Dodaj do ulubionych

czy to możliwe? wakacje i koszty

05.01.15, 10:52
Czy to możliwe aby pojechac na rodzinne (2+2) wakacje za granice (w sumie to gdziekolwiek gdzie ciepło) do sensownego hotelu gdzie dzieci beda miały co robic i zapłacić mniej niż 8 tys?
Wchodzą w grę lipiec i sierpień. Szukam i szukam i ceny powyzej 8 tys na nasza rodzine sad
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 10:57
      A może indywidualnie, nie przez BP? Np. Włochy z dojazdem własnym?

kwater możesz szukac przez agriturismo.it, albo np. airbnb.
      • dariamax 4800 /10 dni węgry 05.01.15, 21:59
        W zeszłym roku, 3 os dorosłe 1 dziecko 8 lat. Dojazd samochodem, wynajęcie pół bliźniaka, śniadania we własnym zakresie, reszta posiłków w restauracji, w tym raz w 200 letniej i raz pizza do obiadu piwo albo wino. Pół dnia zwiedzanie, drugie pól baseny termalne albo aquaparki;
        dwa dni plażowanie nad Balatonem. W cenę wliczone wszystko:jedzenie, wejściówki, paliwo, autostrady, wynajem. Wynajęcie apartamentu jest jeszcze tańsze ale u nas nie wchodzi w grę. Wszystko organizuję sama przez neta.
    • iziula1 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:00
      Obniż standard hotelu, wybierz te położone dalej od plaży, zmień termin na poza sezonem i szukaj promocji.
    • saszanasza Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:01
      być może, ale na max. tydzień
    • mia_siochi Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:01
      Tydzień czy dwa?
    • moofka Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:02
      Za mniej niz 8 tys z przelotem i jedzeniem na. 4 osoby w sezonie raczej bez szans
      Mozna próbować jakieś eurocampy i inne, ale lipiec sierpień i tak sa najdroższe do tego dochodzi przejazd i zarcie
      • jusytka Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:56
        moofka napisała:

> Za mniej niz 8 tys z przelotem i jedzeniem na. 4 osoby w sezonie raczej bez szans

Dobre sobie, ja zawsze jeżdżę w szczycie sezonu, 4 osoby, all incl, minimum 10 dni i nigdy nie zapłaciłam więcej niż 8000, hotele wybierane pod moich nastolatków z basenami, bogatą bazą sportowa i animacjami. Jak to robię? Organizuje je sama (osobno bukuje bilety lotnicze i hotel bardzo wcześnie) lub korzystam z niemieckich portali. Zgodzę się jednak, że jak ktoś korzysta z "gotowców" u nas to ciężko jest cokolwiek znaleźć.
      • memphis90 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 20:59
        Eeee, eurocampy w sezonie to min. 600zł/dobę. No, za tygodniowe wczasy pewnie wyszłoby <8 tysięcy, ale za 2 tygodnie już nijak.
        • arwena_11 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 21:00
          ale apartamenty z interhomu już można złapać w granicach 3500-4000 za 2 tygodnie
    • krejzimama Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:09
      Moim zdaniem bez 12 tys na 2 tygodnie nie ma co startować z szukaniem.
      Zależy co rozumiesz przez sensowny hotel.
      Dla mnie to minimum 4*(Grecja) lub5*(Turcja), przy plazy a jednoczesnie nie na zadupiu tylko przynjamniej na obrzezach jakiejś miejscowości. Kraje arabskie odpadają całkowicie.
    • ma.malina Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:11
      W zeszłym roku płaciłam ok. 8 tyś za dwa tygodnie w Egipcie - hotel Shores Amphoras.
      Hotel godny polecenia - przede wszystkim ładna plaża z piękną rafą koralową
    • lauren6 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:18
      Do Chorwacji ze sloikami pod namiot.
      • 5justi Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:28
        Wiedziałam, że jakiś BURAK to napisze... żenua
        • dyzurny_troll_forum Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:31
          5justi napisała:

> Wiedziałam, że jakiś BURAK to napisze... żenua

Ale dlaczego burak?! Ale dlaczego żenua?! (co to znaczy, BTW?!)

Dobra rada, IMHO!
          • kamunyak Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:14
            >Ale dlaczego żenua?! (co to znaczy, BTW?!)

to samo mniej wiecej co "BTW" i "IMHO"....
            znaczy, używanie jest tym samym, więc nie rozumiem twojego zdziwienia...
        • lauren6 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:31
          Musisz być strasznie zakompleksioną osobą jeśli odebrałaś mojego posta jako atak.
          Tysiące Polaków w ten sposób co roku spędzają w ten sposób wakacje, oni też są BURAKAMI, bo nie stać ich na hotel 5*?
      • nowi-jka Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 11:56
        wybieram sie w tym roku pod namiot do chorwacji. Słoików moze nie wezme bo nie wekuje ale ogólnie jakies jedzenie wezme i tylko gabaryty bagaznika mnie ogranicza w tym wzgledzie. Wcale sie jak burak nie czuje ani jakos jak gorsza. Nie sztuka swiat zwiedziec tracac fortune.
        • dyzurny_troll_forum Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:03
          nowi-jka napisała:

> Nie sztuka swiat zwiedziec tracac fortune.

Z drugiej strony nie przesadzajmy, że wyprawa do Chorwacji autem ze słoikami to takie zwiedzanie świata....
          • chocolate_cake Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:10
            Chorwacja to nie świat? wink
            • maxivision Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 16:48
              A siedzenie na tyłku przed basenem i sączenie drinków znowu takie rozwijające? To prawda, że nie sztuka zwiedzać świat wydając fortunę, w czasach studenckich zjeździliśmy pół Europy poruszając się starym gratem albo stopem, często spało się pod gołym niebem, nie zawsze było co jeść, ale wspomnienia - bezcenne. I przy okazji można było podszlifować języki, nauczyć się czegoś o miejscowej kulturze - takie podróże naprawdę kształcą.
          • nowi-jka Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:19
            chorwacja jest piekna i warto ja zwiedzic bez dwóch zdań, jeszcze tam nie byłam i pewnie juz nie pojade wiecej bo swiat za duzy zeby jedzic dwa razy w to samo miejsce wiec jak najbardziej to zwiedzanie kawałka świata a ze po mojemu, bez luksusów - no cóż nie potrzebuje ich żeby spedzic zajebiste wakacje
          • aleks2539 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:53
            W zeszłym roku byłam z Neckermanem w Turcji na 8 dni. 2+2, hotel 4+ od plaży ze 100m. Było chyba z 10 basenów łącznie. Zapłaciłam 7.700 + 300 wizy. Wakacje kupowałam w lipcu. Lecieliśmy w sierpniu.
            Hotel Royal Garden Suites. Dzieciaki do 11 lat są tam gratis.
            wrażenia? Najlepsze wakacje w życiu.
            Jedzenie świetne, baseny czyste, hotel rewelacyjny.
        • 5venuss Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:13
          nowijka czytaj ze zrozumieniem moje odpowiedzi.
          zupełnie nie zajarzyłaś co i do kogo napisałam
          • nowi-jka 5venuss 05.01.15, 12:26
            oj chyba sie zapomniałas przelogowac bo jeszcze nie brałas udziału w tej dyskusji wiec jak mogłam czytac ze zrozumieniem twoje odpowiedzi
            nie mogłam zajarzyc co i do kogo pisałas bo jeszcze nie pisałas w tym watku
            hehehe
            • 5justi Re: 5venuss 05.01.15, 12:50
              nowijka nie przelogowałam się z mojego forum tematycznego big_grin
              jak widać w sygnaturce smile
              pisałam do niejakiej buraczki lauren6, która nie pojmuje jak można podróżować własnym autem z własnym prowiantem
              • pitahaya1 Re: 5venuss 05.01.15, 14:30
                Kogo jak kogo, ale lauren6 o buractwo nie podejrzewam. Raczej Ciebie o niepotrzebne pieniactwowink
                Tak, lepiej wziąć słoiki i jechać do Chorwacji niż zagryzać zęby i przeglądać katalogi z nogami na kanapie. Ze słoikami nie jechałam, ale zdarzało mi się zabierać niektóre rzeczy ze sobą, bo i tak samochodem jechałam a niektórych rzeczy nie chciałam na miejscu kupować.
                Tak więc w razie czego burak ze mnie. Cukrowy.
          • lauren6 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:33
            Nie dość, że troll to jeszcze taka głupia wpadka big_grin
      • arwena_11 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:59
        a dlaczego pod namiot?
        Wynajem apartamentu z 2 sypialniami na 2 tygodnie to ok 3500 zł. Podróż pewnie z 2000 zł. Zostaje spokojnie ok 2500-3000 na jedzenie i atrakcje
    • jusytka Oczywiście, że tak... 05.01.15, 11:50
      Ja za hotel, samolot i wyżywienie all incl nigdy nie zapłaciłam więcej niż 8000 (minimum 10 dni), a dzieci mam już duże. Jednak pod warunkiem, że nie wliczasz w to wydatków na miejscu, my akurat dużo zwiedzamy i wynajmujemy na miejscu auto, wiec dodatkowo sporo wydajemy na ten cel, jednak są i tacy, którzy w ogóle nie ruszają się z hotelu...
      • chocolate_cake Re: Oczywiście, że tak... 05.01.15, 11:59
        Mnie się nie udało w ostatnich latach znaleźć nic tańszego niż 12 000 na 2 tygodnie. Tylko że dzieci mam duże. Hotele fajne ale nie 5*, jakieś najlepsze. Lipiec i sierpień. Zwiedzanie i wynajęcie samochodu to już osobno. Zwykle w grudniu poprzedniego roku były najlepsze ceny.
        Może da się znaleźć coś fajnego w cenie do 8000 ale mnie się nie udało. Teraz już jeździmy sami 😊
        • chocolate_cake Re: Oczywiście, że tak... 05.01.15, 12:02
          Chyba że nie poprzez biuro, tylko szukać samemu.
      • agnieszka77_11 Re: Oczywiście, że tak... 05.01.15, 12:20
        jusytka napisała:

> Ja za hotel, samolot i wyżywienie all incl nigdy nie zapłaciłam więcej niż 8000
        > (minimum 10 dni), a dzieci mam już duże. Jednak pod warunkiem, że nie wliczasz
        > w to wydatków na miejscu, my akurat dużo zwiedzamy i wynajmujemy na miejscu au
        > to, wiec dodatkowo sporo wydajemy na ten cel, jednak są i tacy, którzy w ogóle
        > nie ruszają się z hotelu...

A czy piszesz o lipcu i sierpniu?
        • jusytka Re: Oczywiście, że tak... 05.01.15, 18:45
          agnieszka77_11 napisała:
          > A czy piszesz o lipcu i sierpniu?
          Tak, tylko ze ja bukuje dużo wcześniej osobno bilety lotnicze i osobno hotel lub szukam gotowych ofert w niemieckich portalach. U nas jest za drogo.
    • agnieszka77_11 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:18
      Raczej bez szans. Poszukaj może na mniejszą ilość dni np 10.

Na 14 dni dla rodziny 2+2 ceny zaczynają się mniej wiecej od 11 tys.
      • wycieczka77 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:36
        czy w Chorwacji obowiązuje już euro?
        • kk345 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 13:13
          Nie
    • babsee Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:42
      Pewnie,ze mozliwe, tylko ze bez biura podrozy ktore kasuje...50%?no moze 30%...
      nawet 3 dni temu byl tu link do biletów w promocji Wizzair i np. Barcelona byla w lipcu za 600 zl bilet a Malaga za 550.
      niestety,jak chce sie jechac z biura to ceny sa chore.
      ps.po co chcesz hotel?nie mozesz pojechac sama do wspomnieanej wyzej Chorwacji?masz piekne kwatery, domki z tarasem wielkim z widokiem na morze a nie jakies badziewne hotele z pokojami 3 na 2 metry...
      • mia_siochi Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 13:17
        Kasuje nie kasuje.
        W zeszłym roku byliśmy w Turcji, bardzo nam się podobało. Zaczęłam wypytywać, jaka by była cena gdybyśmy sami rezerwowali. Okazało się, że biura podróży mają na tyle wynegocjowane ceny, że taniej wyszło przez biuro. Pomijam "drobiazgi" jak transfer w lotniska.
        Z małym dzieckiem bym się na to nie pisała.
        • agnieszka77_11 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 13:31
          mia_siochi napisała:

> Kasuje nie kasuje.
          > W zeszłym roku byliśmy w Turcji, bardzo nam się podobało. Zaczęłam wypytywać, j
          > aka by była cena gdybyśmy sami rezerwowali. Okazało się, że biura podróży mają
          > na tyle wynegocjowane ceny, że taniej wyszło przez biuro. Pomijam "drobiazgi" j
          > ak transfer w lotniska.
          > Z małym dzieckiem bym się na to nie pisała.

Ja też kiedyś próbowałam zorganizować wakacje samemu i do tego samego hotelu taniej było z biurem. Biura mają bardzo duże upusty.
          Może wychodzi taniej jak ktoś nie planuje pobytu w hotelach, a na jakiś campingach.
          • pitahaya1 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:34
            Ja też swego czasu kupiłam przelot i hotel z biura, bo wyszło taniej. Resztę (zwiedzanie, samochód) załatwiłam sama na miejscu.
          • agni71 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 17:14
            >Może wychodzi taniej jak ktoś nie planuje pobytu w hotelach, a na jakiś campingach.

indywidualnie to nie tylko campingi, ale też apartamenty i domki

ale nie twierdzę, że koniecznie taniej niz z BP w hotelu molochu na AI
        • lily-evans01 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 17:28
          Tak jest w hotelach, zwłaszcza tych większych.
          A prywatne kwatery?
          Większy spokój i ... większy pokój przynajmniej wink.
          • cylia9 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 10.01.15, 01:11
            w ubieglym roku mielismy fantastyczne wakacje w grecji (2 dorosli i 3,5 letnie dziecko).- czerwiec, tydzien. mielismy jechac nad baltyk ale byly doniesienia o fatalnej pogodzie na najblizsze dni. znalazlam bilety czarterowe (wylot byl za nastepnego dnia wieczorem) - 197 zl/os/, nocleg w apartamencie (przez booking.com) - ok. 800 zł, małe auto podstawione na lotnisku - 800. ze wzgledu na diete malego - sniadania i kolacje we wlasnym zakresie - zakupy w supermarkecie (w pokoju lodowka, kuchenka itp.) obiad gdzies w knajpie, nie wydalismy 4000 - zjezdzilismy cala wyspe (fakt, niewielką smile, rozne atrakcje. w ubieglym roku bylismy na AI w hotelu z biura podrozy- nigdy wiecej, robimy i jemy, co chcemy smile tylko na wlasna reke. wystarczy troche poszukac w sieci. mam plan za kilka lat, gdy syn bedzie nieco wiekszy - lot + auto na lotnisku, bez rezerwacji noclegu i zwiedzamy kretę. zrobilismy przedbiegi jakiś czas temu i to jest najbardziej pożądana forma wakacji u nas smile za mniejszą kasę niż przez biuro podróży i wg mnie - w atrakcyjniejszej formie niż hotel z basenem.
    • stara-a-naiwna Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 12:45
      pewnie da się
      smile

tylko trzeba poszukać
      musisz mieć hotel? nie może być cemping (mały domek)? zobacz ludor (e-wlochy) albo eurocamp (tutaj możesz "polować" na promocje bo bywają) - zobacz gdzie jaki masz dojazd albo tanie linie
      albo kwatery prywatne - z polecenia albo z ogłoszenia (allegro, olx itd)

aaa... kiedys byłam na najtańszych wakacjach mojego życia autokarem do czarnogóry (sama podróż to hard core) ale... za dojazd + 10 noclegów (w sumie 12 dni) zapłaciliśmy po 1000zł (na miejscu tanio, w pokojach dostęp do kuchni) - na miejscu jedliśmy fajne lokalne rzeczy, plażą, błękitna woda - 30'C, cisza i spokój...
      Nie licząc dojazdu bardzo dobrze to wspominam.
      Biuro niestety zbankrutowało wink

podobne oferty może mieć np. joannawroc.pl, albo znowu poszukaj w necie 'wczasy autokarem"

myślę, ze warto zrezygnować z bóg wie jakich animacji na rzecz basenu z atrakcjami (na pewno będzie taniej) i poszukać czegoś z dostępem do kuchni - śniadania i kolacje we własnym zakresie na pewno też ograniczą koszty (wiem, ze dla niektórych to zgroza ale ja na wakacjach co 2-4 dni sama coś gotuje - szczególnie, ze jeździmy gl;gó...e do Włoch więc makaron z sosem jest jedzeniem "lokalnym i tanim" - a dwa, ze wolę sama ugotować i jechać na wakacje za granicę niż siedzieć nad Bałtykiem - i loteria deszcz czy wicher czy nawet jak gorąco to woda lodowata a cenowo tez szału nie ma)

• loola_kr Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 13:01
      zależy od wieku dzieci, jeżeli mają mniej niż 15 lat to na 1 tydzień znajdziesz bez problemu, na 9 dni już może być trochę gorzej z "sensownym" hotelem ale oferty są.
    • a1ma Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 13:39
      Dwutygodniowe wakacje w Azji Płd-wsch zamykają mi się w takiej kwocie dla 2+1 (przelot 4k, noclegi 1,5k, zwiedzanie 1,5k, jedzenie 1k), więc zakładam, że w Europie tym bardziej się da. A jak się nie da, to lećcie do Azji wink
      • agnieszka77_11 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:01
        a1ma napisała:

> Dwutygodniowe wakacje w Azji Płd-wsch zamykają mi się w takiej kwocie dla 2+1 (
        > przelot 4k, noclegi 1,5k, zwiedzanie 1,5k, jedzenie 1k), więc zakładam, że w Eu
        > ropie tym bardziej się da. A jak się nie da, to lećcie do Azji wink

W Azji jest tańszy pobyt. W Europie wychodzi drożej.
        • a1ma Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:22
          Oczywiście, ale za to podróż dużo tańsza w EU. Z tych 4k ze 2 można przerzucić z kosztów podróży w koszty pobytu. A jeśli i tak nie wystarczy, to ja bym sugerowała autorce odważyć się pojechać dalej, skoro jest taniej, gwarantowana pogoda. Chyba że z jakichś względów tak długa podróż nie wchodzi w grę.
          • agnieszka77_11 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:25
            a1ma napisała:

> Oczywiście, ale za to podróż dużo tańsza w EU.

Podróż tańsza w Europie.
            Z biurem podróży za to Tajlandia bardzo droga, więc lepiej samemu ją organizować.
            • a1ma Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:26
              Ja nigdy nie pisałam o biurze podróży.
              • agnieszka77_11 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:40
                a1ma napisała:

> Ja nigdy nie pisałam o biurze podróży.

Wiem, że nie pisałaś. Ale Europa częściej wychodzi taniej z biura niż samemu.
                • a1ma Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 16:35
                  Naprawdę? Dziwne, ale nie mam powodów Ci nie wierzyć wink
            • chocolate_cake Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:57
              Autorce wątku raczej Tajlandia taniej nie wyjdzie bo dzieci w wieku szkolnym nie mają specjalnych zniżek na samolot. Ale sama jestem ciekawa tej Tajlandii. W jakich liniach kupowałaś bilet i czy na lato?
              • a1ma Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 16:33
                Nie, na teraz. Ale latem są akurat tańsze. Co do linii - trzeba szukać promocji w Qatar Air / Emirates / KLM / Aeroflot - można znaleźć spokojnie bilety w okolicach 2k za osobę, w super promocjach i za 1,5k.
                • chocolate_cake Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 16:36
                  Dziękuję smile
                  • a1ma Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 16:38
                    Ja akurat szukam na fru.pl (yyy, to NIE JEST MARKETING SZEPTANY, OBIECUJĘ!!), tam możesz sobie wybrac opcję +-30 dni i jeśli nie zalezy Ci na konkretnym terminie - polować na najtańszą kombinację biletów. Nawet teraz widzę przeloty w dwie strony za 1700-1800.
      • chocolate_cake Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:04
        W czasie wakacji szkolnych?
    • ewcia1980 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:05
      Jeżeli wyjazd ma być z Biura Podróży, dla rodziny 2 + 2 z opcją all, w "sensowynym" hotelu to:
      - na 1 tydzień - da się (w ubiegłym roku byliśmy w Grecji, w 4*, dobrym hotelu przy samej plaży właśnie za 8tys)
      - na 2 tygodnie ..... może być trudno .
      Można szukać oferty w Egipcie, Turcji czy Tajlandi - tam najtaniej.
      Ja akurat tych krajów nie biorę pod uwagę ale jakbym musiała to ewentualnie zdecydowałabym się na Turcję (dwa pozostałe - nigdy więcej)

My w tym roku jedziemy zaraz po zakończeniu roku szkolnego do Grecji.
      Na 2 tygodnie. Hotel 4*.
      Wakacje wykupiłam w październiku - koszt : 12 300 zł.
      I to była jedna z najtańszych, fajnych ofert.
      Było też dużo tańszych ale jak dla mnie .... byle jakie (plaża daleko od hotelu, tylko 1 i to mały basen, hotel o niskim standardzie)
      • agnieszka77_11 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:12
        ewcia1980 napisała:

> Można szukać oferty w Egipcie, Turcji czy Tajlandi - tam najtaniej.

Tajlandia z biurem podróży taniej niż Grecja??? Napisz gdzie. Od razu jadę smile Bo z biurem znajduje oferty dużo droższe od Grecji.
        Może chodziło o Tunezję? wink
        • chocolate_cake Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:14
          Też jadę smile
          Daj namiary
        • a1ma Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:23
          Chyba się komuś Tajlandia z Tunezją pomyliła wink
          • ewcia1980 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 17:21
            a1ma napisała:

> Chyba się komuś Tajlandia z Tunezją pomyliła wink

Bo to wszystko przez twój wątek z Tajlandią zamiast podłogi smile
            • a1ma Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 18:09
              Bije sie w pierś, moja wina! wink
        • ewcia1980 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 17:18
          > Tajlandia z biurem podróży taniej niż Grecja??? Napisz gdzie. Od razu jadę smile B
          > o z biurem znajduje oferty dużo droższe od Grecji.
          > Może chodziło o Tunezję? wink

uppsss.... oczywiście że o Tunezję.
          Ta Tajlandia utknęła mi po poprzednim wątku w którym pisałam.
          Mój błąd .
    • mika2 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:26
      Tu:
      futuratravel.pl/?ep3[]=%3Fsid%3D84thl5ejovjpbs10htgm12a7rfbq42gg%26lang%3Dpl%26sd%3D27.06.2015%26ed%3D29.08.2015%26c1%3D9%26c2%3D12%26tt%3DF%26at%3D17825824%26ds%3D3_200%26d2%3DWEZY%26g%3D5216%26dr2%3D7%26dp2%3DKatowice%26d2%3DWEZY%26sb%3DA%26sr%3DLV4%26ssd%3D30.06.2015%26sc%3Dtouropmixer%26sp%3D6%26st%3DPA%26o%3D07ec5a75da97a217b21f610e83da4e70
    • pitahaya1 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:33
      "Rodzina 2+2" nic nie mówi. Dzieci mogą mieć 2, 3 lata a mogą i 15-cie.
      Ale tak, można pojechać. Przedtem trzeba nieco poszukać a nie iść do pierwszego z brzegu biura.

Powiem tak. Dwa lata temu wyjazd z mężem plus jeden syn dorosły i drugi nastoletni, oferta duuuużo bogatsza niż z biurem podróży, kosztowniejsza (więcej przelotów, miejsc zwiedzanych) wyszła w cenie połowę niższej niż z BP.
    • beverly1985 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:40
      Nie wiem, jak duże te dzieci. Bo dla mnie siedzenie w najlepszym hotelu jest absolutnym przeciwienstwem opcji "będzie co robić".
      • kamykwskarpecie Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 14:49
        A na wakacjach trzeba koniecznie "coś robić"?
        • krejzimama Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 15:08
          Trzeba.
          Jesli w 40 stopniowym upale nie zwiedzasz jakichś ruin albo nie ciągasz 3 lata po Rzymie by chłonął atmosfere miasta to jesteś patologia.
          Gorsza nawet niż ta bez bidetu.
          • krejzimama Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 15:08
            3latka
            • mia_siochi Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 20:31
              Biję się w pierś wink

W zeszłym roku w czerwcu, tam gdzie byliśmy, było prawie 50.
              Musiałabym mieć nierówno pod sufitem żeby 3 latka ciągać na zwiedzanie ruin wink
              • krejzimama Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 20:55
                A chyba od ciebie brałam namiary na hotel w Turcji?
                La Blanche?
                • mia_siochi Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 21:01
                  Brałaś.
                  www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g951787-d599164-Reviews-Alba_Resort_Hotel-Colakli_Turkish_Mediterranean_Coast.html
                  • krejzimama Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 21:09
                    Mam jednak pamięćsmile
                    Wygrał La Blanche. Lecimy w lipcu.
                    All In,Drinki, plaza, basen, leżenie...i żadnego k.... łażenia po starych skorupach czy kamieniach.
                    No dobra. Popłyniemy na Kos na jeden dzień.
                    • mia_siochi Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 21:26
                      Daj linka.
                      • krejzimama Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 21:35
                        pl.tripadvisor.com/Hotel_Review-g298664-d615871-Reviews-La_Blanche_Resort_Spa-Turgutreis_Bodrum_Mugla_Province_Turkish_Aegean_Coast.html
    • asis09 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 16:19
      spróbuj tui chorwacja hotel san marino.
      Dla 3 osób tydzien wyszedl 3 tys

• pitahaya1 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 16:25
      Wieku dzieci nie podałaś, więc system sam narzucił.

www.tui.pl/wyniki-wyszukiwania;search,774#/page%3D1%26from_filters%3D1%26wylot%3DBZG%2CGDN%2CKRK%2CKTW%2CLCJ%2CLUZ%2CPOZ%2CRZE%2CSZZ%2CWAW%2CWRO%26data_od%3D30%20Cze%202015%26data_do%3D30%20Sie%202015%26len%3Dgt14%26len_dw%3D7%26os_dorosle%3D2%26dzieci%3D2%26transport%3D1%26sortBy%3Dcena%3Dasc%26per_page%3D15%26overallPricesMode%3D0
      • asis09 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 17:20
        jedziemy na 9 dni z 11-latka.
        Dwa posilki i napoje do obiadokolacji za 3,3 tys.
        Do tego transport 1 tys.
        • asis09 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 17:23
          neckerman ma czesto dzieci za "0" zł.
          warto szukać.
          Ja byłam na nartach w Austrii z basenem i przepysznym
          zarciem w ubiegłym roku płacąc bez transportu coś 3,2 tys
          • pitahaya1 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 17:28
            Wiesz też, że czasem system nie pozwoli przepchnąć dwójki dzieci w takim a nie innym wieku. Wiem, bo mam dwójkę i jak jedno przeszło to drugie nie.
            Jak się ma dzieciaki małe to się wydaje, że tak już zostanie i zawsze coś da się znaleźć.
            I bywa, że coś sie znajdzie, ale nie każdemu jest bez znaczenia, gdzie poleci na wczasy. Jak ktoś leży na plaży lub pływa w basenie to faktycznie jest mu wsio rawno, czy to Egipt czy inna Tunezja.
            Nam kiedyś Rainbow próbował wcisnąć urlop gdziekolwiek, bo to bez znaczenia. Ano ma znaczenie, bo ja nie pojawiam się na plaży.
            Dlatego dość szybko wylecieliśmy z wczasów rodzinnych z BP.
            Już łatwiej jest znaleźć samemu domek/mieszkanie i wynająć.
    • inguszetia_2006 Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 16:32
      Witam
      Oj, ciężko będzie. No chyba, że hotel tylko ze śniadaniem, ale wtedy wydasz fortunę na jedzenie.
      Też się rozglądam i za trzy osoby nie chce wyjść mniej niż 12 tysięcy. Na dwa tygodnie, w lipcu lub sierpniu. All inclusive borę zawsze, bo dużo pływam i wciąż jestem głodna;-P
      Pzdr.
      Ing
    • agnieszka77_11 Zakynthos - TUI? 05.01.15, 16:35
      TUI ma teraz w miarę dobre oferty.
      Polecam Zakynthos. Hotelu nie znam, ale ma dobre opinie. I szybko miejsca się rozeszły w terminie lipcowo-sierpniowym, więc chyba warto.

www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/grecja/zakynthos/hotele;show,5813,harmony-studio-appartements-zth20020?hotel=10346&m=h&transport=1#/wylot=WAW&food=H&len=10&data_od=30%20Cze%202015&data_do=30%20Sie%202015&os_dorosle=2&dzieci=2&dt_from=30-06-2015&dt_to=10-07-2015
      • ewcia1980 Re: Zakynthos - TUI? 05.01.15, 17:26
        agnieszka77_11 napisała:

> TUI ma teraz w miarę dobre oferty.
        > Polecam Zakynthos. Hotelu nie znam, ale ma dobre opinie. I szybko miejsca się r
        > ozeszły w terminie lipcowo-sierpniowym, więc chyba warto.
        >
        > rel="nofollow">www.tui.pl/wakacje-samolotem/blisko-i-cieplo/grecja/zakynthos/hotele;show,5813,harmony-studio-appartements-zth20020?hotel=10346&m=h&transport=1#/wylot=WAW&food=H&len=10&data_od=30%20Cze%202015&data_do=30%20Sie%202015&os_dorosle=2&dzieci=2&dt_from=30-06-2015&dt_to=10-07-2015

ale :
        wyżywienie to nie all
        do morza jest 450 m (co w realu da na pewno trochę dalej)
        basen jest bardzo, bardzo mały (no i nie widzę info czy woda w basenie jest słona czy słodka)
        • hugo43 Re: Zakynthos - TUI? 05.01.15, 20:05
          rainbow tour ma teraz jakas oferte,na 12dni do turcji byscie sie w budzecie zmiescili,ale hotele takie sobie.
          • agnieszka77_11 Re: Zakynthos - TUI? 05.01.15, 20:44
            hugo43 napisała:

> rainbow tour ma teraz jakas oferte,na 12dni do turcji byscie sie w budzecie zmi
            > escili,ale hotele takie sobie.

Z tego co widzę to RT ma teraz ceny wyższe niż TUI. Ogólnie ciężko znaleźć coś dla rodziny 2+2 poniżej 10 tysięcy. Trzeba nastawiać się raczej na 12 albo wybierać gorsze hotelu lub mniejszą ilość dni.
        • mia_siochi Re: Zakynthos - TUI? 05.01.15, 20:49
          Zawsze sprawdzamy opinie i odległości na zdjęciach satelitarnych w google wink Raz nawet odkryliśmy, że hotel obiecywał w ofercie brodzik dla dzieci, ale w rzeczywistości go nie było wink
          • agnieszka77_11 Re: Zakynthos - TUI? 05.01.15, 23:07
            Nie jest źle:

www.google.pl/maps/place/Harmony+Hotel/@37.6888338,20.8389828,397m/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x1367396589de2d8f:0xa2bd8a2301d910fa
            Myślę, że lokalizacja jest fajna.

Opinie:

www.holidaycheck.pl/hi/5f23d911-bb54-328b-bf44-747d0f5e9fa3
    • klubgogo Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 20:30
      Chyba zwariowałaś. 8 tys. to my wydajemy ale na wakacje dla dwójki dorosłych w środku lata na południu Europy. Z 1 dzieckiem te same wakacje kosztują nas 10-11 tys. Oczywiście nie wozimy słoików tam, gdzie można zjeść świeżego octopusa.
    • pomidorpomidorowy Re: czy to możliwe? wakacje i koszty 05.01.15, 21:02
      zakynthos kali pigi tylko wez opcje nieco drozsza (nie danys studios) 4-5tys bez wyzywienia , sa aneksy kuchenne.
      www.rainbowtours.pl/zakynthos-wczasy/kali-pigi-and-danny-s-studio

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka