hemp_plant 05.03.15, 12:34 ranu boskie- ile mozna? a pani e. usiadla w fotelu Prezydenta co to za kretyni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scher Uwaga, leming! 05.03.15, 13:20 hemp_plant napisał(a): > ranu boskie- ile mozna? Widzę, żeś oczadzona propagandą mediów głównego ścieku. > a pani e. usiadla w fotelu Prezydenta Widzę, żeś oczadzona propagandą mediów głównego ścieku. > co to za kretyni Pewnieś młoda, wykształcona, z wielkiej korpo w wielkim mieście. Zupełnie nie czaisz, co się wokół ciebie dzieje i jakie operacje na tobie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
hemp_plant Re: Uwaga, leming! 05.03.15, 16:18 1. czy źle byc lemingiem- dla mnie to synonim "jestem zadowolony, powiodło mi się"- antonim- pisior........ 2. nie jestem lemingiem- i wiek nie ten, i rys psychiczny nie ten 3. nie, nie pracuję w korpo- ale pracowałam- znam jej wszystkie blaski (dużo) i cienie (dużo). ty zapewne korpo znasz tylko z forum i stron internetowych...... 4. jestem dośc krytyczna w stos. do rzeczywistości- i powiem ci, ze ci ludzie o ktorych mowa to szuje i oszołomy. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Uwaga, leming! 05.03.15, 17:00 hemp_plant napisał(a): > 4. jestem dośc krytyczna w stos. do rzeczywistości- i powiem ci, ze ci ludzie o > ktorych mowa to szuje i oszołomy. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
miliwati Re: Uwaga, leming! 05.03.15, 22:46 scher napisał: > hemp_plant napisał(a): > > > 4. jestem dośc krytyczna w stos. do rzeczywistości- i powiem ci, ze ci lu > dzie o > > ktorych mowa to szuje i oszołomy. > > Dlaczego? Ponieważ bez żenady idą do sejmu z kłamstwami i mówią że to dowody. Zostali na tym przyłapani. I nie jest to kłamstwo mediów dla lemingów, bo się potem z tego lelawo tłumaczyli, nie zaprzeczając. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Uwaga, leming! 06.03.15, 00:29 miliwati napisała: > > > szuje i oszołomy. > > Dlaczego? > Ponieważ bez żenady idą do sejmu z kłamstwami Jakimi? Odpowiedz Link Zgłoś
miliwati Re: Uwaga, leming! 06.03.15, 07:57 scher napisał: > miliwati napisała: > > > > > szuje i oszołomy. > > > Dlaczego? > > Ponieważ bez żenady idą do sejmu z kłamstwami > > Jakimi? No kochaaaaany... To widzę że zupełnie nie znasz tematu, a gardłujesz. Poleźli w zeszłym roku z jakimiś z d*py wziętymi papierami w których były wymienione konkretne szkoły, jakoby nieprzystosowane do dzieci. Szkoły udowodniły że to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
rasowa_sowa Re: Uwaga, leming! 05.03.15, 21:45 scher napisał: > > > a pani e. usiadla w fotelu Prezydenta > > Widzę, żeś oczadzona propagandą mediów głównego ścieku. > Foto- i videomontaż czy fatamorgana? A ty czym się oczadziłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: Uwaga, leming! 06.03.15, 09:14 pisanina właściwa dla starego, głupiego, z małomiasteczkową mentalnością, a i bez pracy - tacy mają najwięcej do powiedzenia na temat szkolnictwa Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Uwaga, leming! 06.03.15, 12:55 Dobrze że ty czaisz dzięki oświecony człowieku OJP... Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 13:25 hemp_plant napisał(a): > ranu boskie- ile mozna? > a pani e. usiadla w fotelu Prezydenta > co to za kretyni Może pani E. znowu jest w ciąży i uznała, że taki duży fotel to dla ciężarnych? U niej ciąża to chyba stan permanentny - z jednej przechodzi płynnie w kolejną. --- Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek). Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 13:42 przystanek_tramwajowy napisał: > hemp_plant napisał(a): > > > ranu boskie- ile mozna? > > a pani e. usiadla w fotelu Prezydenta > > co to za kretyni > > Może pani E. znowu jest w ciąży i uznała, że taki duży fotel to dla ciężarnych? > U niej ciąża to chyba stan permanentny - z jednej przechodzi płynnie w kolejną > . > > --- > Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wra > ca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak > ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam ( > by beatulek). szkoda że nie potraficie juz mysleć samodzielnie... Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 13:51 Pomysl samodzielnie i nie wklejaj calych cudzych postow bez potrzeby. Albo chociaz przeczytaj netykiete. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 14:18 Oczywiście ty potrafisz. Otóż tylko tobie się tak wydaje. Twoje nadęte ego blokuje prawdę taką, że też jesteś manipulowana. A jesli nie jest to kwestia ego to znaczy, że manipuluja tacy specjaliści w tej dziedzinie, że nie zauważasz manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:16 no tak, bo jeśli ktoś nie myśli tak, jak Ty, to znaczy, że jest manipulowany a nie pomyślałaś, że ktoś ma po prostu inne zdanie? wygodnie ci z takimi wąskimi horyzontami? Odpowiedz Link Zgłoś
hemp_plant Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 16:22 "szkoda że nie potraficie juz mysleć samodzielnie..." potrafimy, i to dobrze- dlatego nie wierzymy oszołomom- jak ty wierzysz... mamy też w wiekszości doświadczenie z dziećmi- tzn dzieci jako 6, 7 latki, dość zawansowane wiekowo (przekroczona magiczna IV klasa i gimnazjum też) i wiemy, że ci ludzie kłamia, omamiają, zbijają szemrany kapital polityczny. a trafili na podatny grunt- mamuśki upupiające dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 16:35 I dobrze, może się bajzel skończy. Pani E przymierza się do stanowiska ? Odpowiedz Link Zgłoś
ashraf Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 16:38 Ale to calkiem rozsadny pomysl! Moglaby pobierac w nieskonczonosc macierzynski z prezydenckiej pensji Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 18:50 Bardzo mnie to cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 20:55 liliawodna222 napisał(a): > Bardzo mnie to cieszy. Kolejna zindoktrynowana. Cieszy ją, że odrzucono możliwość, aby rodzice mieli wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
kika155 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 21:32 Cieszy ją bo nie ma i nigdy nie będzie mieć dzieci, a ktoś przecież musi pracować na jej emeryturę. Im dłużej tym lepiej. To samotna paniusia, której marzy się kariera w korpo, a dziećmi się brzydzi. Wciągnęło ją życie w dużym mieście, po tym jak wyrwała się z odległego zakątka Polski. Pewnie dziś cienie korpo przeważyły nad blaskami i musi gdzieś dać upust swojej frustracji więc wpadła na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 21:42 kika155 napisała: > Cieszy ją bo nie ma i nigdy nie będzie mieć dzieci, a ktoś przecież musi pracow > ać na jej emeryturę. Im dłużej tym lepiej. To samotna paniusia, której marzy si > ę kariera w korpo, a dziećmi się brzydzi. Wciągnęło ją życie w dużym mieście, p > o tym jak wyrwała się z odległego zakątka Polski. Pewnie dziś cienie korpo prze > ważyły nad blaskami i musi gdzieś dać upust swojej frustracji więc wpadła na fo > rum... Pudło Nic się nie zgadza Sherlocku. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 00:31 liliawodna222 napisał(a): > Pudło Nic się nie zgadza Sherlocku. To z czego się cieszysz? Że rodzice nie mogą decydować o własnych dzieciach? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:42 A jak był PRZYMUS posyłania od 7 rż to mogli "decydować"? Na przykład uznać, że poślą w 5 rż albo w 8 czy 9? Popłakać się można ze śmiechu jak się tych histeryków od 6-latków czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 12:25 scher napisał: > To z czego się cieszysz? Że rodzice nie mogą decydować o własnych dzieciach? Rozumiem, że Tobie i Elbanowkim jak 10 lat temu nie mogliście 'decydować o własnych dzieciach' to nie przezkadzało? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 12:47 araceli napisała: > > To z czego się cieszysz? Że rodzice nie mogą decydować o własnych dzieciach? > Rozumiem, że Tobie i Elbanowkim jak 10 lat temu nie mogliście 'decydować o własnych > dzieciach' to nie przezkadzało? Mnie nie przeszkadzało, bo 7-latki raczej radzą sobie w szkole. Sześciolatki raczej sobie nie radzą. W tym tkwi różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
rasowa_sowa Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 21:47 scher napisał: > liliawodna222 napisał(a): > > > Bardzo mnie to cieszy. > > Kolejna zindoktrynowana. Cieszy ją, że odrzucono możliwość, aby rodzice mieli w > ybór. > Użyjesz w końcu argumentu w tej rozmowie, czy będziesz tak rzygał tymi krótkimi: "oczadziałaś" "jesteś indoktrynowana" "myśl samodzielnie"? Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:18 Powiedz, dlaczego wcześniej żaden rodzic nie gardłował się, że MUSI posyłać dziecko do 1 klasy w wieku 7 lat, że NIE MA WYBORU, żeby posłać do szkoły dopiero w wieku 8, 9 lat? Czy ktoś jest mi w stanie to wytłumaczyć, dlaczego akurat tutaj - 6 latki do szkoły - rodzice tak koniecznie MUSZĄ MIEĆ WYBÓR? Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:45 Bo duża grupa sześciolatków się po prostu do szkoły jeszcze nie nadaje, a odraczanie to komplikacje dla rodziców i negatywna ocena dla dziecka. Wolę mieć wybór, niż przymus. Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:56 Nasza sześciolatka właśnie jest w pierwszej klasie - daje radę, choć emocjonalnie było ciężko, i z odrabianiem lekcji był duży problem na początku, bo to nudne, ale są dzieci w jej klasie, które absolutnie nie powinny były jeszcze pójść do szkoły. Moja najstarsza córka w wieku sześciu lat, ba nawet pięciu, jak najbardziej do szkoły się nadawała, ale gdybym musiała syna, jako sześciolatka posłać do szkoły, to by była tragedia, nawet w wieku siedmiu lat jeszcze nie bardzo się do szkoły nadawał. Na szczęście wtedy, gdy szedł do szkoły, jeszcze reformy nie było, a jak miał osiem, to wystrzelił, jak z procy i problemy się skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Mamy podobne doświadczenia 06.03.15, 10:02 e-kasia27 napisała: > Moja najstarsza córka w wieku sześciu lat, ba nawet pięciu, jak najbardziej do > szkoły się nadawała, ale gdybym musiała syna, jako sześciolatka posłać do szkoły, > to by była tragedia Mam bardzo podobne obserwacje. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Zgadzam się! 06.03.15, 09:59 e-kasia27 napisała: > Bo duża grupa sześciolatków się po prostu do szkoły jeszcze nie nadaje, a odraczanie > to komplikacje dla rodziców i negatywna ocena dla dziecka. > Wolę mieć wybór, niż przymus. Ja akurat osobiście chyba jestem dość obiektywny. Po pierwsze mam w domu sześciolatkę. Po drugie od września chodzi do szkoły (to jest ten przypadek, który do szkoły musiał iść w wieku sześciu lat), z której jestem bardzo zadowolony. Jednak pamiętam synów, kiedy mieli sześć lat, widzę też kłopoty innych dzieci, szczególnie chłopców, kolegów z klasy córki. Dlatego uznaję za fakt, że nie wszystkie dzieci nadają się do szkoły w wieku sześciu lat (szkoła polska przede wszystkim nie została zreformowana metodycznie, metodycznie nie została przygotowana na pracę z sześciolatkami), i całym sercem kibicuję Elbanowskim. Rodzice muszą mieć wybór! Tu nie o czyjeś ambicje chodzi, nie o nadopiekuńczych rodziców. Tu o dobro dziecka idzie! Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia27 Re: Zgadzam się! 06.03.15, 10:09 Już nieraz się z Tobą wykłócałam o różne rzeczy, ale tutaj muszę się zgodzić i Cię poprzeć. Wybór jest potrzebny, aby nie komplikować życia dzieciom, rodzicom i nauczycielom. Ci ostatni naprawdę mają ciężkie życie z dziećmi zupełnie nie gotowymi jeszcze do szkoły. No chyba, że obowiązkowo wszystkie dzieci będą badane przez psychologów, pedagogów i klasyfikowane, czy do szkoły się nadają, czy nie. Ale to mrzonka, bo skąd by się na to miała znaleźć kasa? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Zgadzam się! 06.03.15, 20:00 e-kasia27 napisała: > Ci ostatni naprawdę mają ciężkie życie z dziećmi zupełnie nie gotowymi jeszcze > do szkoły. nie no naprawdę, nauczyciele to najbardziej cierpią Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: Zgadzam się! 06.03.15, 11:02 Dokładnie, też tak uważam. Ja najwyżej będę musiała się przejść z synem do PPP i go odroczyć, tylko później niech nikt się nie dziwi,że się na termin czeka w poradni po 2,3 miesiące... Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 12:26 e-kasia27 napisała: > Bo duża grupa sześciolatków się po prostu do szkoły jeszcze nie nadaje, To co robią te biedne dzieci w krajach, gdzie do szkoły idą 5-latki? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 12:48 araceli napisała: > e-kasia27 napisała: > > Bo duża grupa sześciolatków się po prostu do szkoły jeszcze nie nadaje, > To co robią te biedne dzieci w krajach, gdzie do szkoły idą 5-latki? To samo, co u nas w przedszkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 22:03 Dziwna rzecz,w innych krajach szesciolatki funkcjonują w szkolach bezproblemowo.Tylko polskie maja problem. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 22:08 To nie sześciolatki mają problem, a ich rodzice Odpowiedz Link Zgłoś
zabka141 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 22:20 Dokladnie. Jak to moja mama przedszkolanka mi powiedziala - nie spotkala nigdy w swojej pracy dziecka ktore nie chcialoby isc do szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 22:48 napisał(a): > Bardzo mnie to cieszy. Kolejna zindoktrynowana. Cieszy ją, że odrzucono możliwość, aby rodzice mieli wybór. Pie...przysz jak głupia , wybór co wy z tym wyborem. Zawsze dzieci szły do szkoły kiedys maja 7 teraz mając 6 lat. Moze tak dać każdemu prawo wyboru i bedzie wolna amerykanka. Ta reforma i tak za długo sie ciagnie, powinni ja zrobic w góra 3 lata i nie słuchać histeryków. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 22:54 > Pie...przysz jak głupia , wybór co wy z tym wyborem. > Zawsze dzieci szły do szkoły kiedys maja 7 teraz mając 6 lat. > Bo ja to bym chciała, żeby jedno poszło w wieku 3 lat, a drugie z kolei- 10. Wybór to wybór Odpowiedz Link Zgłoś
ewekub Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 05.03.15, 22:59 Jezu, jakie brednie! Akurat dziecko 5 letnie wie co to szkoła i co je tam czeka!!! Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
noemi29 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:35 Gdyby szkoły w Polsce przygotowane były na przyjęcie 6-latkow...Nawet podręcznik jest ten sam, co dla 7-latków. Byłam dzisiaj w szkole złożyć podanie, obejrzalam świetlice, łazienki, klasę, masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:47 Dziewczyno, w jakim Ty miejscu mieszkasz? 3 lata temu mój syn szedł do 1 klasy jako 6-latek i już dawno wszystko było przygotowane (nie był pierwszym rocznikiem "z wyborem" ). Trzy lata później i macie "masakrę"? Może trzeba wymienić władze lokalne, bo to nie jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mandolinka.bramborova Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:24 moja koleżanka, z frakcji elbanowskich, ostatnio strasznie się zagotowała, bo usłyszała od znajomej Hiszpanki, że tam 3-latki obowiązkowo chodzą do przedszkola. I jeszcze ich tam w tych faszystowskich przedszkolach UCZĄ różnych rzeczy, nie tylko bawią! No jak oni śmią w tej Hiszpanii zabierać dzieciom dzieciństwo? A zaraz ta zaraza pewnie i do nas przyjdzie i przedszkola będą zabierać dzieci rodzicom. Zapomniała, jak 3-4 lata temu narzekała, że nie może nigdzie swojej 2,5 latki zapisać, bo w przedszkolach nie ma miejsc. Że co to za państwo, które nie zapewnia miejsc w przedszkolach i żłobkach! Zapomniała, że sama jeździła po przedszkolach i uczyła angielskiego nawet 3-letnie maluchy. To się dopiero nazywa indoktrynacja! Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:49 To się zaczyna nazywać deficyt w pojmowaniu rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 00:34 Nie tylko po wypowiedzi autorki widzę, że jak media głównego ścieku dostają na kogoś zlecenie, to ludzie dają się ogłupić bardzo szybko. Ledwo zaczęła się medialna nagonka na Elbanowskich, już pudła rezonansowe na forum powtarzają jak własne podsunięte im propagandowe klisze. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 01:05 Przecież o Elbanowskich co jakiś czas jest głośno więc nie bardzo wiem czemu się grzejesz... A wracając do meritum każdy lansuje się jak może. Odpowiedz Link Zgłoś
tak_to_nowy_nick Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 02:41 > już pudła rezonansowe na fo > rum powtarzają jak własne podsunięte im propagandowe klisze A ciebie kto znowu wysłał na babskie forum żebyś trochę poszczekał? Jak zwykle twoich argumentów nie widać, tylko obelgi. Staje ci od "udowodnienia" całej grupie kobiet jakiś mundry? Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 07:50 Uważasz kobiety za istoty niższe? Epitet "babskie forum" oznacza dla ciebie z założenia miejsce niższej kategorii, gdzie (w domyśle) szanujący się mężczyzna nie powinien się pojawiać? Ciekawe, skąd u ciebie te kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 08:29 scher napisał: > Uważasz kobiety za istoty niższe? Epitet "babskie forum" oznacza dla ciebie z z > ałożenia miejsce niższej kategorii, gdzie (w domyśle) szanujący się mężczyzna n > ie powinien się pojawiać? Ciekawe, skąd u ciebie te kompleksy. > Żenujący tok myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:43 to ludzie dają się ogłupić bardzo szybko. Czego jesteś najlepszym dowodem. Mózg wyprany, nie da się ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
formelka1 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 01:11 I bardzo dobrze,że odrzucił. Rodzice nie przenoście swojego strachu na dzieciaki, które są wspaniałe i mają mnóstwo chęci i zapału. Moje dziecko szło do szkoły jak miało 5lat i 10mcy. Nawet do głowy mi nie przyszło,że mam sprawdzać wysokość toalety- w domu mamy jeden wspólny rozmiar; kolorowe dywaniki-chyba ważniejsi są nauczyciele z pomysłem i pasją; dywaniki-mamy alergię, więc wolę ,aby ich nie było, ja przeżyłam bez kolorowych dywaników i nie czuję,aby życie było gorsze. Dziecko idąc do szkoły umiało wiązać buty, ubierać się, pytać gdy czegoś nie wie...ale to umiejętności przedszkolne. Dlaczego Wy szliście do szkoły z takimi umiejętnościami, a teraz sami tworzycie sieroty, które idą do trzeciej klasy i nadal nie wiążą butów, a ubieranie się to czynność , którą można w szatni szkolnej podziwiać. Pozdrawiam również rodziców dzielnie noszących plecaki za dziećmi, lub chylących się do wiązania bucików w szkolnej szatni...Ratunku, kiedy Wy byliście w wieku swoich dzieci to była siara. Wstyd było nie umieć wiązać butów , albo się nie ubrać. Smutno patrzeć na starszych ludzi ledwo idących za dzieciakami ,które radośnie skaczą, a dziadkowie dzwigają worki,plecaki. Potem biedne dzieciaczki siadają w autobusach,tramwajach a starzy niech stoją...oj kochani, szkoda skakać sobie do gardeł,tylko zająć się nauką dzieci prostych czynności. pozdrawiam i więcej odwagi fj Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:54 Jakby mało było BURDELU jaki wywołało te przedłużające się okresy "przejściowe" , jeszcze histerycy próbują utrwalić ten rozpi... bo mają jakieś fobie. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 11:15 anorektycznazdzira napisała: > histerycy > fobie. Nie wiesz, o czym piszesz. Nie wiesz, jaka krzywda dzieje się niektórym sześciolatkom. Zostałaś zmanipulowana przez władze. Odpowiedz Link Zgłoś
katrinaaa81 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 11:26 A można mieć odmienne zdanie? Czy od razu jest się zmanipulowanym? Bo idąc tym tokiem myślenia to wiesz, jesteś zmanipulowany przez Elbanowskich? A czy to powód do dumy, hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 11:35 scher napisał: > anorektycznazdzira napisała: > > > histerycy > > fobie. > > Nie wiesz, o czym piszesz. Nie wiesz, jaka krzywda dzieje się niektórym sześcio > latkom. > Zostałaś zmanipulowana przez władze. > Wladza nigdy nie ukrywala, dlaczego chce poslac szesciolatki do pierwszych klas. Poza tym to nie wina rodzicow, ze tak ta reforma jest zrobiona, tylko politykow PO, ktorzy przed wyborami jako kielbase wyborcza proponowali rodzicom mozliwosc odraczania dzieci. Skoro rzad wolal poparcie, a nie skutecznie przeprowadzona reforme to widac na czym mu zalezy. Na wladzy, a nie sprawnie przeprowadzonej reformie. I kto obrywa? Elbanowscy. Paradne. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 11:42 > Nie wiesz, o czym piszesz. Nie wiesz, jaka krzywda dzieje się niektórym sześcio > latkom. > Zostałaś zmanipulowana przez władze. Ty się nie martw obowiązkiem szkolnym, ty się martw Czarną Wołgą, to jest dopiero manipulacja: jeszcze nie słyszałam, żeby rząd chociaż raz przyznał, ze ona istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 12:18 anorektycznazdzira napisała: > Ty się nie martw obowiązkiem szkolnym, ty się martw Czarną Wołgą, to jest dopiero > manipulacja: jeszcze nie słyszałam, żeby rząd chociaż raz przyznał, ze ona istnieje. Ale krzywda tych dzieci istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 12:20 W twojej wyobraźni jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 12:32 scher, to obsesja - jeżeli ktos ma inne zdanie niż Ty to jest "zmanipulowany" Przemyśl to sobie (jeżeli jeszcze jesteś w stanie) Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 13:02 joa66 napisała: > scher, to obsesja - jeżeli ktos ma inne zdanie niż Ty to jest "zmanipulowany" Nie rozumiesz. Jeżeli ktoś ma inne zdanie na temat gotowości szkolnej sześciolatków i przygotowania metodycznego polskich szkół do pracy z sześciolatkami - jestem gotów dyskutować. Jeżeli jednak w kraju, gdzie władza (o postsowieckich korzeniach i postsowieckiej mentalności) utrąca każdą społeczną inicjatywę, ktoś nie wnikając w istotę sprawy, hejtuje społeczników, waląc w nich pozbawioną merytorycznych argumentów szyderą, powielając klisze myślowe popularyzowane w mediach mętnego nurtu przez funkcjonariuszy dziennikarstwa, przez resortowe dzieci, przez rządowych propagandzistów i ich pudła rezonansowe, to tak - taki ktoś jest zmanipulowaną gnidą i nie zasługuje na merytoryczną dyskusję. W krajach o ugruntowanych demokracjach ludzie pokroju Elbanowskich, byliby noszeni na rękach. Oni przywracają ludziom wiarę w to, że na demokrację fasadową zgody znacznej części społeczeństwa nie ma i nie będzie. Oni zmusili władzę do tego, żeby się odsłoniła, żeby jasno i bez niedomówień pokazała ludziom, gdzie ich ma. Ewa Kopacz, strasząc otwarcie senatorów przed głosowaniem, musiała wyraźnie pokazać swoje sowieckie kły. I to jest zasługa Elbanowskich - że zobaczyliśmy dokładnie, z kim tak naprawdę mamy do czynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 19:48 scher napisał: > Nie wiesz, jaka krzywda dzieje się niektórym sześcio > latkom. uuu, dobrze że piszesz, że NIEKTÓRYM. Niektórym siedmiolatkom też się dzieje krzywda i niektórym 10 latkom a nawet niektórym szesciolatkom w zerówkach sie krzywda dzieje..... Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 09:55 Elbanowska prawie kamienuja. A o siarze z Komorowskim w Japonii cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
shige Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 11:56 O wpadce Komorowskiego wcale ciszy nie było.Także na świecie... Pani Elbanowska pracuje wyłącznie na swoje nazwisko. Lista postulatów zbyt długa i nie możliwa do spełnienia.Czysty populizm. Nie wystarczy mieć "gadane", umieć kłócić się na wizji nie dopuszczając nikogo do głosu (z tego głownie kojarzę Panią E). Trzeba jeszcze umieć poprowadzić tak akcję, zwyczajnie dogadać się aby osiągnąć swój cel.Tutaj tego nie było. Cała akcja z polskich 6 latków zrobiła istoty całkowicie nieprzystosowane społecznie.Ze szkoły zrobiono instytucję, która wyłącznie krzywdzi dzieci. To się odbije czkawką za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 12:24 shige napisał: >O wpadce Komorowskiego wcale ciszy nie było.Także na świecie... Pisalam o ematce. Pojawil sie krociutki wateczek i umarl smiercia naturalna. Za to na Elbanowska wylala sie fala pomyj. > Pani Elbanowska pracuje wyłącznie na swoje nazwisko. Lista postulatów zbyt dług > a i nie możliwa do spełnienia.Czysty populizm. Nie wystarczy mieć "gadane", umi > eć kłócić się na wizji nie dopuszczając nikogo do głosu (z tego głownie kojarzę > Panią E). Trzeba jeszcze umieć poprowadzić tak akcję, zwyczajnie dogadać się a > by osiągnąć swój cel.Tutaj tego nie było. Skoro platformie, tak zalezalo na reformie, to powinna miec odwage przeprowadzic ja do konca, ale ze miala pietra czy wygra wybory, to teraz ma to co ma. Tylko, nie sadze by oni sie tym w ogole przejmowali. To ich nie dotyczy, wszystko sie rozgrywa w samorzadach i niech sobie radza jak chca. A ludzie, dalej zadowoleni oddaja swoj glos na platforme, bo ona niczemu niewinna! Pijarowcy platformy dziekuja niebiosom, za tych Elbanowskich, bo do platformy nikt nic nie ma, a do Elbanowskich i owszem, oni wszystkiemu winni... > Cała akcja z polskich 6 latków zrobiła istoty całkowicie nieprzystosowane społe > cznie.Ze szkoły zrobiono instytucję, która wyłącznie krzywdzi dzieci. To się od > bije czkawką za kilka lat. Przeciwnie, uwazam, ze akcja pokazala, ze ludzie chca brac czynny udzial w tworzeniu panstwa polskiego. Chca referendum, chca debat o zyciu publicznym, chcą działać! Kilka milionow ludzi podpisalo sie pod ta akcja, a nie tylko Elbanowscy i ich poplecznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 12:33 Chyba nigdy nie zrozumiem pretensji o to, że dyskutanci na forum wybierają sobie to, co ich interesuje i o tym rozmawiają- zamiast dbać o równowagę liczby liter i ładunku emocjonalnego poświęconych wszelkim możliwym aferom i aferkom jakie akurat mają miejsce w Polsce i na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
shige Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 12:46 > Pisalam o ematce. Pojawil sie krociutki wateczek i umarl smiercia naturalna. Za > to na Elbanowska wylala sie fala pomyj. Bo to forum edziecko Pani Elbanowska bardziej wpasowuje się w tematykę dziecięcą niż prezydent. > Skoro platformie, tak zalezalo na reformie, to powinna miec odwage przeprowadz > ic ja do konca, ale ze miala pietra czy wygra wybory, to teraz ma to co ma. PO chciało to reformę przeprowadzić o ile się nie mylę 6 lat temu...Od chyba 8 wiemy jaki były zasady. >To ich nie dotyczy, wszystko > sie rozgrywa w samorzadach i niech sobie radza jak chca. A ludzie, dalej zadowo > leni oddaja swoj glos na platforme, bo ona niczemu niewinna! Winni są obywatele którzy na wybory samorządowe zwyczajnie nie chodzą. Nie interesuje nas to co najbliżej nas. > Przeciwnie, uwazam, ze akcja pokazala, ze ludzie chca brac czynny udzial w twor > zeniu panstwa polskiego. Chca referendum, chca debat o zyciu publicznym, chcą d > ziałać! To niech chodzą na wybory!A z tym mamy problem! Co przychodzi z jednorazowych całkowicie populistycznych akcji.NIc i jest tego dowód. Postulaty akcji zmieniały się jak w kalejdoskopie. Było ich tak dużo, że nawet zwolennicy akcji się gubili. Pomijam fakt że jak trzeba było walczyć o rocznik 2005 to akcji nie było. Cała inicjatywa powstała zbyt późno... O akcji nie było debat. Była Pani E która nikomu nie dała dojść do głosu. Tak pamiętam te "debaty". > Kilka milionow ludzi podpisalo sie pod ta akcja, a nie tylko Elbanowscy i ich p > oplecznicy. nie będę pisał jak w szpitalu zbierało się podpisyTo była komediaZwolennicy akcji nawet nie byli nam w stanie powiedzieć jakie są postulaty. Dlaczego mam poprzeć ich akcję?Każda próba dyskusji była z góry odrzucana. To jest profesjonalne? Odpowiedz Link Zgłoś
jdylag75 Re: Sejm odrzucił projekt elbanowskich dot. odroc 06.03.15, 11:50 Po cichu liczyłam na to że tym razem im się uda i nie dlatego, ze uważam, że wszystkie 6-latki nie nadają się do szkoły. Mam prywatny interes otóż moja córka idzie w tym roku do szkoły jako 6-latka, wraz z nią 1,5 rocznika, już w szkole jest szaleństwo, wiem bo mam w niej starsze dziecko. Dziecko bardzo się nadaje do szkoły, ale przeraża mnie masówka, wolałabym żeby dzieci było mniej. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love ja się zastanawiam, czemu politycy w Polsce rządzą 06.03.15, 12:50 i czemu chcą rządzić. W Irlandii jest wiele "starych" praw. Właściwie nowe prawa, które powstają są na zamówienie zwykłych ludzi jak np. będzie teraz referendum o ślubach homoseksualnych i raczej przejdzie i będzie zmiana prawa. Więc irlandzki polityk to się nie narządzi zbytnio i raczej obija. Tak nikt z siebie to nie chce "pomagać". Ani jakiejś ustawy śmieciowej nie wprowadzono - ja tam nie sortuję nic (chociaż boli mnie to), ale narodowej dyskusji i wprowadzania reform rządowych z tego tytułu nie ma. No więc po co niby, dla kogo i dlaczego powstał ta "reforma" 6-latków i jaki jej był cel. Bo nie sądzę, że przepisy unijne, skoro Irlandia zgodnie z przepisami unijnymi nic nie sortuje i problemu nie ma. Po co wydawać kasę na jakieś "reformy" tego typu, lepiej je by było wydać na obowiązkowe szafki dla dzieci w szkole, by nie musiały nosić kapci ze sobą i mogły nosić tylko 1/3 książek. Odpowiedz Link Zgłoś
rasowa_sowa Re: ja się zastanawiam, czemu politycy w Polsce r 06.03.15, 20:34 Geneza jest chyba oczywista, chodzi o zwiększenie liczby pracujących w gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś