zuleyka.z.talgaru 05.07.15, 19:02 Jako, że dziecko ani myśli opuszczać macicę, wyciągnęłam piłkę gimnastyczną, napompowałam i wszystko spoko, tylko nie bardzo wiem ile jednorazowo skakać - pół godziny? godzinę? Czy któraś z Pań na sali ma doświadczenie w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:17 Ja nie w temacie, ale: jeszcze nie urodziłas? A na weselu byłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:32 No kurka ;/ mała gadzina nie chce opuszczać pokładu. Jak do piątku nie wylezie to go wyciągną jakby siłą Na weselu byłam, dałam radę do drugiej, wesele było do czwartej więc w sumie prawie całe dałam radę nie było tak najgorzej, prócz mnie były jeszcze dwie babki w końcówce ciąży więc jakoś tak raźniej w niedoli było. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:38 I też miały paskudne, babciowe sukienki Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:40 No, niestety. W dodatku kolorem przewodnim wesela był niebieski i większość pań miała sukienki w tym kolorze co za faux pas + jedna dziewoja w długiej sukience przed kostkę i do tego crocsy - podbiła moje serce. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:40 "No, niestety, miały" Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:59 crocsy pewnie zdobyte w Lidlu, to i pokazać światu wypada Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:35 Nie wiem, ale w którymś momencie żarliwie jej zazdrościłam Odpowiedz Link Zgłoś
shell.erka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 21:21 Ale będę lała, jak się spotkamy w szpitalu))) trzeba jakies haslo rozpoznawcze ustalic Bzykanko podobno lepsze niz pilka - sperma działa jakoś na szyjkę macicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.gucia Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 21:26 Tak tak tu nie na pilce powinna skakac Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:30 No way. Ty na Szpitalną się wybierasz a ja nie ma opcji, żebym się tam pojawiła z własnej woli. Wdrożyłam wszystkie znane mi sposoby fizyczne i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:59 Ble. No. Na szpitalną się nie wybieraj. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:49 posprzataj lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kremka2014 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:53 3razy S. Schody, seks, spacery Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 20:54 Mogę u Ciebie, bo u siebie mam już wylizane. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 22:05 Sprawdz kiedy pelnia i porozpieszczaj starsze poki jeszcze jest jedynakiem. Relaks pelen relaks to klucz do sukcesu Tak mi przypomnialas ze mije bylo due na 4 lipca a urodzilo sie 16... Jak masz cykl dluzszy niz 28 dni to przesuniecie jest normalne - mozesz na nexie znalezc ile sie tam dodaje Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 22:08 birthbliss.wordpress.com/2011/05/03/yoga-postures-for-labour-and-birth/ No i zawsze mozesz pocwiczyc belly dancing... Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 22:20 Ja wlasnie wczorsj spawdzalam pelnie. Byla w zeszly czwartek Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:32 Pełnia już była..2.07 (taki też miałam termin z USG). Cykle mam krótsze niż 28 dni, powinnam odjąć 2 dni, no to i tak jeszcze mam parę dni zapasu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 21:09 Lacze sie z Toba w bolu. Na kiedy masz termin? Ja niby na jutro ale szczerze w to watpie. Chyba jutro wejde na mojego orbitreka Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:33 z usg na 02.07 a z om na 12.07 (wg mnie na 10.07 jako że doktor nie uwzględnił tego, że moje regularne cykle są krótsze niż 28 dni) Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:44 Bejbe, z usg to mialam na 30.06 Wg OM na 7.07, ale ja mam cykle 27 dni wiec powinien wykluc sie jutro. Ty masz jeszcze tydzien, a raczej Twoj syn ma Ale seks na pewno nie zaszkodzil Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:50 Ojaaaa, to ocipieć idzie od tego czekania. Starszak się urodził tydzień przed terminem i było miło Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 07.07.15, 15:05 Jak tam u Ciebie? Pilka dziala? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 21:17 Trzeba bylo miec dziecko z chlopem z jakiegos punktualnego narodu na pilce skacze tylko mój syn wiec nie pomoge. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 23:28 Termin z OM mam na 12.07 więc jeszcze mieści się w tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 06.07.15, 09:44 No to o co halo?Moj syn urodzil sie punktualnego w wyznaczonym terminie.Moj lekarz aza obowiazujaca uwaza date OM,bo a)dzieci rosna roznie,mój byl 4kilowym sloniem,b)USG ma duza tolerancje bledu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 06.07.15, 09:49 O to, że nie chcę mieć oksy. Bo po terminie nie rodzę...nie chcę martwego dziecka urodzić a już dwa przypadki takie widziałam podcas jednej nocy spędzonej na sali przedporodowej w 36tc jak byłam z młodym w ciąży - wystarczy mi na schizowanie do końca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 06.07.15, 09:53 Termin masz za 6dni. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 06.07.15, 09:54 No więc trzeba działać, działać, działać. ;] - co też czynię. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 07.07.15, 15:15 Moja młoda urodzona 9 dni po terminie OM ( w książeczce wpisali 42 tc). Zdrowa jak kobyła. Odpowiedz Link Zgłoś
zurekgirl Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 21:52 Kwestia techniczna, na pilce nie skacz, tylko usiadz szanowna pupa i krec biodrami we wszystkie strony, nie za szybko, zeby je porozciagac, a nie fundowac dziecku wstrzasy. Dziala cuda. Ja sobie porod rozkrecilam pozycja kolankowo-lokciowa. Tez bujalam biodrami w tej pozycji, z pol godziny, wody chlusnely, jak sie tylko podnioslam, o kreceniu na pilce powiedziala mi polozna, jak juz dotarlam do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Piłka gimnastczna - pytanie techniczne 05.07.15, 22:25 Witam Po nocy chcesz rodzić? Jak wszyscy są pijani na oddziale?;-P Poczekaj może do rana z tą piłką, co? Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś