Dodaj do ulubionych

Do Łodzianek (Atlas Arena)

18.12.14, 12:15
Gdzie parkujecie przy Atlas Arenie?
Wybieramy się dziś na Śnieżkę i nie wiem, w który parking celować. Ponoć są też jakieś płatne pod Areną, ale nie ma info ile płatne. Korzystacie? Gdzie się na nie wjeżdża? Na stronie Areny niby piszą, gdzie można zostawiać auta (przy dworcu, wzdłuż ulic, itp.) ale to realne, żeby tam trafić na wolne miejsce na czas imprezy?
Dawno sama nie jechałam na takie coś, a w Arenie nie byłam w ogóle, dlatego mam mały stres (wiem, dziwne wink ) Zastanawiam się, też ile może potrwać takie szukanie miejsca już przy obiekcie, jaki zapas czasu liczyć.
Obserwuj wątek
    • krejzimama Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 18.12.14, 12:21
      Przy Arenie miejsce kosztuje jakieś 15 do 20 pln. Tak mi się jakoś kołacze po głowie.
      Nie wiem skąd bedziesz jechać, ale teraz przebicie się ze wschodniej części nie jest łatwe i szybkie ze względu na remont trasy WZ.
      • fikus_na Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 18.12.14, 12:28
        Z zachodu, ale poradzono mi właśnie unikać Konstantynowskiej, którą zwykle wjeżdżamy do Łodzi, czyli jestem na etapie wymyślania trasy.
        A od jakiej ulicy wjeżdża się na te parkingi płatne (jeśli bym nic innego nie wymyśliła)?
        • krejzimama Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 18.12.14, 12:54
          Ja wjeżdzam od Bandurskiego krótko przed skrzyzowaniem z Krzemieniecką.
          Czy sa jakieś wjazdy od Alei Unii to nie wiem.
          Czy ja wiem czy Konstatynowska jest taka zawalona?
          • julita165 Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 18.12.14, 13:00
            Jestem z Łodzi ale w życiu nie byłam w Atlas Arenie więc nie wiem nic o parkingach przy tym obiekcie ale przejeżdżając w okolicy podczas różnych imprez widziałam że z parkowaniem może być krucho. Jadąc od zachodu ja bym chyba celowała w parking przy markecie carrefour na Waletra Janke, do Areny będzie z 15 minut piechotką ale jest to na tyle daleko że raczej tłoku nie powinno być. Może też wzdłuż Krzemienieckiej po prostu przed blokami, trochę bliżej do Areny. I też nie słyszałam o jakiś problamach na Konstantynowskiej
            • julita165 Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 18.12.14, 13:02
              Pomyłka ale Wlatera Janke na odcinku o którym pisałam to już Bandurskiego
              • fikus_na Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 18.12.14, 13:21
                A faktycznie, tam jest market. Zupełnie zapomniałam. Tak, to też nie jest bardzo daleko.
        • solejrolia Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 18.12.14, 13:01
          Bo z Konstantynowską to nigdy nie wiadomo, czasem jak się utknie, to się utknie na dobre, i ja tez unikam tej ulicy. Od tej strony to do Łodzi wjeżdżam, albo Szczecińską, albo i najchętniej ul Złotno, lub ul. Rąbieńską do Krakowskiej.
          I tak się zastanawiam, czy sensownie nie byłoby stanąc pod Kaliskim, i tam sobie zaparkować za darmo, i dojść ten kawałek.
          • pederastwa Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 19.12.14, 15:33
            Żeby zaparkować przy Kaliskim, musiałaby podjechać minimum 60-90 minut przed rozpoczęciem imprezy. Później nie ma szansy na miejsce.
    • julita165 Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 18.12.14, 13:06
      Można też całkiem blisko podjechać Karolewską ( ale to mała uliczka i nie umiem wytlumaczyć jak, musiałabyś popatrzeć w necie ), tam jest jakiś urząd z dużym parkingiem, właściwie na wprost Areny
    • fikus_na Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 18.12.14, 13:16
      Dziękuję.

Z mapy wydaje się, że ta Karolewska to dobra opcja. Spróbujemy chyba smile

A o Kaliskiej sama myślałam, aż sobie uświadomiłam, że tamte parkingi pod wiaduktami to znów nie są takie duże i szybciutko się raczej zapełnią.
    • mama766 Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 19.12.14, 08:56
      gdzie udało Ci się zaparkować?
      • fikus_na Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 19.12.14, 14:16
        Przy Karolewskiej faktycznie, choć raz, że się namęczyłam, żeby tam wjechać przy tych robotach (nie wiedziałam, że są) - w końcu między blokami jakoś się przebiłam.
        A dwa, że na tym dużym skrzyżowaniu pasy są bardzo daleko (przez Krzemieniecką). Chyba i tak z 10 minut szłyśmy z córką od auta. Ale nie szkodzi, wyszło w sumie całkiem rozsądnie.

• panakotka Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 19.12.14, 14:31
          a podobała sie Wam Śnieżka?
          • fikus_na Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 19.12.14, 14:39
            Widziałaś?

Mnie się bardzo podobała, tylko chyba przewidziana na mniejszy obiekt, bo siedziałyśmy w jednym z pierwszych kilku rzędów a to i tak było za daleko np. żeby dokładnie widzieć rysy twarzy łyżwiarzy. Ale jak dla mnie jeździli pięknie smile
            Natomiast atmosfera obiektu sportowego z popcornem, włączonymi komórkami... to trochę jednak nie moja bajka. Nie pasowało mi to do tego tańca i muzyki, a raczej po prostu trochę przeszkadzało. No ale trudno i tak fajnie, że się wybrałyśmy.
            • panakotka Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 19.12.14, 14:52
              Mnie też sie bardzo podobało, szczegolnie Ksiaże jezdził pieknie i te skoki! Natomiast bardziej mialam skojarzenie z baletem rosyjskim niz rewia na lodzi, zupełnie inna atmosfeta niz na disney on ice i mojej corce srednio sie podobalo, ma 5 lat, nie bylo skocznych piosenek krasnolódków i sniezka nie spiewala, generalnie brakowalo jej chyba wokalu smile
              • fikus_na Re: Do Łodzianek (Atlas Arena) 19.12.14, 14:57
                Tak, to był balet na lodzie, a nie rewia. To samo miałam odczucie smile
                Moja szczęśliwie balet kocha, więc była zachwycona tak czy tak. Ja balet nawet wolę big_grin

I na koniec jak książę w tym białym stroju jeździł! Ach! wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka