Dodaj do ulubionych

Piłka gimnastczna - pytanie techniczne

05.07.15, 19:02
Jako, że dziecko ani myśli opuszczać macicę, wyciągnęłam piłkę gimnastyczną, napompowałam i wszystko spoko, tylko nie bardzo wiem ile jednorazowo skakać - pół godziny? godzinę? Czy któraś z Pań na sali ma doświadczenie w temacie? big_grin
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:17
      Ja nie w temacie, ale: jeszcze nie urodziłas? A na weselu byłaś?
      • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:32
        No kurka ;/ mała gadzina nie chce opuszczać pokładu. Jak do piątku nie wylezie to go wyciągną jakby siłą tongue_out
        Na weselu byłam, dałam radę do drugiej, wesele było do czwartej więc w sumie prawie całe dałam radę smile nie było tak najgorzej, prócz mnie były jeszcze dwie babki w końcówce ciąży więc jakoś tak raźniej w niedoli było.
        • kk345 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:38
          I też miały paskudne, babciowe sukienki big_grin
          • kk345 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:38
            ?
          • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:40
            No, niestety. tongue_out

W dodatku kolorem przewodnim wesela był niebieski i większość pań miała sukienki w tym kolorze big_grin co za faux pas big_grin + jedna dziewoja w długiej sukience przed kostkę i do tego crocsy - podbiła moje serce.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:40
              "No, niestety, miały" smile
            • kk345 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:59
              crocsy pewnie zdobyte w Lidlu, to i pokazać światu wypadasmile
              • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:35
                Nie wiem, ale w którymś momencie żarliwie jej zazdrościłam smile
        • shell.erka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 21:21
          Ale będę lała, jak się spotkamy w szpitalusmile))) trzeba jakies haslo rozpoznawcze ustalic wink

Bzykanko podobno lepsze niz pilka - sperma działa jakoś na szyjkę macicy.
          • mama.gucia Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 21:26
            Tak tak tu nie na pilce powinna skakacwink
          • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:30
            No way. Ty na Szpitalną się wybierasz a ja nie ma opcji, żebym się tam pojawiła z własnej woli. smile

Wdrożyłam wszystkie znane mi sposoby fizyczne tongue_out i zobaczymy.
            • shell.erka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:55
              Na polną! smile
              • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:59
                Ble. No. Na szpitalną się nie wybieraj.
    • ichi51e Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:49
      posprzataj lepiej
      • kremka2014 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:53
        3razy S.
        Schody, seks, spacery
      • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:54
        Mogę u Ciebie, bo u siebie mam już wylizane. tongue_out
        • ichi51e Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 22:05
          Sprawdz kiedy pelnia i porozpieszczaj starsze poki jeszcze jest jedynakiem. Relaks pelen relaks to klucz do sukcesu
          Tak mi przypomnialas ze mije bylo due na 4 lipca a urodzilo sie 16... Jak masz cykl dluzszy niz 28 dni to przesuniecie jest normalne - mozesz na nexie znalezc ile sie tam dodaje
          • ichi51e Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 22:08
            birthbliss.wordpress.com/2011/05/03/yoga-postures-for-labour-and-birth/
            No i zawsze mozesz pocwiczyc belly dancing...
          • kaamilka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 22:20
            Ja wlasnie wczorsj spawdzalam pelnie. Byla w zeszly czwartek uncertain
          • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:32
            Pełnia już była..2.07 (taki też miałam termin z USG). Cykle mam krótsze niż 28 dni, powinnam odjąć 2 dni, no to i tak jeszcze mam parę dni zapasu.
    • kaamilka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 21:09
      Lacze sie z Toba w bolu. Na kiedy masz termin? Ja niby na jutro ale szczerze w to watpie. Chyba jutro wejde na mojego orbitreka tongue_out
      • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:33
        z usg na 02.07 a z om na 12.07 (wg mnie na 10.07 jako że doktor nie uwzględnił tego, że moje regularne cykle są krótsze niż 28 dni)
        • kaamilka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:44
          Bejbe, z usg to mialam na 30.06 tongue_out Wg OM na 7.07, ale ja mam cykle 27 dni wiec powinien wykluc sie jutro. Ty masz jeszcze tydzien, a raczej Twoj syn ma smile Ale seks na pewno nie zaszkodzil tongue_out
          • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:50
            Ojaaaa, to ocipieć idzie od tego czekania. Starszak się urodził tydzień przed terminem i było miło smile
            • kaamilka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 07.07.15, 15:05
              Jak tam u Ciebie? Pilka dziala? wink
    • edelstein Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 21:17
      Trzeba bylo miec dziecko z chlopem z jakiegos punktualnego naroduwink na pilce skacze tylko mój syn wiec nie pomoge.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:28
        Termin z OM mam na 12.07 więc jeszcze mieści się w tolerancji tongue_out
        • edelstein Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 06.07.15, 09:44
          No to o co halo?Moj syn urodzil sie punktualnego w wyznaczonym terminie.Moj lekarz aza obowiazujaca uwaza date OM,bo a)dzieci rosna roznie,mój byl 4kilowym sloniem,b)USG ma duza tolerancje bledu.
          • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 06.07.15, 09:49
            O to, że nie chcę mieć oksy. Bo po terminie nie rodzę...nie chcę martwego dziecka urodzić a już dwa przypadki takie widziałam podcas jednej nocy spędzonej na sali przedporodowej w 36tc jak byłam z młodym w ciąży - wystarczy mi na schizowanie do końca życia.
            • edelstein Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 06.07.15, 09:53
              Termin masz za 6dni.
              • zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 06.07.15, 09:54
                No więc trzeba działać, działać, działać. ;] - co też czynię.
            • cosmetic.wipes Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 07.07.15, 15:15
              Moja młoda urodzona 9 dni po terminie OM ( w książeczce wpisali 42 tc). Zdrowa jak kobyła.
    • zurekgirl Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 21:52
      Kwestia techniczna, na pilce nie skacz, tylko usiadz szanowna pupa i krec biodrami we wszystkie strony, nie za szybko, zeby je porozciagac, a nie fundowac dziecku wstrzasy. Dziala cuda. Ja sobie porod rozkrecilam pozycja kolankowo-lokciowa. Tez bujalam biodrami w tej pozycji, z pol godziny, wody chlusnely, jak sie tylko podnioslam, o kreceniu na pilce powiedziala mi polozna, jak juz dotarlam do szpitala.
    • inguszetia_2006 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 22:25
      Witam
      Po nocy chcesz rodzić? Jak wszyscy są pijani na oddziale?;-P
      Poczekaj może do rana z tą piłką, co?
      Pzdr.
      Ing

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka