lacitadelle 15.01.15, 17:27 Byliście, warto? Ile czasu trzeba sobie zarezerwować na obejście z dziećmi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozica111 Re: wystawa lego 15.01.15, 17:34 Pojechaliśmy ale nie weszliśmy - przewidywany czas w kolejce - 2 godziny.Trzeba bilety kupić przez net wtedy sie wchodzi inna bramka. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: wystawa lego 15.01.15, 17:43 Jeszcze nie byłam. Idę w sobotę, bilety kupiłam przez internet. Chciałam wcześniej ale przez parę dni strona się w ogóle nie odpalała. Na forum Zakupy był ze dwa tygodnie temu wątek- podobno dooopy nie urywa a ceny w sklepie lego wcale nie niskie. Ale idziemy myślę , że synom i tak się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
melancho_lia Re: wystawa lego 15.01.15, 18:28 Bylam na stadionie z dziecmi 6 l i 8 l. Oni twierdza ze super i fantastycznie. Spędziliśmy tam cos kolo godziny i 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: wystawa lego 15.01.15, 18:46 O, to krócej niż myślałam. Czyli tylko oglądanie przez szybę? Odpowiedz Link Zgłoś
asu1981waw Re: wystawa lego 15.01.15, 21:04 Oglądanie przez szybę + naciskanie przycisków, aby pojechały pociągi, podświetliło się coś. Nam to zajęło ok 1,5 godziny. Radzę zacząć zwiedzanie od 10 rano i od drugiej sali. My zaczęliśmy od pierwszej i pod koniec nie dało się w drugiej nic zobaczyć. Ceny w sklepie wyższe nawet niż katalogowe. Odpowiedz Link Zgłoś
enoma Re: wystawa lego 15.01.15, 21:05 Byliśmy. Syn 5,5 lat, córka 3,5 lat. Łaziliśmy prawie 3 godziny. Wszystko za szybami. Przy części z nich czerwone przyciski uruchamiające daną rzecz - pociąg, dźwig, karuzelę itd. Tu się nam zeszło najdłużej, bo mnóstwo dzieci chciało naciskać więc trzeba było czekać. W gablotach poskładane tematycznie zestawy, Mnóstwo szczegółów. Titanic w połowie odsłonięty, ale odgrodzony "bramkami". Bilety kupcie przez net i wydrukujcie - oddzielna bramka wejściowa. Nie ma szatni - kurtki nosi się ze sobą, a w salach ciepło. Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: wystawa lego 15.01.15, 21:22 Byliśmy, dzieci 7 i 9 lat. Kolejka ogromna, ale mielismy bilety kupione online. Samo zwiedzanie około godziny, moze troszkę dluzej. Dzieciom sie podobało bardzo, ja byłam ciut rozczarowana, ze nigdzie nie można było pobudować samemu Dla mnie najlepsza była ekspozycja z PRL i ze stanu wojennego, gacie wiszące na sznurku, dzieci na trzepaku, mięsny, babka niosąca mężowi wodę z syfonu, kolejka do pasmanterii itp. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: wystawa lego 15.01.15, 21:21 Bilety przez internet - ubrac nalezy sie bardzo lekko, albo zostawic ciuchy w samochodzie - nie ma szatni: "brawo" dla organizatorow, dzieciom podoba sie umiarkowanie, facetom w wieku 30-40 bardzo, dla mnie smiertelna nuda i mordęga. Odpowiedz Link Zgłoś
kj-78 Re: wystawa lego 15.01.15, 22:37 Bylismy w przerwie miedzyswiatecznej, kolejki zadnej, szatni niestety tez Moje dzieci (lat 4 i 5.5) dosc szybko przebiegaly z miejsca na miejsce. z maluchami moim zdaniem nie liczyc wiecej niz godzine, ogladanie przez szybke moim przynajmniej po tym czasie sie znudzilo (mimo mozliwosci przyciskalnia to tu, to tam). Ze starszymi dziecmi mozna na pewno wiecej skorzystac. Ja czulam niedosyt, ale moja mlodziez twardo zabrala mnie na lodowisko pietro nizej Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: wystawa lego 17.01.15, 22:40 No to byliśmy Ludzi dużo- kolejka do kasy ogromna. Bez kasy (bilety online) żadnej kolejki. Wszystkie makiety za szkłem. Jest trochę przycisków. Część niestety nie działała Dla dziewczynek może być nudna, szczególnie tych lubiących lego friends. Te makiety stoją gdzieś z boku, żadnych przycisków. Ot po prostu zebrane wszystkie możliwe zestawy i ustawione w jednym miejscu. Nic twórczego. Miała iść z nami 13-letnia córka ale w ostatniej chwili zrezygnowała na rzecz Hobbita- poszedł za nią bratanek. I dobrze, tylko by marudziła. Inne zestawy super. Synowie byli zachwyceni. Chyba najbardziej kolejkami. Jest też mała makieta miasteczka z czasów PRL. Pod mięsnym stoi długa kolejka ludzików. Mój mąż zapytał syna czy wie po co ci ludzie stoją. Syn chwilę się zastanowił i stwierdził- pewnie była promocja w sklepie W sumie warto , wystarczy ok. 1,5 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś