Dodaj do ulubionych

Pou- jak nie zbankrutować ?

21.11.14, 10:28
Abonament stary (40), telefon od pół roku nowy. Na prośbę dzieci pojawił się Pou. Już zapłaciłam 2 rachunki grubo ponad 100 złotych. Poradźcie proszę jaki abonament, sieć będzie optymalna dla tego typu gier. A może jakaś inna gra mniej wymagająca połączeń internetowych. Na rachunku miałam regularne połączenia nocne z siecią o 1, 3, 5 godzinie. W tych sprawach jestem laikiem.
Obserwuj wątek
    • bbkk Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 10:32
      Nie masz w domu wi-fi? Nie masz w abonamencie internetu? Jak nie korzystasz to go wyłączaj.
    • sowa.szara Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 10:36
      Ja mam abonament za 39 I w tym internet do oporu za darmo (jak przekroczę 2MB transmisji w miesiącu to zwalnia, ale nadal za darmo)

Wykup sobie po prostu pakiet internetowy dedykowany smartfonom. Przeważnie okolo 10 zl miesięcznie.
      • tonik777 Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 14:51
        2MB czy może jednak 2GB?
        • sowa.szara Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 14:55
          G oczywiście
    • julka-4 Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 10:37
      Na dwóch telefonach i tablecie mamy Pou. Nie płaciłam za niego jeszcze ani grosza. Ustaw sobie w telefonie że aktualizacje mogą być pobierane tylko przez wi-fi.
    • majka003 Re: Pou- córka też gra 21.11.14, 10:52
      Mąż zgrał jej bezpłatna aplikację na tablet. Zero rachunków.
    • girl.anachronism Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 11:04
      Trzeba mieć pakiet internetu, i tyle. Albo non stoo mieć telefon na wifi.
    • aurinko Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 11:10
      U nas Pou na dwóch smartfonach i na tablecie, ani razu nic nie zapłaciliśmy. Aplikacja też była darmowa. Do Pou w ogóle nie trzeba połączenia z internetem.
    • dziennik-niecodziennik Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 11:12
      pakiet internetowy sobie wykup.
    • mamgabi Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 11:49
      Dzięki.
    • kira02 Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 12:46
      Też mam Pou, czasem sobie gram z nudów, ale jeszcze nic za to nie płaciłam. Tak jak mówiły forumki ustaw sobie łączenie się z netem tylko przez WIFI. Dodatkowo wielu operatorów oferuje pakiet internetowy za stosunkowo niewielką opłatą, kiedy przekroczysz transfer, po prostu drastycznie spada Ci prędkość przesyłania danych, ale nie narażasz się na koszty.

Myślę, że w przypadku Pou mogło chodzić albo o aktualizacje, albo o kupowanie dostępu do kolejnego poziomu bądź informowanie na FB, że osiągnęło się któryś tam poziom w grze.

• beata985 Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 15:09
      zadzwon do biura obsługi klienta, to na pewno nie pou zjada kasę..
      ja tęż swego czasu byłam zdziwiona bilingiem moich dzieci-po doładowaniu 25,- za dwa dni mieli puste konto, okazało, że android sam pobierał aktualizacje czy coś w te kwiatki-w każdyn bądź razie konsutlant wyjaśnił w czym rzecz poblokował i juz był spokój.
    • monique_alt Re: Pou- jak nie zbankrutować ? 21.11.14, 16:38
      Pou wogóle nie wymaga połączenia z internetem.

Ja dając dzieciom telefon z grami wyłączam połączenie z internetem. Dodatkowo nakazuję nie kupować niczego (bez internetu i tak by nie dali rady) i wołać mnie jesli pojawi się jakiś dziwny komunikat. Nie ma żadnych kosztów gry w tą grę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka