echtom 24.04.15, 09:41 Marek Niedźwiecki poprowadził pierwszą Listę Przebojów Trójki. Ja: - Moje liceum. Koleżanka: - Moje życie. Taka refleksja w temacie względności czasu i perspektywy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlotarybka_1 Re: 33 lata temu... 24.04.15, 09:44 nie pamietam kiedy zaczelam sluchac Listy, ale bylo to mniej wiecej 10 lat temu. Zaluje, ze zmarnowalam 23 lata.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: 33 lata temu... 24.04.15, 09:46 O rajuśku ja listy słuchałam od urodzenia - z tego co mówi mój tato. Czyli jestem 3 lata w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: 33 lata temu... 24.04.15, 09:50 A ja nie słuchałam nigdy. Jakoś nie pamiętam w ogóle takiego trendu. Radia sie słuchało w domu non stop, ale chyba pierwszego programu, bo hejnał pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: 33 lata temu... 24.04.15, 10:09 Moi rodzice słuchali jedynki. Co mi potem nie przeszkodziło, a może nawet zachęciło do poszukania pokretłem innych stacji UKF . Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: 33 lata temu... 24.04.15, 10:00 kolega na obóz wziął radiomagnetofon, specjalnie by słuchac listy. Był włączany tylko w soboty - ze względu na oszczędzanie baterii. Do tej pory Moonlight Shadows kojarzy mi sie z tym obocem. Był rok 1983 Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: 33 lata temu... 24.04.15, 10:05 ...mialam 7 lat. Listy zaczęłam słuchać trochę później. Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: 33 lata temu... 24.04.15, 10:11 Moja siostra tez była w liceum a ja na poczatku podstawówki i tez słuchałam z nią, Swoją drogą co to tak naprawdę są 33 lata? Ja urodziłam sie ok.30 lat po ukończeniu II W.Ś. i teraz widzę jaki to tak naprawde krótki okres czasu był... Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: 33 lata temu... 24.04.15, 10:27 Listy słuchałam, owszem, ale chyba bardziej byłam przywiązana do Kaczkowskiego... Puszczał dyskografię Beatlesów, którą nagrywało się na magnetofonie Kasprzak na rozciągliwe i plączące się kasety Stilon Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: 33 lata temu... 24.04.15, 17:25 Ja pamiętam jak lista była jeszcze w soboty. U mnie w domu Trójka leciała na okrągło, ja świadomie wsiąkłam w liceum, wysyłałam nawet kartki pocztowe z głosami, nagrywałam na kasety. To były najprzyjemniejsze chwile wtedy. p.s. Nie mogę uwierzyć, że Niedźwiedź ma 61 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: 33 lata temu... 24.04.15, 17:38 Wiele piosenek kojarzy mi się nadal tylko z Listą... Na przykład Beverley Craven Promise Me. Jak słyszę piosenkę zespołu A-ha to myślę Helen. I tak dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
t.tolka Re: 33 lata temu... 24.04.15, 18:04 Ile Niedziedz ma????!!!! Rany boskie! Slucham. Do dzis slucham, tylko czasem mi sie godziny rozjezdzaja. Niedzwiedzia zwlaszcza - w necie slucham. A kiedys na Kasprzaku bodajze. Czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: 33 lata temu... 24.04.15, 18:44 Słuchałam od samego początku, bo Trójka to była stacja mojej mamy. Dopiero parę lat temu przerzuciła się na Antyradio Wspominam z ogromnym sentymentem Zwłaszcza okres, w którym miałam ała na punkcie a-ha, a oni dość często zaliczali pierwsze miejsca na liście. Odpowiedz Link Zgłoś