Dodaj do ulubionych

Świetna specjalistka ;)

09.12.14, 19:45
Poszłam wczoraj zapisać dziecię do laryngologa.
Od razu przezornie nie na żaden tam NFZ, tylko prywatnie, żeby szybciej było.
Pani laryngolog ma pierwszy wolny termin płatnej wizyty ... 14 maja 2015 r. wink.
Zastanawiam się, jakiej klasy to musi być specjalistka, skoro aż takie ma obłożenie (a przyjmuje ze 3 razy w tygodniu). Bo ostatecznie to nie jest jakaś strasznie rzadka gałąź medycyny, ta nieszczęsna laryngologia, chyba nie ma tak mało lekarzy tej specjalności (w moim mieście na pewno jest ich trochę).
Zdarzają się Wam takie historie z lekarzami?
Jestem zaintrygowana tym terminem, nie wiem, co o tym myśleć wink.
Obserwuj wątek
    • mag1982 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 19:53
      Do mojej ginekolog czeka się min. miesiąc a przyjmuje od poniedziałku do piątku po 10 h. tania też nie jest, ale moim zdaniem warto akurat do niej pójść.
      • ophelia78 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 21:09
        >Do mojej ginekolog czeka się min. miesiąc (...) tania też nie jest, ale moim zdaniem warto akurat do niej pójść.

A jak masz coś na cito? typu swedzi i piecze? to też czekasz miesiąc....?
        • mag1982 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 22:33
          Na szczęście nic takiego mi się nie przytrafiło, ale kiedyś z innym problemem przyjęła mnie na drugi dzień.
    • andaba Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 19:55
      W kwestii terminów do lekarzy nic mnie nie zdziwi.

Poszłam do lekarza 3 listopada. Pytam o termin następnej wizyty - na ten rok nie ma, na przyszły rok nie ma rejestracji jeszcze.
      Kiedy bedzie?
      Nie wiadomo.
      Dzwonię do przychodni 17 listopada, pytam, czy sa juz rejestracje na przyszły rok.
      Są.
      No to prosze do dr X.
      Prosze bardzo: na 24 marca.

Ciekawa jestem, kiedy sie zapełniło poprzednie 2,5 miesiąca, skoro dwa tygodnie wczesniej nie było jeszcze rejestracji.

Żadne cudo, ortopeda, przyjmuje codziennie od 9 do 16...

Podobnie z rehabilitacją, rejestracja na pierwszy kwartał ruszyła 3 listopada, poszłam 6 listopada rano, wzięłam dosłownie ostatni termin, serię zaczynająca się 30 marca...
      • slonko1335 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 20:03
        ona pisze o wizycie prywatnej-Ty też? bo na nfz to raczej norma...
        • andaba Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 20:09
          Prywatnie wcale nie bywa lepiej.

Do endokrynologów tez sa takie fajne terminy.

A do laryngologa taki sam termin na fundusz, jak i prywatnie (fakt, tu akurat znośny, tyle ze przy nagłej chorobie typu zapalenie zatok czy krtani, to akurat bez znaczenia, czy dwa tygodnie, czy dwa miesiące).
          • slonko1335 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 20:14
            To prawda, powinni jakieś numerki dla nieszczęśników z czymś nagłym zostawiać...częśc przychodni na to wpadła ale wiele niestety nie...
            • lily-evans01 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 20:53
              Dlatego z nagłymi sprawami typu zapalenie ucha czy silny ból zatok i temperatura szłam do medicusa... Tam rejestrują tylko na ten dany dzień.
              Niestety po ostatniej wizycie u sędziwego pana jestem bardzo zniechęcona.
    • slonko1335 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 20:02
      niech zgadnę...dr Dąbrowska? i niestety dobrego laryngologa zwłaszcza dla dzieci u nas w mieście ze świecą szukać...mój na szczęście wyrósł z problemów laryngologicznych...
      • lily-evans01 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 20:08
        Zgadza się, kiedyś, z półtora roku temu zajmowała się problemami laryngologicznymi córki + były badania słuchu, bo zalegał płyn w przewodach słuchowych. Badania wyszły bardzo ok, ale teraz większe problemy laryng. nawróciły i chciałam się przypomnieć wink.
        Po 2 wizytach w medicusie, kiedy dziecko uskarża się na rozpierający ból głowy i smarcze tylko w pozycji leżącej, a pan doktor twierdzi, że ona jest zdrowa, bo on nic nie widzi - jestem bardzo, bardzo zdegustowana... Może tą kamerą dałoby się zajrzeć w zatoki czołowe, sama już nie wiem.
        • slonko1335 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 20:13
          ja sobie z uwagi na terminy odpuściłam medincus, co mi było z lekarza do którego nie ma dostępu jak małe dziecko ma problem...ale wyprowadziła młodego fajnie z przewlekłego wysięku i przerośniętego migdała. Raz w zastępstwie Dąbrowskiej byłam u Maja u niego temriny krósze-było bardzo ok choć i bardzo złe opinie słyszałam. Na Kadłubka kiedyś fajna młoda lekarka dr Sadowska przyjmowała, nie wiem czy jeszcze tam pracuje-w każdym razie jak trafialam tam z młodym w fazach ostrego zapalenia i ona ordynowała leczenie i badania potem to Dąbrowska nigdy atrzeżeń żadnych do jej zaleceń nie miała jka już się na wizytę doczekaliśmy..
          • slonko1335 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 20:13
            a w medikusie też raz u jakiejś pani doktor byliśmy-porażka, więcej nie ryzykowałam..
            • lily-evans01 Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 20:55
              Ta gromada emerytów w medicusie ma swój stały schemat leczenia wink. Antybiotyk o szerokim spektrum, mucofluid, łaskawie zyrtec.
              Jednym razem trafią z tym, innym nie, cóż.
    • guderianka Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 20:08
      www.znanylekarz.pl/piotr-maj3/laryngolog/szczecin
    • fasol-inka Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 21:05
      Ja mam też ciekawe doświadczenie, ale inaczej
      Od wielu lat odwlekałam naprawienie nosa, przegrody dokładniej, no bo to niefajne raczej
      W lipcu tego roku się zawzięłam, udało mi się dostać do lekarza z jednego z lepszych szpitali w Wawie
      No i usłyszałam termin 2016/2017; trochę kicha, bo już połowa nosa niedrożna, druga połowa przepustowość jakieś 30%; w innych szpitalach podobne terminy usłyszałam, aż do 2018
      Google przyjacielem, jeszcze w lipcu trafiłam do prywatnej kliniki, która ma kontrakt z NFZ, do zaj*bistego lekarza swoją drogą
      Jestem trzy tygodnie po zabiegu, w rewelacyjnych warunkach; cały koszt to 200zeta pierwszej wizyty; oczekiwanie cztery miesiące, gdybym chciała zapłacić oczywiście szybciej

I sobie pluję, że w styczniu tego roku płaciłam za zabieg syna; ta sama klinika na ten sam zabieg ma również kontrakt z NFZ
    • mejerewa Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 21:09
      Prywatnie do endokrynologa (dobrego, ma pacjentów z całego województwa) czeka się 4 miesiące. Do innego można szybciej, 1-2 tygodnie.
      • afro.ninja Re: Świetna specjalistka ;) 09.12.14, 22:39
        Endokrynologia w tym kraju ogolnie piszczy, a i tak zapotrzebowanie na endo (zlych czy dobrych) jest ogromne.
    • blablanie Re: Świetna specjalistka ;) 10.12.14, 06:35
      dobra laryngolog przyjmuje w żółtku na słonecznym - teresińska się nazywa - tam są krótsze terminy... byłam ze sobą i z dzieckiem... wkurzyło mnie tylko to, że przepisała dziecku leki izopatyczne, a jak zaprotestowałam to dostałam neosine i elofen - który jak wiadomo przepisuje się jak nie wiadomo co dać, bo samo przejdzie wink Ale sama diagnostyka w porządku, ma też video kamerę w gabinecie, i jest dość sympatyczna, co jest ważne w przypadku dziecka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka