Dodaj do ulubionych

Służby specjalne

08.02.15, 17:47
Czy to ja jestem głucha, czy to z tym filmem jest coś nie tak?
Generalnie bardzo mi się podoba, ale.. to nagłośnienie jest straszne IMHO.
Obserwuj wątek
    • dziennik-niecodziennik Re: Służby specjalne 08.02.15, 17:51
      obie jestesmy głuche w takim razie. co trzecie zdanie pytalam "CO?"
      juz pomijam nagłośnienie, ale sepetlawi tam wszyscy praktycznie. w szkołach aktorskich nie ma juz zajęć z dykcji czy jak?...
      • baltycki Re: Służby specjalne 08.02.15, 18:23
        co

4. wykrzyknik, mało uprzejma wersja słów: słucham, proszę (- Janku. - Co?)

Podana fraza - sepetlawi sjp - nie została odnaleziona.
        tongue_out
        • dziennik-niecodziennik Re: Służby specjalne 08.02.15, 19:17
          powiedziec Ci gdzie to mam? wink
          • baltycki Re: Służby specjalne 08.02.15, 19:47
            Nie, nie, nieee.
            ale na wszelki wypadek, juz nie wejde w ten wateksmile
    • cosmetic.wipes Re: Służby specjalne 08.02.15, 17:54
      Chyba wiekszość współczesnych filmów polskich ma coś niehalo z dźwiękiem. Służb jeszcze nie widziałam, ale przy Idzie, Płynących wieżowcach, Róży i Pokłosiu też doświadczyłam głuchoty.
      • rosapulchra-0 Re: Służby specjalne 08.02.15, 18:30
        Przy Idzie miałam tę samą głuchotę, niestety sad
        • gazeta_mi_placi Re: Służby specjalne 08.02.15, 19:37
          Ja też, zarówno w kinie, jak i w domu na słuchawkach.
    • fadilla Re: Służby specjalne 08.02.15, 18:34
      Nie jesteś głucha smile W tym filmie nie dość, że nagłośnienie kiepskie to jeszcze dykcja niektórych aktorów marna. Dialogi to w ogóle jakiś niewypał, sztucznie, beznamiętnie recytują swoje kwestie, szczególnie razi to w scenie samobójstwa w łazience, jeden z tych funkcjonariuszy wydający polecenia, no amatorstwo. Nie wiem co z tymi polskimi dźwiękowcami się dzieje. To już któryś polski film, gdzie trzeba się wysilać, żeby cokolwiek usłyszeć. Strasznie to drażni, męczy i wkurza przy oglądaniu.
      • rosapulchra-0 Re: Służby specjalne 08.02.15, 18:38
        I cały przekaz na tym traci.
    • kol.3 Re: Służby specjalne 08.02.15, 18:39
      Wojciech Pokora zapytany kiedyś o współczesne polskie filmy powiedział: "Nie chodzę, nie oglądam, bo nie ma napisów a ja nie rozumiem, co oni mówią".
      Słyszalam że jest to kwestia produkcji filmowej, dźwięk powinien być nagrywany osobno, a u nas nagrywa się razem ze zdjęciami.
    • pomidorpomidorowy Re: Służby specjalne 08.02.15, 19:33
      a mnie sie smiac chce na te k****, poj**by, i inne %$%%$^*& wulgaryzmy taki przekaz z wojska dla cywilów...smile
      Nikt tak nie mówi, ale powielanie jakichs mitów jest...generalnie dobra tematyka tyle ze co z tego....za 2 dni wszyscy i tak zapomna w ogólniepanujacym szumie medialnym.
    • mynia_pynia Re: Służby specjalne 08.02.15, 19:33
      Myslalam ze tylko ja mam problem. Nie lubiem ogladac filmow przy ktorych mam sie domyslic co aktor mowi. I jeszcze muzyka, czy oni mysla ze wszyscy w kinie film ogladaja, jak dowala glosnisc to mi pilot z reki wypada. Po kilku minutach przelaczam na cos bardziej znosnego dla ucha. Ogladam filmy wieczorem, dziecko spi, chce sie wyluzowac a tu tylko wq... pozostaje.
    • pomidorpomidorowy Re: Służby specjalne 08.02.15, 19:37
      nie ogladalam w kinie a na zalukaju jakos nie mialam problemów z odbiorem dzwieków
    • feel_good_inc Uhh... to pierwszy polski film, który oglądałaś? 08.02.15, 20:08
      Od długiego czasu polska kinematografia na to choruje - cichutko wyseplenione dialogi, a muzyka i efekty dźwiękowe ze trzy razy głośniej.
      • rosapulchra-0 Re: Uhh... to pierwszy polski film, który oglądał 08.02.15, 22:50
        Nie, to nie pierwszy film, ale akurat w tym filmie mnie mocno ubodło to żałosne nagłośnienie.
    • wielkafuria Re: Służby specjalne 08.02.15, 20:54
      gdzie go ogladałas?
      • aneta-skarpeta Re: Służby specjalne 09.02.15, 08:22
        Jest na żałują. Pl ale nic nie można zrozumuecsmile
        • wielkafuria Re: Służby specjalne 09.02.15, 08:35
          znalazłam tez na ipli

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka