Dodaj do ulubionych

Ziaja Pro Eksfoliator

15.03.15, 21:42
Używa któraś z Was tego kosmetyku, robi zabiegi w salonie kosmetycznym?
Dziś nasłuchałam się samych superlatyw na temat działania tego cuda.
Nie wiem teraz kupić nie kupić, ostrzegają żeby używać z dużą ostrożnością itd.
www.agito.pl/ziaja-pro-eksfoliator-aha-35-250-ml-2877-682526.html
Obserwuj wątek
    • priszczilla Re: Ziaja Pro Eksfoliator 15.03.15, 21:58
      Kwas można kupić znacznie taniej i samodzielnie sobie zmieszać. Ja używam w domu regularnie glikolowego i migdałowego, ale w mniejszych stężeniach, na oko ok. 10-20%. Złuszczanie jest delikatne, ale poprawia się znacznie koloryt cery, robi się bardziej promienna. Efektu zwiększonej produkcji kolagenu nie dostrzegam.
      • kkalipso Re: Ziaja Pro Eksfoliator 15.03.15, 22:01
        Możesz powiedzieć dokładnie którego? Firmę.
        • priszczilla Re: Ziaja Pro Eksfoliator 15.03.15, 22:13
          Ostatnio kupowałam w mazidla.com. Używałam i jednego i drugiego. Glikolowego tylko zimą, bo podobno po nim się skóra robi bardziej wrażliwa na słońce.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Ziaja Pro Eksfoliator 16.03.15, 14:10
          kwasy ze zrobsobiekrem też są ok
    • kropkaa Re: Ziaja Pro Eksfoliator 15.03.15, 22:42
      decydowanie za duża pojemność. Lepsze są ampułki szklane z dawką jednorazową, nic nie wietrzeje, taka butla to do salonu.
      • kkalipso Re: Ziaja Pro Eksfoliator 15.03.15, 23:04
        O, dzięki dobry pomysł.
        • b-b1 Re: Ziaja Pro Eksfoliator 16.03.15, 08:15
          Używam kwasów od kilku lat, ale tak wysokie stężenie robię tylko w gabinecie raz w roku, w domu korzystam z 12% glikolowego, latem z migdałowego. Cera odświeżona, bez przebarwień(jeśli są po lecie, schodzą po kwasie bezproblemowo), pory zwężone, zniknęły wory pod oczami.
          • boo-boo Re: Ziaja Pro Eksfoliator 16.03.15, 14:07
            To zależy czy tonik czy peeling robisz. Ja używam glikolu -tonik 30%- lekkie łuszczenie tylko ale za to jak peeling robię 30 % to już pięknie i mocno złuszcza. Za to kwas mlekowy nawet w najmniejszym stężeniu strasznie mnie podrażnia.
    • boo-boo Re: Ziaja Pro Eksfoliator 16.03.15, 14:00
      Nie używam i bym nie kupiła.
      Lepiej sobie kupić kwas i samej zrobić peeling lub tonik- w proporcjach w jakich nam odpowiada. No i znacznie taniej wychodzi.
    • goodnightmoon Prosba o konkrety :) 16.03.15, 14:20
      Dziewczyny, ktore kupuja gdzies tam kwasy i uzywaja w domu, czy moglybyscie wytlumaczyc to bardziej lopatologicznie?

Na zasadzie: biore ampulke (N ml) produktu X, mieszam z N ml produktu Y (najlepiej z linkami), nanosze na skore tu i tam, trzymam tyle minut po czym zmywam.

Dzieki smile
      • b-b1 Re: Prosba o konkrety :) 16.03.15, 16:05
        Kupuję krem(fachowo peeling) z 12% kwasem glikolowym z firmy Iwostin, albo Isis pharma, albo jeszcze inny-do nabycia przez net, albo stacjonarnie w aptekach, albo w Hebe, i stosuję codziennie wieczorem. Rano całorocznie obowiązkowo krem z filtrem 50, bo skóra po kwasach jest bardzo wrażliwa i może się przebarwiać.
        Latem krem Bandi z 5%kwasem migdałowym, chyba, że eksponuję się słonecznie wtedy z kwasów rezygnuję.
        Na mieszanie wyższych stężeń się nie zdobyłam-raz w roku robię serię 3x w gabinecie.
        Niskie stężenia nie powodują widocznych "skutków ubocznych"-skóra szybko się przyzwyczaja, człek normalnie wygląda, po wyższych-gabinetowych jeden -dwa dni skóra piecze i jest zaczerwieniona, stąd zabiegi gabinetowe robię w piątki, aby w poniedziałek można było bezproblemowo pójść do pracy.
        • goodnightmoon Re: Prosba o konkrety :) 16.03.15, 16:11
          Eeeee, no to raczej lajtowo. Myslalam wlasnie, ze robisz jakies wieksze stezenie.
          • b-b1 Re: Prosba o konkrety :) 16.03.15, 16:13
            goodnightmoon napisała:

> Eeeee, no to raczej lajtowo. Myslalam wlasnie, ze robisz jakies wieksze stezeni
            > e.
            >
            Twarz mam tylko jednąbig_grin-wolę oddać w ręce fachowca.
      • priszczilla Re: Prosba o konkrety :) 16.03.15, 16:19
        Kwas np. glikolowy z mazidła.com mieszam na oko ze spirytusem, żeby wyszło mi stężenie nie wyższe niż 20%. Mam taką fiolkę z zakraplaczem. Najpierw na przedramieniu sprawdzam czy nie za bardzo piecze, jeśli nie to nakraplam na wacik i nim nanoszę na twarz, szyję i dekolt. Omijam oczy i usta, ale patyczkiem do uszu nanoszę też trochę pod brwiami. Odczekuję 10-15 minut, zależy jak bardzo mnie piecze. Zmywam roztworem sody oczyszczonej lub szarym mydłem, żeby zneutralizować kwas. Smaruję się kremem. Nie mam żadnego regularnego grafiku. Robię sobie zwykle serie trzech zabiegów w odstępach dwu-trzy dniowych, a potem dłuższa przerwa. Jak się zaczynam robić szara na twarzy to robię znowu.

Latem kwasów nie robię, unikam słońca, stosuję filtry.
      • maggi9 Re: Prosba o konkrety :) 16.03.15, 16:29
        Ja kupuję gabinetowy zestaw do kwasów Norela. Migdałowy 50% plus żel przygotowujący i neutralizator. Wygląda to na duże stężenie ale migdałowy jest dość delikatny.

Robię demakijaż normalnie, potem myję twarz tym żelem przygotowującym. Nakładam na twarz kwas (on ma postać kisielo-żelu), zmywam po 10-15 minutach neutralizatorem, potem wodą. Tonizuję, kładę krem. Ja się nie łuszczę po takich zabiegach wcale, skóra wygląda dobrze.

Powtarzam 5-6 razy w odstępie tygodnia na wiosnę i jesienią. Latem nie robię, zimą jak jest duży mróz też nie. Stosuję filtry na dzień.

Jeśli nie jesteś przekonana do wykonywania zabiegów kup krem z kwasem Pharmaceris. Maja w ofercie 5 - 10% stężenie. Są całkiem niezłe.
      • boo-boo A proszę 16.03.15, 20:24
        Na stronach internetowych sklepów gdzie ja kupuję- mazidła lub zrób sobie krem są dokładne opisy co i jak, a możesz jeszcze wejść na laboratorium urody pl - kopalnia wiedzy.
        Pamiętaj- zaczynaj od małych stężeń i nie na twarzy od razu- wypróbuj gdzieś na przedramieniu lub pośladku- żeby się zorientować jak mniej-więcej skóra może na twarzy zareagować.
      • cybermis Re: Prosba o konkrety :) 17.03.15, 06:51
        www.youtube.com/watch?v=SHLn9pigXbU
    • best_bej Re: Ziaja Pro Eksfoliator 16.03.15, 16:48
      Ekspetki- uzywam toniku 6 proc. kwas migdalowy Norel. I bardzo sie po nim luszcze. Niby jest do codziennej pielęgnacji ale modpowiada ja twarz nie daje rady i uzywam go tylko w weekendy a i tak w poniedziałek wygladam beznadziejnie. Skora piecze i jest zaczerwiniona. To normalne? Chcialam przejsc na peeling ale boje sie ze zedrze mi skórę skoro przy niskim stężeniu mam takie objawy.
      • priszczilla Re: Ziaja Pro Eksfoliator 16.03.15, 16:54
        Wszystko jest możliwe. Niektórych skóra piecze po zwykłym kremie nawilżającym. Nie używasz przypadkiem równolegle czegoś z retinolem?
        • best_bej Re: Ziaja Pro Eksfoliator 16.03.15, 17:26
          Nie. Po toniku nakładam alantan ale i tak piecze
    • kropkaa Re: Ziaja Pro Eksfoliator 16.03.15, 20:06
      Kupuję ampułki Clarena na All. Bardzo różne - aha, pirogronowy, migdałowy, stężenia maxymalne, jakie są. Ostatnio miałam jakąś 50%, efekt mizerny. Skóra się szybko przyzwyczaja i na poczatku 25% może nieźle poparzyć, potem nie działa w ogóle. Bardzo ważny jest neutralizator i zdrowy rozsądek - jak skóra zaczyna wręcz palić, to nie czekamy, tylko zmywamy natychmiast. W przeciwnym razie ściągniemy całe płaty na waciki, a to nie jest przyjemne doświadczenie - znam z autopsji...
    • hemp_plant jaki krem z filtrem? 17.03.15, 07:00
      taki, żeby makeup sie dalo nalozyć i żeby się ok wyglądała?
      • b-b1 Re: jaki krem z filtrem? 17.03.15, 07:18
        Do tłustej cery najlepszy La roche posay żel-krem, wchłania się natychmiast i matuje, do normalnej i suchej wszystkie w postaci mleczek/emulsji-np vichy capital soley, albo bioderma photoderm max lait itd....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka