IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.03, 17:16
lekarz stwierdził że mam nadżerkę.powiedział ze nie ma innego wyjscia i
trzeba ją wypalić.poszłam do innego lekarza a ten powiedział ze jak sie
wypali nadżerkę można potem mieć problemy z zajsciem w ciąże, i że lepiej
zostawić ją w spokoju.nie wiem co mam robić i którego z lekarzy powinnam
posłuchać.dziewczyny powiedzcie jak to było z wami??

Obserwuj wątek
    • fleurette Re: nadzerka 21.10.03, 19:57
      poszukaj w wyszukiwarce w forum zdrowie kobiety. od groma postów. a ja mialam
      wypalanke. wg mojego lekarza nie powinnam miec problemów.
    • pimonek Re: nadzerka 21.10.03, 23:04
      Cześć nie ma co się martwić...ja mialam nadżerke i lekarz zaproponował mi dwa
      rozwiązania 1.chemicznie-przez branie zażywanie lekarstw (kosztuja około 70 zł)
      2.zamrożenie nadżerki (u mojego lekarza 150 zł). Ja wybrałam zamrażanie,
      poniewaz nie chciałam brac lekarstw, które mogą podrażniż żołądek itd. Zabieg
      zamrażanie trwa około 3-4 minut, jest bezbolesny. Po zabiegu 2-3 minuty kręci
      się w głowie, masz takie wrażenie jakby było Ci gorąco w twarz a rzezcywiście
      masz ją zimną. Mi chciało się wymiotować. Przed zabiegiem najlepiej wziąć 2
      tabletki nospy, a po zabiegu proszek przeciwbólowy. Najlepiej po zabiegu
      położyć się do łóżka. Występuje ból brzucha taki jak przy okresie tylko ze
      zdwojona siłą.Po kilku godzinach wszystko wraca do normy. Przez około 1 tydzień
      trzeba nosić wkładkę chigieniczną ponieważ jest wydzielina taka jak woda. To
      jest tak jakbyś przez tydzień miała okres, ale zamiast krwi jest "woda".
      Oczywiście nic Cię nie boli. Przez pierwszy tydzień możesz brac tylko prysznic.
      Ja polecam Ci ten zabiego bo naprwade nadrzerkę trzeba usunąć, bo jeśli tego
      nie zrobisz to później moga byc problemy. Trzeba dbać o szyjkę macicy bo jak
      zapewne dobrze wiesz przez nieusuniętą nadżerkę można zachorować raka szyjki
      macicy. Zabieg jest krótki, ból do wytrzymania, a poza tym po kilku godz.
      ustępuje i zapominasz o całej sprawie. Więc głowa do góry. Pozdrawiam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka