Dodaj do ulubionych

Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa

21.07.15, 09:52
Byłam w wesołym miasteczku w Chorzowie z rodziną w zeszłym tygodniu. Taka trochę podróż sentymentalna. Większość sprzętu pamiętam z dzieciństwa. Mimo to zabawa całkiem fajna. Nawet brak cienia, koszy na śmieci i mała ilość ławek była do przełknięcia. Nawet kosmiczne ceny za napoje i wszystko inne (biznes jest biznes). Niestety obsługa pracuje tam za karę i to chyba za ciężkie przewinienia. Normalnie jakbym "Misia" oglądała. Młodzi ludzie a tak sfrustrowani, nieprzyjemni i budzący instynkty mordercze że aż żal. Do tego niemiłe odzywki. Kurcze, to naprawdę był dla mnie niemały wydatek i jestem zła na palantów , którzy bardzo się starali by zepsuć klientom humor.
Obserwuj wątek
    • mamkaantka Re: Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa 21.07.15, 10:02
      Ciekawe kiedy u nas powstanie nowoczesny park rozrywki z prawdziwego zdarzenia, bo ten chorzowski to wstyd sad Niestety mamy pecha, bo nawet blisko naszych granic nic nie ma. My jak syn był młodszy tak planowaliśmy wakacje, by zahaczyć o jakiś park "przy okazji", no ale jak ktoś korzysta z wakacji zorganizowanych to ma problem. No chyba że całe wakacje poświęci parkom... Generalnie zbyt mała ilość dzieci w Polsce miała okazję doświadczyć takiej zabawy, a szkoda sad
      • niktmadry Re: Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa 21.07.15, 10:41
        Zator?
      • wuika Re: Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa 21.07.15, 11:49
        Pojedź do energylandii w Zatorze, jest cudny. Obsługa fajna, cena, wiadomo, duża, ale warto.
    • gulcia77 Re: Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa 21.07.15, 10:10
      Byłam z młodym dwa lata temu. Smutne to "Wesołe Miasteczko". A koszt wcale nie mniejszy niż w parkach rozrywki z prawdziwego zdarzenia. Tyle, że sentymentalnie wsiadłam na diabelski młyn i samoloty. Zresztą w dzieciństwie jeździłam tam bardzo często, było dużo więcej atrakcji i tłumy ludzi, a przeciętną rodzinę było na tą rozrywkę spokojnie stać. Teraz, dla przeciętniaka to jest naprawdę horrendalny wydatek.
      • jusytka Re: Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa 21.07.15, 11:13
        A dalej płaci się za każdą rozrywkę osobno, jak w Rabkolandzie chociażby, czy jak w każdym innym cywilizowanym miejscu tylko za wstęp?
        • jusytka Re: Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa 21.07.15, 11:21
          Z ciekawości sprawdziłam, są bilety całodniowe,choć nie obejmują wszystkiego, trzeba bowiem wykupić jeszcze extreme, ale nie wszyscy są zainteresowani bardziej ekstremalną zabawą, a nawet rodzinne - duży plus!
        • chipsi Re: Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa 21.07.15, 11:21
          Tylko za wstęp. Brakuje mi jednak np. biletu spacerowego - bo nie każdy korzysta z rozrywek, bywa że ktoś tylko dzieci pilnuje.
        • piepe Re: Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa 21.07.15, 11:23
          Tylko za wstęp, ale jak byłam tam ostatni raz kilka lat temu, to sie do zadnego urządzenia dopchac nie mogłam - kolejki kosmiczne. A cena znowu nie taka mała, 50 zł dorosły, 39 dziecko.
      • jusytka Re: Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa 21.07.15, 11:31
        gulcia77 napisała:

> Smutne to "Wesołe Miasteczko". A koszt wcale nie mniejszy niż w parkach rozrywki z prawdziwego zdarzenia.

Dla porównania Chorzów 50 zl dorosły i 39 zł dziecko, Heide Park - 45 dorosły, 37 dziecko! w EURO !!!
        • labianka Re: Sląskie Wesołe Miasteczko - obsługa 21.07.15, 13:53
          Różnica cen ogromna, ale też oferta w Pl i De nieporównywalna. A jak wziąć pod uwagę jakość tej opisanej w wątku założycielskim obsługi, to w Pl nie chce się nawet tej czterokrotnie niższej kwoty wydatkować. No to czekamy na ten obiecywany od lat park rozrywki w Pl. Nie wiem czy to będzie Zator, bo nie byłam, za to czekam na Mszczonów tym razem. Może się wreszcie uda - chętni by sie znaleźlismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka