Dodaj do ulubionych

Mały kulinarny challenge ;)

12.06.15, 11:36
Niedługo mam urodziny, a u nas w pracy jest zwyczaj, że przynosimy wtedy jakiś drobny poczęstunek dla najbliższych współpracowników - zwykle to jakieś 1-2 rodzaje ciasta do przedpołudniowej kawy. Kto lubi, piecze sam, kto nie, ten kupuje. I teraz mam taką zagwozdkę: jest nas w sumie 8 kobiet, z czego 4 na diecie smile No i upiekę jakieś dobre ciasto, tylko chciałabym mieć coś oprócz, żeby nie robić koleżankom kreciej roboty, podstawiając zakazany owoc pod nos. Macie jakieś pomysły na to, co przygotować? Musi być raczej nie bardzo kaloryczne (choć nie musi być całkiem fit wink ), łatwe do zrobienia i transportu, niekoniecznie na słodko.
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Mały kulinarny challenge ;) 12.06.15, 11:44
      sernik jest dietetyczny wink
    • asiaiwona_1 Re: Mały kulinarny challenge ;) 12.06.15, 11:45
      koreczki owocowe? Truskawki, banan, winogrona, brzoskwinia, ananas … sporo tego jest
    • lola211 Re: Mały kulinarny challenge ;) 12.06.15, 23:08
      Wykorzystaj truskawki skoro sezon i sa pyszne.
      Sałatke owocową podaj- melon, truskawki, mniam..
      • kobalt_e Re: Mały kulinarny challenge ;) 12.06.15, 23:28
        I co do tego? Klasycznie tylko owoce, czy np.z sosem balsamicznym?
        • klamkas Re: Mały kulinarny challenge ;) 12.06.15, 23:34
          Owoce, sos z łyżki rumu, łyżki soku z cytryny i odrobinki miodu/brązowego cukru + listki mięty. Dla mnie balsamiczny to profanacja wszystkiego, nie lubię bardzo.
        • wtop.ek Re: Mały kulinarny challenge ;) 12.06.15, 23:45
          twój kulinarny co?

po polsku to wyzwanie, dlaczego piszesz po angielsku na polskim forum?

aby dodać sobie +20 do zayebistości?
          • kobalt_e Re: Mały kulinarny challenge ;) 12.06.15, 23:55
            Właśnie po to, masz mnie.
          • fornitta69 Re: Mały kulinarny challenge ;) 13.06.15, 00:00
            A "zayebistosc" to po jakiemu? Nieelegancko, udziwniona pisownia- po co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka