Dodaj do ulubionych

Żywność i kalorie

29.03.15, 13:39
Jako, że ostatnio temat na topie, a gazecia akurat zamieściła tematycznie bliski quiz, To ciekawa jestem, jak wam pójdzie.

Ja przyznam szczerze, że nie poszło mi za dobrze tongue_out

kobieta.gazeta.pl/kobieta/13,127066,5071,Ktory-produkt-ma-wiecej-kalorii--QUIZ-nie-tylko-dl.html
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 13:47
      Wlasnie odkrylam, ze jestem mistrzem, a nawet miszczem tongue_out
      zero poprawnych ;D

(ale rozmiar, wbrew pozorom, 36 ;p)
      • zuzann-a Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 14:35
        Jezu, ja też błysnęłam - jedna poprawna odpowiedź.
        • kota_marcowa Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 14:48
          Też miałam jedną, uznałam, że cheeseburger jest podchwytliwy i wybrałam lody tongue_out
    • kill.emall Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 13:52
      Oglądałam trochę program "Wiem co jem" i stąd świadomość, że można być nieraz zaskoczonym w sprawie kaloryczności i zawartości tłuszczu w produktach.
    • lola211 Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 13:54
      U mnie pół na pół.
    • majenkir Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 14:46
      Licho - 5:5.

Czemu napisali, ze lyzka to 20 g? Przeciez przyjelo sie uwazac, ze lyzka to 15 g...
      • aqua48 Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 15:17
        Trzy poprawne. Usprawiedliwić mnie może tylko fakt, że kupnych ciastek i batonów wcale nie jadam, więc nie mam pojęcia co zawierają, podanych w quizie alkoholi i słodkich napojów też nie piję i tak samo mam w nosie ich kaloryczność..A jeśli chodzi o inne ciacha, to moja szarlotka ma mniej kalorii niż mój sernik. Zdecydowanie.
    • barbibarbi Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 15:33
      kretyński test, ja nawet nie wiem jak wyglądają jakieś ciasteczka sante - nie jadam takich syfów, to samo z batonami. A po jakiego grzyba mi wiedza czy fanta czy coca cola ma więcej kalorii? Jedno i drugie syf nad syfy, co to ma być reklama macdonaldsa i śmieciowego jedzenia?
      • verdana Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 15:49
        Zgadzam się - kretyński test - kisiel może być słodki jak ulepek, albo domowy i słodzony głównie owocami. Jogurty mają różną zawartość tłuszczu. Ciasteczka to już zupełny idiotyzm - nikt nie zna na pamięć kaloryczności wszystkich ciastek na rynku.
        • majenkir Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 16:56
          Rany, wyluzujcie... przeciez to tylko zabawa jest...
          • krejzimama Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 17:01
            Oj tam, oj tam. Idiotki mają okazję się polansować jak to są ponad plebsem co żre śmieci z markietów popijając je kolą. A one wiadomo, że samodzielnie hodują marchewkę w doniczce nawożąc ją odchodami świnki morskiej i popijąc wodą własnego odwiertu. A rzeczywistość to kajzerka z lidla posmarowana pasztetem profi.
            • kota_marcowa Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 17:18
              big_grin
    • zuleyka.z.talgaru Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 17:14
      Kiepsko mi poszło uncertain
      • verdana Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 17:23
        A mnie to denerwuje, bo to mógłby być całkiem rozsądny test. Wiele osób nie ma pojęcia, co jest kaloryczne, a co nie. Tylko naprawdę nie powinien polegać na porównywaniu ciasteczek różnych firm.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Żywność i kalorie 29.03.15, 17:30
          Ale jak ktoś nie korzysta w dużej mierze z produktów z tego testu to skąd ma wiedzieć?
          Ja np. kisiel robię z soku, który robię sama (aronia, wiśnia, maliny, czarna porzeczka, czarny bez). I generalnie dużo sama w domu robię. Ale jak już muszę zjeść batona (bo mam fazę) czy coś w tym stylu to ostatnią rzeczą jest czytanie tabeli kalorycznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka