Dodaj do ulubionych

zepsute jogurty w lidlu

14.11.14, 12:51
Czy tylko ja mam pecha?
Za każdym razem jeden rodzaj jogurtu jest zpesuty.
Kupiłam miesiąc temu i był skwaszony, a data ważności 2 tygodnie.
I ostatnio się zapomniałam i ponownie go kupiłam no i skwaszony, skawalony, obok woda.
Jogurt naturalny.
A może podczas niesienia do domu 30 min powiedzmy psuje się?
Cholera jasna miałam do pracy na śniadanie i siedze głodna.
Robicie zakupy w lidlu? miałyście taki przypadek?
Obserwuj wątek
    • bbkk Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 12:59
      Zakupy robię, zepsutego jogurtu nie spotkałam. Ale raz zepsute mięso - choć też według daty jeszcze 2 dni powinno być ok.
      • kietka Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 13:02
        jogurt jest skwaszony z natury smile a i serwatka czesto sie oddziela.
        pomerdaj łyżeczka i zjedz ze smakiem.
        • 7ewa.krakowska Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 13:20
          kietka napisała:

> jogurt jest skwaszony z natury smile a i serwatka czesto sie oddziela.
          > pomerdaj łyżeczka i zjedz ze smakiem.

ja te jogurty znam i on jest zepsuty. To kremowy słodki jogurt
      • kozica111 Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 13:03
        Nie trafiło mi się, ale były tam kiedyś bardzo dobre serki z rodzynkami a teraz na jakiś badziew wymienili, nie wiecie czemu?
      • oqoq74 Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 13:05
        Z jednej strony pewnie wina producenta. Z drugiej sami kupujący zastawiają takie pułapki. Ile razy robię zakupy, tyle razy widzę jakiś jogurt wepchnięty między skarpetki, albo mięso zostawione w koszu z ciuchami.
        Rozmawiałam kiedyś z koleżanką, która pracuje w Biedronce i opowiadała ile takich cudów znajdują.
      • kagrami Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 21:48
        ja tea tak miałam z miesem, przenoszone i przechowywane ok, ale sie zepsulo tego samego dnia..
    • 3fanta Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 13:03
      Może niewłaściwie przechowywane podczas transportu?Czasem do zepsucia się jogurtu nawet z długim terminem ważności wystarczy zbyt wysoka temperatura na aucie.Mój mąż woził towar chłodniami i do każdego towaru musi byc odpowiednia temperatura na pace.Nieraz firmy kręcą wałki i coby zaoszczędzić na paliwku do agregatów nie utrzymują odpowiedniej temperatury zarówno na autach jak i w lodówkach w sklepie więc to i owo sie zepsuje.Co do Lidla może to pech ale ja nigdy się u nas w Lidlu i w kilku innych nie nacięłam na zepsuty towar z aktualną datą ważności.
    • tonik777 Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 13:04
      Na pewno zepsuty? Ta "woda" nie jest niczym złym. Trzeba ją po prostu wmieszać w resztę.
      • 7ewa.krakowska Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 13:22
        tonik777 napisał:

> Na pewno zepsuty? Ta "woda" nie jest niczym złym. Trzeba ją po prostu wmieszać
        > w resztę.

napewno jest zepsuty. wiem jak wyglada świeży, jest kremowy, słodki,
        • kietka Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 13:25
          jogurt naturalny nie jest słodki
          • 3lato Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 18:44
            chleb mi się trafił z pleśnią
          • iza232 Re: zepsute jogurty w lidlu 15.11.14, 17:25
            kietka napisała:

> jogurt naturalny nie jest słodki

Otóż to!
            Ja mam chyba szczęście, bo jeszcze nigdy dotąd ( a robię zakupy w lidlu bardzo często, bo mam go naprzeciwko pracy) nie trafiłam na zepsuty produkt.
    • kwietniowka2011 Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 21:07
      niestety zdarzało mi się że produkty mleczne z lidla psuły sie przed terminem i na pewno nie z powodu złego przechowywania przeze mnie
      były to jogurty pitne, serki (te ala danio), ser żółty krojony w paczkach
    • miodowa2 Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 21:56
      Codziennie na śniadanie jem owsiankę/jaglankę na mleku. Rano gotuję przed pracą dla całej rodziny. No i niedawno musiałam całą wyrzucić, bo się skwasiła. Mleko było z Lidla z datą ważności jeszcze ok. tydzień.
    • szmytka1 Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 22:00
      ja w lidlu sertki waniliowe trafiłam kiedys cała partię splesniałych.
      • szmytka1 Re: zepsute jogurty w lidlu 14.11.14, 22:02
        i mięso mielone zepsute 2 opakowania, od tego czasu przestałam tam kupowac te produkty.
        • baz12 Re: zepsute jogurty w lidlu 15.11.14, 11:21
          Ja kupiłam ser gouda, data ważności jeszcze z jakieś 2 tygodnie. Otworzyłam go po tygodniu od kupna i był juz spleśniały. Poszłam do lidla, bez problemu wymienili mi na nowy, nawet nie chcieli paragonu.
          • premeda Re: zepsute jogurty w lidlu 15.11.14, 15:46
            To mi tak bezproblemowo ser wymienili w Biedronce. Fakt tylko raz coś mi się takiego zdarzyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka