Dodaj do ulubionych

Czy wasze dzieci tez

27.10.14, 10:40
rosna jak na drozdzach?Syn ma znow faze jemand wszystko co na drzewo nie ucieka.Mloci paszcza cale boze dnie i ciagle jest glodny.Podwojne posilki,miedzy nimi dopycha sie jogurtami,platkami,bulkami.Stopa skoczyla mu o dwa rozmiary w 2miesiace.
Urosl z 5cm.Wszystko co kupilam 2miesiace temu jest juz na styk.Kurtka kupiona z zapasem juz dobra,mam obawy,ze do konca zimy nie starczy..A tu jeszcze rzeczy do sportu trzeba kupic.Polowek twierdzi,ze zbankrutujemy w najblizszym czasietongue_out

"...Bezkompromisowa,nie ma nic do stracenia.Nikogo nie kocha i zdania nie zmienia.Sto procent szaleństwa-tak,to jest jej opcja.Wie,jak zapominać,dobrze zna sie na chłopcach.Gryzie tak,jak suka,jest łagodna tak,jak owca,jest bliska jak siostra i wciąż tak bardzo obca..."
Obserwuj wątek
    • kkalipso Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 10:51
      Zazdroszczę! Moja chudzinka mało je. Muszę ją zważyć i zmierzyć bo po ciuchach nie widzę za bardzo zawsze jej kupuję przy duże może dlategosmile
      • edelstein Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 10:55
        Tez kupilam wieksze,tylko sie skurczylytongue_out przynajmniej nie musisz wydawac kasy na buty i ciuchy.
    • moofka Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 10:53
      tak, od zawsze rosna skokowo
      jakby nic, a tu nagle faza gasienicy i cala szafa do wymiany
      i potem znow chwila spokoju
    • broceliande Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 10:58
      Ja już mogę nosić buty i bluzy dziesięciolatka...
    • novanicka Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 10:58
      a nic nie mów...
      buty dla 9-latki kupuję już w damskiej rozmiarówce.
      Niektóre moje (mocno dopasowane) rzeczy może nosić.

Mimo to w mojej wyobraźni pozostaje jakaś mniejsza, tzn. jak kupuje jej ciuchy bez niej to wybieram (wydaje mi się) takie za duże, perspektywiczne a potem mierzy i okazują się w sam raz... Potem jeszcze raz biorę do ręki te rzeczy i nie mogę się nadziwić jak w takie coś wielkie moje dziecko się mieści a na dodatek to jeszcze pasuje...
    • mary_lu Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 11:00
      Właśnie nie i szczerze Ci zazdroszczę, zamieniłabym się i jeszcze słono dopłaciła smile

Moje tak rosło do trzeciego/czwartego roku życia, przy normalnym lub okresowo słabym apetycie, a potem ostro wyhamowało. 5 cm to mój syn urósł od lutego, w wakacje trochę przytył, ale jesienią schudł przez dwie infekcje wirusowe. Z szaf ciuchy mi się wysypują, bo od ponad roku kupujemy 116/122 i jakoś tak się uzbierało, a wyrzucić nie ma co, bo wciąż wszystko dobre...
      • edelstein Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 11:11
        Pozostaje napasc na bank,bo same buty sportowe to okolo 50euro i nie wiadomo na ile starcza.
        • mary_lu Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 11:15
          No to wyobraź sobie sytuację odwrotną... Mój mąż ostatnio przyniósł dla małego bardzo drogie buty zimowe, mówiąc "bo on teraz tak powoli rośnie, że na pewno będą na całą zimę". Miałam ochotę zamordować go gołymi rękami za takie gadanie.
          • edelstein Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 13:19
            Eee tam,twoj ma rozmiar typowy dla swojego wieku.Moj stal jakos w wieku lat 4 przez ponad pol roku.
    • sonniva Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 11:14
      Właśnie kupowałam młodemu buty, rozmiar 42, a jeszcze nie ma 12 lat.
      Co do jedzenia, je więcej niż mama+tata.
      Po przyjściu z pracy siedzę tylko w kuchni - jak tak dalej pójdzie to oszaleję!!!
      • edelstein Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 13:21
        Tez musze gotowac.Pytanie nr1,co dzis bedzie na obiad?big_grin
        • bergamotka77 Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 13:26
          Ile lat maja wasi synowie? Zazdroszczę bo moj 12 latek jak był niejadek wybredny tak nadal jest, za to 4,5 -latek wsuwa wszystko co nie ucieka, czasem kończy porcje brata wink Gruby na szczęście nie jest, bo ruchliwy egzemplarz to i spala wink
        • sonniva Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 13:32
          pizza!
          • mag1_k Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 13:52
            noo moi pizzę wymiatają, ale robię domową, więc pocieszam się, że zdrowszą big_grin
      • kitty4 Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 14:30
        ojej, jak Ci zazdroszczę takie małego rozmiaru. Już gdzies tu pisałam że mój 12 latek zaczął rok szkolny w butach w rozmiarze 46 ! A mundurki kupowałam z 10 cm zapasem w długości - teraz jak podniesie ręce do góry to goły brzuch widać. Pewnie będę musiała kupić nowe od nowego półrocza.
    • mag1_k Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 13:40
      ja mam najwiekszy problem ze spodniami, bo ciągle wydają mi się za krótkie w bardzo krótkim czasie po zakupie. Mój w wieku siedmiu lat nosi spodnie na 140cm i juz sa przymaławe. Kolejne kupiłam już na 146cm, ale jeszcze ciut za dużesmile
    • enut Re: Czy wasze dzieci tez 27.10.14, 14:44
      Tak, od zawsze jedza i rosna - jak "przestaja" jesc, to ze wzrostem jest cisza przez chwile, jak zaczynaja wiecej jesc, to szykuje sie na wymiane garderoby.
      7-latka: buty - zaczelysmy rozmiarowke damska, ciuchy na 152, zdazaja sie wieksze.
      12-latek: ponad 170cm, ale stopa mala (40). Codziennie (!) po szkole slysze: masz cos do jedzenia??? A szczypiorek taki, ze za lampa uliczna sie chowa...
    • 18lipcowa3 Re: Czy wasze dzieci tez 02.11.14, 17:09
      Tak, moja córka starsza to po prostu wystrzeliła w wakacje.
      1 września wszystkie Panie w przedszkolu w szoku były jak urosła.
      Bo przez 2 miesiące urosła jak nie wiem i wzrostem i wagą, taka dziewucha sie zrobiła, zgrabna, długonoga, dupka tez urosła ale wszystko w normie.
      Wszystkie spodnie za krótki, bluzki takie że brzuch widac, sandały tez przed latem się jeszcze skończyły.
      Teraz 5 latka, nosi rozmiar na 6 lat, wysoka, szczupła, duża stopka dośc.

Mlodsza rośnie wolniej, ale to własnie te skoki u moich dzieci to tak po 3-4 rz sie zaczynaja.
      Wczesniej to małe chucherka.
    • gryzelda71 Re: Czy wasze dzieci tez 03.11.14, 08:11
      Mam to szczęście,że moje dzieci nie zaliczają nagłych skoków. Cały czas powoli do góry. Nigdy nie mam problemu,ze nagle cos jest za krótkie, za małe. Bardzo to korzystne finansowosmile
    • arwena_11 Re: Czy wasze dzieci tez 03.11.14, 09:05
      Mój "maleńki" prawie 14 letni synek urósł, przez ostatni rok prawie 15 cm. Przez ostatnie 2 miesiące 4 cm.
      Rok temu przed urodzinami miał ok 162 cm. Wczoraj zmierzony - prawie 177,

Spodnie kupione w sierpniu teraz do kostki. Buty, które kupowałam rok temu z zapasem na ten rok ( śniegowce na 3 razy w zeszłym roku ) rozmiar 42 za małe. W 44 wchodzi na styksad
    • dziennik-niecodziennik Re: Czy wasze dzieci tez 03.11.14, 11:40
      powiem Ci ze tak.
      moja czterolatka parę dni temu miala spodnie dobre (sięgały pod kostki), dzis - te same spodnie sa za krótkie (sięgają nad kostki). i to jest kwestia naprawde paru dni - czterech, moze pięciu.
      zszokowałam się. to jest jakis 1-1,5cm, proporcjonalnie do całości wzrostu - bardzo duzo.
      fakt że zarła jak koń, az sie dziwiłam ze przy chorobie tyle je, a tu prosze...
      • edelstein Re: Czy wasze dzieci tez 03.11.14, 13:30
        Ja nie mam pojecia,jak te dzieciaki to robia,ze sa w stanie tak urosnac w mega krotki czasie.Jak sobie pomysle,ze mlody potrzebuje na sezon 4 pary butow i po 3miesiacach trzeba wymieniac to mi slabo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka