Dodaj do ulubionych

Poszukiwanie piosenki

06.01.15, 14:25
Bardzo mi się podobała ale słyszałam ją chyba dwa razy w życiu ze dwadzieścia lat temu i prawie nic nie mogę o niej powiedzieć - jest z lat osiemdziesiątych (chyba), po angielsku, punkowa (albo i nie), w teledysku występowały kraty smile. Cokolwiek Wam to nasuwa na myśl?
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 14:54
      Cholera, trochę mało danych... coś jeszcze z teledysku pamiętasz?
      • ebes Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 15:34
        Jeszcze męski wokal. I wokalista wijący się?/wspinający na te kraty.
        • sea.sea Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 16:00
          www.youtube.com/watch?v=zq7xyjU-jsU
          • ebes Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 16:03
            Niestety, to nie ta.
          • ebes Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 16:09
            www.youtube.com/watch?v=6n0Fq0jsh08&list=RDQCg4i1f_oDY&index=14
            Ale to ta, dzięki Tobie mi się udało.
            • mas.uka Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 16:14
              mój ukochany kawałek Davida Bowie Ziggy Stardust big_grin
              • ebes Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 16:24
                Muszę się bliżej zapoznać z Davidem Bowie, bo to już kolejna piosenka, która za mną chodziła a on okazał się być jej twórcą.
                • mas.uka Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 17:27
                  Ja kocham Bowiego. Mam taki kawałek który bardziej za tekst ("Heroes" www.youtube.com/watch?v=Tgcc5V9Hu3g)
                  i mocno się zdziwiłam jakieś dwa lata temu gdy usłyszałam tą melodię w jakiejś badziewnej reklamie...
            • sea.sea Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 16:18
              big_grin super, bo najgorzej jak się właśnie jakaś piosenka czy scena uczepi i dręczy i człowiek latami szuka i się zastanawia co to było smile
            • morgen_stern Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 17:59
              Ha! Moja pierwsza myśl to było właśnie to, ale pomyślałam sobie "eeee, na pewno nie szuka Bauhausu" wink
              • ebes Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 18:18
                Ha! Jednak pierwsza myśl nieraz najlepsza. Aż się sobie dziwię, że tak mi to wbiło się do głowy w dzieciństwie, że co jakiś czas o tym kawałku myślałam.
                A teraz mnie rozśmieszyło, że oglądam właśnie TCS i skocznia jest obwieszona reklamami firmy Bauhaus smile
                W każdym razie dziękuję za pomoc dziewczyny smile Będę teraz słuchała do obrzydzenia i muszę ustalić, która wersja mi się bardziej podoba, bo najczęściej jest tak, że podoba się ta usłyszana jako pierwsza.
              • sea.sea Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 19:36
                No ja jak usłyszałam o kratach, to mi od razu Bela Lugosi wyskoczył w głowie, nawet się nie musiałam zastanawiać. Ziggy mi się z kratami nie kojarzył, bo nie widziałam teledysku - akurat wyjątkowo nie znoszę tego utworu, w żadnej z wersji smile

• latarnia_umarlych Re: Poszukiwanie piosenki 06.01.15, 20:14
      czy mogę się podłączyć ze swoim pytaniem?

szukam piosenki z końcówki lat 90., być może jest to cover
      - męski wokal
      - umiarkowane tempo
      - motyw fortepianu
      - teledysk: lekcja tańca (baletu?), ale nie taka z rozebranymi laskami, tylko tacy zwyczajni ludzie w kalesonach/legginsach uczą się tańczyć, chyba są jakieś podnoszenia i podskoki

co to może być?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka