kocianna 04.08.15, 22:59 Jadę sobie w świat, niedaleko, ale potrzebuję chyba nawigacji. Nawigację mam w komórce, gugielową. W PL internet mam bez limitu, za granicą to chyba tak nie działa. Ale może gugielowa nawigacja korzysta tylko z gps, bez internetu? Nie znam się Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klamkas Re: ematka wie - nawigacja a roaming 04.08.15, 23:07 Nawigacja raczej będzie płatna. Ale.. możesz ściągnąć mapy, które będą działać offline (nie wiem czy na każdy telefon, u mnie się dało). I na tych mapach wyznaczać sobie trasy do przejścia, zaznaczać punkty (np. hotel, w którym mieszkasz) itp. Bardzo wygodne rozwiązanie za granicą, nam się kilka razy przydało w czasie tegorocznych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rasowa_sowa Re: ematka wie - nawigacja a roaming 04.08.15, 23:13 Google maps żre mnóstwo danych, jak nie masz za friko internetu to nie włączaj. Są mapy bezpłatne, offline, chyba "here" taka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lacitadelle Re: ematka wie - nawigacja a roaming 04.08.15, 23:23 Aż takie mnóstwo to nie, szczególnie, jak nie korzystasz z trybu satelita. Ja przed wyjazdem za granice kupiłam pakiet transferowy za 30 zł, korzystałam za granicą z nawigacji i netu informacyjnie przez 5 dni i nie wykorzystałam całego pakietu. Mapy offline też są fajne, ale tu z kolei trzeba mieć dużo miejsca w pamięci telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: ematka wie - nawigacja a roaming 05.08.15, 05:09 Moj sposob. Laduje cala trase na komorke jak jestem na WiFi. W trasie wylaczam cellular, zeby mi nie zzeralo przeplywu danych. Zaladowana trasa powinna pracowac bez polaczenia komorkowego. Przejechalismy tak ostatnio sporo Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Re: ematka wie - nawigacja a roaming 05.08.15, 09:04 myelegans napisała: > Moj sposob. Laduje cala trase na komorke jak jestem na WiFi. W trasie wylaczam > cellular, zeby mi nie zzeralo przeplywu danych. Zaladowana trasa powinna pracow > ac bez polaczenia komorkowego. > Przejechalismy tak ostatnio sporo Europy. Jest jednakowoż jeden problem - jeżeli zjedziesz z trasy poza zasięg ściągniętej mapy, to leżysz. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: ematka wie - nawigacja a roaming 05.08.15, 12:18 Wtedy odzalujesz tych paru zlotych. Przechodzisz na komorke, trase wyprostowujesz i jedziesz dalej. Poza tym nadal istnieja stare, dobre mapy 😀 i atlasy Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: ematka wie - nawigacja a roaming 05.08.15, 05:38 Sciągnij sobie na wyjazd wersje próbną automapy. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: ematka wie - nawigacja a roaming 05.08.15, 06:56 Google tez korzysta z netu Odpowiedz Link Zgłoś
feel_good_inc Ściągnij sobie coś z Open Street Maps 05.08.15, 09:01 Np. play.google.com/store/apps/details?id=com.mapswithme.maps.pro i ściągnij mapy krajów, po których się będziesz rozbijać. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: ematka wie - nawigacja a roaming 05.08.15, 12:19 Motion GPS jest dobrym appem nawigacyjnym i ten sam myk.zaladuj mapy przed wyjazdem Odpowiedz Link Zgłoś