Dodaj do ulubionych

Podkład idealny - co polecaci?

20.05.15, 23:08
Wiem, że to może nieodpowiednie forum ale jest tu dużo emam i liczę na Waszą pomoc. Od dłuższego czasu mam problem z doborem podkładu. Mam cerę suchą więc podkład nie może być ciężki. Zależy mi jednak na kryciu ( ale bez efektu maski ) i trwałości. Możecie mi coś polecić?
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Podkład idealny - co polecaci? 20.05.15, 23:33
      wiec bardzo dobrze kryjace dla cery suchej:

Double Wear - Estee Lauder
      Designer - Armani
      Silk Creme - Laura Mercier

Nieco lzejsze:
      Prolong wear- MAC
      Futurist (lub) Sculpt - Dior
    • ina_nova Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 01:09
      Revlon Colorstay do cery suchej, pod spod krem nawilżający
    • goodnightmoon Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 08:26
      Z tych tanszych smile Ostatnio kupilam Maybelline Dream Wonder Nude i chyba by Ci pasowal.
      Na poczatku wydaje sie dziwny - jest bardzo plynny. Ale po naniesieniu na skore, po chwili zmienia sie w taka fajna warstwe jedwabisto-pudrowa, dosc dobrze kryje i jest prawie niewidoczny.

Pojdz do drogerii z malym pojemniczkiem, odlej sobie troche z testera (ale trzeba go dobrze wybeltac) i wyprobuj.
      • aqua48 Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 08:59
        Używam L'Oreal Infallible foundation - 24 matte i jest świetny. Pod niego nakładam olejek różany.
      • default Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 09:09
        goodnightmoon napisała:
        > Pojdz do drogerii z malym pojemniczkiem, odlej sobie troche z testera

????? Hm.

A tak w temacie :
        www.polskie-kosmetyki.pl/DAX-CASHMERE-MAKE-UP-MM-sredni-bez-podklad-matujacy/41458/produkt.aspx
        Od jakiegoś czasu najlepiej go lubię. Ładnie kryje, naturalnie wygląda, b. wydajny - naprawdę malutko go trzeba, by zrobić buźkę idealną smile
        • goodnightmoon Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 09:20
          > goodnightmoon napisała:
          > > Pojdz do drogerii z malym pojemniczkiem, odlej sobie troche z testera

> default napisała:
          > ????? Hm.

No co "hmmm"? Maybelline raczej probek nie daje, a jak ma wyprobowac podklad przed zakupem? Czy wystarczajaco pokryje niedoskonalosci, czy nie bedzie sie swiecic po krotkim czasie i t.d. Najprosciej poprosic ekspedientke o jednorazowa dawke do wlasnego pojemniczka - czesto tak robie i nigdy nikt sie nie zdziwil.
    • lady-z-gaga Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 09:13
      Jesli masz zwyczajną cerę trochę suchą, pewnie będzie dobry ktoryś z wymienionych w tym wątku podkładów.
      Dla cery naprawdę problematycznej znalezienie tego właściwego jest trudne. Ja np mam cerę, ktora na pierwszy rzut oka nie wygląda na przesuszoną. Przesuszają mnie dopiero podkłady, dlatego szukam tych najbardziej nawilżających. Żaden nie okazał się idealny, żaden nie stapia się ze skórą i pozostaje niewidoczny. Uzywam Revlon color stay - jako tako, wymieniony w tym wątku Loreal robi tapetę, szarpnęłam się na drogi Sensai Kanebo - cuda miał robic, nawilżać przez cały dzien, a od Revlonu różni się tylko ceną.
      Przy codziennym używaniu sprawdził mi się dotychczas jedynie - wycofany już - Clinique Supermoisture. Używałam kilka lat, przestali produkowac i kiszka.
      Poczytam z ciekawością, co Ci forumki radzą smile
      • goodnightmoon Lady ... 21.05.15, 09:23
        A ktorys z tych kolorow Ci nie odpowiada? smile
        www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR2.TRC1.A0.H0.XClinique+Supermoisture.TRS0&_nkw=Clinique+Supermoisture&_sacat=0
        • lady-z-gaga wielkie dzięki :) 21.05.15, 09:34
          co prawda używam inny kolor, ale dwa miesiące temu szukałam w internecie i wydawało mi się, że tego nigdzie nie ma - jak widać, źle szukałam smile
          • goodnightmoon O Jezuniu!!! 21.05.15, 09:54
            Z ciekawosci popatrzylam na Amazon.de i jest tego troche, ale zycza sobie teraz za niego, jak za zloto ...

www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=Clinique%20Supermoisture
    • bluea.nne Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 09:14
      revlon colorstay (tylko dobrze dobierz kolor, to w sumie jest chyba najważniejsze)
      • mag1_k Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 09:29
        ja mam efekt maski do uzyciu nawet niewielkiej ilości revlonu colorstay, tak więc będzie bezpiecznie, jak wypróbujesz przed zakupem.
        Generalnie nie znalazłam żadnego podkładu, który by się perfekcyjnie stapiał ze skórą. Chcę jeszcze przetedtować Este Lauder i Mary Kay, bo podobno bardzo dobre. Czy któraś zna te kosmetyki?
    • inguszetia_2006 Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 09:24
      Witam
      Suchą skórę masz? To pij dużo wody i kup sobie tran w kapsułkach. A potem Estee Lauder Double Wear. Kurczę, już więcej nie będę polecać tego podkładu, no chyba, że Estee Lauder złoży mi jakąś propozycję na piśmie i wrzuci ją na skrzynkę e'mailową. Mile widziana umowa o dzieło;-D Sztaby wyborcze też zapraszam, a co!;-P
      Pzdr.
      Ing
      • princesswhitewolf Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 11:25
        jesli chodzi o Estee Lauder Double Wear to nie ma w sumie bardziej skutecznie kryjacego na rynku podkladu. Przy tym nie jest ciezki, maskowaty. Jest juz ponad 10 lat na rynku i nadal cieszy sie wielkim powodzeniem.

Designer Armani oraz Laura Mercier jak wyzej podalam tez sa bardzo dobre acz ciut ciut lzejsze. Aktualnie uzywam Designer.
    • edelstein Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 10:02
      Lancome Miracle
    • poppy_pi Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 10:05
      Ja polecam Bourjois 123 Perfect CC Cream. Fajny, lekki, wręcz nawilżający, ładnie kryje ale nie jest super trwały na twarzy.
    • shell.erka Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 10:08
      Polecamy testowac, testowac, testowac.
      Nie polecamy double wear zwlaszcza ze zbliza sie lato, a to podklad z tych ciezszych.
      • pole_koniczyny Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 11:07
        Double Wear jest swietny jesli chodzi o krycie i trwalosc, ale latem rzeczywiscie go nie uzywam - nawet w wersji ''light'' (moim zdaniem juz nie tak dobry jak ten klasyczny) jest za ciezki. Inna sprawa, ze jesli ktos musi miec na twarzy podklad, gdy jest goraco (ja sobie nie wyobrazam) to chyba jedyny, ktory nie splynie od razu.
        Dla silnie przesuszonej cery poleca sie kremy BB, ale ja nie jestem ekspertka - mam jeden rowniez od Estee Lauder, polecany zreszta dla cery Azjatyckiej, ale dla mnie swietny. Natomiast kryje slabo.
        • marzeka1 Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 11:15
          Max Factor moje ostatnie odkrycie, też mam cerę suchą. Lekki , a zarazem tak pięknie "robi" naturalną i piękną cerę- sama jestem zaskoczona, bo przypadkowe odkrycie. Ale kupiłam niedawno kolejną buteleczkę.
    • mamaemmy Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 11:33
      Lancome Miracle
      albo tańsze Artdeco High Definition
      • oasis331 Re: Podkład idealny - co polecaci? 21.05.15, 21:38
        Bardzo Wam dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Revlon już próbowałam, niestety u mnie się nie sprawdził. Muszę koniecznie wypróbować Double Wear. Wiem, że trzeba testować i robię to od kilku miesięcy. Niestety zaczynam dochodzić do wniosku, że oczekuję niemożliwego... Wciąż nie mogę trafić na podkład, który spełni moje oczekiwania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka