10.05.15, 21:01

34 % A Duda, 32 % B. Komorowski
czy to moze byc prawda???
Obserwuj wątek
    • wuika Re: Wyniki 10.05.15, 21:03
      Masakra uncertain
      • mag1982 Re: Wyniki 10.05.15, 21:04
        Nie, no ja jednak myślę, że niektórzy się zmobilizują i na drugą turę pójdą.
        • gogologog Re: Wyniki 11.05.15, 12:08
          Pod warunkiem ze Bronek na debacie nie pomyli kartek z ktorych bedzie odpowiadal na zaskakujace pytania
    • mag1982 Re: Wyniki 10.05.15, 21:03
      No tak, bo ci co byli przekonani, że to tylko formalność nie poszli. I co teraz?
      • paskudek1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:06
        teraz należy się modlic żeby była druga tura, a w drugiej turze ruszyć tylek i zaglosować. I przepraszam ale ja sobie nie życzę prezydenta kierującego krajem z kruchty, sterowanego przez małego, zakompleksionego człowieczka, który ma tak rozdęte ego, że podpali wszystko i zniszczy wszystko żeby wyszło "na jego"
        • mag1982 Re: Wyniki 10.05.15, 21:08
          Ja byłam i głosowałam i tez zadowolona nie jestem.
        • gebka22 Re: Wyniki 10.05.15, 22:18
          W tvn tak powiedzieli?
          • misterni Przestańcie do cholery z tym TVN 10.05.15, 22:32
            Tak trudno zrozumieć, że można mieć poglądy inne od was, oparte na własnych przemyśleniach ?

P.S. W TVN oglądam wyłącznie "Prawo Agaty" i "Kuchenne rewolucje"
            • mynia_pynia Re: Przestańcie do cholery z tym TVN 10.05.15, 23:53
              Czyli to co 34% Polakow wink.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:06
      Różnica w granicy błędu, więc to wszystko się jeszcze może zmienić. Ale Kukizowi trzeba niestety pogratulować - 20% to sporo.
      • aagnes Re: Wyniki 10.05.15, 21:08
        Aczkolwiek wyglada to groznie sad takich sondazy nie było. Kukiz brawo!
        • gogologog Re: Wyniki 10.05.15, 21:14
          myslisz ze czemu pluli na Kukiza?
          Zaczal zagrazac gajowemu
          • wioskowy_glupek Re: Wyniki 10.05.15, 21:43
            Bo to oszołom pokazał to z resztą przed chwilą.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:44
              Dokładnie. Jego przemówienie to był jakiś koszmarny bełkot.
              • princesswhitewolf Re: Wyniki 10.05.15, 22:50
                no chlopak ma pewna sile przebicia i charyzme. Moze sie teraz douczy i zacznie miec jakis konkretny program zamiast frazesow o panstwie obywatelskim i przewrotach.
                Mam nadzieje ze ma tyle oleju w glowie by zebrac wokol siebie jakichs madrzejszych od niego doradcow
                • zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 22:52
                  Sądze, że on oleje temat.
                  • jakw Re: Wyniki 11.05.15, 03:14
                    zuleyka.z.talgaru napisała:

> Sądze, że on oleje temat.
                    Nawet jeśli Kukiz oleje to ci, co na niego głosowali - niekoniecznie.
      • mag1982 Re: Wyniki 10.05.15, 21:08
        Dlaczego niestety?
    • setia Re: Wyniki 10.05.15, 21:07
      kompromitacja narodu polskiego sad
      • wtop.ek dlaczego "kompromitacja" 10.05.15, 21:19
        może rozwiniesz tę brawurową tezę?
        • setia Re: dlaczego "kompromitacja" 10.05.15, 21:27
          nie zamierzam.
          • wtop.ek Re: dlaczego "kompromitacja" 10.05.15, 21:59
            resort w żałobie big_grin
        • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: dlaczego "kompromitacja" 11.05.15, 00:03
          wtop.ek napisał(a):

> może rozwiniesz tę brawurową tezę?

A ja się z nią zgadzam, 32% dla Gajowego Janusza to wstyd jak beret... Między 2% a 12% bym zrozumiał....

Ksiadz Anatol
      • jakw Re: Wyniki 10.05.15, 22:35
        setia napisała:

> kompromitacja narodu polskiego sad
        Jeśli w czymś to we frekwencji, choć to może można zwalić na polityków.
        Przede wszystkim skompromitowały się sondażownie.
    • dzoaann Re: Wyniki 10.05.15, 21:09
      Mam nadzieje, ze nie...
    • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:12
      Idą łeb w łeb, w drugiej turze wygra ten, na którego zagłosują wyborcy Kukiza i teraz pytanie co zadecyduje, niechęć do kolesiostwa, czy strach przed wojną z ruskimi.
      • paskudek1 Re: Wyniki 10.05.15, 22:00
        taaa, bo jak wygra Duda, czyli de facto PiS to kolesiostwa nie będzie, wcale i nigdy. Naiwnosc ludzika jest jednak nieograncizona
      • zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 22:02
        Kota - błagam. Czy Tobie sie wydaje, że PiS to brak kolesiostwa? Przypomnij sobie rządy PiS....
        • misterni Re: Wyniki 10.05.15, 22:41

Czy Tobie sie wydaje, że PiS to brak kolesiostwa? Przypomnij sobie rządy PiS....

Prawda? Jakoś mało kto pamięta bliźniaków na dwóch najważniejszych stanowiskach w Polsce. Cały świat się z nas śmiał. Ale skąd, kolesiostwa nie było uncertain
          A to była tylko wisienka na torcie ówczesnych układów.
          • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 23:20
            I powtórzę, to co już przed wyborami pisałam. Dudzie poszło tak dobrze, bo Kaczor zamknął dziób na kłódkę i nie psuł mu kampanii.
        • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 23:18
          Nie. Ale w dniu dzisiejszym dla większości Polaków PO = układy i złodziejstwo, a PIS = atomówka od Putina i wojna.
          No co ja poradzę, że tak jest.
          • princesswhitewolf Re: Wyniki 10.05.15, 23:57
            PIS to tez uklady i koscielne zlodziejstwo i panoszenie sie
    • beataj1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:12
      Cholera, Nie wzięłam mojego długopisu i zmazali mój krzyżyk i wstawili na Dudę. I zrobili tak wiele razy.Tylko w taki sposób mógł Duda osiągnąć taki wysoki wynik.
      Czuje jakiś przekręt...
      • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:14
        A widzisz? Jakbyś chociaż miała świeczkę tongue_out
        • andaba Re: Wyniki 10.05.15, 21:18
          Taka zdziwiona ostatni raz byłam 25 lat temu...

I mam nadzieję, że tak jak wtedy wyborcy się zreflektują.
          • kozica111 Re: Wyniki 10.05.15, 21:22
            Jak byś posłuchała ludzi w pracy, w tramwaju, na ulicy byłabyś andabo mniej zdziwiona.
          • scher Re: Wyniki 11.05.15, 03:17
            andaba napisała:

> Taka zdziwiona ostatni raz byłam 25 lat temu...

A w 47' nie byłaś zdziwiona?
      • marzeka1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:15
        A ja się dziwię Wam i Waszemu zdziwieniu big_grin No tak: PO po wsze czasy niech rządzi big_grin
        A Kukiz wypadł świetnie.
        W sumie jak czytałam "zachęty" jak i na kogo głosować ze strony pana Lisa czy dziennikarzy "Polityki", czyli głosujemy i dlaczego na pana Komorowskiego- jakoś mnie to nie dziwi.
        • beataj1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:19
          Szczerze jestem zdziwiona ale bardziej wynikiem Kukiza. Biorąc pod uwagę nastroje spodziewałam się że będzie miał wyższy wynik.
          PO mi wybitnie nie pasuje - nie głosowałam na Komorowskiego - ale jest suma summarum najmniej szkodliwym wyborem.
          Wkurzona jestem tylko że sytuacja po raz kolejny zmusza mnie do wybierania mniejszego zła...
          • marzeka1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:22
            No widzisz, a ja nie mam takiego nastawienia. Nie będę tak głosowała, najwyżej 2 skreślę.
            No ale popatrzę, posłucham.
            • memphis90 Re: Wyniki 10.05.15, 21:30
              Jak nie głosujesz, to potem nie piszcz przez 5 lat, że Ci prezydent nie odpowiada. Popatrzysz sobie i posłuchasz nie robiąc absolutnie nic, żeby zmienić cokolwiek.
              • marzeka1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:34
                Ależ w I turze jak najbardziej zagłosowałam, zawsze głosuję.
                W II turze być może 2 skreślę, ale na pana Komorowskiego- w życiu nie zagłosuję, bo z PO.
                I w sumie jak zobaczy się wyniki- Dudy, Korwina i Kukiza to widać, jak duży jest sprzeciw przeciwko PO.
                I chyba chciałabym, aby wynik kandydata z PSL, przełożył się na wyniki do sejmu.
                • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:37
                  Marzeka podpisuję się, PO tak dało ciała, że mam nadzieję, że już nigdy żadnych wyborów nie wygrają.
                  • zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:39
                    Miej miej, tylko zaktualizuj paszpot jak jesienią będziemy mieć powrót do XIII wieku.
                    • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:41
                      Może jakaś trzecia partia wykorzysta szansę tak samo jak Kukiz, jest nadzieja.
                      • zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:42
                        Jaka trzecia partia? PSL? Nie sądze.
                        • marzeka1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:46
                          Chodzi o to, że może Kukizowi uda się to co cudownie spieprzył Palikot, rozwalając na maksa szansę, jaką dostał 5 lat temu. Na Palikota zagłosowało chyba ponad 15% ludzi i co zrobił? Rozwalił na maksa to, co dostał, co mnie nie zdziwiło, bo to bardzo zmienny pan był.
                          Ja tam życzę Kukizowi, aby mu się udało i do dziś pamiętam, jak podobał mi się z nim wywiad, który w swoim programie w necie przeprowadziła p. Monika Jaruzelska, dziennikarze typu Lis, mogą się uczyć, co znaczy z kimś, kto jest różny od nas- rozmawia się.
                          • araceli Re: Wyniki 10.05.15, 21:54
                            marzeka1 napisała:
                            > Ja tam życzę Kukizowi, aby mu się udało i do dziś pamiętam, jak podobał mi się
                            > z nim wywiad, który w swoim programie w necie przeprowadziła p. Monika Jaruzels
                            > ka, dziennikarze typu Lis, mogą się uczyć, co znaczy z kimś, kto jest różny od
                            > nas- rozmawia się.

A ja po jego dzisiejszej wypowiedzi po ogłoszeniu wyników zaczynam go postrzegać jako oszołoma. Rozumiem emocje ale zaraz mu się zaczną klimaty smoleńskie dosłownie uncertain
                            • marzeka1 Re: Wyniki 10.05.15, 21:59
                              Ale przecież nie ma wymogu, aby Kukiz wszystkim się podobał. Jak chcesz, to możesz sobie na p. Komorowskiego głosować. Za to mnie np. śmieszyło nastawienie dziennikarzy typu Lis czy tych z "Polityki": głosuj i dlaczego na p. Komorowskiego.
                              I ten kompletny brak nastawienia tzw głównych dziennikarzy na polityków, którzy mają od 8 lat rzeczywistą władzę i życie życiem PiS-u od tylu lat w opozycji big_grin
                              • araceli Re: Wyniki 10.05.15, 22:46
                                marzeka1 napisała:
                                > Ale przecież nie ma wymogu, aby Kukiz wszystkim się podobał. Jak chcesz, to moż
                                > esz sobie na p. Komorowskiego głosować. Za to mnie np. śmieszyło nastawienie dz
                                > iennikarzy typu Lis czy tych z "Polityki": głosuj i dlaczego na p. Komorowskieg
                                > o.

Nie mam telewizji więc temat mnie nie dotyczy ale o sławetnym nastawieniu (takim czy innym) zawsze była mowa. I każdy nadal widzi nastawienie takie jak chce.
                        • a.va Re: Wyniki 10.05.15, 21:46
                          Teraz Kukiz będzie próbował stworzyć partię i jakoś wykorzystać swoją dobrą passę. Szanse ma niewielkie, żeby przełożyć swój dobry wynik z prezydenckich na parlamentarne, ale niech próbuje, przyda się nowa partia prawicowa. Droga dobra wiadomość po wyborach to to, że może SLD się wreszcie skończy i powstanie wreszcie prawdziwa lewicowa partia - też by się wreszcie przydała.
                          • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:56
                            Tez mi się marzy sensowna lewica, ale pewnie skończy się tak, że znowu zbiorą się te same stare dziady, niedobitki z SLD, tylko pod inną nazwą, które z lewicą mają tyle wspólnego, co biskup (zresztą z niejednym flaszkę obalili za starych dobrych czasów).
                            • zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:57
                              Sensowni ludzie nie pchają się do polityki póki co.
                              Uważam, że żeby jakieś sensowne zmiany miały miejsce muszą wymrzeć wszyscy Ci, którzy zaczynali pracować w PRLu.
                              • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 22:02
                                A ja myślę, że się pchają, tylko te stare pierdziele i wzajemne kolesiostwo między nawet opozycyjnymi partiami, im to uniemożliwia, zwyczajnie młodych nie dopuszczają.
                                • zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 22:30
                                  Nawet jeśli jest jak piszesz to i tak muszą Ci wszyscy pierdziele wymrzeć. smile
                                  • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 22:36
                                    Prawdę mówiąc, nie mogę się doczekać. wink
                              • a.va Re: Wyniki 10.05.15, 22:03
                                Już się zbierają ruchy lewicowe, Nowacka wyrasta na fajnego lidera, fatalny wynik Ogórek to ładnie przyspieszy, no i dobrze, niech się biorą do roboty.
                                • galene_ra Re: Wyniki 10.05.15, 22:31
                                  Żałuje, że Nowacka nie kandydowała w tych wyborach. Moim zdaniem miałaby 10 procent spokojnie
                                  • a.va Re: Wyniki 10.05.15, 22:34
                                    W pierwszej chwili też żałowałam, ale z drugiej strony może to i dobrze - jest jeszcze mało znana, więc równie dobrze to mógłby być falstart, a pewnie nie chciała się spalić za wcześnie bardzo słabym wynikiem. Na pewno następne lata to jej czas, więc nic straconego.
                                    • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 22:37
                                      A przy okazji SLD zrobiło wszystkim przysługę i samo się wykończyło big_grin
                          • rozaly Re: Wyniki 10.05.15, 22:12
                            Nie sądzę żeby tworzył coś swojego, już dał sygnał że chce się przyłączyć, Korwin go hmm, teraz został mu Duda i PIS. A podobno miał nie startować w wyborach parlamentarnych, już rzucił że wygramy jesienią. Taki typowo antysystemowy kandydat, a ludzie się na to nabierają.
                          • jakw Re: Wyniki 10.05.15, 22:42
                            a.va napisała:

> Droga dobra w
                            > iadomość po wyborach to to, że może SLD się wreszcie skończy i powstanie wreszc
                            > ie prawdziwa lewicowa partia - też by się wreszcie przydała.
                            Nie wiem skąd ma ci ta partia powstać - sądząc po wyniku łączonym Palikota i Ogórek.
                            • a.va Re: Wyniki 10.05.15, 23:24
                              Właśnie ten wynik jest znaczący - wyborcy lewicy wreszcie odrzucili SLD i Palikota, czyli coś, co się nazywało lewicą, a wcale nią nie było. Teraz, bez tych protez, jest miejsce na zbudowanie sensownej partii lewicowej.
                              • jakw Re: Wyniki 10.05.15, 23:29
                                No fakt, oni to tacy lewicowi byli, że co niektórzy jeździli jaguarami. Palikot też usiłował na tej lewicowości grać, ale jako przedsiębiorca był chyba za mało wiarygodny. W rezultacie zostało mu granie na sprawach wyłącznie religijno-obyczajowych, co aż tak bardzo ludzi nie interesuje.
                        • kota_marcowa Re: Wyniki 10.05.15, 21:47
                          E tam PSL, tych, to już chyba nawet sami rolnicy mają dość tongue_out
                          Liczę na powiew świeżości.
                          Trudno choćby miał nastąpić powrót średniowiecza, PO to dla mnie większe zło.
                          • zuleyka.z.talgaru Re: Wyniki 10.05.15, 21:53
                            Nie da rady. Za krótki okres czasu.

Ja to bym jednak chciała jakąś partię społeczników, z NGOsów itp. marzenia smile
                    • princesswhitewolf Re: Wyniki 10.05.15, 22:53
                      jak Duda wygra to bez watpienia religia bedzie na maturze juz obowiazkowa a nie dobrowolna a rzad posle ogromne dotacje do RadiaMaRyja
                • rosapulchra-0 Re: Wyniki 11.05.15, 01:32
                  Już przy poprzednich wyborach pisałam, że zbyt wielkie ryzyko

---
                  W sumie to uwazam, ze takie z biegunka albo co gorsza z okresem powinny na czas niedyspozycji udac sie do stajni. Kazda szanujaca sie kobieta powinna miec stajnie do wlasnej dyspozycji.To sie w glowie nie miesci, zeby Pan byl narazony na krew i sraczke(ups, plynne wydzieliny odbytowe). by Nanuk24
    • catroux Re: Wyniki 10.05.15, 21:27
      no żesz kuźwa... tego to się jednak nie spodziewałam uncertain

• wioskowy_glupek Re: Wyniki 10.05.15, 21:43
        Spokojnie to jeszcze nie są wyniki
        • iskierka3 Re: Wyniki 10.05.15, 21:51
          Masakra. Chyba pora emigrowac.
          • wtop.ek Re: Wyniki 10.05.15, 22:01
            po podwyższeniu wieku emerytalnego do 67 i kradzieży pieniędzy z OFE, trzeba było zrobić to już dawno big_grin
    • lauren6 Re: Wyniki 10.05.15, 21:51
      Dziwię się, że się dziwisz.

Większość moich znajomych poszła głosować na Kukiza. Wiele osób ze starszego pokolenia nie poszło głosować wcale. W mniejszych miastach, na wsi Duda ma olbrzymie poparcie. Nawet w swojej komisji wyborczej w Warszawie większość osób przy urnach to były starsze osoby, które nie ukrywały, że głosują na kandydata PIS.
      • wioskowy_glupek Re: Wyniki 10.05.15, 21:58
        Przecież większość tych ludzi szła od razu z kościoła z instrukcjami wink
        • wtop.ek Re: Wyniki 10.05.15, 22:03
          wyborcy Komora poszli na fitness, do galerii i na sushi big_grin
          • wioskowy_glupek Re: Wyniki 10.05.15, 22:29
            No być może, pewnie w II turze nie pójdą smile
    • zuleyka.z.talgaru Polska wyborcza 10.05.15, 22:06
      Zachód - Komorowski
      Wschód - Duda.

Polska A i B wiecznie żywa.
      • marzeka1 Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:07

> Zachód - Komorowski
        > Wschód - Duda.
        >
        > Polska A i B wiecznie żywa.

No tak jak pan z PO mógł przez 8 lat rządów PO na to pozwolić big_grin
        • zuleyka.z.talgaru Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:09
          Za PiS też tak było, więc nie wiem do czego pijesz.
          • andaba Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:12
            Ze wszystkimi tak było...

Obawiam sie, że odmówienie bliskiej osobie załatwienia pracy, gdy ma sie taka mozliwość jest niezgodna z ludzką naturą, mało kto mając możliwości nie wykorzystałby ich.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:14
              No więc dlatego nie wiem dlaczego marzeka się przyczepia.
              • gootica Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:19
                Nie wierzę...no to teraz maciar, kaczy i ich elyta zrobią z Polski ciemnogród. Serio jestem przerażona, tak źle chyba jeszcze nie było.
                • zuleyka.z.talgaru Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:22
                  Spokojnie, na razie to wyniki sondażowe I tury.
                  • gootica Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:36
                    Ale jednak podczas 2 tury może dojść do najgorszego, nie spodziewałam się tak wysokiego poparcia dla dudy. Nie wyobrażam sobie rządów tych ludzi... Czas emigrować
        • kalina_lin Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:26
          >No tak jak pan z PO mógł przez 8 lat rządów PO na to pozwolić big_grin

MArzeka, zlituj się. Zawsze rosądnie pisałaś, a teraz Ci jad zdrowy rozsądek wyłączył.
          Podział (mentalny, cywilizacyjny, infrastrukturalny) na Polskę A i Polskę B, to naprawdę nie jest efekt 8 lat rzadów PO. Ani nic, co by się dało w ciągu 8 lat zmienić. To jeszcze zaszłości z czasów zaborów.
          • andaba Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:34
            A ja jestem ciekawa, na kogo głosowali zwolennicy lewicy.

Bo wyniki Ogórek i Palikota nie powalają. Serio wszyscy zwolennicy wyginęli, czy zamiast do urn poszli sie urżnąć z powodu braku sensownego kandydata?
            • princesswhitewolf Re: Polska wyborcza 10.05.15, 22:56
              Palikot niewiele lepiej wypadl niz ten jaki czubek co propaguje Chrystusa na Krola Polski... Wnioskuje ze zakonczy niebawem kariere polityczna
            • kota_marcowa Re: Polska wyborcza 10.05.15, 23:23
              Pewnie na nikogo, bo i nie mieli na kogo, myślę, że w drugiej turze zagłosują na Bronka.
              • princesswhitewolf Re: Polska wyborcza 10.05.15, 23:38
                to samo tu. na bezrybiu i rak ryby
            • misterni Re: Polska wyborcza 11.05.15, 02:14
              andaba napisała:

A ja jestem ciekawa, na kogo głosowali zwolennicy lewicy.

A na kogo mieli? W Polsce od dawna nie ma lewicy.
              ,
    • szamanta Re: Wyniki 10.05.15, 22:58
      Mój glos nie załapał się do dogrywki .
      W sumie moja faworytka przez dluzszą mete ostatecznie nie wystartowała w wyborach, a szkoda
    • demonii.larua Re: Wyniki 11.05.15, 00:22
      A może być prawda. Widziałaś frekwencję? Skoro połowa Polaków ma w dupie wybory to nie dziwne, że wynik jest jaki jest. To moje ostatnie wybory w tym kraju, poza Polską nie mam zamiaru głosować, a dzisiejszy wynik tylko potwierdził słuszność podjętej decyzji. Żaden z tych dwóch panów nie jest moim kandydatem, pewnie w II turze oddam nieważny głos.
      • kota_marcowa Re: Wyniki 11.05.15, 00:34
        Ja tak samo.
        Jest mi obojętne, który wygra, bo obaj są tak samo beznadziejni.
      • 71tosia Re: Wyniki 11.05.15, 00:51
        amoze polowa Polakow nie ma w d... tylko nie miala na kogo glosowac w tych wyborach, moze nie chciala po raz kolejny wybierac miedzy dzuma i cholera?
        • kota_marcowa Re: Wyniki 11.05.15, 01:17
          Mam nadzieję, że ta niechęć i dla dżumy i dla cholery odbije się w wyborach parlamentarnych.
    • alpenne Re: Wyniki 11.05.15, 01:15
      Masakra. Moja córka lat 19 siedziała dziś na facebook,wszyscy znajomi czyli młodzież głosowała za Kukizem a w drugiej turze chcą głosować na Dudę sad
      • bi_scotti Re: Wyniki 11.05.15, 01:46
        alpenne napisał(a):

> Masakra. Moja córka lat 19 siedziała dziś na facebook,wszyscy znajomi czyli mło
        > dzież głosowała za Kukizem a w drugiej turze chcą głosować na Dudę sad

To polska mlodziez jest teraz az tak religijna? Kto by pomyslal ... hmmm ...
        • kozica111 Re: Wyniki 11.05.15, 05:24
          A to źle?

Ale wyniki nie maja nic wspólnego z religijnością.
    • rosapulchra-0 Re: Wyniki 11.05.15, 10:08
      Komentarze na temat Komoruskiego:

21:07
      Bronisław Komorowski nawet przemówienie o swojej przegranej czyta z kartki.

21:06
      Komorowski bije rekordy śmieszności. - Już dziś wzywam mojego kontrkandydata do debaty o sprawach najważniejszych - mówi polityk, który nie chciał debaty przed I turą.

21:03
      Bronisław Komorowski ze skwaszoną miną dziękuje "wszystkim wyborcom". Dodaje przy tym, że szczególnie dziękuje tym, którzy głosowali za "zgodą i bezpieczeństwem". - Jest konieczna mobilizacja wszystkich sił racjonalnych i umarkowanych - mówi.

hxxp://niezalezna.pl/66899-wybory-prezydenckie-2015-wyniki-opinie-komentarze-wieczor-wyborczy-z-niezaleznapl

(xx zamień na tt)
    • kota_marcowa Na wesoło 11.05.15, 12:08
      Ale się uśmiałam :

Choć liczni komentatorzy nazywają wynik Ogórek "klęską SLD", Leszek Miller nie poczuwa się do winy. W wywiadzie dla radiowej Jedynki stwierdził, że Ogórek sama sobie zaszkodziła, odcinając się od Sojuszu.
      - Uznała, iż podstawą jej strategii jest podkreślanie niezależności, także od Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Zresztą nasza kandydatka nie ukrywała, że wszystkie zasadnicze decyzje podejmuje samodzielnie i że jest to jej kampania - powiedział Miller. - Ta strategia zawiodła, bo spowodowała, że elektorat SLD tylko w 30 procentach zdecydował się głosować na panią Magdalenę Ogórek - dodał.

Miller powinien skorzystać chyba z pomocy jakiegoś specjalisty, bo ma rozdwojenie jaźni. Jeszcze na chwilę przed wyborami dałby sobie za Ogórek odciąć ogórka tongue_out a teraz myśli, że się wyprze i ktoś mu uwierzybig_grin Że się nie wstydzi tak bredzić.
      No nie mogę big_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka