aagnes 10.05.15, 21:01 34 % A Duda, 32 % B. Komorowski czy to moze byc prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mag1982 Re: Wyniki 10.05.15, 21:04 Nie, no ja jednak myślę, że niektórzy się zmobilizują i na drugą turę pójdą. Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Wyniki 11.05.15, 12:08 Pod warunkiem ze Bronek na debacie nie pomyli kartek z ktorych bedzie odpowiadal na zaskakujace pytania Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: Wyniki 10.05.15, 21:03 No tak, bo ci co byli przekonani, że to tylko formalność nie poszli. I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:06 teraz należy się modlic żeby była druga tura, a w drugiej turze ruszyć tylek i zaglosować. I przepraszam ale ja sobie nie życzę prezydenta kierującego krajem z kruchty, sterowanego przez małego, zakompleksionego człowieczka, który ma tak rozdęte ego, że podpali wszystko i zniszczy wszystko żeby wyszło "na jego" Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: Wyniki 10.05.15, 21:08 Ja byłam i głosowałam i tez zadowolona nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Przestańcie do cholery z tym TVN 10.05.15, 22:32 Tak trudno zrozumieć, że można mieć poglądy inne od was, oparte na własnych przemyśleniach ? P.S. W TVN oglądam wyłącznie "Prawo Agaty" i "Kuchenne rewolucje" Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Przestańcie do cholery z tym TVN 10.05.15, 23:53 Czyli to co 34% Polakow . Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:06 Różnica w granicy błędu, więc to wszystko się jeszcze może zmienić. Ale Kukizowi trzeba niestety pogratulować - 20% to sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Wyniki 10.05.15, 21:08 Aczkolwiek wyglada to groznie takich sondazy nie było. Kukiz brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Wyniki 10.05.15, 21:14 myslisz ze czemu pluli na Kukiza? Zaczal zagrazac gajowemu Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Wyniki 10.05.15, 21:43 Bo to oszołom pokazał to z resztą przed chwilą. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:44 Dokładnie. Jego przemówienie to był jakiś koszmarny bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wyniki 10.05.15, 22:50 no chlopak ma pewna sile przebicia i charyzme. Moze sie teraz douczy i zacznie miec jakis konkretny program zamiast frazesow o panstwie obywatelskim i przewrotach. Mam nadzieje ze ma tyle oleju w glowie by zebrac wokol siebie jakichs madrzejszych od niego doradcow Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Wyniki 11.05.15, 03:14 zuleyka.z.talgaru napisała: > Sądze, że on oleje temat. Nawet jeśli Kukiz oleje to ci, co na niego głosowali - niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek dlaczego "kompromitacja" 10.05.15, 21:19 może rozwiniesz tę brawurową tezę? Odpowiedz Link Zgłoś
najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: dlaczego "kompromitacja" 11.05.15, 00:03 wtop.ek napisał(a): > może rozwiniesz tę brawurową tezę? A ja się z nią zgadzam, 32% dla Gajowego Janusza to wstyd jak beret... Między 2% a 12% bym zrozumiał.... Ksiadz Anatol Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Wyniki 10.05.15, 22:35 setia napisała: > kompromitacja narodu polskiego Jeśli w czymś to we frekwencji, choć to może można zwalić na polityków. Przede wszystkim skompromitowały się sondażownie. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:12 Idą łeb w łeb, w drugiej turze wygra ten, na którego zagłosują wyborcy Kukiza i teraz pytanie co zadecyduje, niechęć do kolesiostwa, czy strach przed wojną z ruskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Wyniki 10.05.15, 22:00 taaa, bo jak wygra Duda, czyli de facto PiS to kolesiostwa nie będzie, wcale i nigdy. Naiwnosc ludzika jest jednak nieograncizona Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 22:02 Kota - błagam. Czy Tobie sie wydaje, że PiS to brak kolesiostwa? Przypomnij sobie rządy PiS.... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Wyniki 10.05.15, 22:41 zuleyka.z.talgaru napisała: Czy Tobie sie wydaje, że PiS to brak kolesiostwa? Przypomnij sobie rządy PiS.... Prawda? Jakoś mało kto pamięta bliźniaków na dwóch najważniejszych stanowiskach w Polsce. Cały świat się z nas śmiał. Ale skąd, kolesiostwa nie było A to była tylko wisienka na torcie ówczesnych układów. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 23:20 I powtórzę, to co już przed wyborami pisałam. Dudzie poszło tak dobrze, bo Kaczor zamknął dziób na kłódkę i nie psuł mu kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 23:18 Nie. Ale w dniu dzisiejszym dla większości Polaków PO = układy i złodziejstwo, a PIS = atomówka od Putina i wojna. No co ja poradzę, że tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wyniki 10.05.15, 23:57 PIS to tez uklady i koscielne zlodziejstwo i panoszenie sie Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:12 Cholera, Nie wzięłam mojego długopisu i zmazali mój krzyżyk i wstawili na Dudę. I zrobili tak wiele razy.Tylko w taki sposób mógł Duda osiągnąć taki wysoki wynik. Czuje jakiś przekręt... Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:14 A widzisz? Jakbyś chociaż miała świeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wyniki 10.05.15, 21:18 Taka zdziwiona ostatni raz byłam 25 lat temu... I mam nadzieję, że tak jak wtedy wyborcy się zreflektują. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Wyniki 10.05.15, 21:22 Jak byś posłuchała ludzi w pracy, w tramwaju, na ulicy byłabyś andabo mniej zdziwiona. Odpowiedz Link Zgłoś
scher Re: Wyniki 11.05.15, 03:17 andaba napisała: > Taka zdziwiona ostatni raz byłam 25 lat temu... A w 47' nie byłaś zdziwiona? Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:15 A ja się dziwię Wam i Waszemu zdziwieniu No tak: PO po wsze czasy niech rządzi A Kukiz wypadł świetnie. W sumie jak czytałam "zachęty" jak i na kogo głosować ze strony pana Lisa czy dziennikarzy "Polityki", czyli głosujemy i dlaczego na pana Komorowskiego- jakoś mnie to nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:19 Szczerze jestem zdziwiona ale bardziej wynikiem Kukiza. Biorąc pod uwagę nastroje spodziewałam się że będzie miał wyższy wynik. PO mi wybitnie nie pasuje - nie głosowałam na Komorowskiego - ale jest suma summarum najmniej szkodliwym wyborem. Wkurzona jestem tylko że sytuacja po raz kolejny zmusza mnie do wybierania mniejszego zła... Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:22 No widzisz, a ja nie mam takiego nastawienia. Nie będę tak głosowała, najwyżej 2 skreślę. No ale popatrzę, posłucham. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Wyniki 10.05.15, 21:30 Jak nie głosujesz, to potem nie piszcz przez 5 lat, że Ci prezydent nie odpowiada. Popatrzysz sobie i posłuchasz nie robiąc absolutnie nic, żeby zmienić cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:34 Ależ w I turze jak najbardziej zagłosowałam, zawsze głosuję. W II turze być może 2 skreślę, ale na pana Komorowskiego- w życiu nie zagłosuję, bo z PO. I w sumie jak zobaczy się wyniki- Dudy, Korwina i Kukiza to widać, jak duży jest sprzeciw przeciwko PO. I chyba chciałabym, aby wynik kandydata z PSL, przełożył się na wyniki do sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:37 Marzeka podpisuję się, PO tak dało ciała, że mam nadzieję, że już nigdy żadnych wyborów nie wygrają. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:39 Miej miej, tylko zaktualizuj paszpot jak jesienią będziemy mieć powrót do XIII wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:41 Może jakaś trzecia partia wykorzysta szansę tak samo jak Kukiz, jest nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:42 Jaka trzecia partia? PSL? Nie sądze. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:46 Chodzi o to, że może Kukizowi uda się to co cudownie spieprzył Palikot, rozwalając na maksa szansę, jaką dostał 5 lat temu. Na Palikota zagłosowało chyba ponad 15% ludzi i co zrobił? Rozwalił na maksa to, co dostał, co mnie nie zdziwiło, bo to bardzo zmienny pan był. Ja tam życzę Kukizowi, aby mu się udało i do dziś pamiętam, jak podobał mi się z nim wywiad, który w swoim programie w necie przeprowadziła p. Monika Jaruzelska, dziennikarze typu Lis, mogą się uczyć, co znaczy z kimś, kto jest różny od nas- rozmawia się. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Wyniki 10.05.15, 21:54 marzeka1 napisała: > Ja tam życzę Kukizowi, aby mu się udało i do dziś pamiętam, jak podobał mi się > z nim wywiad, który w swoim programie w necie przeprowadziła p. Monika Jaruzels > ka, dziennikarze typu Lis, mogą się uczyć, co znaczy z kimś, kto jest różny od > nas- rozmawia się. A ja po jego dzisiejszej wypowiedzi po ogłoszeniu wyników zaczynam go postrzegać jako oszołoma. Rozumiem emocje ale zaraz mu się zaczną klimaty smoleńskie dosłownie Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:59 Ale przecież nie ma wymogu, aby Kukiz wszystkim się podobał. Jak chcesz, to możesz sobie na p. Komorowskiego głosować. Za to mnie np. śmieszyło nastawienie dziennikarzy typu Lis czy tych z "Polityki": głosuj i dlaczego na p. Komorowskiego. I ten kompletny brak nastawienia tzw głównych dziennikarzy na polityków, którzy mają od 8 lat rzeczywistą władzę i życie życiem PiS-u od tylu lat w opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Wyniki 10.05.15, 22:46 marzeka1 napisała: > Ale przecież nie ma wymogu, aby Kukiz wszystkim się podobał. Jak chcesz, to moż > esz sobie na p. Komorowskiego głosować. Za to mnie np. śmieszyło nastawienie dz > iennikarzy typu Lis czy tych z "Polityki": głosuj i dlaczego na p. Komorowskieg > o. Nie mam telewizji więc temat mnie nie dotyczy ale o sławetnym nastawieniu (takim czy innym) zawsze była mowa. I każdy nadal widzi nastawienie takie jak chce. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Wyniki 10.05.15, 21:46 Teraz Kukiz będzie próbował stworzyć partię i jakoś wykorzystać swoją dobrą passę. Szanse ma niewielkie, żeby przełożyć swój dobry wynik z prezydenckich na parlamentarne, ale niech próbuje, przyda się nowa partia prawicowa. Droga dobra wiadomość po wyborach to to, że może SLD się wreszcie skończy i powstanie wreszcie prawdziwa lewicowa partia - też by się wreszcie przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:56 Tez mi się marzy sensowna lewica, ale pewnie skończy się tak, że znowu zbiorą się te same stare dziady, niedobitki z SLD, tylko pod inną nazwą, które z lewicą mają tyle wspólnego, co biskup (zresztą z niejednym flaszkę obalili za starych dobrych czasów). Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:57 Sensowni ludzie nie pchają się do polityki póki co. Uważam, że żeby jakieś sensowne zmiany miały miejsce muszą wymrzeć wszyscy Ci, którzy zaczynali pracować w PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 22:02 A ja myślę, że się pchają, tylko te stare pierdziele i wzajemne kolesiostwo między nawet opozycyjnymi partiami, im to uniemożliwia, zwyczajnie młodych nie dopuszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 22:30 Nawet jeśli jest jak piszesz to i tak muszą Ci wszyscy pierdziele wymrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Wyniki 10.05.15, 22:03 Już się zbierają ruchy lewicowe, Nowacka wyrasta na fajnego lidera, fatalny wynik Ogórek to ładnie przyspieszy, no i dobrze, niech się biorą do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
galene_ra Re: Wyniki 10.05.15, 22:31 Żałuje, że Nowacka nie kandydowała w tych wyborach. Moim zdaniem miałaby 10 procent spokojnie Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Wyniki 10.05.15, 22:34 W pierwszej chwili też żałowałam, ale z drugiej strony może to i dobrze - jest jeszcze mało znana, więc równie dobrze to mógłby być falstart, a pewnie nie chciała się spalić za wcześnie bardzo słabym wynikiem. Na pewno następne lata to jej czas, więc nic straconego. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 22:37 A przy okazji SLD zrobiło wszystkim przysługę i samo się wykończyło Odpowiedz Link Zgłoś
rozaly Re: Wyniki 10.05.15, 22:12 Nie sądzę żeby tworzył coś swojego, już dał sygnał że chce się przyłączyć, Korwin go hmm, teraz został mu Duda i PIS. A podobno miał nie startować w wyborach parlamentarnych, już rzucił że wygramy jesienią. Taki typowo antysystemowy kandydat, a ludzie się na to nabierają. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Wyniki 10.05.15, 22:42 a.va napisała: > Droga dobra w > iadomość po wyborach to to, że może SLD się wreszcie skończy i powstanie wreszc > ie prawdziwa lewicowa partia - też by się wreszcie przydała. Nie wiem skąd ma ci ta partia powstać - sądząc po wyniku łączonym Palikota i Ogórek. Odpowiedz Link Zgłoś
a.va Re: Wyniki 10.05.15, 23:24 Właśnie ten wynik jest znaczący - wyborcy lewicy wreszcie odrzucili SLD i Palikota, czyli coś, co się nazywało lewicą, a wcale nią nie było. Teraz, bez tych protez, jest miejsce na zbudowanie sensownej partii lewicowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Wyniki 10.05.15, 23:29 No fakt, oni to tacy lewicowi byli, że co niektórzy jeździli jaguarami. Palikot też usiłował na tej lewicowości grać, ale jako przedsiębiorca był chyba za mało wiarygodny. W rezultacie zostało mu granie na sprawach wyłącznie religijno-obyczajowych, co aż tak bardzo ludzi nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:47 E tam PSL, tych, to już chyba nawet sami rolnicy mają dość Liczę na powiew świeżości. Trudno choćby miał nastąpić powrót średniowiecza, PO to dla mnie większe zło. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:53 Nie da rady. Za krótki okres czasu. Ja to bym jednak chciała jakąś partię społeczników, z NGOsów itp. marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wyniki 10.05.15, 22:53 jak Duda wygra to bez watpienia religia bedzie na maturze juz obowiazkowa a nie dobrowolna a rzad posle ogromne dotacje do RadiaMaRyja Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wyniki 11.05.15, 01:32 Już przy poprzednich wyborach pisałam, że zbyt wielkie ryzyko --- W sumie to uwazam, ze takie z biegunka albo co gorsza z okresem powinny na czas niedyspozycji udac sie do stajni. Kazda szanujaca sie kobieta powinna miec stajnie do wlasnej dyspozycji.To sie w glowie nie miesci, zeby Pan byl narazony na krew i sraczke(ups, plynne wydzieliny odbytowe). by Nanuk24 Odpowiedz Link Zgłoś
catroux Re: Wyniki 10.05.15, 21:27 no żesz kuźwa... tego to się jednak nie spodziewałam Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Wyniki 10.05.15, 22:01 po podwyższeniu wieku emerytalnego do 67 i kradzieży pieniędzy z OFE, trzeba było zrobić to już dawno Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Wyniki 10.05.15, 21:51 Dziwię się, że się dziwisz. Większość moich znajomych poszła głosować na Kukiza. Wiele osób ze starszego pokolenia nie poszło głosować wcale. W mniejszych miastach, na wsi Duda ma olbrzymie poparcie. Nawet w swojej komisji wyborczej w Warszawie większość osób przy urnach to były starsze osoby, które nie ukrywały, że głosują na kandydata PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Wyniki 10.05.15, 21:58 Przecież większość tych ludzi szła od razu z kościoła z instrukcjami Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Wyniki 10.05.15, 22:03 wyborcy Komora poszli na fitness, do galerii i na sushi Odpowiedz Link Zgłoś
wioskowy_glupek Re: Wyniki 10.05.15, 22:29 No być może, pewnie w II turze nie pójdą Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Polska wyborcza 10.05.15, 22:06 Zachód - Komorowski Wschód - Duda. Polska A i B wiecznie żywa. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeka1 Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:07 zuleyka.z.talgaru napisała: > Zachód - Komorowski > Wschód - Duda. > > Polska A i B wiecznie żywa. No tak jak pan z PO mógł przez 8 lat rządów PO na to pozwolić Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:09 Za PiS też tak było, więc nie wiem do czego pijesz. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:12 Ze wszystkimi tak było... Obawiam sie, że odmówienie bliskiej osobie załatwienia pracy, gdy ma sie taka mozliwość jest niezgodna z ludzką naturą, mało kto mając możliwości nie wykorzystałby ich. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:14 No więc dlatego nie wiem dlaczego marzeka się przyczepia. Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:19 Nie wierzę...no to teraz maciar, kaczy i ich elyta zrobią z Polski ciemnogród. Serio jestem przerażona, tak źle chyba jeszcze nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:22 Spokojnie, na razie to wyniki sondażowe I tury. Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:36 Ale jednak podczas 2 tury może dojść do najgorszego, nie spodziewałam się tak wysokiego poparcia dla dudy. Nie wyobrażam sobie rządów tych ludzi... Czas emigrować Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:26 >No tak jak pan z PO mógł przez 8 lat rządów PO na to pozwolić big_grin MArzeka, zlituj się. Zawsze rosądnie pisałaś, a teraz Ci jad zdrowy rozsądek wyłączył. Podział (mentalny, cywilizacyjny, infrastrukturalny) na Polskę A i Polskę B, to naprawdę nie jest efekt 8 lat rzadów PO. Ani nic, co by się dało w ciągu 8 lat zmienić. To jeszcze zaszłości z czasów zaborów. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:34 A ja jestem ciekawa, na kogo głosowali zwolennicy lewicy. Bo wyniki Ogórek i Palikota nie powalają. Serio wszyscy zwolennicy wyginęli, czy zamiast do urn poszli sie urżnąć z powodu braku sensownego kandydata? Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:56 Palikot niewiele lepiej wypadl niz ten jaki czubek co propaguje Chrystusa na Krola Polski... Wnioskuje ze zakonczy niebawem kariere polityczna Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Polska wyborcza 10.05.15, 23:23 Pewnie na nikogo, bo i nie mieli na kogo, myślę, że w drugiej turze zagłosują na Bronka. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Polska wyborcza 10.05.15, 23:38 to samo tu. na bezrybiu i rak ryby Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Polska wyborcza 11.05.15, 02:14 andaba napisała: A ja jestem ciekawa, na kogo głosowali zwolennicy lewicy. A na kogo mieli? W Polsce od dawna nie ma lewicy. , Odpowiedz Link Zgłoś
szamanta Re: Wyniki 10.05.15, 22:58 Mój glos nie załapał się do dogrywki . W sumie moja faworytka przez dluzszą mete ostatecznie nie wystartowała w wyborach, a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
demonii.larua Re: Wyniki 11.05.15, 00:22 A może być prawda. Widziałaś frekwencję? Skoro połowa Polaków ma w dupie wybory to nie dziwne, że wynik jest jaki jest. To moje ostatnie wybory w tym kraju, poza Polską nie mam zamiaru głosować, a dzisiejszy wynik tylko potwierdził słuszność podjętej decyzji. Żaden z tych dwóch panów nie jest moim kandydatem, pewnie w II turze oddam nieważny głos. Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 11.05.15, 00:34 Ja tak samo. Jest mi obojętne, który wygra, bo obaj są tak samo beznadziejni. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Wyniki 11.05.15, 00:51 amoze polowa Polakow nie ma w d... tylko nie miala na kogo glosowac w tych wyborach, moze nie chciala po raz kolejny wybierac miedzy dzuma i cholera? Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Wyniki 11.05.15, 01:17 Mam nadzieję, że ta niechęć i dla dżumy i dla cholery odbije się w wyborach parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
alpenne Re: Wyniki 11.05.15, 01:15 Masakra. Moja córka lat 19 siedziała dziś na facebook,wszyscy znajomi czyli młodzież głosowała za Kukizem a w drugiej turze chcą głosować na Dudę Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Wyniki 11.05.15, 01:46 alpenne napisał(a): > Masakra. Moja córka lat 19 siedziała dziś na facebook,wszyscy znajomi czyli mło > dzież głosowała za Kukizem a w drugiej turze chcą głosować na Dudę To polska mlodziez jest teraz az tak religijna? Kto by pomyslal ... hmmm ... Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Wyniki 11.05.15, 05:24 A to źle? Ale wyniki nie maja nic wspólnego z religijnością. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Wyniki 11.05.15, 10:08 Komentarze na temat Komoruskiego: 21:07 Bronisław Komorowski nawet przemówienie o swojej przegranej czyta z kartki. 21:06 Komorowski bije rekordy śmieszności. - Już dziś wzywam mojego kontrkandydata do debaty o sprawach najważniejszych - mówi polityk, który nie chciał debaty przed I turą. 21:03 Bronisław Komorowski ze skwaszoną miną dziękuje "wszystkim wyborcom". Dodaje przy tym, że szczególnie dziękuje tym, którzy głosowali za "zgodą i bezpieczeństwem". - Jest konieczna mobilizacja wszystkich sił racjonalnych i umarkowanych - mówi. hxxp://niezalezna.pl/66899-wybory-prezydenckie-2015-wyniki-opinie-komentarze-wieczor-wyborczy-z-niezaleznapl (xx zamień na tt) Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Na wesoło 11.05.15, 12:08 Ale się uśmiałam : Choć liczni komentatorzy nazywają wynik Ogórek "klęską SLD", Leszek Miller nie poczuwa się do winy. W wywiadzie dla radiowej Jedynki stwierdził, że Ogórek sama sobie zaszkodziła, odcinając się od Sojuszu. - Uznała, iż podstawą jej strategii jest podkreślanie niezależności, także od Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Zresztą nasza kandydatka nie ukrywała, że wszystkie zasadnicze decyzje podejmuje samodzielnie i że jest to jej kampania - powiedział Miller. - Ta strategia zawiodła, bo spowodowała, że elektorat SLD tylko w 30 procentach zdecydował się głosować na panią Magdalenę Ogórek - dodał. Miller powinien skorzystać chyba z pomocy jakiegoś specjalisty, bo ma rozdwojenie jaźni. Jeszcze na chwilę przed wyborami dałby sobie za Ogórek odciąć ogórka a teraz myśli, że się wyprze i ktoś mu uwierzy Że się nie wstydzi tak bredzić. No nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś