Dodaj do ulubionych

Barcelona - pytanie

26.01.15, 14:10
Pomóżcie jak wiecie.
Na początku marca jadę z gupą ludzików do Barcelony. Wszystko ogarnięte ale muszę im zorganizować aktywność dodatkową związaną z samym miastem - koncert, wystawa, pokaz czy jakieś inne coś gdzie mogę ich zabrać i wywołać dodatkowy efekt wow.

Nie byłam tam nigdy i jakoś muszę coś wymyślić. Nie chce wyważać otwartych drzwi. Może cie mi coś podpowiedzieć? Może jest jakaś strona (anglojęzyczna) gdzie mogę czegoś takiego poszukać. Albo wiecie o jakimś fajnym wydarzeniu kulturalnym, rozrywkowym itd w którym można wziąć udział.
Nie może to być nic za bardzo eleganckiego ani wymyślnie artystycznego (nie przejdzie) raczej lekka niezobowiązująca rozrywka.

Podpowiedzcie coś plisss

.
Obserwuj wątek
    • obrus_w_paski Re: Barcelona - pytanie 26.01.15, 14:30
      Timeout.cat
      I wybierz język angielski.
      Albo napisz moze cos bardziej konkretnego to jak bede miała chwile postaram sie pomoc (noc? Dzien? Jak koncert to jaki? Itp)
      • beataj1 Re: Barcelona - pytanie 26.01.15, 14:42
        Rzczej wieczór nie noc bo na dzień zaplanowane są aktywności bedące celem samego wyjazdu.
        To nie może być nic zobowiązującego (np koncert symfoniczny) a raczej lekka rozrywka - idelanie gdyby można jeszcze robić tam fajne zdjęcia (ale to niekoniecznie )
        W zeszłym roku byli na pokazie flamenco - podobało się nawet.
        Na razie poruszam się trochę po omacku i szukam w rożnych kierunkach.
        Każdy pomysł będzie dobry bo muszę sobie coś ułożyć w głowie.
        .
    • wielkafuria Re: Barcelona - pytanie 26.01.15, 14:31
      jest fajne muzeum, jest oceanarium, tutaj masz linka, zeby sie nie powtarzac:
      dirty-fabulous-life.blog.pl/2014/02/08/hola-barcelona/
    • mdro Re: Barcelona - pytanie 26.01.15, 14:32
      Fontanny przed Muzeum Narodowym? Tzn. wieczorny pokaz światło-dźwięk. Tutaj info: w110.bcn.cat/portal/site/Turisme/menuitem.7e257cdd389697aa58cb0d3020348a0c/?vgnextoid=c76a5ef834a3d310VgnVCM1000000243a8c0RCRD&idActe=96318091405&action=acte&lang=en_GB

Ale nie wiem, czy to dostatecznie rozrywkowe będzie wink.
      • obrus_w_paski Re: Barcelona - pytanie 26.01.15, 14:37
        Zawsze sie zastanawiałam nad fenomenem tych fontann. Spektakl wyglada identycznie jak w pradze, Mediolanie czy gdzies indziej gdzie fontanny "tańczą". Ale fakt ludzi zawsze mnóstwo.

Oceanarium raczej dla pasjonatów albo dzieci w deszczowy dzien; jedt drogie i wg mnie kiepskie (chociaz rekin jedt)
    • baltycki Re: Barcelona - pytanie 26.01.15, 15:01
      Primera Division 2014/2015
      08.03.2015 FC Barcelona - Rayo Vallecano

UEFA Champions League 2014/2015
      18.03.2015 FC Barcelona - Manchester City
    • babcia.stefa Re: Barcelona - pytanie 26.01.15, 15:48
      Ciekawe wystawy, czasem związane z regionem, bywają w Palau Robert:

palaurobert.gencat.cat/ca

Na przykład my tam widzieliśmy genialną wystawę o Adrii i El Bulli.
      • jadis76 Re: Barcelona - pytanie 26.01.15, 18:39
        Kolejka linowa Port Vell. Przejezdza nad morzem, maksymalna wys chyba ok 100 m. Na wiezy mozna wysiasc i robic zdjecia. Mozna wjechac tez na pomnik Kolumba ale to juz mniejsza atrakcja. Oceanarium moim zdaniem fajne ale dla dzieci. Moim sie podobalo ale sama bym chyba nie poszla.
        • jadis76 Re: Barcelona - pytanie 26.01.15, 18:40
          Sama bez dzieci bym nie poszla

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka