Dodaj do ulubionych

Przekret Orange

12.01.15, 09:37
31 grudnia konczyla mi sie umowa z Orange internet+tv,zadzwonilam, telefonicznie zeby przedluzyc umowe, , niby wszystko ok , promocja funpack, po czym.zadzwonila konsultantka mowiac ze przedluzenie wstrzymane, bo…nie wiadomo czemu, za to jest nastepna promocja.
Geo-cos tam, cena ta sama wiec ok.
Dzisiaj dzwoni i okazuje sie ze…kolejny raz przedluzenie umowy znow nieaktualne , bo "odpowiednia komorka" sie nie zgodzila.
Wiec nie moge przystapic do kolejnej promocji.
Za to w miedzyczasie umowa z ostala przedluzona z automatu !
Bo nie zakonczylam przeciez starej !
Szlag mnie strzelil.
Jak to dziala, chce zlozyc reklamacje, maja prawo tak zrobic ???
Obserwuj wątek
    • kietka Re: Przekret Orange 12.01.15, 09:39
      nie maja
      od 1 stycznia zaostrzyly sie prawa konsumenckie i taka paplana umowa ma MOC!!! nie daj sie zbyc smile
      • konsta-is-me Re: Przekret Orange 12.01.15, 09:42
        Pojde sie awanturowac, tylko nie wiem czy moga mi wylaczyc internet?
        Potrzebuje do pracy.
        Normalnie bezczelnie robia ludzi w uja.
        • jesienna.nuta Re: Przekret Orange 12.01.15, 09:49
          Nie chcę Cię straszyć, ale nic nie wskórasz z Orange. Ja już 2 lata płacę za usługę, której nie mam z ich winy i usiłuję od roku nie dopuścić do przydłużenia mi umowy z automatu. Coś okropnego. Masakra.
          • kol.3 Re: Przekret Orange 12.01.15, 09:56
            To jesteś frajerką. Mnie też oszukiwali i jeszcze straszyli sądem, dopóki nie poszłam do mediów. Potem przepraszali aż mi się rzygać chciało.
            • jesienna.nuta Re: Przekret Orange 12.01.15, 09:59
              Mnie też cały czas przepraszają co się nie przekłada na realną sytuację.
              Pewnie masz słuszność, ale szkoda mi z tymi typami nerwów szarpać.
              Mam od roku nowego dostawcę Internetu, a oni niech się gonią. Umowy NIE DAM SOBIE PRZEDŁUŻYĆ nigdy w życiu.
    • stillgrey Re: Przekret Orange 12.01.15, 09:51
      Moja tesciowa ma od lat tel w plusie. Zawsze z okazji konczacej sie umowy dzwoni zeby zrezygnowac podajac powody finansowe. Konsultanci dwoja sie i troja zeby klienta zatrzymac skutkiem czego obecnie ma abonament za 10zl, chyba 120 min darmowych i darmowe rozmowy na stacjonarne wink Gdybys od razu im powiedziala, ze chcesz zrezygnowac z przedluzania umowy to na bank zaproponowaliby Ci jakas super oferte byleby Cie zatrzymac, a skoro wiedza, ze chcesz zostac to nie oplaca im sie dawac lepszej oferty.
      • lafiorka2 Re: Przekret Orange 12.01.15, 10:04
        stillgrey napisała:

> Moja tesciowa ma od lat tel w plusie. Zawsze z okazji konczacej sie umowy dzwon
        > i zeby zrezygnowac podajac powody finansowe. Konsultanci dwoja sie i troja zeby
        > klienta zatrzymac skutkiem czego obecnie ma abonament za 10zl, chyba 120 min d
        > armowych i darmowe rozmowy na stacjonarne wink Gdybys od razu im powiedziala, ze
        > chcesz zrezygnowac z przedluzania umowy to na bank zaproponowaliby Ci jakas sup
        > er oferte byleby Cie zatrzymac, a skoro wiedza, ze chcesz zostac to nie oplaca
        > im sie dawac lepszej oferty.

tjaaa jasne big_grin
        w plusie?
        no widzisz...ja mam zgoła inne dośwaidczenie.
        Olałam ich,bo jako stały klient nie oferowali mi nic.
        Dałam sie podejść dwa razy.

Dwoją się i troją z Tmobile moim rodzicom,którzy mają u nich abonament od samego ich istnienia.
        • stillgrey Re: Przekret Orange 12.01.15, 10:08
          Tesciowa wlasnie tez ma tak dlugo, do tego na firme, ktora co prawda od dawna nie istnieje, ale telefon zostal wink
          Ja tam wole miec telefon na karte, ktory w kazdej chwili moge sobie doladowac dowolna kwota smsem (usluga mbanku), niz sie obsrywac z oszustami wink
        • jolunia01 Re: Przekret Orange 12.01.15, 11:20
          lafiorka2 napisała:

> tjaaa jasne big_grin
          > w plusie?
          > no widzisz...ja mam zgoła inne dośwaidczenie.
          > Olałam ich,bo jako stały klient nie oferowali mi nic.
          > Dałam sie podejść dwa razy.

Ja też mam z Plusem złe doswiadczenia. Kłamstwa, oszukiwanie na rachunkach, odrzucanie reklamacji, zwykłe kradzieże (naliczanie zza nieswiadczona usługę) itp. Żadnej interesującej oferty dla stałego klienta. Po 19 latach rozstałam się z nimi definitywnie i nie chciałam nawet słuchać "mamy ciekawą ofertę".
    • best_bej Re: Przekret Orange 12.01.15, 09:52
      Popros o odsluchy rozmow i reklamuj. Umowa zawarta przez. tel ma moc. Mialam przeboje z playem zglosilam reklamacje i w ramach rekompensaty dorzucili mi bonus w postaci darmowych smssmile
      • afffka Re: Przekret Orange 14.01.15, 15:24
        Umowa zawarta przez telefon NIE MA MOCY. Na tym ta zmiana polega, żeby zapobiegać zawieraniu nieprzemyślanych umów. Wiążąca jest umowa papierowa tylko
        • konsta-is-me Re: Przekret Orange 14.01.15, 17:18
          N ale co w sytuacji kiedy umowa ma byc wyslana, a w rezultacie tego jej nie skonczylam.(starej)i automatycznie przedluzyli??
          Gdybym wiedziala ze nie pdpisze nowej (z winy Orange), to bym nie przedluzala, to oni przez oszustwo przedluzyli.
          • araceli Re: Przekret Orange 14.01.15, 18:06
            'Przedłużyli' czy przeszła na czas nieokreślony? Czy Ty w ogóle przeczytałaś umowę, którą masz?
            • konsta-is-me Re: Przekret Orange 14.01.15, 19:17
              Przedluzyli o.6 miesiecy.
    • lafiorka2 Re: Przekret Orange 12.01.15, 10:02
      uuu i tu bym zrobiła tzw ematkowy dżichad .
    • kadfael Re: Przekret Orange 14.01.15, 17:31
      A na jakiej podstawie przedłużyli z automatu? Masz w umowie jakiś zapis, że jeśli nie wypowiesz, to umowa się przedłuża?
      • mia_siochi Re: Przekret Orange 14.01.15, 17:52
        W większości umów z jakimkolwiek abonamentem tak jest.
      • araceli Re: Przekret Orange 14.01.15, 18:05
        Prawdopodobnie nie przedłużyli tylko umowa przeszła na czas nieokreślony.
    • mia_siochi do autorki 14.01.15, 17:56
      Ten pan lubi takie tematy: supermarket.blox.pl/html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka