 4 i chyba jednak kocham mondeo, tyle że nam zależało na wyższym aucie, ale i tak uwielbiam mondeo...
    • cauliflowerpl Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 10:15
      Nowy(nie używany) Chevrolet Cruze chyba mieści się w cenie.
      Przestronny i sporo miejsca w bagażniku. Mimo tego, że spory, jest bardzo zwrotny. Bezpieczny (niestety sprawdzone).
      • krejzimama Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 10:17
        Chevrolet wycofuje się z Polski(a może i Europy).
        Nie ukrywajmy też, że to było tak naprawdę Daewoo.
        • cauliflowerpl Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 10:29
          Rzeczywiście, z całej Europy.
          To, czy to Daewoo czy GM nie ma dla mnie znaczenia. Od 2009 roku nie zawiódł ani razu. Jedyne co, to żarówki się poprzepalały.
          • krejzimama Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 11:24
            Nie no. dla mnie tez nie ma znaczenia.
            Ba nawet niedawno ich suv Trax był nawet brany pod uwagę.
            Szkoda, że się wycofali bo stanowili konkurencję dla Kiji i Hjundaja.
    • anusia_magda Re: jakie auto do 70 tys. 04.10.14, 11:21
      Myśmy właśnie sprzedali nasze (pewne) mondeo kombi, które uwielbiałam. Jest pojemne baaardzo, duży bagażnik, świetnie się nim jeździ , był z 2008r. i z polskiego salonu, spokojnie zmieściłabyś się w tej kwocie smile, ale poszedł od ręki. Generalnie jak dla mnie auto super , b. duże w środku i wygodne, mało pali. Wszystko na plus.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka