Dodaj do ulubionych

Jaki kolor ścian do takich mebli?

02.08.15, 06:25
Dziewczyny, proszę Was o pomoc. Przygotowuję się do remontu domku letniskowego. Jest tam kuchnia, malutka. Domek jest drewniany. Chciałam kuchnię pomalować na jakiś jasny kolor a scianę gdzie będą meble wyłożyć panelami pcv. Tylko nie wiem jaki kolor będzie pasował do mebli, które wybrałam. Wklejam zdjęcie wybranych frontów i blatu.

www.ikea.com/pl/pl/catalog/categories/departments/kitchen/designideas/20144_conk02a/#room/20144_conk02a
Bardzo proszę o pomoc bo ja na urządzaniu wnętrz w ogóle się nie znam....
Obserwuj wątek
    • kamea_chateau farby nobiles 02.08.15, 07:53
      kolory natury- jesien lniana-bardzo ładny stonowany, ale z tzw charakterem
    • mdro Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 02.08.15, 11:28
      Na pewno chcesz takie ciemne meble i blat do malutkiej - jak piszesz - kuchni? Chyba że to aneks i koresponduje to z resztą pomieszczenia. Ale blat i tak wybrałabym jaśniejszy.
    • annajustyna Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 02.08.15, 11:52
      A dlaczego wybralas meble stylizowane na lata 90.? Trzeba bylo jakies optymistyczne, wesole zamowic, a nie to uwielbiane chyba tylko w PL wenge sad.
      • izak31 Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 02.08.15, 12:54
        Bo z wszystkich frontów w Ikea te są najmożliwsze (z tych tańszych). Ale chyba zmienię koncepcję. Dziś porobię zdjęcia i wstawię tutaj, może mi coś mądrego doradzicie.
        • niennte Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 02.08.15, 13:19
          Może lepiej wstaw na Fotoforum Wnętrza mieszkań.
        • annajustyna Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 02.08.15, 16:05
          Zmien, zmien. Bo do tych to tylko waniliowy bez i wczesne lata 90. gotowe wink.
    • marzeka1 Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 02.08.15, 11:59
      Ale meble w takim kolorze w malutkiej kuchni, jeszcze ją optycznie zmniejszają- jeśli już je masz, to wszystko, co możesz rób na jasno, bardzo jasno.
    • pade Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 02.08.15, 13:28
      Meble są za ciemne do małej kuchni, to raz. A dwa, dlaczego panele pcv na ścianę?
    • koronka2012 Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 02.08.15, 19:17
      Kolor to pikuś - dlaczego chcesz sobie zepsuć wystrój panelami pcv? rozumiem, że chodzi ci o zabezpieczenie ściany w ciągu kuchennym. Nie rób sobie tego, są wyjątkowo paskudne.
      Lepiej kupić puszkę farby ceramicznej - ta farba jest genialna, mam ją między szafkami kuchennymi - i myje się jak glazurę. Nawet tłuszcz z sosem sojowym i buraczkitongue_out

Meble lepiej dać jasne - np. fronty Savedal są tanie. A kolor ścian - hmm - zalezy ile światła, ale dałabym np jasny szary.
      • stara-a-naiwna Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 02.08.15, 22:28
        wszystko tylko nie jasno szary

wiem, wiem takie to ostatnio modne

a kolor od razu brudny
    • ta_karola Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 03.08.15, 09:49
      Jasny żółty wręcz blady, delikatna zieleń i jasny fiolet, jasny pomrańczowy.
      • niennte Re: Jaki kolor ścian do takich mebli? 03.08.15, 10:07
        ta_karola napisała:

> Jasny żółty wręcz blady, delikatna zieleń i jasny fiolet, jasny pomrańczowy.

Lepiej NIE.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka