Dodaj do ulubionych

Przytkane ucho

10.02.15, 15:04
No właśnie,dokucza mi ucho. Jesienią byłam u laryngologa,lekarka stwierdziła,że wszystko ok. Badanie słuchu ok. Minęło na jakiś czas i teraz znów,takie głupie uczucie jakby przytkane lewe ucho. Właściwie nie boli. Co robić?
Obserwuj wątek
    • kanga_roo Re: Przytkane ucho 10.02.15, 15:16
      żuć gumę. i generalnie gryźć. ruszanie szczęką pomaga smile
    • aqua48 Re: Przytkane ucho 10.02.15, 15:17
      Dorażnie - zatkać palcami nos i mocno dmuchnąć przez taki zatkany. I tak dwadzieścia razy rano i wieczorem - wyrównasz ciśnienie wewnątrz. Możesz też kupić w aptece krople na zatkane ucho i wpuszczać Jeśli po paru dniach nie pomoże to zdecydowanie iść do laryngologa i przebadać nie tylko ucho, ale i zatoki. A prócz tego - nie zostawiać po myciu wody w uszach, nie czyścić uszu wacikami, nosić bezwzględnie ciepłe czapki jak jest zimno - nie wychodzić z gołą głową z domu choćby na chwilę w zimie.
    • aagnes Re: Przytkane ucho 10.02.15, 15:18
      Idz na przeplukanie ucha, ja po czyms takim - zabieg trwa ze 20 sekund- czuje sie jak nowonarodzona. mam jakas dziwaczna przypadlosc - bardzo waskie kanaliki sluchowe i byle katar, kapiel w basenie i juz po mnie. sa tez w aptece jakies tam krople, wpuszcza sie do ucha i to rozpuszcza zbierajacy sie tam syf, tez ok, ale ja wole efekt natychmiastowy.
    • carolinnez Re: Przytkane ucho 11.02.15, 11:39
      Możliwe, że masz taką przypadłość jak problemy z zatokami twarzowo szczękowymi co powoduje u Ciebie dyskomfort z uszami, nie wszyscy ludzie tak mają ale niektórzy tak. Twoje ucho produkuje zbyt dużo woskowiny która zbierającą się w kanaliku usznym zatyka go. Regularne czyszczenie uszu u laryngologa powinno pomóc. (pałeczki do czyszczenia odradzam do stosowania u mnie powodowały nawroty)
    • straszny.upal Re: Przytkane ucho 11.02.15, 15:02
      Nie mialas przypadkiem do czynienia z jakims halasem? Uraz akustyczny czasem sie tak objawia.
    • piotr1881 Re: Przytkane ucho 01.06.15, 21:25
      Może poprostu wygrzej ucho jakąś maścią typu Calore Ucho. Ziołowa, bezpieczna maść tylko trzeba pamiętać że posiada ekstrakt z papryczek chilli
    • makahopsa Re: Przytkane ucho 01.06.15, 23:32
      Buderhin i otriwin dla dzieci do nosa - zapisywała mi laryngolog.
      do nosa. bo do ucha to nie wolno bez konsultacji z lekarzem nic.
      spróbuj takiego sposobu: zaciśnij palcami nos i mocno dmuchaj nosem - poczujesz zmianę ciśnienia w uszach, powtarzaj często, powinno pomóc po 1 dniu. jak nie - lekarz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka