Dodaj do ulubionych

soniczna szczoteczka do zębów

09.07.15, 15:03
z Biedronki big_grin

zabłysnę pewnie, pytając czy warto?smile
Obserwuj wątek
    • minerallna Re: soniczna szczoteczka do zębów 09.07.15, 15:10
      Nie wiem za ile toto w Biedre kosztuje ale ostatnio pytałam swojego dentysty czy warto kupic właśnie taką soniczną. I wyraźnie stwierdził- nie warto, wystarczy elektryczna, chyba że ktoś chce wydać trochę kasy, a ja myślałam o takiej za 500- 600 zł.
      • aurinko Re: soniczna szczoteczka do zębów 09.07.15, 15:18
        A ortodontka mojej córki powiedziała, że lepiej soniczną niż zwykłą elektryczną smile
        Nie wiem, jak ta biedronkowa, ja kupiłam córce Philipsa i szczoteczka sprawuje się doskonale. Wcześniej miała Philipsa elektryczną (na jednorazowe baterie, nie ładowarkę) i mimo że młoda myła dokładnie zęby 2x dziennie to miała brzydki osad i zażółcały jej się zęby. Teraz ma idealnie białe, żadnego nalotu. Próchnicy nigdy nie miała, ma zdrowe zęby.
      • black.sally Re: soniczna szczoteczka do zębów 09.07.15, 15:23
        minerallna napisała:

> Nie wiem za ile toto w Biedre kosztuje ale ostatnio pytałam swojego dentysty cz
        > y warto kupic właśnie taką soniczną. I wyraźnie stwierdził- nie warto, wystarcz
        > y elektryczna, chyba że ktoś chce wydać trochę kasy, a ja myślałam o takiej za
        > 500- 600 zł.
        >

dlatego pytam, bo gdzieś mi mignęło że te szczoteczki sa za 15zł? czy jakoś.Nie drogie "bynajmniej" tongue_out
        • zofijkamyjka Re: soniczna szczoteczka do zębów 09.07.15, 18:33
          17 zł - badziew z Chin.
      • mama.nygusa Re: soniczna szczoteczka do zębów 09.07.15, 18:08
        Za takie piewniadze to szczotka ma zbedne bajery, dobra philipsa kupisz juz za niecale 200.I nie ma porownania zwykla elektryczna, a soniczna, oczywiscie na niekorzysc elektrycznej.
    • anorektycznazdzira od strony technicznej 09.07.15, 17:41
      Soniczna jest lepsza niż niesoniczna, bo ultradźwięki rozwalają biofilm (bakteryjny biofilm na zębach). Tę metodę, czyli rozbijanie biofilmu w ten sposób, stosuje się w różnych innych medycznych problemach wywołanych przez tworzące biofilmy bakterie, ostatnio np. w ortopedii przy zabiegach w zapaleniach kości. Rzecz jest faktycznie naukowo uzasadniona.
      Pytanie czy z Biedronki- pojęcia nie mam.
      Jeśli ma parametry na prawdę takie, jak te nie z Biedronki droższe 5 czy 10 razy, to warto. I to bardzo. Ale tego czy ma to już nie będę nawet zgadywać.
    • majarzeszow Re: soniczna szczoteczka do zębów 09.07.15, 18:39
      Warto zainwestowac w soniczna, ale raczej nie ta z Biedronki. My mamy dwie phillipsa, bo maz wyjazdowy i musi brac drugą do kosmetyczki. przez kilka lat mialam oral-b elektryczna. Byla fajna, dopoki nie zagoscila u nas soniczna. mniej osadu na zebach, czysci super.
      aha, mam model nizszy z 1 programem, maz taki na 5 programow. i powiem szczerze, ze ten z 1 programem doskonale sie sprawdza.
    • dziennik-niecodziennik Re: soniczna szczoteczka do zębów 09.07.15, 23:58
      nie wiem jak tam z jej sonicznością - ja sobie kupiłam na wyjazd (taka mała zgrabna, w opakowaniu od razu, w sam raz mi była) i w sumie jestem zadowolona. umyc sobie zęby mozna i są czyste i ładne. czegóż wiecej trzeba.
    • noowaak Re: soniczna szczoteczka do zębów 10.07.15, 00:11
      Soniczną, domową mam jakiś niedrogi model Grundiga - jestem z niej bardziej zadowolona niż z elektrycznej Philipsa, która padła po 2 latach użytkowania. Mój mąż nie bardzo może jej jednak używać, bo ma nadwrażliwe zęby i po użyciu sonicznej czy elektrycznej szczoteczki po prostu go bolą .Kupił mi tą w Biedronie na jakiś wyjazd, bardzo ładna, ale dla mnie jest trochę słaba, w końcu on sam jej używa ( można dokupić tanio końcówki) - jest dużo fajniejsza, niż zwykła szczoteczka, ogólnie dobrze czyści zęby ( i krócej w porównaniu do zwykłej). Ale do "prawdziwej" sonicznej troszkę jej mocy brakuje. Jednak ogólnie za te kilkanaście zł warto, moim skromnym zdaniem wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka