19.04.15, 00:40
Juz pisalam, ze moj Sredni i jego girlfriend planuja podroz po PL. No i jest kolejne pytanie: gdzie sa w PL duchy? OK, OK, wiem jak to brzmi big_grin Chodzi o tzw. hunted houses/nawiedzone domy, jakies wycieczki/imprezki, za ktore mozna zaplacic, ktore mozna zarezerwowac zeby miec niewinna zabawe "obcowania" z jakimis historycznymi duchami. Przyznam szczerze, za ja mam tylko jakas mglista wiedze o Bialej Damie z Nieborowa pod Warszawa i kazalam mlodym google w tym kierunku ale moze ktos cos jeszcze zasugeruje. Jestem pewna, ze nie tylko moim mlodzi lubia tego typu atrakcja wink Boooooo big_grin
https://www.thelastbrokenhome.com/wp-content/uploads/2011/07/Ghost.jpg
Obserwuj wątek
    • iziula1 Re: Duchy :) 19.04.15, 00:50
      turystyka.wp.pl/gid,16522376,img,16522441,kat,1036541,page,2,title,10-najbardziej-nawiedzonych-miejsc-w-Polsce,galeria.html
      A jak sobie wmówisz i masz poddatną psychike na sugestię to duchy są WSZĘDZIE big_grin big_grin
      • iziula1 Re: Duchy :) 19.04.15, 00:53
        npn.org.pl/?p=6268
        kolejny przykład, że mam rację....są wszędzie.
    • nanuk24 Re: Duchy :) 19.04.15, 01:09
      Duch Bieluch w podziemiu kredowym w Chelmie.
      • bi_scotti Re: Duchy :) 19.04.15, 02:00
        Kurcze dzieki! Jestescie amazing smile Wszystko przekazalam dalej - mlodzi szukaja, juz sami tez cos poznajdywali - ja teraz bede czekac na dowody istnienia i manifestacji rzeczonych duchow - zdjecia etc. big_grin
        • iskierka3 Re: Duchy :) 19.04.15, 07:43
          Jest chyba nocne zwiedzanie zamku Czocha. O duchach opowiadali w trakcie zwyklego zwiedzania, czy cos pojawia sie w nocy nie wiem, ale zamek jest niezly.
      • inguszetia_2006 Re: Duchy :) 19.04.15, 11:07
        nanuk24 napisała:
        Duch Bieluch w podziemiu kredowym w Chelmie.
        Witam
        Tam nie ma ducha;-P Byłam i sprawdziłamwink
        Pzdr.
        Ing
        • peonka Re: Duchy :) 19.04.15, 17:50
          Jest, na mnie kiedyś nakrzyczał, jak się spóźnilam na zwiedzanie. Naprawdę straszny jest! wink
        • b.runo Re: Duchy :) 20.04.15, 21:54
          inguszetia_2006 napisała:

> nanuk24 napisała:
          > Duch Bieluch w podziemiu kredowym w Chelmie.
          > Witam
          > Tam nie ma ducha;-P Byłam i sprawdziłamwink
          > Pzdr.
          > Ing

Jest...na opakowaniach serka Bielucha z Chełma haha ^^ Jak już będą tam niech zajda do sklepu firmowego, serek jest pyszny!
        • nanuk24 Re: Duchy :) 20.04.15, 22:00
          A to dziady oszusci!
    • mid.week Re: Duchy :) 19.04.15, 07:51
      Zamek Książ z duszą na ramieniu

www.ksiaz.walbrzych.pl/nocne-zwiedzanie.html
      • b.bujak Re: Duchy :) 19.04.15, 11:22
        bi-scotti weź pod uwagę, że takie wycieczki po piwnicznych zakamarkach zamkowych wymagają sprawności ruchowej - trzeba się zmierzyć z krętymi, niewymiarowymi schodkami, podejściami, zejściami itd...
        • bi_scotti Re: Duchy :) 19.04.15, 17:42
          Wiem i oni tez wiedza, dlatego szukaja przez Internet zanim pojada - wyslali juz jakies tam zapytania na temat accessibility etc. - ja sie nie wtracam, ja tylko podrzucam sugestie od ematek wink Oni maja pozaliczane rozne "trasy z duchami" we Francji i w Niemczech - roznie tam bywalo, zdarzylo sie pare razy, ze Sredni czekal sobie gdzies na reszte wycieczki, bo nie dal rady ale to glownie panna jest milosniczka takich atrakcji wiec jak on sobie gdzies poczeka to to jest OK wink
          Z ciekawostek w temacie access for disabled, z jednego hotelu dostali piekny email z zalaczonymi zdjeciami windy i lazienki zapraszajacy ich super special i bardzo cieplo z dodatkiem jakiegos welcome drink etc., o negatywnych info/responses nie bede pisac, bo nie ma sensu - focus on positive smile
    • misiowamama-2 Re: Duchy :) 19.04.15, 09:00
      ,,tunel strachów,, w ......Rabkolandzie big_grin big_grin big_grin
    • kota_marcowa Re: Duchy :) 19.04.15, 11:12
      Każdy zamek ma swojego ducha!
      • korolla-x Re: Duchy :) 19.04.15, 11:23
        Zamek Krzyżtopór w Ujeździe, woj. Świętokrzyskie. Należy go zwiedzić koniecznie. jest to zamek -cudo. Duch ukazuje się w ciekawy sposób - na fotografiach. Byłam 2 razy, zawsze były zdjęcia, i duch był na nich zawsze, albo w tym oknie, albo w innym, ale BYŁ.
        • kota_marcowa Re: Duchy :) 19.04.15, 11:29
          Fakt, Krzyżtopór cudo, to zdecydowanie mój ulubiony zamek, jak na tamte czasy mega wypasiony, podziemna droga z cukru, kryształowe lustra w stajniach i akwarium zamiast dachu wink

A jakoś tak najlepiej zapamiętałam ducha z zamku w Niedzicy.
    • tak_to_nowy_nick Re: Duchy :) 19.04.15, 14:32
      Oj, niech będą careful, a szczególnie ta girlfriend, bo sadly mogą mieć spore problems - w Poland nie jest tak, że everybody zna English, wiesz, nawet nie staff takich hunted houses, no i co wtedy? Będzie total bummer! Life sad
      • wioskowy_glupek Re: Duchy :) 19.04.15, 17:17
        W Niedzicy też są smile
        Ale jak chcą przeżyć coś naprawdę total scary and exciting na zasadzie survivors to niech się wybiorą do PL na miesiąc i spróbują wyżyć za najniższą krajową - na pewno będzie to dla nich bardziej amazing experience niż ghosts.
    • baltycki Re: Duchy :) 19.04.15, 17:31
      A moze pod zagle z duchem?
      www.tadekduch.pl/rejsy
    • bufo.bufo Re: Duchy :) 19.04.15, 17:40
      Ty naprawdę nie pamiętasz już polskich słów, czy celowo się lansujesz na tych makaronizmach (tfu, amerykanizmach)?
    • kadfael Re: Duchy :) 19.04.15, 18:11
      A może być diabeł? Bo w zamku w Łęczycy podobno mieszka diabeł Boruta. www.zamek.leczyca.info.pl/strony/boruta.php
      • bi_scotti Re: Duchy :) 20.04.15, 23:14
        Wy to pewnie znacie ale szukajac trafilismy na taki blog: castlehaunted.blogspot.ca/2014/09/haunted-castles-in-poland.html Cool smile
    • iwoniaw "hunted"?! 20.04.15, 22:04
      Bi-scotti, nie dość, że mimo wielokrotnego zwracania ci uwagi przez forumki piszesz okropnym językiem nie wiadomo po co przeplatanym angielskimi słowami, to teraz będziesz robić błędy także w tych angielskich wyrazach? Nie idź tą drogą! Cheers.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka