28.06.15, 19:15
A ta?
https://bosco-design.com/wp/wp-content/uploads/2014/03/lookbook-30.03.png

żart! big_grin

Jak to jest z odzyskaniem prawa do jazdy.
X osoba miała niegroźny wypadek dla innych, siebie i auta pod wpływem alkoholu. Zabrano mu prawo jazdy na X czasu. Czy kiedy minie określony termin oddadzą mu prawo jazdy za jazdę pod wpływem alkoholu tak bez niczego?
Ta osoba jest alkoholikiem. Czy przed oddaniem prawa jazdy poproszą go o jakieś zaświadczenie że nie ma problemu z alkoholem? Z tego co wiem nie leczy sie ale mogę się mylić.
Obserwuj wątek
    • kadfael Re: alkoholik 28.06.15, 19:18
      Ciekawe, które z tych zdjęć jest lustrzanym odbiciem wink
      • matematryczka00 Re: alkoholik 28.06.15, 19:21
        to oczywiście.

A druga część na poważnie?
        • kadfael Re: alkoholik 28.06.15, 19:29
          jazdapopijanemu.pl/
          Może to Ci pomoże.
          • matematryczka00 Re: alkoholik 28.06.15, 19:32
            Z serii gdyby chcialo mi się czytać a nie grać na kurniku to bym sobie poszukała. big_grin
            Niemniej jednak jak przystało na trolla ur w 2000 roku a może mającego jednak 100 lat dziękuje.
    • forumkazforum Re: alkoholik 28.06.15, 19:29
      Jeśli wypadek był niegroźny,to o zaświadczenie nie poprosza,zechcą natomiast potwierdzenia od okulisty- konsultanta krajowego - potwierdzenia,ze zdrowy. Odtąd będzie mógł prowadzić tylko rowerem,ale na kołach nie przekraczających 12 cali....
    • demonii.larua Re: alkoholik 28.06.15, 19:30
      >Czy kiedy minie określony termin oddadzą mu
      > prawo jazdy za jazdę pod wpływem alkoholu tak bez niczego?
      Nie wiem jak jest teraz, ale w czasach gdy mój ojciec stracił prawo jazdy za jazdę po pijaku, by je odzyskać musiał iść normalnie na kurs i zrobić to prawko na nowo.
      • matematryczka00 Re: alkoholik 28.06.15, 19:35
        Dla kogoś kto potrafi jeżdzić kurs to małe utrudnienie, chyba że na kursie będą mu sprawdzać trzeźwość. O ile się nie leczy to nigdy nie odzyska prawka co byłoby bezpieczniejsze.
        • aankaa Re: alkoholik 28.06.15, 19:39
          Dla kogoś kto potrafi jeżdzić kurs to małe utrudnienie

tak Ci się tylko wydaje. Olbrzymi odsetek aktualnych kierowców nie zdałaby ezgaminu. Nie tylko teoretycznego ale i praktycznego
        • demonii.larua Re: alkoholik 28.06.15, 19:40
          Mój nie odzyskał z czego bardzo się cieszę, ale zabrali mu tylko na osobowe, innych kategorii nie stracił wtedy. Wpadł podczas kontroli na wiejskiej drodze. Do dziś nie potrafię sobie wyobrazić co by było gdyby i jak w ogóle można było fizycznie dać radę prowadzić w takim stanie. A, zaświadczeń żadnych nie potrzebował jak próbował uprawnienia odzyskać. Zwykłe badanie lekarskie przeszedł.
    • jola-kotka Re: alkoholik 28.06.15, 20:47
      Jezeli prawko zabrali mu na mniej niz rok to kursu nie musi przejsc jesli wiecej to tak. Nikt nie wymaga zaswiadczen czy ktos jest lub nie alkoholikiem. Alkoholicy sa rozni jeden pije codziennie inny wpada w tygodniowy cug raz na dwa miesiace. Bedzie mial prawko do nastepnej wpadki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka