Dodaj do ulubionych

Glupi pies

• summerland Re: Glupi pies 24.01.20, 17:20
      Ja znam takiego co szczeka na ludzi, psy, rowerzystow, samochody a nawet ciezarowki. Nie sposob go prowadzic na spacer bo na wszystko szczeka i rzuca sie. Jest nieduzy ale silny, wyrywa sie. Raz chcial pogryzc faceta ktory przechodzil i mi sie dostalo. Trzeba bardzo uwazac z nim i krotko trzymac na smyczy bo sie chce rzucic na ludzi, psy (nawet te duze), moze wpasc pod samochod czy ciezarowke ostatnio na wielka smieciarke sie rzucal malo pod nia nie wpadl. W zyciu bym bie chciala takiego psa. W ogole zreszta nie lubie psow, zrazilam sie.
    • vinca Re: Glupi pies 24.01.20, 19:55
      Jeszcze mi sie przypomniało - moja durnota ma poslanie w klatce kennelowej. Zamykana jest tam na noc. Ostatnio nawet nie zamykalismy klatki tylko przymknelismy drzwiczki - nie wpadla jeszcze na to, ze klatka nie jest zamknieta i wystarczy trącić nosem lub łapą drzwiczki...
      a mówią, że kundelki są najmądrzejszetongue_out
    • nikita1906 Re: Glupi pies 24.01.20, 21:07
      Mój pies może nie jest głupi ale chyba ze spektrum autyzmu. Nie znosi zmian- jeśli w domu lub znanym mu otoczeniu pojawi się coś nowego, to szczeka, warczy, trąca łapą. Ne możemy np niczego położyć na podłodze, np pudełka z jakimś agd, żelazkiem, bo od razu szczeka, warczy i trąca łapą. Pudła z Zalando są regularnie obszczekiwane, suszarka do włosów, odkurzacz, mikser to największy wróg, który należy atakować. Nowe buty, ubrania i sprzęty mają okres karencji; a nowy iphone męża (tym razem w kolorze czarnym) tak bardzo mu się nie podoba, że, że od kilku miesięcy próbuje bo zniszczyć; zrzuca ze stolika, próbuje podgryzać smile Nie można go spuścić ze smyczy, zwłaszcza przy ruchliwej drodze, bo atakuje motocyklistów, tiry i inne głośne samochody... Pies przekochany, inteligentny: dosłownie zna mowę ludzką, ale ma takie fazy i odpały, że głowa mała..
      • edka12 Re: Glupi pies 24.01.20, 21:21
        Część opisanych tu psów ma poważne zaburzenia behawioralne powstałe z różnych powodów np. braku socjalizacji, traum, lęków. Inne mają zaburzenia poznawcze bo są już starsze. Choroby psychiczne też u psów występują . Oczywiście,tak jak u ludzi są osobniki o niższej inteligencji, zdolnościach poznawczych i pamięci. Ale mówienie o psie, który szczeka na ludzi i przedmioty, goni rowery lub samochody,że jest głupi świadczy o totalnej ignorancji i głupocie komentatora i właściciela psa, który na to pozwala i nie prowadzi terapii.
        • nikita1906 Re: Glupi pies 24.01.20, 21:43
          Napisałam, że mój pies jest głupi? Bynajmniej, wręcz podkreśliłam, że jest inteligentny, ale ma tzw "fazy", więc wypraszam sobie określaniem nie per "głupia", czy "ignorantka"
        • vinca Re: Glupi pies 24.01.20, 21:52
          czy pakowanie się pod samochód przez psa który już raz przez samochód został potrącony to jego głupota Twoim zdaniem czy jeszcze nie?
        • alpepe Re: Glupi pies 24.01.20, 22:59
          Zgadzam się, a już pisanie, że suka jest głupia, bo nie chce się za wszelką cenę wydostać z klatki, tylko czuje się tam bezpiecznie, najwidoczniej, to już nawet nie wiem, jak skomentować.
          • vinca Re: Glupi pies 25.01.20, 00:16
            Nie zrozumialas - ona czeka aż ją wypuszcze, chce już wyjść i nie potrafi tego zrobić. Nie wiem jak Ci jeszcze bardziej rozjasnicwink
            • alpepe Re: Glupi pies 25.01.20, 10:59
              Jesteś jej boginią, zamiast się cieszyć, to się uskarżasz. Moja Lala, kiedy jest chora, boli ją brzuch, etc. idzie do mojej córki na łóżko. Bo u córki może spać w łóżku, a u mnie nie, a chciałaby się chyba poprzytulać, by jej nieco ulżyło. Dlatego i wilk syty i owca cała.
    • cauliflowerpl Re: Glupi pies 24.01.20, 22:03
      Na moim rodzinnym osiedlu byl kulawy pudelek. Zawsze chodzi z jedna tylna lapa podniesiona.

Do sikania podnosil jednak druga lape. Potem zapominal ja opuszczac i szedl dalej na dwoch przednich.

A teraz sobie doczytam 😂
    • anorektycznazdzira Re: Glupi pies 25.01.20, 08:33
      Całkiem sporo. Ciekawe, że właściciel byłby to w stanie przyznać może w 5% przypadków big_grin
    • frequenter.light Re: Glupi pies 28.01.20, 13:53
      Jeśli pies sąsiadki w bloku (wzięty niedawno ze schroniska) szczeka jak się wieczorem czy w nocy przechodzi, to jest głupi czy mądry?
      • alpepe Re: Glupi pies 28.01.20, 14:02
        Lepiej nie łaź do sąsiadki w nocy.
        • frequenter.light Re: Glupi pies 28.01.20, 14:05
          przechodzi obok mieszkania sąsiadki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka