Dodaj do ulubionych

Biedny dzieciak

14.04.15, 12:06
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17750209.html#MTstream
Biedny dzieciak, musiał wiedzieć jak bardzo matus jest nawalona i przeraźliwie bać się jazdy z nią. Na 100% nie pierwszy raz i nie ostatni pani zdarzyło się upić przy dzieciach i do tego stopnia. Szkoda dzieci, bo pewnie trafią do domu dziecka.
Obserwuj wątek
    • oqoq74 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:10
      Czytałam o tym wczoraj i to co mnie uderzyło w komentarzach, to mnóstwo komentarzy w stylu "taki mały a już donosi", " na swoją matke doniósł". Ręce opadają
      • triss_merigold6 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:16
        Ja teraz zobaczyłam na głónej GW. Ludzie mają naptane w główach rzetelnie.

A babie to tatuś dzieci (jesli istnieje) powinien kijem wybić z pustego łba taki model rozrywki.
        • antyideal Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:20
          Jesli tatus bylby normalny (o ile jest) to dziecko u niego szukaloby pomocy
          a nie na policji uncertain Taki krok to musiala byc wielka desperacja. Biedactwo.
          • triss_merigold6 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:23
            Dziecko rozsądnie uznało, że od zatrzymywania pijanych kierowców jest policja? Nie znało telefonu do ojca?
            • antyideal Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:35
              Moze faktycznie 9latek nie ma komorki. Ale watpie, zeby gosc, w sensie ojciec, nie wiedzial,
              ze kobieta wozi dzieciaki samochodem, mimo, ze ma zakaz prowadzenia i tzw.problem
              alkoholowy na dokladkę.
            • martishia7 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:38
              Takie kobiety zazwyczaj nie maja na stanie miłego, odpowiedzialnego dżentelmena, tylko jeszcze gorsze odmęty patologii niż one same. Nie mówię, że zawsze, ale zazwyczaj.
              • triss_merigold6 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:43
                Fakt.
            • chipsi Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:06
              Dzieciak sam nigdzie nie zadzwonił tylko policję wezwała osoba, która dzieciaka w parku samego w nocy spotkała.
          • lily-evans01 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:31
            Tatuś zapewne podobnego rodzaju.
        • kk345 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:32
          A babie to tatuś dzieci (jesli istnieje) powinien kijem wybić z pustego łba tak
          > i model rozrywki.

Już wczoraj mówili, ze dzieci przekazano pod opiekę tatusiowi, ale tenże tatuś ma równie bogatą historię alkoholową, co matka...
          • triss_merigold6 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:36
            A, ok, to nie wiedziałąm. Cóż, biedne dzieci patoli. Kiedyś napisałabym że rodzina zastępcza byłaby dobrym rozwiązaniem, ale po ostatnich rewelacjach na temat rodzin zastępczych już tak nie uważam.
            • kk345 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:54
              Bądź uczciwa- ile rodzin zastępczych okazało się patologią? I jaki to jest procent wśród wszystkich rodzin zastępczych w Polsce?
              • paskudek1 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 14:00
                nie wiadomo, bo informacje są tylko o tych, w których odkryto zaniedbania, kryminał itp. Zważywszy ze kontrola nad rodzinami zastępczymi istnieje JEDYNIE na papierze a i to chyba nieudolna, nie mam złudzeń. Jak 10% takich rodzin jest kontrolowane to i tak dużo.
              • triss_merigold6 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 14:03
                Biorąc pod uwagę, że kontrole są fikcją, to trudno sprawdzić.
        • lauren6 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:58
          Nie ludzie mają w głowach, tylko redaktorzyna w tak debilny sposób nazwał artykuł. Chciał żeby tytuł dobrze się klikał, a przy okazji napiętnował dzieciaka jako donosiciela.
      • misiu-1 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 14:13
        A co w tym takiego dziwnego? Pewnie niepojęte jest też dla Ciebie istnienie w Kodeksie Postępowania Karnego przepisu pozwalającego uchylić się od zeznań w sprawie osoby najbliższej? Pawlik Morozow to jednak nie jest polska tradycja.
    • kropkacom Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:11
      Nic odkrywczego nie napiszę - biedak.
    • lilly_about Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:12
      Strasznie mądre dziecko.
    • bachtin Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:12
      Dobrze, że zaczepiona kobieta zareagowała. Część ludzi olałaby dzieciaka.
    • aankaa Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:20
      wyjątkowo kretyński tytuł artykułu
      • majenkir Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:13
        Prawda? uncertain
    • gaskama Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:42
      Strasznie smutne. Brak mi słów.
    • mozambique Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:48
      mercedes i picie w parku z menelicami ?
      • triss_merigold6 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:53
        Mercedes może być 25-letnią beczką czy innym szrotem.
        • marychna31 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:03
          luksusowy mercedes tez nie wyklucza alkoholizmu.
          • triss_merigold6 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:06
            Oczywiście, ale wtedy dama raczej napije się do zgonu elegancko w domu czy lokalu, a nie w parku dobije do 3 promili.
            • mozambique Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:14
              w dodatku w mężem tez wciąż nawalonym ?
            • marychna31 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:23
              Teoretycznie to może i być się zgodziła ale mam takich przez płot. Dwa luksusowe mercedesy na podjeździe obok marmurowych schodów i plastikowego bociana z młodymi. Pani to żadna dama a pan jest na przeciwległym biegunie do tego, który można nazwać gentelmen.

Co konkretnie piją- to nie wiem ale pewnie nie tanie. Pani była widziana w zeszłym tygodniu jak wraca z dwójką małych dzieci z pobliskiego placu zabaw i w drogę trafić nie mogła.

Wiem od sąsiadów, że jak jej zwrócili uwagę to doszło do rękoczynów. Zupełnie nie w stylu damy.
              • elle-hivernale Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:55
                I? Wezwali sąsiedzi policję?
              • nanuk24 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 17:23
                Czy, wy sasiedzi, cos z tym robicie?
      • melancho_lia Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 17:58
        Znałam kiedys pana, który miał furę pieniędzy i byl alkoholikiem. Pod koniec tak się w tym nałogu zatracił ze potrafił chlać z przypadkowymi menelami na dworcu. Mnie akurat mercedes i pijaczka nie dziwią.
        Dzieci strasznie szkoda.
    • baltycki Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 12:48
      Jak Kuba Bogu..
      • marzeka1 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:08
        Wkleiłeś właśnie wpisy, do których chciałam się odwołać. big_grin
        Biedny dzieciak, ale być może uratował sobie życie, chociaż pewnie nie pierwszy to raz.
    • chipsi Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:11
      Czytałam chociaż na innej stronie. Takie piękne miasto a tylu idiotów pokroju tej "mamuśki" spotykam że naprawdę nie wiem czy to tylko "u nas" czy cały świat taki porymucony. Zresztą niedawno popełniłam wątek w temacie zatrzymywaniu pijanych kierowców. Dla chłopaka wielkie brawa.
      • riki_i Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:30
        Pietnowalbym donosicielstwo, gdyby chodzilo o lyk piwa , ale 3 PROMILE I PROWADZENIE AUTA ??? Ci komentatorzy maja nierowno pod sufitem, dzieciak ratowal sobie zycie, a nie donosil
        • triss_merigold6 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:35
          I rodzeństwu. Tam były jeszcze młodsze dzieci.
          • antyideal Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:38
            I swojej glupiej matce, którą na pewno kocha i ludziom, ktorzy mogli miec pecha
            i na nią trafic po drodze.
    • mozambique Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:25
      ile trzeba wypic w ciagu powiedzmy godziny aby miec w gebie 3 promile ?
      • mozambique Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:43
        sprawdizlam w netowym kalkulatorze

babka o wadze 60 kg ( nalogowe alkoholiczki to zwykle cienkie kobiety) potrzebuje 7 piw półlitrowych

czyz nie tu , na tym forum są takei kóre uwazaj ze 5 piw wieczorkeim to nic takiego ?
        • marzeka1 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:45
          Serio 5 piw wieczorem to nic takiego? Toż to bardzo dużo piwska.
          • mozambique Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 13:53
            hle hle , pare dni temu byl taki wątek , duzo szukac nie trzeba

napratwde jest pare forumek które 5 puszek uwazaja jedynie za mile urozmaicenie dnia ,
          • gazeta_mi_placi Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 14:40
            Zależy jak szybko pite i czy na pełny żołądek.
    • ixdx Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 14:29
      matkę wypuszczono jak wytrzeżwiała. dzieci oddano pod opiekę ojcu. Ta rodzina ma kuratora z powodu alkoholizmu obojga rodziców i przemocy domowej. Kobieta miała odebrane prawo jazdy za wiadomoco i zakaz prowadzenia pojazdów do 2016 r. A jaki jest finał interwencji? matkę wypuszczono jak wytrzeżwiała. dzieci oddano pod opiekę ojcu.
      • mozambique Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 14:37
        no policja chyab nie mogla nic wiecej -jak baba trzezwa i facet akurat tez

wiecej to prokurator, kurator, sąd rodzinny, mops itp
        • mozambique Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 14:38
          ciekawe czy dzieiciak teraz dostanie wp... za to wszystko

okrrropność
      • nanuk24 Re: Biedny dzieciak 14.04.15, 17:35
        O kurka. Pierwsza szkole zycia dziecko zaliczylo. Zostalo wlasnie uswiadomione, ze on i rodzenstwo zostali pozostawieni sami sobie. Nastepnym razem juz sie nie zglosi po pomoc przed obawa konsekwencji ze strony zlych rodzicow. Sluzby juz im pokazaly, gdzie maja ich dobro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka